Çalışmak mı ev hanimligi mi??

Merhaba, kızım 9 aylık olunca işime dönmeyi planlıyorum ama ona okadar alıştım ki nasıl olur bilemedigimden fikrinizi almak istedim aslında çalışmasam da olur eşimin kazancı iyi borç harç yok çok şükür yalnız en güzel yıllarımı da evde geçirmek istemiyorum okadar üni. Okudum işim yorucu olsa da şartları iyi çalışıp kızım için birikim yapmak düşüncesi de beni cezbetmiyor değil. Babaannesi bakacak evlerimiz yakın işe dönünce kızımın ya bana olan düşkünlüğü azalırsa benden uzaklaşırsa diye çok korkuyorum büyürken en güzel anlarina babaanne dede şahit olucak ben calisiyoken parkta oyunlar oynayacaklar içten içe de kıskanıyorum... uzatmayayim calisip calismamak arasinda kaldim değerli yorumlarınız için teşekkürler
ben kızım 5 aylıkdı başladım işe suanda 8 aylık ilk haftalar zor geldi ama şimdi alıştı annem bakıyo bakımı konusunda içim rahat ama aklım hep onda yeni birşey öğrendiğinde ilk heycanı annem yaşıyo banada bak böyle yaptı diyo seviniyorum uzuluyorum ama çalışmam gerektiğini biliyorum önceden ev hanımı çoktu cocuklar mahallede buyuyodu şimdi eğitim yaşı çok küçük yaşlara çekildi 3 yaş kreş onun geleceği için calışmalıyım ilk dönemler çalışma saatlerinizi kısa tutun hatta işe başlamadan babannesiy ve sızınle birlikte zaman geçirip düzene alışmaya başlasın

konu sahibi bebeğin ayına göre çalışmalımıyım çalışmamalımıyım diye sormamış ,zira bende ona göre cevap vermedim zaten, ev hanımlığımı çalışmakmı diye sormuş . bebeğin yaşı ,ayı ,ne zaman olursa olsun kadın mutlaka çalışmalı bu benim görüşüm diğeri de sizin görüşünüz
Yok bebeği de hesaba katmış. O yüzden park mark diyor ya aklı kalacakmis kızında.
Tabi ki bu sizin görüşünüz bende sizin görüşünüze cevap verdim ama zıt görüş diye rahatsız oldunuz heralde size yazmamdan. Öyleyse kusura bakmayın

Yok bebeği de hesaba katmış. O yüzden park mark diyor ya aklı kalacakmis kızında.
Tabi ki bu sizin görüşünüz bende sizin görüşünüze cevap verdim ama zıt görüş diye rahatsız oldunuz heralde size yazmamdan. Öyleyse kusura bakmayın

rahatsız olduğum anlamda cevap vermedim yazmak duyguları ifade edemeyebiliyor bazen ,sıkıntı yok tabiiki yazabilirsiniz,bebek küçükse kreş zamanına kadar bakabilir bebeğine durumu da iyiymiş geç yada erken farketmez çalışmalı, bu konu değil bu soruyu binlerce bayan da sorsa cevabım kadın çalışmalı olur ,yanlış anladıysanız siz kusura bakmayın.

Konuşmasına yürümesine az kalmış imkanınız da iyiiyse konuşup derdini anlatacak bi yaşa gelmesini bekleyin derim bir daha o anlara gelmeyecek konuşmasına yürümesinide. İlk siz paylaşın kızınızla

Peki her evde oturan anne çok mu mükemmel çocuğunu yetiştiriyordu.
Tabii canım o yuzden önceden altın günleri vardı.Pembe diziler vardı.Çocuklar bütün gün yağlı ekmeklerle sokakta oynardı.Akşam ezanı okunurken baban eve gelecek hadiii eve diye bağıran annelerle yetişti çoğu çocukk.
Tığ elinde,merdivende oturan anneler pek bir bilinçli çocuk yetiştirdi.
Madem eskilerden örnekler veriliyor neden bunlrdan bahsedilmiyor.

Yok çalışan anne ile yetişenler hep bir eksikmiş imajı verenler ev hanımı ile yetişenlere de örnek versenize.
Sanki herkes evinde montessori eğitimi almış.
çalışan annelerin cocukları aksine bence daha programlı oluyorlar
anne de nefes alıyor ya, daha ıyı oluyor :)

tabı her anne yavrusuyla hep beraber olmak ıster
onerılen zaten 2 yasına kadar anne ıle beraber buyumesı
ımkanlar buna el vermıyor dıye hıcde sefıl olmuyor cocuklar
ne ev hanımı anneler bılıyorum tv karsısında cocuklarına aksam ettırıp kola ıcıren

:)

katılıyrm yani sana

Maddi durum iyidir çalışmak zorunda hissetmiyorsanız kendinizi çalışmamak daha iyi , parası olupta ya da her zaman işe girme imkanı olupta çocuğuna bakmayı çalışmak kadar içinde zorunluluk hissetmeyen annede bana bi tuhaf gelir. Maddi sıkıntısı yok ortada güzel bir çocuk var ama sırf koca parasına muhtaç olmamak için ego savaşına giren anneler var .. sonuç: ortada napsak ne etsek acaba denilen şaşkın bir çocuk .. Değer mi? İş her zaman bulunur peki ya çocuk?

Bende aynı ikilemde olanlardanim, evde cocuğumla zaman geçirmek cok guzel ama egitimime harcadığım 16 yilimı düşünüyorum ve çalışmak istiyorum, bence esinin durumu iyiyse bi eviniz varsa bikac yıl daha erteleyebilirsin

Bende aynı ikilemde olanlardanim, evde cocuğumla zaman geçirmek cok guzel ama egitimime harcadığım 16 yilimı düşünüyorum ve çalışmak istiyorum, bence esinin durumu iyiyse bi eviniz varsa bikac yıl daha erteleyebilirsin

Bazı arkadaşlar durumu ego olarak tanimlamis çok şaşırdım bir bayanın kendi ayakları üstünde durmak istemesi toplumda belli bir saygınlığının olması nesi ego. Kızımı dünyalara değişmem ama kendimin ve onun geleceğimi de düşünmek durumundayım ikilemde kaldığım için fikir almak istedim sadece . Yorum yapan herkese çok çok teşekkür ederim sanırım çalışacağım kizimin en güzel anlarina belki kısmen şahit olamiycam ama çocukların sadece 0_3 yaş aralığında mı anneye ihtiyacı oluyor bunun ilerisi de var calisirken attigi ilk adımlarıni goremesem de mezuniyetini,gelinliginı,anne oluşunu görücrm hem görmekle kalmayıp yaşamı boyunca kendi ayakları üzerinde durana kadar tüm hayallerini gerçekleştirebilmesi için yanında hem bir anne hemde finansörü olarak maddi manevi destek olacağım kızıma ve bu durumun bana vereceği haz paha biçilemez..egoyla uzaktan yakından alakası yok.

Ne parayı ne de başka bişeyi düşünmelisin bence sadece çalışarak mı mutlusun yoksa evde çocuğunla vakit geçirirek mi ona göre kararını vermelisin

Maddi durumu cok iyi olmasına rağmen sırf kariyer icin ego icin bi aylık bebeği bakıcı eline bırakan kadınlar var , bence senin durumun bununla aynı kefeye bile konamaz

Back
X