Cok pahali bir ulke. Hem fakir bir ulke hem de garip bir sekilde pahali. Ofisin guvenlik acisindan izin verdigi evlerin kiralari 500 dolardan basliyor. En ufak bir konfor (ornegin evde suyunun akmasi, elektrik...) Luks tuketim kategorisinde fiyatlandiriliyor. Bir de en yakin arkadasima inanilmaz bir Maddi destekte bulundum. Esinden siddet gordu ve ailesi iflas etti, masina haciz geldi filan ve kenarda kosedeki butun parami ona verdim. En son kartimdan benden habersiz para harcadi. Aptalligima doymayayim. Birkac kere turkiye'ye geldim bilet fiyatlari yuksek. Nereye gitti maasim ben de pek anlamadim. Turkiye'de de cok kaznmiyordum kira vs gidiyordu bir Isekilde.
Dediginiz dogru. Hicbir iste mutlu degildim ki bunda olayim. Hayatimin hicbir doneminde asiri mutlu degildim. Bazen kendimi cok simarik ve bencil buluyorum. Ailem 60 yasinda hala calisiyorlar. Ben de bu yasta isi birakip onlara sirtimi dayayayim diye plan yapiyorum. Acaba calisma hayatimdan beklentilerim cok mu fazla diyorum bazen. Cunku avukatligi da sevmezdim.
Bence şımarıklık değil
Beklentinin yüksek olması
Yani insanlar mesela rüya gibi düğünlere kınalara eşyalara vs çok anlam yüklüyor para harcıyor sonra evleniyor
Burada da konu açıyor evlilik bu muydu iki ayda birbirimize girdik vs
Çünkü beklenti yüksek hep o şaşaa olacak gibi bekliyor
İşe başlayınca müthiş bir yaşam bizi bekleyecekmiş gibi yetiştiriliyor çoğu kişi
Yani kendini gerçekleştirmenin en iyi yolu bol bol okuyup kariyer yapıp çalışmak gibi
O çalışmayı o kadar bekliyoruz ki çok matah birşey sanıyoruz
Oysa çalışmak yaşan için zorunlu gereksinimlerimizi sağlamak için
Amaç değil araç
Ama çoğumuz örneğin ben, muhtemelen CV ye bakınca siz de o kariyeri yapıp işe başlayınca hayatımız müthiş olacak sanıyorduk ama çalışma hayatı kaktüs maalesef orkide değil
Öğrenci stajyerlerim olurdu bir ay gelirlerdi
Ayyy ne güzel diye çok özenirlerdi ille ikinci ay da kalalım vs
Neyse birisi öğrenciliği bitirdi zorunlu stajı bitirdi ve başladı
Tüm büyü bozuldu ağlamaya başladı ben bunu yapmak istemiyordum diye ona dedim ki yıllardır az çok buradasın bana özeniyordun hani
Ben hep bunları yapıyorum filmlerdeki gibi değil ki burada hayat
Mesela o bana dedi ki sizin şöyle şöyle gorevleriniz de var vs evet var ama ben işimde tecrübe kazandım yüksek lisans vs yaptım da o ekstra sorumlulukları aldım fakat asıl olay insan ilişkilerinde bitiyor
Özetle kararını netleştir ve gelirsen iş bulursun
Ailene sıkıntı olmaz vs ama işe araç olarak bak ki mutluluğu başka alanlarda ara