Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
geçen iş yerine bir ablamız işe girdi temizlik işleri için tam da bazılarının kafadaymış evlendiği dönem. teyzeleri filan da salık vermiş, kadın kısmı çalışmaz, kadının kısmının yeri evidir otur evinin ''sultanı'' ol demişler. bu da oturmuş. sonra adam geçen sene genç bir hatun bulup bütün parasıyla kaçmış bu garibim de kalmış bir başına tam da bu konuyla denk geldi tesadüf. erkek yarın gider diye değil ama kendi için, kendi hayatı ve özgürlüğü için kadın çalışmalı.

ne demek kadın çalışmasın?
21. yüzyılda bu cehalet gerçekten sıkıntılı.. islam ülkelerinin neden bu halde olduğunun da özeti adeta. kadını yok sayan, onu hayatın içinde tutmayı istemeyen, çalışamazsın üretemezsin diyen sorunlu bir zihniyet var bu bu zihniyet ülkelerin de sefalet çekmesine neden oluyor. bugün zengin, gelişmiş ülkeler kadınların en fazla hayatın içinde olduğu ülkeler.
tesadüf mü?

bazı üyeler tam prenses aman zor geliyormuş da, işe girince çok bunalmış da.. babasının prensesleri gerçek hayatla tanışınca yapamıyorlar tabii. biz meslek sahibi kadınlar da zaten enayiyiz, çile çekmeye müptelayız...

benim maçam yemiyor sıkıya gelemiyorum demek yerine yok dinimizde de böyle diye dinden referans veriyorlar halbuki dinimizde kadının çalışmasına engel yok. aksine kadının da aktif olması öğütlenir ama gerçek din yerine ''atalar'' dinine inananlar için kadın kös kös oturup kocası ne derse onu yapması gereken biblolardır.

böyle kocam çalışsın bana baksın kafasındaki kadınlar yarın adam çekip gittiğinde, aldatıldığında, genç birini bulup kaçtığında temizlikçi ablamız gibi, şiddet gördüğünde boşanamıyorum, maddi gelirim yok diye ağlayanlar oluyor.

yazık yani. bu ülkede din sadece kadına var zaten, erkeğe her bir şey serbest sanki...

kadın çalışacak.
kadın üretecek.
kadın hayatın içinde olacak.

kocanın eşine çalışamazsın demesi ekonomik şiddettir, ilerleyen dönemde boşanma nedeni olur.

Ya şu dini karıştırıp yok dinde kadının çalışması yok diyenlere lafım özellikle.

Dini konuşmak istemiyorum ama söylemeden geçemeyeceğim.Yasak diye bir şey yok.Kadına bırakılmış yani kadın evlenince her anlamda eşi ona bakmak zorunda yani kadın ister çalışır ister çalışmaz.Kendi isteğinde.Kimse çalışamazsın da diyemez.

Yani dini kafanıza estiği gibi yontup kullanmayın işinize geldiği gibi.İster çalışın ister çalışmayın ama sonra boşanınca da bu adam bana niye nafaka vermiyor niye bana bakmıyor da demeyin!

Calismadan once farkli dusunuyordum dusuncelerim degistii neden bu kadar sorun oldu anlayamadm.dusuncelerimiz degismez mi yani.kimse saygi duymayi bilmiyor
Kimse her ay tıkır tıkır maaşını alan, çalışmaktan doğan haklarını kimse ile yüzgöz olmadan bi tamam alabilen, sonra insanların karşısına geçip '' Evin geçimi erkeğe aittir, kadının çalışmasının dinde yeri yoktur, ay anlamıyorum kadınlar evde nasıl sıkılıyor ya. '' diye akıl satan birinin hiç değilse bu fikrine saygı duyma zorunluluğu yoktur. Dur siz demeden ben diyeyim, işi bırakacaksınız. Ne zaman belli değil ama. Emeklilik de bi işi bırakma şekli nasılsa.

Kesinlikle kaçak dövüşüyorsunuz, kimse size çalışmak istememenize laf söylemedi, söyleyemezlerde zaten.Hatta çok eminim konunun o olmadığını sizde çok iyi biliyorsunuz, ama oraya tutunuyorsunuz. Size çok güzel sorular soruldu ama cevaplamamayı tercih ettiniz hatta.

Bir kadının dinimizde kendi özgür iradesiyle çalışmak istemesini doğru bulmadığınız yönünde yorumlar yaptınız. Üstelik bu şekilde hiç bir ayet yada hadis yokken. Mensup olduğum dini yanlış yorumlar yada aktarırsanız bende bu yanlışınızı düzeltme hakkına sahibim. Dini yorum yasak olduğu için daha fazla açamıyorum malesef, yoksa size bir dolu ispat sunabilirim. Vicdan falan diyerek ajitasyon yapmanıza gerek yok. Şirk koşmak ne demek onu araştırın öncelikle.

Niye memurlar yorulmuyor mu?Sağlık memuruyum Yorgunluktan bi hal oluyorum
Ilk yorumumda yazdim zaten ekmek parası kolay kazanılmıyor. Yoruluyor elbet, ama bulunduğu yere gelmek isteyen kaç yüz bin insan var. Yorulmasinin karşılığına değecek bir maaş alıyor. Bahsettiği yetinme duygusunu kendisi de taşısın madem. Yoruluyorum ama iyi kazanıyorum desin. Yorulup bir emeğinin karşılığını alamamak var. Bunlari da düşünmeli insan.

Calismadan once farkli dusunuyordum dusuncelerim degistii neden bu kadar sorun oldu anlayamadm.dusuncelerimiz degismez mi yani.kimse saygi duymayi bilmiyor
Çalışmak zormuş demek ayrı kadının yeri evidir demek ayrı.Birinde kendi fikrinizi söylüyorsunuz ki herkes buna saygı duymak zorunda ama diğerinde genel konuşuyorsunuz.Yanlış bilerek hem de.

“Kadının yeri evidir”cümlesi dini yalan yanlış yere kendini siper eden,hatta erkeklik(!)göstermek isteyen ve bunu kadınlara dayatan cahil kesimin cümlesidir.Keşke insanlarda da biraz okuma,merak,mantık olabilseydi..

Ayrıca çalışmayı bu kadar istemiyorsanız lütfen bırakın,başka iş arayan birinin hakkına girmeyin..

Sadece şunu merak ediyorum işinizi layıkıyla yapıyor ve aldığınız parayı hak ettiğinize inanıyor musunuz?

Çalışıp da çalışmama edebiyatı yapmanız garibime gitti. Oturun evde o zaman.
Aaahhh ah, ne sen sor ne ben söyleyeyim canım.

Reactions: JES
3.100 tl ile ev gecinmez.
Gecinse de kit kanaat dedigimiz sekilde gecinir.
O da ev sizinse.

Calismak istiyorsaniz calismalisiniz bu sizin kisisel gelisiminiz icin de cok onemli.
Sirf para acisindan bakmamak lazim.

Hangi dinmiş o ? Kadinin calismasinin yasak oldugu?
Vardir elbet bir adi.

Ben de calistim , gayet de memnundum kendi paramla ihtiyaclarimi karsilamaktan.
Evime destek olmaktan..
Bol yasamaktan..

Sadece ev temizlemek ve cocuk bakmaktan daha fazlasi oldugumu kanitlamaktan da cok memnundum.

Isteyen calisir istemeyen calismaz.
Ama esin dine dayandirarak calistirmamasi baya zor bir durum sizin icin..
Israr etseniz kavga cikar
Tamam deseniz icinizde heves kalir..
Bilemedim..

Tabi de siz direk yoruluyorum dediği işte memurluk diye tiye almışsınız,kesinlikle üyenin konuşmalarını tasvip etmiyorum ama sizinde memurlar sanki hiç yorulmuyor anlayışınızda hiç olmadı,mada başı işte bile bel boyun fıtıkları alıp başını gidiyor her işin kendince zorlukları vardır.

Ölüyorum kıskançlıktan ne olacak şimdi,neyseki hala fitim torun sahibiyim üstelik.
Merak ediyorum çevresinde okumamış kadınlar varsa onlarla ne yapıyor acaba? Mesela anneanne babaannesini cahil ve sığ bulup öff tüm gün dötünüzü devirip yatıyorsunuz yhaaa diyor eminim. Ya da şu an hayatta değillerse buraya yazdıkları ile de onlara selamı çaktı. Şimdi onlar bağ bahçe ile uğraştı der. Sanki herkes yapmak zorunda gibi. Hiç sevmem bağ bahçe işini. Yaşlanınca ne yapacağım. Amanın Asalak mı olacağım sjahsjbsshhs

Üzgünüm bu şekilde konuşarak kadınlarımızı teşvik edemeyiz çalışmaya... aksine daha irite eder bu tutum onları... üreten kadın önemlidir bu önemli noktadan uzaklaşmadan düşünmelisiniz size üniversitelerde üretemeyen o kadar kadın profesör gösterebilirim ki... yani profesör olmasi onun daha üretken daha sohbete layık biri yapmıyor onun yerine evde üreten kendini gelistiren kadını tercih ederim

Çalışan ve çalışmayı seven biri olarak üzgünüm ama son dediklerinize katılmıyorum.Kendi tercihi olup çalışmamayı seçen ama çalışan çoğu insandan daha bilgili bir sürü insan var.Nasıl ki kimseye çalışamazsın diye dayatılmaması gerekiyorken çalışmayan insanlar da küçük görülmemeli.

Neden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
Bu devirde sadece bir kişi çalışarak ve asgari ücret alarak nasıl geçincekler şimdi yetiyor diyelim çocuk olunca ne olacak. Ne kadar cahilce bir düşünce kadın olmak demek boş boş oturup para yemek demek değil

Hiç böyle birşeye karşı duracagını tahmin edemedim evde sıkılmayim diye bana oyun konsolu falan alcakmış bende istersen anaokuluna yazdır beni dedim

Siz bunu evlenmeden once konusmadiniz mi? Niye calismanizi istemeyen bir adamla evlendiniz? Cok sacma degil mi? Ayrica madem mezhep farkliliklari sorun olacakti, niye baska mezhepten bir insanla hayatinizi birlestirdiniz? Anladigim kadariyla cok mantikli dusunulerek yaoilan bir evlilik olmamis sizin ki. Cok sevip evlendiniz ve gerisini dusunmediniz galiba..

Neden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
3100 tl le ev araba alırlar çocuk okuturlar tatile giderler güzel yer giyinirler .haklısınız neden çalışsın ki kendini yorup.bence de gerek yokk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…