Çalışmak veya çalışmamak

Cocugu olan bir kadin maddi mecburiyeti yoksa calismalimidr?

• Ankete Katılan
    88

Vay beee. Tuttum sizin enisteyi masallah ona :)
Bizimki biraz simarmis kab ediyorum. Bu halede ben getirdim oda kabul :) oglum dogmadan beraber calisirdik hafta sinlari evi ebraber temizler yemek yapardik. Temelinde var yani ama simdi ben psikolojikmen ve bedenen gercektwn cok yoruluyorum diyor. Eger gervektne muhtacsan yardim edeyim ama insaf et hep evdesin cocugu uyittugunda sende dinlenebilirsin diyor. Argumanlari kuvvetli feministlik islemiyor bizimkine :)

Maddi durum.cok.cok iyiyse o dünyaya getirilen cocuga oturup.bi zahmet bakmali kisi..

Cok cok iyi degil normal .kirada oturuyoruz 2+1 , ev almak icin para birikitiriyoruz. Ama maddiyati sorun ettirmeyecek kdr iyi diyelim. Luks bir hayati aramiyorum sagolsun babam yasatti zamaninda cunku. Kendo yagimizda kavruluyoruz. Evlat zaten bizim , kapidan bacidan atma gibi bir derdim yok. Sadece bende bir kadin olarak anneden fazlasiyim demek istiyorum.galiba
Bilemm kendifmi ifade edebildimmi.

O da haklı kendine göre.. Bişey diyemicek gibi oluyo insan ama bi iki eleştiri sonrası ben hemen sapıtırım kesin.
O kadar çalışıyosun çok yorgunsun da maşallah çeneye gel derim. Enerjin varsa buyur işin ucundan tut deyip lafımı hemen sokarım. Ben de böyle biriyim işte.
Kendimi üzemem lafımı çat çat sokarım

Aslinda bende laf sokarim. Iyide sokarim yani ovunmek gibi olmmasinda :) bezdim galiba .adam yeminle soktugun lafi cikarip pisman ediyor. Kaliyorsun sonra oyle . Ay ben nasil kotu bir insanim.nasil vicdansizim diyorsun. Ben kendimi laf baz bilirdim. Tatli dil derdim.heheytt yilana bile salsa yaptirir. Ama ciks. Islemiyor bizimkine. Vallah cok tesekkur ederim hepinize . Icimdekileri yazmak bile iyi geldi.

eğer ihtiyaç yoksa bir kadının evinde olması gerektiğini düşünüyorum. çalışınca paranız oluyor ama mecaliniz, zamanınız olmuyor. çocuğunuza daha çok maddi şey alabiliyorsunuz ama maneviyatından almış oluyorsunuz. annesinden uzak olan çocukların psikolojisi pek iyi olmuyor. evden de bir şeyler yapıp kendinizi iyi hissedebilirsiniz. hem dışarda hem evde köle olacağınıza, kendini yetiştiren bir ev hanımı da olabilirsiniz. ev hanımı bir eksiklik değildir. topluma hayırlı evlatlar yetiştirmek zaten başlı başına bir iş. çevre baskısına bakmayın. kadın çalışsın diye diye kadını köle ettiler. bazı erkekler de durumdan memnun gözüküyor, kadını kullanıyorlar.

Önemli değil canım. Hayattan bezmişliğini yenip eski formuna dönmen dileğiyle öyle bi laf sok ki 2 gün düşünsün :) güç yanında olsun :))

Sorun sadece calismak/calismamak degil o zaman. Sorun esin seni cepte görmesi ve yaptigin seyleri hic görmemesi. Madem öyle o zaman test amacli tüm hafta sonu sen hic birsey yapma. Ne yemek ne baska birsey. Hatta tüm gün disarda ol, esin bebek ile yalniz kalsin. O zaman aklina dank eder senin neler yaptigin.

Ve bence calis. Cocugun 2 yasinda olur ve o yasta zaten daha sosyal olmali. Hatta 2-3 gün kres ve diger günler anneanne bakabilir. Sende is yerinde biraz kendine gelirsin. Haftada bir yardimci gelsin evi temizlesin. Haftada 1 oldugu icin yarim gün bile yeterli olur.

Cok guzel dile getirmissiniz. Benimde bir yanim boyle dusunuyor diger yanim feminist taraf. Kendimle savasiyorum. Baskalarinin benim hakkimda ne dusundugunu cok onemsiyorum galiba. Veya eskiden isimde cok basailiydim hep taktir gorurdum. Simdi esim.tarafindan elestirilmek , onun bilmis tavirlari ile larsi karsiya gelnek kendimi yetersiz hossetiriyor. Bende basarili olmak ocin tekrar calismak istiyorum. Kendimi analiz ettigimde bu cikiyor

Yazdiklarimi sakin kafayla tekrar okuduktan sonra bende ayni kaniya vardim. Benim problemim esimle. Onun tavirlari ile haklisiniz. Oncelikle buna odaklanip cozmem gerekiyor. Guzel analiz etmissiniz tesekkur ederim:)

Evet calismak cok cok guzel birsey.bende bekarken calisiyordum ve kendi parami yemek gibisi yok.lakin annelik girince isin icine ben asla ve asla bebegim kucukken calismam.ama soyle 6 yasa gelsin hemen calisicam insallah.biri 3 yasinda biri 9 aylik iki kizim var.ne bu yaslari birdaha gelicek ne de o tatli halleri.kadin zaten evde cocuk ev isi yoruluyor birde is stresi yazik ya mecbur deyilsn ne gerek var.15 aylik bebegini birakip gitme bence.ananesi tabiki iyi bakar ama onun annesi sensin bunu unutma.onun sana sadece sana ihtiyaci var daha ana kuzusu.benim fikrim calisacaksa cocuk yapilmamali.evde oturup cocuk bakinca bunalima girecek kendini ise yaramaz hissedeceksebir kadin cocuk yapmamali.ya anne olacak ya is kadini.ikisi bir arada yurur de olan cocuga olur.mecburi durumda calisir tabiki kadinda gecinmek icin ama keyfi calismak bana gore bencillik.anne lik fedakarliktir.karsiliksiz sevgidir.kucugunu kucagima alir operim buyugu gelir anne beni de op der boynunu buker birde ikisinede bir sarilirim bir operim hayatta ayirmam gozumun onunden ayiramam zaten mumkunmu.ananemiz de yakin oda bakar ama anne gibi kimse bakamaz.anne gibi sarilamaz anne gibi kokamaz..karar sizin..

Üniversite mezunuyum. Calışırken arkadaslarla hep calışmayan ama maddi durumu iyi olan evli hanımlara özenirdik. Neyse evlendim işi bıraktım. Ve o arkadaslarım birden fikir degiştirdi:) yani kadınlar kendilerine vakit ayıramayacakları için kendi işleri olmadıgı takdirde çalışmak isteyeni gormedim. Sabah 10 çıkış saat 15:00 gibi olsa herkes ister çalışmak. Ben hep haftanın 5 gunu spor yapmak istemişimdir. Şimdi ulastım. Çalışırken mumkun degil. Akşam 7-8 gibi eve gel cocuklarla ilgilen yedir yatır ne sporu o saatten sonra. Bir de kadınlar bir daha evlenemem korkusuyla kendilerine uygun olmayan kişilerle evlenebiliyor. Daha sonrada hem cinslerine satasma laf sokma turu hareket hep bunlarda. Ben hayalimdeki olmadıgı muddetce evlenmicem demiştim. 30 sonrası evlendim. Bulamasam da korkuyla kalkıp evlenmezdim. Once kendi hayatım once kendi hayallerim..

Evde olmakla da iyi anne olunmuyor ki. Bak, çocukluğunu falan hatırla. Kimin annesi çalışıyordu? Neredeyse kimsenin. Peki kimin annesi çocuğunun psikolojisi için birşeyler yapardı,oyunlar oynardı,gelişimine katkıda bulunurdu?
Neredeyse kimsenin :)
Yani evde durmakla iyi annelik arasında bir bağlantı yok. Hatta hep evde olursanız sinirlerinizin laçkalaşmasi-cocukla yuzgoz olup sinirlenmek daha olası. Ama çalışırsanız bunun da vermiş olduğu vicdan azabıyla daha kaliteli zaman geçirmeye calisan-daha sabırlı bir anne olmanız muhtemel

Bence kadin erkek farketmiyor.insan bir meslegi varsa calismali.cevremde ailemde calismaysn kadin pek olmadi icin midir nedir bana calismamak pek mantikli gelmez.benim de 2 cocugum var buyuturken cok az izin kullandim bir zararini da gormedim.annem de calisiyirdu bir eksiklik hissetmedik.tum gun cocugumla beraber olmayinca ne olur ki.isten gelince yine birlikteyiz.ben calismayacaksam niye universite okudum o kadar emek verip.ben boyle bakiyorum olaya .ama su var okumadiysan bir meslegin yoksa illa caliscam diye bir is bulmaya calismak olmaz tabi maddi ihtiyaci yoksa insanin

Tamamen benim durumum. Paraya ihtiyacim olmadigi halde calismak istegim olustu dogumdan sonra. Ama cocugum 17 aylik kıyamıyorum onun 1 anini bile kaçırmak istemiyorum anneanne babaanne iyi baksa bile onu kendim yetistirmek istiyorum eşimde aynı fikirde bu yuzden biraz daha erteledim .çocuğumu gormeden 1 saat bile dayanamam ise gitsem cildirrim alismam zor olur maddi zorluk yoksa biraz daha cocugunzla vakit gecirmenizi oneririm annelerine cok ihtiyaçları var emin olun.

Bende üniversite mezunuyum. Su anda ikinci çocuğum icin dogum izinindeyim. 16 yaşımdan bu yana hep çalıştım. Yoğun çalışma tempoya, projelere felan alışık bir insandim ta ki ilk oğlum doğana kadar. Evet çalışmayı özlüyorum,çünkü kendi dalımda iyi çalışan biriyim diye düşünüyorum kendimce. Eşim bana maddi konularda sınır koymaz,hesab da sormaz. Onun icin orda sıkıntı yok. Hesabimi bilen bir insanım. Ama bir süre daha çalışmayı düşünmüyorum. Bugün ikinci oğluma baktım da, daha dün doğumus gibi benim icin, ama o kadar cabuk büyüyorlar ki. Bunu görmek ve onun yanlarında olmayi hiç bir iş veya para karşılayamaz. Yani şahsen şu anda işimi özlediğim halde cocuklarimin yanında olmayı tercih ederim. Esiniz şu konuda yanlış düşünüyor bence: Bir çocuk asla "ayak bağı" olarak veya evlilikte bir araç gibi düşünülmemeli. Anne ve baba beraber bu çocuğa karşı olan Sorumluluğu almak istemeliki mutlu bir cocuk olsun. Yoksa ilerde hazır olmayan ve mutsuz olan bir anne ile karşı karşıya kalir ve bunu hicbir cocuk hak etmiyor

Doğum izninden sonra işe dönecekseniz kısmi çalışma yapabilirsiniz. Çalışma saatlerinizi ve günlerinizi kendiniz belirleyip talep ediyorsunuz. Yöneticiniz uygunsa onaylıyor, uygun değilse size yeni saat ya da gün öneriyor. Ve bunun için iş yerinin rızası aranmıyor, çocuk zorunlu ilköğretime başlayana kadar bu sizin yasal hakkınız. Ssk'nız ve maaşınız çalıştığınız kadar yatıyor, maddi durum sıkıntılı değil dediğiniz için bu sorun olmaz diye düşünüyorum. Benim 18 aylık oğlum var, 9.30-16.00 çalışıyorum.
Hem evde hem işte köle olmak kısmına katılmıyorum, çalışan anneler eşleriyle işbölümü yapsınlar bi zahmet. Bir de yardımcı kadın tutarsınız haftada bir. Siz işten gelip hem temizlik, hem yemek, hem çocuk, hem ütü vs nasıl yapabilirsiniz? Yapamazsınız, hah eşiniz de tam olarak bu nedenle çalışmamanızı istiyor, üstüne ekstra yük binecek, her şey eşit olacak çünkü.

Kimse herşeye birden yetişemez. Aynı anda üç çeşit yemeği ve pırıl pırıl eviyle şahane bir ev kadını reklamlardaki gibi bir anne aşk dolu bir eş ve kadın olamazsınız. Zaten hepsini birden olmanız da gerekmiyor. Sadece mutlu özgüvenli bir kadın olmanız yeterli hem eşiniz hem evladınız hem de kendiniz için sadece bu kadarı olun gerisi önemli değil. Ev dağınık yemek az evde durduğunuz saat kısıtlı diye kimsenin hayatı kaymaz. Madem çalışarak mutlu olacaksınız eşinize söz hakkı tanımayın bu konuda

Bir süre çalışın yorulursan huzursuz olursanız devam etmezsiniz zaten

Kendin söylüyorsun şu an bile işin içinden çıkamıyorum diye. Birde çalışırsan nasıl yapacaksın nasıl yetişeceksin eve işe çocuğa ve kocana. Üstelik mecburiyetin yokken neden kendini yormak peşindesin
Çocuğunu kendin büyüt
Bende çalışan insandım ama ilk kızım doğduktan sonra bıraktım
Hiç bişey evladımdan değerli olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…