• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de tekrar ediyorum o zaman, kadının ilk görevi anne ise çocuğunun güvenli bağlanma dönemlerini kaçırmadan sevgi şefkatle onu en güzel şekilde yetiştirmektir.

Bu normal şartlarda tabi. Açlık- geçim sıkıntısı varsa tabi ki çalışır Allah rızkı çalışmanın neticesinde verir çünkü.

Ya henüz çocuğum dünyaya gelmedi diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama benim ilk görevim annelik değil gibi geliyor bana :(
Birinin kızı, birinin karısı, birinin gelini, birinin annesi
Bu kadınlar sadece kendileri olamayacak mı? O kadar çok görev, iş, sorumluluk, sıfat yükleniyoruz ki..
Belki doğumdan sonra fikrim değişir bilemem tabi.

Konu sahibi arkadaşım. Siz hatalısınız. Eşe haber vermeden iş başvurusu yapmak normal gelmemeli kimseye. Öncelikle bu konuda eşinizden özür dilemelisiniz

Çalışma isteği konusunu konuşun ama, inat rest şeklinde giderseniz ikiniz de kırılırsınız.

Bir mesajınızda cam silmemi istemz kıyamaz demişsiniz, bazıları faturayı düşünüyordur yazmış :) komik geldi.bana eşiniz samimi geldi o konuda. Aranızda başka sorun yoksa sizi sevdiğinden eminseniz bu konuyu çözersiniz
Mutlu huzurlu bir evliliğinz olsun inşallah

Ya henüz çocuğum dünyaya gelmedi diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama benim ilk görevim annelik değil gibi geliyor bana :KK43:
Bu kadınlar sadece kendileri olamayacak mı? O kadar çok görev, iş, sorumluluk, sıfat yükleniyoruz ki..
Sağlıkla istediğiniz zamanda alırsınız kucağınıza inşallah

Evden bişeyler yapıp satmayı deneyebilirsiniz belki
Hangi dinmiş bu.. tövbe est. kuranda da yazıyormuş hangi ayet? Eşinize Hz hatice örneğini verin.. he bi de yarın öbür gün çocuğunuz olacağında kadın doktor aramasın malum kadınlar çalışamazmış ya(!) ay dellendim bi de dini alet etmiyorlar mı??

Konu sahibi arkadaşım. Siz hatalısınız. Eşe haber vermeden iş başvurusu yapmak normal gelmemeli kimseye. Öncelikle bu konuda eşinizden özür dilemelisiniz

Çalışma isteği konusunu konuşun ama, inat rest şeklinde giderseniz ikiniz de kırılırsınız.

Bir mesajınızda cam silmemi istemz kıyamaz demişsiniz, bazıları faturayı düşünüyordur yazmış :) komik geldi.bana eşiniz samimi geldi o konuda. Aranızda başka sorun yoksa sizi sevdiğinden eminseniz bu konuyu çözersiniz
Mutlu huzurlu bir evliliğinz olsun inşallah
Ben calismak istemedigimi calistiktan snra anladm hanimefendi tecrube etmeden nasil anlayayim zorlugunu ama hemen konuyu cevirmeye calismislar calistigimi ogrenmedem oncede bir suru haksiz yorum yaptilar ve kirdilar kalbimi bisey demiyorum artik vicdanlarina birakiyorm birde burdaki linc bitsn baska konuya gidelim diyo biri utanmadan yaziklar olsn

Ya henüz çocuğum dünyaya gelmedi diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama benim ilk görevim annelik değil gibi geliyor bana :KK43:
Bebek dünyaya geldiği zaman duygular çok değişiyor ancak yaşanınca anlayabiliyorsun bunu.
Sağlıcakla doğsun şimdiden .

Baştan konusmadiniz mi?
Elbette herkesin tercihidir calisip calismamak ya da calismayan biriyle evlenmeyi istemek. Ama bastan o zaman calismayan birini bulaymis, calisan birine bundan sonra calismayacaksin ya da giyim tarzini beğenmeyip benim dedigim gibi olacak demek benim icin kişiye saygısızlıktır. Esiniz sizin karakterinize saygı duymuyor diye düşündüm.
Bastan calismam diye kabul edip simdi sozunuzden dönüyorsaniz o zaman da siz haksizsiniz.
Ayrica 3100 lira benim aylik harcamam ki tek basina yasiyorum öyle lüks de takilmam ama simdiki ekonomik sartlarda kit kanaatlik bir mebla. Dinde kadin calismaz diye bir sey yok, herkes kafasından bir sey uyduruyor ha kadınlarla birlikte calis erkeklerle calisma diyorsa o baska. Yani kisinin alanina mudahale ederek kısıtlanmayi yine saygisizlik olarak.gorurum.
Kusmek de bir yetiskin davranışı degil zaten, ben olsam karsima alir konusurdum sen bana saygi duymuyorsun diye ben de trip atardim.
Biz evlenene kadar hic hayatımız yoktu da adamlar hayatımıza girince mi karari onlara bırakıyoruz? O kadar yil oku calis emek ver hepsini cope mi atacagiz?

Ee Evlenmeden keske anlassaydın canım. Bilemedin mi geleneklerini inançlarını ?
Ben eşimin ney de katı oldugunu ney de anlayıslı oldugunu bilerek evlendm mesela. Az çok anlamıssındır evlilikten önce
Bir de bu çalışıp çalışmama konusu evlenmeden önce mutlaka konuşulur. Ozamn farklı şmdi farklı mı konuştu eşi acaba

Ben calismak istemedigimi calistiktan snra anladm hanimefendi tecrube etmeden nasil anlayayim zorlugunu ama hemen konuyu cevirmeye calismislar calistigimi ogrenmedem oncede bir suru haksiz yorum yaptilar ve kirdilar kalbimi bisey demiyorum artik vicdanlarina birakiyorm birde burdaki linc bitsn baska konuya gidelim diyo biri utanmadan yaziklar olsn

Yalniz siz sadece kendi fikrinizi belirtmediniz. Kadinin yeri evidir, kadin calistirilmaz gibi seyler soyluyorsunuz.
Ustelik kendiniz hala calisirken...
Ben calismiyorum ama kimseye kadinin yerinin neresi oldugunu soylemeye kalkmadim. 🙄 Herkesin hayati, sartlari, ihtiyaclari farkli.

Burada kadin kendi istegiyle calişmak istiyor ustelik, eşi de dahil calişmak isteyen kadina engel, yasak koyulmamali yetinmeyi bil diye. Calismayi tercih eden calissin haktir bu da.

3100 TL bu devirde bir aile geçindirmek için çok düşük bir maaş. Maaşı ve şartları iyi bir yer bulursan niye çalışmayasın ki zaten eşinin durumu da çok çok iyi değil. Çocuk olursa daha çok zorlanırsınız. Hem ev araba vs almak için iki kişinin çalışıp birikim yapması şart. Kafanıza göre bir iş bulursanız bence bu durumda çalışın. Büyük ihtimalle eşin seni kıskandığı için çalışmanı istemiyor. Ve çok sığ düşünüyor. Tek maaşla istediğin her şeyi alamazsın istediğin yerleri gezip yiyip içemezsiniz. Devamlı bir sıkışıklık olur. Çocukla birlikte daha zor olur. Şimdi çocuk yokken para biriktirmek daha mantıklı

Açlıktan intihar edenler yetinmeyi bilmemiş demek ki...yazıklae olsun onlada

Hayır gerçekten öyle bir laf ki sitenin yarısı hatta çoğu yerlere vuruluyor. Sanki millet lüks cep telefonu alamadığı için şikayet ediyor da geçinmeyi bilmiyor. 🙄

Evet çok şükür ben asgari ücretle geçinmek durumunda değilim ama etin sebzenin kilosu belli... asgari ücretle 4 kişinin geçinmesinin çok zor olduğunu hesaplamak için parmak hesabı yeterli. İki kişi bile zor.

Hayır ciddi ciddi çocuğuna şu soğukta ayakkabı mont alamayan anne baba olsam ne düşünürdüm bilemiyorum. 😐

İnsan şükretmeyi bilmeli.

Neden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
Abla umarım şaka yapıyorsundur.
Sen bir kadının hayatını temizlik yemek ev işi olarak görüyor olabilirsin ama gerçek böyle değil malesef.
Ayrıca sen memursun diye hatırlıyorum, madem çok zor geliyor çık senin yerine ihtiyacı olan biri memur olarak atansın. En güzeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X