ÇALIŞMAK MI EVDE ÇOCUĞUNA BAKMAK MI ?

mjesecina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
468
186
103
Merhaba kızlar.
ben 4 buçuk senedir çalışıyrorum. Ama işyeri çok sıkıntılı çok gergin ve ben artık çok sıkıldım. Çalışmak istemiyorum.
acaba işten ayrılsam evde sıkılır mıyım. ev kira değil bir kızım var 2 yaşında. eğer çalışmazsam maddi olarak sıkıntı çeker miyim ? eşim çalışıyor asgari ücret alıyor.
bir süre geçtikten sonra iş hayatını arar mıyım?
tecrübelerinize ihtiyacım var.. yazarsanız çok sevinirim. :( ÇOK BUNALDIM :((((

Is hayatına alışmış biri olarak evde kalmak bir süre sonra sıkacaktır sizi bence.kendi eviniz olsa bile şu zamanda ev geçindirmek çocuk bakmak çok zor ve masraflı.imkanınız varsa izin alın bir süre.işten çıkıp ilerde kolay iş bulma imkanınız varsa da direk işten çıkın sonra tekrar bir ise girersiniz

Severek çalışmadığınız bir yer olduğu için özleyeceğinizi sanmıyorum. Ama geçinip geçinemyeceğiniz, sıkılıp sıkılmayacağınız konusunda bir. Şey diyemem. Herkesin yaşam standartı, ihtiyaçları farklı. Çocuğunuzu nasıl yetiştirmek istediğiniz, evdeyken neler yapabileceğiniz.. Tüm bunları değerlendirerek karar almalısınız.

Artık çalışmak değilde işyerindeki sıkıntılar beni çok geriyor ve çocuğuma bunu yansıtmaktan korkuyorum.
kızımın sanki şuan bana ihtiyacı varmış gibi geliyor.
mesela şöyle söylim: annemle babam bakıyor çocuğa. akşam kızımı almaya gittiğimde yine hep dedesiyle olmak istiyor. bana bi kere sarılıyor tamam. sanki hep bana küs. bana mı öyle geliyor bilmiyorum :(

Çocuğun ihtiyaç dönemi zaten geçmiş. İşi bırakmanızın bir gereği yok. Birde 2 yaşında bir çocuğun bakımını birden üstlenemezsiniz. Boğar sizi, enerjisine yetişemezsiniz. Bakımveren o yüzden değişmemeli bence, o tempoya aşama aşama geçiş yapıyor. Çocukta zaten alışmıştır bakımverenine.

Başka iş veya işyeri yok mu?
İşyerindeki sorunlardan bunalmanızı anlarım, hepimiz zaman zaman benzeri sıkıntıları yaşadık,yaşıyoruz iş hayatında,ama bu çalışmamak için çok geçerli bir sebep gibi gelmiyor bana.
Üstelik kira olmasa bile asgari ücretle ancak karnınızı doyurup faturaları ödersiniz.
Geçinmeye yeter mi?
O geçinmeden ne anladığınıza bağlı.
Çocuklar büyüdükçe istekleri ve ihtiyaçları artıyor.
Bunu da gözönünde bulundurmanızda fayda var.

Başka iş veya işyeri yok mu?
İşyerindeki sorunlardan bunalmanızı anlarım, hepimiz zaman zaman benzeri sıkıntıları yaşadık,yaşıyoruz iş hayatında,ama bu çalışmamak için çok geçerli bir sebep gibi gelmiyor bana.
Üstelik kira olmasa bile asgari ücretle ancak karnınızı doyurup faturaları ödersiniz.
Geçinmeye yeter mi?
O geçinmeden ne anladığınıza bağlı.
Çocuklar büyüdükçe istekleri ve ihtiyaçları artıyor.
Bunu da gözönünde bulundurmanızda fayda var.
evet beni de bu korkutuyor zaten :( sadece yemek ve faturalar. çocuğuma her istediğini alamamak...

Artık çalışmak değilde işyerindeki sıkıntılar beni çok geriyor ve çocuğuma bunu yansıtmaktan korkuyorum.
mesela şöyle söylim: annemle babam bakıyor çocuğa. akşam kızımı almaya gittiğimde yine hep dedesiyle olmak istiyor. bana bi kere sarılıyor tamam. sanki hep bana küs. bana mı öyle geliyor bilmiyorum :KK43:
çocuktur yapar öyle
hepimiz bu yollardan geçtik üzülmeyin

ben olsaydım alttan alta başka iş bakardım
eşinizin de maaşı düşükmüş hazır anne babanız bakıyorken çalışmayı bırakmayın derim

Bence ilk aylar değil ama sonrasında sıkılacağınız kesin.
Maddi olarak asgari ücretle geçinmek gerçekten zor. Özellikle geçim için kendi hobilerinizden harcamalarınızdan kısmak gerçekten zor.
Kendimden biliyorum:110:
İş değiştirme imkanınız varsa önceliğiniz değiştirmek olsun bence.

Merhaba kızlar.
ben 4 buçuk senedir çalışıyrorum. Ama işyeri çok sıkıntılı çok gergin ve ben artık çok sıkıldım. Çalışmak istemiyorum.
acaba işten ayrılsam evde sıkılır mıyım. ev kira değil bir kızım var 2 yaşında. eğer çalışmazsam maddi olarak sıkıntı çeker miyim ? eşim çalışıyor asgari ücret alıyor.
bir süre geçtikten sonra iş hayatını arar mıyım?
tecrübelerinize ihtiyacım var.. yazarsanız çok sevinirim. :KK43: ÇOK BUNALDIM :KK43:(((

Asgari ücret brüt 2020 tl oldu, yani kiranız yok ama, bir hastalık olsa bir şey olsa çok zorlanırsınız. Markete girip 3-5 parça bir şey alıyorum en az 50-100 tl ödeyip çıkıyorum. Hiç mi sosyal etkinliğiniz olmayacak? Tek sosyal etkinliğiniz avmlerdeki çocuk parkında çocuğunuzu oynatmak olur.

mesela şöyle söylim: annemle babam bakıyor çocuğa. akşam kızımı almaya gittiğimde yine hep dedesiyle olmak istiyor. bana bi kere sarılıyor tamam. sanki hep bana küs. bana mı öyle geliyor bilmiyorum :KK43:

Sana niye küs olsun sen onun annesisin:) Bir arkadaşım aynısını diyordu, şimdi kızı okula başladı annesine kardeşine o kadar düşkün ki anlatamam. Daha minicik çocuk o, gün içinde onlara alıştığı için ortam değişikliği istemiyordur.

Back
X