çalışmak istememe sorunsalı

allah askına aklımı çelmeyin, işe geleyim diye motive olayım dedim istifa etmeye ve çocuk doğurmaya motive oldum :rolleyes:
Yani ben öyle yaptım. Üstelik çalışmayı seviyorum. Sadece robot gibi bir ömür sadece işin önceliğimiz olduğu sistemi sevmiyorum
Mezun oldum bir işe girdim, 2bucuk sene çalıştım. Sonra baktım 25 olacağım, daha bir Avrupa ülkesi bile görmemişim,oysa ne hayallerim vardı işe başlarken. Hesap yaptım,kitap yaptım, yıllık izinlerime baktım... Baktım olmuyor, beş günlük tatil için onca masraf yapmaya ,vize almaya falan değmez, işten istifa ettim yirmi günlük tura çıktım 😂
Gençlerin hepsine tavsiyem, hala dusunup mutlu oluyorum, aklınızda böyle şeyler varsa yapın gitsin, zaten aldığınız paranın hayrını görmüyorsunuz,bir sekilde bitiyor. Bari böyle bitsin😂
En son da Aralık sonunda üç yıldır çalıştığım işten ayrildim. Hem o zaman, hem geçen haftalarda ne zamandır gitmek istediğim ülkelere gittim, müzedir resim sergisidir onlara doydum, evde dil çalıştım falan...şimdi yeni işe başlamaya hazırım, geçen hafta itibariyle aramaya başladım. İnşallah kesintisiz,evlenene kadar çalışacağım,güzel bir iş bulurum (henüz koca adayım yok)
Doydum mesela tatile, gönül rahatlığıyla iki üç sene çalışırım 😂😂
Benim de motivasyonum bu işte, sen de kendine minnak bir tatil hediye et bence,en ekonomiginden. Sonuçta artık yıllık iznin 20 gin değil mi? Harca harca bitmez:))

Çocuk yapa yapa 13 yılı tamamlarmişsin hdhdhd

Keşke valla ama imkansız :p bu çocuğum da tüp bebekle anca oldu hiç doğurgan değilim. Yaşım da 36 oldu maalesef. En fazla 1 tane daha olur ancak. Ama genç olsam 4-5 yapardım 10 yıldan kurtulmak için :p

Keşke valla ama imkansız :p bu çocuğum da tüp bebekle anca oldu hiç doğurgan değilim. Yaşım da 36 oldu maalesef. En fazla 1 tane daha olur ancak. Ama genç olsam 4-5 yapardım 10 yıldan kurtulmak için :p
Onun iş yükü daha ağır değil mi ya 🤣🤣

Onun iş yükü daha ağır değil mi ya 🤣🤣

Valla değil :p evet hamilelik çok zordu. İlk 3 ay kusma, düşük tehditi, mide yanması. Şimdi uykusuzluk, yorgunluk ama sevdiğim insanlarla birlikteyim. Tatlı bir bebek. Mutlu büyük anneler, babalar. Minnoş bir eş, iyi arkadaşlar :p işteyken böyle mi. Hayatım çürüyordu valla.

Bazı insanlara çok iyi geliyor çalışmak ama bazıları için işkenceden hallice. Evcimenlere çocuk öneririm iştense :p

Ben de sizin gibiyim. Hiç sevmiyorum çalışmak. Okulda çok mutluydum. İş hayatı çok boktan :p

Ben 9 yılımı tamamladım şimdi çocuk için çalışmıyorum. Çocuk 2 sene olarak saydırılıyormuş :p dışarıdan ödenerek. Belki 1 çocuk daha yaparım 4 sene oradan gelecek. 13 yıl oluyor :p kalacak 7 yıl :p onu da tamamlayıp yaşımın gelmesini bekleyeceğim inşallah.
Ya bende 2 çocuk var 1 tane daha mı yapsam acaba 🤣

Valla değil :p evet hamilelik çok zordu. İlk 3 ay kusma, düşük tehditi, mide yanması. Şimdi uykusuzluk, yorgunluk ama sevdiğim insanlarla birlikteyim. Tatlı bir bebek. Mutlu büyük anneler, babalar. Minnoş bir eş, iyi arkadaşlar :p işteyken böyle mi. Hayatım çürüyordu valla.

Bazı insanlara çok iyi geliyor çalışmak ama bazıları için işkenceden hallice. Evcimenlere çocuk öneririm iştense :p
Annağm inşaallah bende doğunca öyle olur . Mide bulantısı ,kanamalar ,ağır hastalıklar ,ilaçlar korkular bilmem neler altı ayda saçlarım beyazladi inşallah doğunca hepsini unuturum bende 🥰

hanımlar beni afakanlar basıyor azcık yakınayım diye açıyorum konuyu, derdin bu mu demeyin şu an inanın derdim bu :KK34:

Yıllardır çalışıyorum, daha reşit olmadan bile çalışıyordum ama ne iş yaparsam yapayım çalışmayı sevmiyorum. Ay yok mu bana ben de senin gibiydim de ite kaka emekliliğe yaklaştım diyecek, motive edecek birileri? İş değiştir işini sevmiyorsundur demeyin, halimiz ortada, Türkiye standartlarında kazancımın yüksek olduğu bir şirkette kendi bölümümde çalışıyorum, hatta yaptığım işi seviyorum bile ama işe gelmeyi sevmiyorum.

Sanki ben mesaideyken bütün ülke toplanıp çok eğleniyor, bir ben çalışıyormuşum gibi hissediyorum :işsiz:
Yatırım yapmaya karar verirseniz o sizi işe götürür...Araba,ev neyse ne artık..Emekli olduğumda kiraya veririm bir gelirde orda elde ederim dersiniz...Sonra çıkarım turlara mis gibi emeklilik hayali ki bu çok güzel:KK51:

Ben de liseden mezun olur olmaz çalışmaya başlayanlardanım. Ara ara bu duygu hep oldu. Böyle zaman da benim yıllık izin zamanım gelmiş derdim:KK45:

hanımlar beni afakanlar basıyor azcık yakınayım diye açıyorum konuyu, derdin bu mu demeyin şu an inanın derdim bu :KK34:

Yıllardır çalışıyorum, daha reşit olmadan bile çalışıyordum ama ne iş yaparsam yapayım çalışmayı sevmiyorum. Ay yok mu bana ben de senin gibiydim de ite kaka emekliliğe yaklaştım diyecek, motive edecek birileri? İş değiştir işini sevmiyorsundur demeyin, halimiz ortada, Türkiye standartlarında kazancımın yüksek olduğu bir şirkette kendi bölümümde çalışıyorum, hatta yaptığım işi seviyorum bile ama işe gelmeyi sevmiyorum.

Sanki ben mesaideyken bütün ülke toplanıp çok eğleniyor, bir ben çalışıyormuşum gibi hissediyorum :işsiz:
Bana da aynısı oluyor bazen. Keske oturduğum yerden moneyler aksa ama nerdeee. Ama sürekli evde olmak falan da insanı bunaltıyor. Ne kadar bayılmasam da çalışmayı tercih ederim sanırım. Ama henüz gönlüme göre bi işim yok maalesef ;(

1991 yılından beri çalışıyorum sadece oğlum doğunca 2 yıl ara verdim. Demek ki totalde yaklaşık 30 yıldır çalışıyorum. Covidden dolayı 18 ay evden çalıştım. Ne ev işim bitti ne de çalıştığım iş daha çok yoruldum. Artık emekli olup evimde otursam diyorum ama biliyorum ki daha çok yorulacam ve şu an için öyle bir lüks zaten yok manevi olarak. Bazen koşa koşa geldim işe bazen sürüne sürüne. Eline bunca yıla rağmen geçen 3 kuruş. Ama iyiki çalışıyorum diyorum Sanki çalışmazsam boşa düşeceğim gibi geliyor

Kendi işini kurman gerekiyor öyleyse patron olmalısın,bunun içinde risk alacaksın :)

Ben de ofise gitmek falan istemiyorum çalışayım ama evden kafasındayım artık. Bir de böyle deneme niyetindeyim yoksa kendi param kadar tatlı hiç bir şey yok😄

Back
X