- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.351
- 158
- 40
- Konu Sahibi Meltemmisin
-
Masa başı iş yaptığı düşünülerek yazılmış bence. Kimse sizlerin hakkını ödeyemezNiye memurlar yorulmuyor mu?Sağlık memuruyum Yorgunluktan bi hal oluyorum
her isin kendine göre zorlu vardir, hic bir is kolay deyil benceNiye memurlar yorulmuyor mu?Sağlık memuruyum Yorgunluktan bi hal oluyorum
Kimse her ay tıkır tıkır maaşını alan, çalışmaktan doğan haklarını kimse ile yüzgöz olmadan bi tamam alabilen, sonra insanların karşısına geçip '' Evin geçimi erkeğe aittir, kadının çalışmasının dinde yeri yoktur, ay anlamıyorum kadınlar evde nasıl sıkılıyor ya. '' diye akıl satan birinin hiç değilse bu fikrine saygı duyma zorunluluğu yoktur. Dur siz demeden ben diyeyim, işi bırakacaksınız. Ne zaman belli değil ama. Emeklilik de bi işi bırakma şekli nasılsa.Calismadan once farkli dusunuyordum dusuncelerim degistii neden bu kadar sorun oldu anlayamadm.dusuncelerimiz degismez mi yani.kimse saygi duymayi bilmiyor
Kesinlikle kaçak dövüşüyorsunuz, kimse size çalışmak istememenize laf söylemedi, söyleyemezlerde zaten.Hatta çok eminim konunun o olmadığını sizde çok iyi biliyorsunuz, ama oraya tutunuyorsunuz. Size çok güzel sorular soruldu ama cevaplamamayı tercih ettiniz hatta.Ben calismak istemedigimi calistiktan snra anladm hanimefendi tecrube etmeden nasil anlayayim zorlugunu ama hemen konuyu cevirmeye calismislar calistigimi ogrenmedem oncede bir suru haksiz yorum yaptilar ve kirdilar kalbimi bisey demiyorum artik vicdanlarina birakiyorm birde burdaki linc bitsn baska konuya gidelim diyo biri utanmadan yaziklar olsn
Ilk yorumumda yazdim zaten ekmek parası kolay kazanılmıyor. Yoruluyor elbet, ama bulunduğu yere gelmek isteyen kaç yüz bin insan var. Yorulmasinin karşılığına değecek bir maaş alıyor. Bahsettiği yetinme duygusunu kendisi de taşısın madem. Yoruluyorum ama iyi kazanıyorum desin. Yorulup bir emeğinin karşılığını alamamak var. Bunlari da düşünmeli insan.Niye memurlar yorulmuyor mu?Sağlık memuruyum Yorgunluktan bi hal oluyorum
Çalışmak zormuş demek ayrı kadının yeri evidir demek ayrı.Birinde kendi fikrinizi söylüyorsunuz ki herkes buna saygı duymak zorunda ama diğerinde genel konuşuyorsunuz.Yanlış bilerek hem de.Calismadan once farkli dusunuyordum dusuncelerim degistii neden bu kadar sorun oldu anlayamadm.dusuncelerimiz degismez mi yani.kimse saygi duymayi bilmiyor
Aaahhh ah, ne sen sor ne ben söyleyeyim canım.Sadece şunu merak ediyorum işinizi layıkıyla yapıyor ve aldığınız parayı hak ettiğinize inanıyor musunuz?
Çalışıp da çalışmama edebiyatı yapmanız garibime gitti. Oturun evde o zaman.
Tabi de siz direk yoruluyorum dediği işte memurluk diye tiye almışsınız,kesinlikle üyenin konuşmalarını tasvip etmiyorum ama sizinde memurlar sanki hiç yorulmuyor anlayışınızda hiç olmadı,mada başı işte bile bel boyun fıtıkları alıp başını gidiyor her işin kendince zorlukları vardır.Ilk yorumumda yazdim zaten ekmek parası kolay kazanılmıyor. Yoruluyor elbet, ama bulunduğu yere gelmek isteyen kaç yüz bin insan var. Yorulmasinin karşılığına değecek bir maaş alıyor. Bahsettiği yetinme duygusunu kendisi de taşısın madem. Yoruluyorum ama iyi kazanıyorum desin. Yorulup bir emeğinin karşılığını alamamak var. Bunlari da düşünmeli insan.
Merak ediyorum çevresinde okumamış kadınlar varsa onlarla ne yapıyor acaba? Mesela anneanne babaannesini cahil ve sığ bulup öff tüm gün dötünüzü devirip yatıyorsunuz yhaaa diyor eminim. Ya da şu an hayatta değillerse buraya yazdıkları ile de onlara selamı çaktı. Şimdi onlar bağ bahçe ile uğraştı der. Sanki herkes yapmak zorunda gibi. Hiç sevmem bağ bahçe işini. Yaşlanınca ne yapacağım. Amanın Asalak mı olacağım sjahsjbsshhsÖlüyorum kıskançlıktan ne olacak şimdi,neyseki hala fitim torun sahibiyim üstelik.
Üzgünüm bu şekilde konuşarak kadınlarımızı teşvik edemeyiz çalışmaya... aksine daha irite eder bu tutum onları... üreten kadın önemlidir bu önemli noktadan uzaklaşmadan düşünmelisiniz size üniversitelerde üretemeyen o kadar kadın profesör gösterebilirim ki... yani profesör olmasi onun daha üretken daha sohbete layık biri yapmıyor onun yerine evde üreten kendini gelistiren kadını tercih ederimYaa ben sizi nerden bileyim hanımefendi. Gelip de benle diyaloğa giren sizsiniz. Geçmişte çalışınca bir ömür yatacak mı kadınlar. Tarım yapın, hayvancılık yapın, tarlaya gidin, akademisyenseniz bilim üretin ne bileyim.
Evde boş boş duran kadın çok sıkıcı. Bu halinizle örneğin tıp profesörü bir komşunuz olsa sizce sizinle kanka olacak denli paylaşacak bir şey bulabilir mi? Yoksa sizi sığ mı bulur sizce?
Çalışan ve çalışmayı seven biri olarak üzgünüm ama son dediklerinize katılmıyorum.Kendi tercihi olup çalışmamayı seçen ama çalışan çoğu insandan daha bilgili bir sürü insan var.Nasıl ki kimseye çalışamazsın diye dayatılmaması gerekiyorken çalışmayan insanlar da küçük görülmemeli.Yaa ben sizi nerden bileyim hanımefendi. Gelip de benle diyaloğa giren sizsiniz. Geçmişte çalışınca bir ömür yatacak mı kadınlar. Tarım yapın, hayvancılık yapın, tarlaya gidin, akademisyenseniz bilim üretin ne bileyim.
Evde boş boş duran kadın çok sıkıcı. Bu halinizle örneğin tıp profesörü bir komşunuz olsa sizce sizinle kanka olacak denli paylaşacak bir şey bulabilir mi? Yoksa sizi sığ mı bulur sizce?
Bu devirde sadece bir kişi çalışarak ve asgari ücret alarak nasıl geçincekler şimdi yetiyor diyelim çocuk olunca ne olacak. Ne kadar cahilce bir düşünce kadın olmak demek boş boş oturup para yemek demek değilNeden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
Calismayi istemek zorundamiyim niye ironi olsun bu benim dusuncem
Hiç böyle birşeye karşı duracagını tahmin edemedim evde sıkılmayim diye bana oyun konsolu falan alcakmış bende istersen anaokuluna yazdır beni dedim
3100 tl le ev araba alırlar çocuk okuturlar tatile giderler güzel yer giyinirler .haklısınız neden çalışsın ki kendini yorup.bence de gerek yokkNeden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?