Çalışmak ve çocuk .

Mira-M

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
931
676
103
Herkese merhaba arkadaşlar . Hemen hemen 6 senelik evliyim 3 bucuk yasinda bi kızımız var. Biz duzenimizi degistirdik ve tekrar kredi cekip yeni bir ev aldık tek maasla idare ediyoruz zorlansakta geciniyoruz cok şükür . Hamile kalana kadar çalışıyordum. Aslina bakarsanız su an çalışmayı çok istiyorum ama kızım banao kadar duskunki bende ona. Rutinimiz ve duzeni degisecek bu onu kotu etkileyecek diye dusunup duruyorum. Calisirsam anneannesi ve babaannesi donusumlu bakacaklar. Ama ondan 1 dakika.bile ayri kalmak zorken nasil dyanacagm bilmiyorum. Onu daha az gorecek olmamin verdigi bir kaygı var. Tecrubeli anneler siz boyle bir durumda ne yapardiniz zamanla alisiliyormu . Çalışmak mı cocukla kalmakmı ?

Ve birde 2.cocugu dusunmeye başladık. Maddi olarak mükemmel değiliz ama cok yas farki olursa iyi olmaz diyoruz o konudada cok kararsiziz . Tek cocuk olarak herseyin iyisini yasasin görsün diyorduk ama bir kardesi olsa iyimi olur kotumu boyle bi donemde boyle bi zamanda kardeş fikri saçmamı. Aslinda manevi olarak 2.cocuga hazir olmssamda kızım tek kalmasin diye düşünüyorum.ne diyorsunuz tek yetismesi daha iyi olurmu yorumlarinizi bekliyorum

Kızınız size bu kadar düşkünse kardeşi olunca haliyle kıskanacak. Ayrıca maalesef günümüzde çocuk dünyaya getirmek büyük risk. Pandemi dönemi durumlar ortada. Tek maaşla zaten zorlanırken bir de ikinci bebek mantıklı mı sizce...

Çocuğunuzun geleceği için çalışın. Yarın birgün arkadaşları etüd özel ders vs alırken sizin ki karşıdan bakarsa daha çok içiniz acır

İkinci cocugu istiyorsaniz calismayi hic dusunmeyin.
3,5 yasindaki cocuk icin de acilirsa tabi kres daha iyi bir secim bence.

tabi ki çalışmak
Küçük bebek değil ki
Artık ayrı kalmaya da aşılması gerek
2 sene sonra okula başlayacak neredeyse
2. Çocuk için maddi şartlar kıt kanaat ise mantıklı değil
Ama ikimizde çalıştır idare ederiz diyorsanız olabilir
Bu arada meslek ne ?

2. Çocuk durumunuz için mantıklı degil. Çocugunuz zaten 3.5 yaşında zaten bağımsızlığını kazandığı kreşe gitme dönemleri. Evde de olsaniz sosyallesmesi için kreşe vermelisiniz. Oyum calismanizdan yana

Pandemi olmasaydı evde de olsanız kızınızın kreş yaşı gelmiş birkaç ay daha çalışmayı erteleye bilirsiniz. İkinci çocuk fikri varsa hazır alışmışken bebek bakmaya düşünebilirisiniz.

Bir tek sizin çocuğunuz size çok düşkün,bizimkiler doğuştan bize uzak zaten.. biz çalışan anneler çocuklarımızın psikolojisinide pek düşünmüyoruz hayliyle..
Kendinize bukadar bağımlı çocuk yetiştirmenin çocuk psikolojisindeki olumsuz etkilerinide araştırın lütfen.

3.5 yaşındaki çocuğunuzdan 1 dk bile ayrı kalmak zor geliyorsa bir sorun var demektir. Okul dönemi vs çok zorlanırsınız. Çalışan kadınlarımız doğum yapıp doğum izninden sonra tekrar çalışmaya devam ediyorlarki bir çoğunun bakacak yakını bile olmadığı için parasıyla bakıcı tutup çocuklarını emanet ediyorlar. Bu onları kötü anne yapmaz. Aksine bence çocuk için çalışan anneye sahip olmak maddi manevi şanstır.
Burda asıl konu sizin kafanızın karışmış olması. Bence ne istediğinizi tam olarak bilmiyorsunuz. Pandemide iş bulmak zor çocuk yapmak riskli. Ve ikisi birbirine zıt düşünceler şu an. Bir süreliğine de olsa biri diğerine engel. Çok ince düşünüp ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor.

Eğer 2. Çocuk en nihayetinde isterim derseniz tam vakti bence. Şimdi olsa 4 yas fark oluyor.

Bence arası acılı ca kardeslik duygusu azalıyor.

cocuk anneyi birakacak da anne birakamiyor sendromu.. ozel bir adi varsa bilemiyorum su anda. etrafta goruyorum kendine bagimli cocuk yetistiriyor anneler. birakin kendi benligini insa etsin. bakici degil, yabanci degil.. biri annane biri babanne.. gozleri gibi bakarlar. siz de hayatiniza devam edersiniz gebelik, calisma vs.. sizi siz yapan kiziniz degil. bu kadar bagimli olmayin ona.

Korona varken önümüzü göremezken çocuk fikri biraz gereksiz duruyor. Onun harici çocuk düşünüp işe başlamak istemeniz tezat düşüyor. Ben de 1 yaşındayken başladım işe ilk zamanları zor iken kızım benimle sabahtan akşama kadar bunalmak yerine bakıcıda ve evinde sıkılmaya fırsat bulmuyor şuan için. Ve ihtiyaçlarını daha güzel karşılayabildigim için ben mutlu kızım mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Eşimin de 1 senedir yanımda olmamasına ragmen.
Çalışma fikri daha makuldur bana göre.

s
sen saka mısın yaa paran yok cocuk düsünüyosun önce ev borcunu öde bırak ilk cocuk rahat buyusun acaba 4 yasına gelince ana okuluna verebilcen mi paran kalcakmı bide 2ciyi düsünuyon valla bu kadınlarda akıl yok sonra yazarsın buraya para yok gecinemiyoz kocam eve gelmiyo 2 cocukla kaldım diyee

tek maaş ev kredisi ve 2. çocuk.. eşiniz çok iyi kazanmıyorsa zorlanırsınız.. ayrıca çocuğunuzun anaokulu zamanı gelmiş sayılır, pandemi olmasa anaokuluna gidebilir derdim.ama ayrılamıyorsanız bir sıkıntı var demektir.. güvenli bağlanma konusunu bir araştırın derim..

Reactions: 000
Kızım/ oğlum tek kalmasın illa kardeşi olsun düşüncesi bir bana mı garip geliyor?
Ben olsam ikinci çocuk sahibi olmak istiyorsam, maddi ve manevi ikisine de yetebileceksem ikinci çocuk sahibi olmak isterdim. Sırf çocuğum için istemezdim. Çocuğunuzun önce size ihtiyacı olacak.

Birde hem ev kredisi hem 1 çocuk masrafı hem olursa ikinci çocuk harcamaları..bütçeniz ne kadar aşağı yukarı? Tüm harcamalara yetecek mi?
Şu an bir çocuğun bezi maması aylık 1000 tl tutar.
Daha bunun doktoru, ilacı, eşyaları, ek gıdası, kitap ,eğitici oyuncak kısımları var.
Bütçenizde ikinci çocuk için en az 2 bin lira yoksa bence zorlanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…