Calismak istemiyorum

ozel universitelere basvurdunuz mu okutmanlik icin. simdiden turkiyedeki is basvurularina basvurun. buyuk şirketlere falan da basvurun. nerden ne gelecegi belli olmaz. birikiminiz yoksa maasiniz da yüksek degil demekki. hasta olmaktan iyidir. biraz mola vermek iyi gelebilir daha saglikli düşünürsunuz.

ayakkabi bagciginiz acik kosuyorsunuz gibi dusunun su an. durun bagciginizi baglayin oyle devam edin. diger turlu takilip dusebilir ve daha fazla zaman kaybedebilrisiniz.

Ben hep cok mutlu cok basarili olacagima rahat bir hayat surecegime ve manevi anlamda asiri doyurucu isler yapacagima inanarak buyudum. Galatasaray lisesi ve GSU hukuk mezunuyum aihm'in oldugu sehirde master yaptim latince italyanca fransizca ingilizce filan ogrettiler okulda her zaman bizi inanilmaz guzel bir gelecek bekledigi propogandalari yaptilar. Birlesmis Milletlerde calisiyorim. 31 yasinda tam bir gerizekali saf oldugumu anladim. Hayatim bos bos calismakla gecti. Sagligimi kaybettim. Vucut yasim 46. Asla parada lukste gozum yok. Tek istegim mutlu olmak. Yaptigim is bana cok yalan geliyor. Surekli tecavuze ugrayan cocuk gormekten kusacagim. Hicbir arti deger yaratmiyorum su hayatta. Intihari bile dusunuyorum bazen.

offf kuzum yaaa... çok üzüldüm... türkiye böyle gençlerle dolu... psikoloji önemli bırak eve dön.... başka işlerle uğraş... birikim yapamıyosan orda olmanın bi anlamo yok... avrupadayım şimdi... buralar cok rahat ucuz.... almanyayı ciddi ciddi düşün...

Ben hep cok mutlu cok basarili olacagima rahat bir hayat surecegime ve manevi anlamda asiri doyurucu isler yapacagima inanarak buyudum. Galatasaray lisesi ve GSU hukuk mezunuyum aihm'in oldugu sehirde master yaptim latince italyanca fransizca ingilizce filan ogrettiler okulda her zaman bizi inanilmaz guzel bir gelecek bekledigi propogandalari yaptilar. Birlesmis Milletlerde calisiyorim. 31 yasinda tam bir gerizekali saf oldugumu anladim. Hayatim bos bos calismakla gecti. Sagligimi kaybettim. Vucut yasim 46. Asla parada lukste gozum yok. Tek istegim mutlu olmak. Yaptigim is bana cok yalan geliyor. Surekli tecavuze ugrayan cocuk gormekten kusacagim. Hicbir arti deger yaratmiyorum su hayatta. Intihari bile dusunuyorum bazen.
Çok yıpratıcı gerçekten. .Bence sen üstün zekalısın. Oralarda okumak her babayiğidin harcı değil.
Gel biraz dinlen ..Psikoloji çok önemli. .Gel kitaplarını oku,yoga yap tatlım. .Sonrası Allah kerim..

Cok üzüldüm sizin icin.Bu kadar bilgi ve donanima karsilik hayatiniz gercekten cok kötü.Anladigim kadariyla idealist bir insansiniz.Sectiginiz alan gercekten cok zor ve para kazanilacak bir alan degil maalesef.Acaba hukukun baska bir alanina yönelseniz cok daha iyi olmaz mi?Mesala ticari hukuk yada ceza hukuku gibi.

Ben 20 yil önce maramara iletisimden mezun oldum.Ama bana hic biri getirisi olmadi.Hala cok kötü islerde kücük paralar icin calisip , sömürülüyorum.Su siralar is degistirmeyi düsünüyorum.Fakat issizlik beni cok korkutuyor.Bir taraftan da hic cabalamadan nispeten düzgün islere sahip olanlara imreniyorum.Ömrüm bedenen yapilan islerle gecti.Hala da öyle.Bu döngüyü nasil kiracagimi da bilemiyorum.12 yildir almanyada`yim.Burada sosyal alandaki islerin kosullari cok kötü.En kötü durumlardaki isler icin bile 3 yillik egitim almalisin.Ben de ne yapacagimi bilemiyorum.

Çok yıpratıcı gerçekten. .Bence sen üstün zekalısın. Oralarda okumak her babayiğidin harcı değil.
Gel biraz dinlen ..Psikoloji çok önemli. .Gel kitaplarını oku,yoga yap tatlım. .Sonrası Allah kerim..

Yok sadece annem cok baskiciydi Ben kucukken ve cok inektim. Zeki oldugumu sanmiyorum. Cok iyisiniz cok tesekkur ederim bana cok moral verdiniz. Dediginizi yapacagim galiba.

Birakip gelmezseniz orda ne kadar daha kalacaksiniz?
Belli bir surec mi?
Kisa zaman kaldiysa katlanin. Yoksa asla durmam yarin atlar gelirim.

Bazilari yasam standartini bi tik dusurecek rahat bir is bul demis ama daha ne kadar dusuk standart olur bilmiyorum.

Cok üzüldüm sizin icin.Bu kadar bilgi ve donanima karsilik hayatiniz gercekten cok kötü.Anladigim kadariyla idealist bir insansiniz.Sectiginiz alan gercekten cok zor ve para kazanilacak bir alan degil maalesef.Acaba hukukun baska bir alanina yönelseniz cok daha iyi olmaz mi?Mesala ticari hukuk yada ceza hukuku gibi.

Ben 20 yil önce maramara iletisimden mezun oldum.Ama bana hic biri getirisi olmadi.Hala cok kötü islerde kücük paralar icin calisip , sömürülüyorum.Su siralar is degistirmeyi düsünüyorum.Fakat issizlik beni cok korkutuyor.Bir taraftan da hic cabalamadan nispeten düzgün islere sahip olanlara imreniyorum.Ömrüm bedenen yapilan islerle gecti.Hala da öyle.Bu döngüyü nasil kiracagimi da bilemiyorum.12 yildir almanyada`yim.Burada sosyal alandaki islerin kosullari cok kötü.En kötü durumlardaki isler icin bile 3 yillik egitim almalisin.Ben de ne yapacagimi bilemiyorum.

Cok olumsuz sikayeci bir gunumdeyim ama galiba su aralar durumlar cok ic karartici butun dunyada. Yoksa bize mi oyle geliyor? Ama etrafima bakiyorum da cidden oyle yani.

Birakip gelmezseniz orda ne kadar daha kalacaksiniz?
Belli bir surec mi?
Kisa zaman kaldiysa katlanin. Yoksa asla durmam yarin atlar gelirim.

Bazilari yasam standartini bi tik dusurecek rahat bir is bul demis ama daha ne kadar dusuk standart olur bilmiyorum.

Sozlesmem onumuzdeki mayisa kadar uzatildi. Bu arada is basvurulari yaparim diye dusunmustum ama pek bir sey yakalayamadim.

Yok sadece annem cok baskiciydi Ben kucukken ve cok inektim. Zeki oldugumu sanmiyorum. Cok iyisiniz cok tesekkur ederim bana cok moral verdiniz. Dediginizi yapacagim galiba.

Bence de dönüp gelin.Kendinizi toparladiktan sonra belki avrupa`da iyi bir ise girebilirsiniz.Daha cok gencsiniz ve cok da güzel bir tecrübeleriniz var.Bunlarin mutlaka size dönüsü olacaktir.Lütfen yipratmayin kendinizi.Ruh sagligi kaybolunca geri getirmek cok daha zor.O yüzden kendinize izin verin biraz.

Mütevazi olmayalım şimdi:)
Ne kadar baskı da olsa olmayandan olmuyor bu bir gerçek.
Aynen dön kafanı boşalt.Çok iyi gelecek inan ;)

Multeci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
Don gel ya da ulke değiştir Avrupa'ya falan göz at. Bu kariyerle illa ki mutlu olacagin is bulursun.

Ben hep cok mutlu cok basarili olacagima rahat bir hayat surecegime ve manevi anlamda asiri doyurucu isler yapacagima inanarak buyudum. Galatasaray lisesi ve GSU hukuk mezunuyum aihm'in oldugu sehirde master yaptim latince italyanca fransizca ingilizce filan ogrettiler okulda her zaman bizi inanilmaz guzel bir gelecek bekledigi propogandalari yaptilar. Birlesmis Milletlerde calisiyorim. 31 yasinda tam bir gerizekali saf oldugumu anladim. Hayatim bos bos calismakla gecti. Sagligimi kaybettim. Vucut yasim

Esim gsü uluslar mezunu. Bir cok arkadasi bm, nato ve disislerinde.
Sadece UTEMdeki bir arkadasi rahat ve mutlu. Bunun disindakilerin göz alti torbalari 45 yas gibi. Saclar beyaz. Bahsettiğim kisiler henuz 30 degil.
Esim cok alakasiz, bunlarin yaninda cok basit kalan bir ise girdi. Hic bir arkadasi bizim kadar rahat bir hayat sürmüyor. Günde 7.5 saat calisma. Perakendecilik sektöründe yine uluslararasi bir sirket.
Yillik primle bir ev rahat aliniyor.

Gercekten yaptiginiz is cok prestijli ve kutsal. Ama insan hayatini böyle de gecirmemeli bence. 14 saat calismak nedir, insanliga faydali olmak icin hayat bu kadar da heba edilmemeli

Ya ne güzel yüklü bi CV niz var maşallah keşke karşılığını da alabilseniz ayrıca Euro bazında yaşayan biri olarak diyorum aldığınız maaş gerçekten çok az hele ki bu kadar güzel birikiminiz varken. Ben de zamanında çok büyük bi dönüm noktasındayken eğitimimi yarım bırakıp aile evine dönmüştüm. Bir sene gerçekten iş & okul ararken çökmüştüm hani siz demişsiniz ya “o anlara geri dönmek istemiyorum” ben çok iyi anlıyorum sizi benim de o çaresizliklerim aklıma geldikçe kötü hissediyorum. Ben kararımı “mutluluk mu? mutsuz bir kariyer sahibi olmak mı?” Diye ikiye bölerek vermiştim. Ben de her zaman mutluluk ararım yaptığım bi işte. Bence dönün, burada yazan arkadaşların dediği gibi her yere başvurun illa ki bi alan çıkacaktır sizin gibi birini işe. Havuzunuzu geniş tutun Her şehre her ülkeye bakın inşallah bulursunuz.
(Ayrıca akrep miiii 😭😭😭😭😭)

Baba parasi yemeyi bu kadar düsünmeyin ayrica.
Esim en son isinden memnun olmadigi icin ayrildi.
Tanesi 1000 tlye lisans tezi cevirdi fransizcaya. Bodrumda tatildeyiz bir yandan tikir tikir yaziyor. Bir daha denize giriyor bir daha yaziyor. Kariyer degil bu belki ama ac acikta kalmayacaksiniz.

Ben sadece neden kenarda paranızın olmadığına takıldım

Sonuçta zaten çalışma şartlarınız ağır kop kop eğlenceye akmadığınız açık

Kazandığınız para nerelere gidiyor

CV niz ile İstanbul'da iş bulursunuz hiçbirşey olmasa bile hukuk büroları danışmanlık bölümüne yabancı dil bilen avukat diye alır

Ama ya yine Mutlu olamazsanız ben sizde bir boşluk hissi olduğunu düşünüyorum

Gitmeden önce de yazmıştınız buraya sanki tatmin olamıyorsunuz yaptığınız işlerle zira çok emek vererek bir yerlere gelmişsiniz ama çizilen pembe dünya çalışma hayatında yok

Multeci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.

Ablacım bu kariyerle Avrupadada Türkiyede de ne iş istesen bulursun. Ne işin var bu b.k çalışma şartlarında? İstifa et al bir uçak bileti gel.

Arkadaslar nasilsiniz su aralar bazi bazi istifa etmeyi ve turkiye'ye donup bir sure hicbir sey yapmadan aile evinde yasamayi dusunuyorum. Soyle bir 4 5 ay. Sabah sahilde yuruyus yaparim sonra yoga yaparim aileme yemek yaparim kitap okurum bazi sinavlara hazirlanirim is basvurulari yaparim. Ailem razi. Tek sorunum hicbir birikimim yok yani bu surede baba parasi yiyecegim ve belki cok uzun sure issiz kalacagim. Ve belki psikolojim daha kotu olacak.

Bugun gunlerden pazar hala rapor yetistirmeye calisiyorum gunde 16 saat calisiyorum gunesin altindayim 14 aydir dogu afrikadayim evimden akrepler Dev orumcekler cikiyor evde sicak suyum yok kazandigim para degmez sefim acil bir hukuki isimi halletmek icin bir gunluk izin istedigimde bagiriyor surekli stres surekli yorgunluk.

Turkiye'ye donersem coook uzun sure evde oturup baba parasi yeme riskim var ekmeklerimi kariyerimi cope atmis olacagimdiye korkuyorum. Ama bir sure hicbir sey yapmadan dinlenmek en buyuk hayalim. Ne yaparsiniz siz olsaniz? 31 yasindayim.
Dönün bence . 31 yaşımda sizin şartlarınızda olsam dönerdim ben. Orada bi geleceğiniz yoksa ki yok görünüyor dönmeniz lazım sağlığınız açısından bile riskli

Bacım evine gel
Önce kafanı topla. Tatilini yap, arkadaşlarınla buluş....sonra da iş başvuruları yaparsın. İntihara falan ne gerek var istifa eder gelirsin bak ailen bekliyormuş. Her şeyin bir çözümü var hayatta.

Ben sadece neden kenarda paranızın olmadığına takıldım

Sonuçta zaten çalışma şartlarınız ağır kop kop eğlenceye akmadığınız açık

Kazandığınız para nerelere gidiyor

CV niz ile İstanbul'da iş bulursunuz hiçbirşey olmasa bile hukuk büroları danışmanlık bölümüne yabancı dil bilen avukat diye alır

Ama ya yine Mutlu olamazsanız ben sizde bir boşluk hissi olduğunu düşünüyorum

Gitmeden önce de yazmıştınız buraya sanki tatmin olamıyorsunuz yaptığınız işlerle zira çok emek vererek bir yerlere gelmişsiniz ama çizilen pembe dünya çalışma hayatında yok

Cok pahali bir ulke. Hem fakir bir ulke hem de garip bir sekilde pahali. Ofisin guvenlik acisindan izin verdigi evlerin kiralari 500 dolardan basliyor. En ufak bir konfor (ornegin evde suyunun akmasi, elektrik...) Luks tuketim kategorisinde fiyatlandiriliyor. Bir de en yakin arkadasima inanilmaz bir Maddi destekte bulundum. Esinden siddet gordu ve ailesi iflas etti, masina haciz geldi filan ve kenarda kosedeki butun parami ona verdim. En son kartimdan benden habersiz para harcadi. Aptalligima doymayayim. Birkac kere turkiye'ye geldim bilet fiyatlari yuksek. Nereye gitti maasim ben de pek anlamadim. Turkiye'de de cok kaznmiyordum kira vs gidiyordu bir Isekilde.

Dediginiz dogru. Hicbir iste mutlu degildim ki bunda olayim. Hayatimin hicbir doneminde asiri mutlu degildim. Bazen kendimi cok simarik ve bencil buluyorum. Ailem 60 yasinda hala calisiyorlar. Ben de bu yasta isi birakip onlara sirtimi dayayayim diye plan yapiyorum. Acaba calisma hayatimdan beklentilerim cok mu fazla diyorum bazen. Cunku avukatligi da sevmezdim.

Back
X