çalışmak..

tabikide cnm bakıcıya o parayı veremm zaten bnm aldgm nolck ... mecbren babaanne ama dyorum ki bbanne bksa bile şımartmamk için npmam lazm

anneannede bkck dyrum oyle sey olurmu o iş babaanneye düşer anneanne bkmz dyip duruyolar

yanlış anlamayın ama sizin derdiniz çocuğunuz şımarması mı babaannesine düşkün olması mı? 8 aylık bir çocuk nasıl şimara bilir ki bir yaşından sonra belki isteklerini söylemeye başladıktan ve ele avuca sığmamaya başladıktan sonra zapt etmek için her istediği yapılabilir ama şuan sadece uyumaya, oynamaya ve düzenli yemeğe ihtiyacı var, bunun içinde eğer anne çalışıyor ise en ideali babaanne veya anneanne, kendi anneniz de olsa şımartacaktır inanın bana ama dedim ya sanki derdiniz bebeğinizin şumarması değil babaanneye bağlanması, bırakın sevgi dolu sıcak bir evde büyüsün, 22 aylık ken kreşe verdim kızımı, ancak o kadar dayanabildim çünkü çalışmak zorundaydım ama imkanım olsa idi babaannesi ile evde kalmasını tercih ederdim.

bence babaannesı baksın zaten yarım gun bakacakmıs, sızde gırın ıse calısın hem esınıze destek olun hem eve katkınız olsun..
bende anneanne cogunlukla olmak kaydıyla , anneanne babaanne elınde buyudum. tum aıle ıcın yerım ayrıdır, herkes benı ayrı sever cunku hepsının elınde buyudum, herkes her konuda elınden gelen destegı esırgemedı benden maddı manevı ama sımardım mı hayır...
sadece mutlu bır cocukluk gecırdım, mutlu bır cocuk oldugum ıcın kendıne guvenı olan, sorumlulukları bılen, aılenın onemını bılen ve her fırsatta onları öven bir yetişkin oldum... ve bu sebepten ötürü mutlu biriyim..

evet anane babanne sımartıyor bunda hemfıkırız ama bende cok karsı degılım sımartmaya bır pskolog arkadasım anne yanında olmadıgı ıcın mumkun mertebe her ıstedıgını yapın annem yok dıye buna sahıp olamıyorum fıkrıne kapılmasın ama annesı oldugundadakuralları oldugunu bılsın demıstı anneme ben annem sımartıyor dıye dert yandıgım bırgun.
ınanınınkı bızlerden daha sabırlılar daha tecrubelıler cocuk konusunda ustelık daha 8 aylık bır bebek ne kadar sımarabılırkı onun sımarma yasına en az 1 yıl var ve 1 yıl ıcınde esınızde sızın yardımınızla belkı toparlar ve sonrasında calısmanıza gerek olmaz.o sureç gecene kadarbence calısın ve babannesının bakmasına ızın verın

açık konuşayım evet babaanneye veya anneanneye olan düşkünlüğü belki bencilce düşünüyom ama ben gördm anneyi bi 3 yasndaki çocugun nasıl itip kaktığını benm babannemden başka kmsem yok dediğini duydum insan ister istemez tereddüt içinde kalıyo .. bnm kaynanamda öyle biri bırak bnde yatsın. eltimde aynı evde kalmışlar bikeresnde kayınpederım bana emnol eltin kocana daha iyi baktı dedi bu sylencek laf mı hadi onu geçtim annesi izin vermiyo çocuklar alışssın dye kayınpeder gece vakti kapıya dayanıyo cocugu bana verceksin dye byle bsey olabilir mi... haksız mıyım ama.

tabikide cnm bakıcıya o parayı veremm zaten bnm aldgm nolck ... mecbren babaanne ama dyorum ki bbanne bksa bile şımartmamk için npmam lazm
şımartmamak için çok erken şuan 8 aylık, aklı ermeye başladıktan sonra ev kuralları koyacaksınız, babaennede yapılan evinizde yapılamaz, evde de anne ile yapılacak şeyler olmalı, siz onunla bira bir ilgilenin oyun oynayın, siz istikrarlı olacaksınız, kayınvalidenizle çekişmemelisiniz o da torununu mutlu etmeye çalışıyor nihayetinde, babaanenesi ile dedesi ile rahat rahat vakit geçirsin eve gelince kuralları olsun ha sizi zorlayacaktır babaanneme gitmek istiyorum diyecektir, ama sizin tavrınız önemli çocuğun yanında babaaennesi ile ilgili olumsuz şeyler söylerseniz size karşı bilenir, zaten zamanla kayınvalideniz de size ayak uyduracaktır inanın sonuçta zamanla çocuğunuz büyüyecek ve babaanneside yetmeyecek ve kurallar koymasını öğrenecek inşallah.

bnde 7 yaşına kadar anneanne 7 den snrada babaanne elinde büyümüşüm bnde şımarık olmadm ama bnm kayınvalidede var sorun önceki yazdıgımı okursanz anlarsnz gece vakti evlere gelip kavga cıkarıyolardı tabikide babanne svmeye engel olamam ama braz durup düşünsün bn sadece babaanneyim oda annesi annesinin yaptıklarını hiçe saymamalıyım desin..

insallah anlatmak istediğim tam bu babannede her istediği oluyo o yuzden kendi evine annesnin yanına gelmek istemeyen çocuk çok grdüm

valla huy cıkar can cıkmazmıs o da kv denız huyu, degısecegını zannetmıyorum ama esınız uyarabılır yanlısları konusunda, sız yuz goz olursanız kotu olursunuz...
su sartlarda zaten bakacak kımsenız de yokmus, bakıcı tutayım desenız calıstıgınıza degmez..
ıdare edeceksınız artık..

merhaba
benim 2 çocuğumada kv baktı ve halen bakıyor Allah razı olsun ondan kendi çocuğu gibi bakıyor hatta daha iyi çünkü çok seviyor torunlarını . E benim de gözüm arkada kalmıyor en azından hiç bir korkum yok. çokta mutlular . sabah kv bırakıyorum akşam hatta yemeğimizi bile yedirip öyle yolluyor bizi eve . bence gereksiz bir korku içindesiniz..

Bizden,kesinlikle fazlasıyla sabırlılar katılıyorum,allah razı olsun yani.
Ayrıca zaten bizsiz büyüyorlar , bırakalımda biraz şımarsınlar,

ben kendi mantığıma göre bu çok başlılığın doğru olmadığını düşünüyorum aslında, haklısınız babaanneler fazla sahipleniyorlar torunlarını ve bunu da koz olarak kullanıyorlar, örneğin siz kızdığınızda arka alacaktır oğlunuzu, ama siz de babaannesi kızınca arka almamalısınız, babaannesinin haklı olduğunu söylemelisiniz ki çocuk sizin aranızda git gel yaşamasın.
Şuan kreşe gönderecek durumunuz yok, annenizde çalışıyor, siz de çalışmak zorundasınız o halde kreşe gönderebilecek zamana kadar en iyi seçenek babaanne ki eşiniz yabancı birine bırakma konusunda olumsuz düşünüyormuş,

demem o ki; sizde evladınızla kendi usulünüzle ilgilenirsiniz evdeyken, oyun oynayın, babaannesi ile geçirdiği zamanlardan farklı şeyler yapın ki babaanneyle olmaktan daha zevkli olduğunu düşünsün anne ile olmanın, insanız hepimizin eksikleri zaafları var ama bunları toparlamak yine bizim elimizde inşallah, allah yardımcınız olsun

inşallah öyle bn yanılıyorumdur... gerçi öbürü kendi etmiş kendi bulmuş.. hep babannnede bırakmış gene koynuna sokmuş uyutmus bnce normaldr babanneci olmasıı

insallah anlatmak istediğim tam bu babannede her istediği oluyo o yuzden kendi evine annesnin yanına gelmek istemeyen çocuk çok grdüm
çocuğunuz sizin aranızda bir oyuncak değil önce bunda anlaşalım; babaannesinden gelmek istemeyen çocuk bende gördüm bunun sebebi de siz kızınca genelde büyüklerin arka alması, ama onlar kızınca da siz arka alırsınız bu kaçınılmaz, arka almayın, babaanne haklı deyin ki babaanne de sözünün geçtiğini düşünsün, büyükler çocuklaşıyorlar yaşlandıkça, zamanında evlatlarına veremedikleri sevgiyi torunlarını sevgiye boğarak telafi etmeye, vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar, sizde babaannesinden yana olursanız ilerde babaannenin tarafına geçmez oğlunuz inanın,

amin allah razı olsun inşallah dediğinz gbi olur bn yanılırım da kynanam en iyi şekilde bakar..

inşallah dediklerinizi yapıcm sağolun... anneme neler dıyo bkmasn dye ama annem gne alttan alıyo gtur babaannesi bksn snucta babaannesi dye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…