- 21 Temmuz 2009
- 1.804
- 802
- 648
Evdeyken cok verimli olabildigimi--Evde cocugunuza kendiniz bakarken ne Kadar verimli olacaksiniz?
-- Cocugun yasi ve ihtiyaclari büyüdükce bunlari karsilayabilecek misiniz?
--Örnegin cocugunuzu hergün düzenli olarak parka götürüp yasitlariyla oynamasini saglayabilecek misiniz? (corona yok farz ediyorum)
-- Hergün cocugunuzla herhangi bir kes- yapistir- boya vs aktivitesi yapip, yasina Uygun oyunlar oynayabilecek misiniz?
Yoksa cocuk tv karsinda elinde tablet yada Telefon oynarken siz ev isleriyle mi mesgul olacaksiniz?
Kusura bakmayin ama benim cevremde evde cocuguma bakiyorum diyenlerin cocunlugu ikinci grupta.(belki sorun benim cevremdedir bilemeyecegim)
Burada sorulmasi gereken soru bana göre calismalimiyim degil "cocugum ve benim icin en iyisi nedir?"
-cocuk krese giderse artisi, eksisi ne olur?
-ben ise gidersem artisi eksisi ne olur?
Okul öncesi öğretmenliği geçmişi olan anaokulu müdürüyüm.
Erken çocukluk döneminde, yarım gün bile olsa kreşe/anaokuluna gitmenin çocuklar üzerinde her anlamda büyük katkısı olduğunu biliyorum/öğrencilerimizin gelişiminde de bunu fark ediyorum.
32-36 ay itibariyle çocuk sosyalleşmeye başlar ve oyun arkadaşı arar.
Bakım veren yetişkinle çok kaliteli zaman geçirilse bile çocuk akranını arar/ister.
Çalışın-çalışmayın 3 yaş civarında yarım gün hatta haftada 3 gün 2’şer saat oyun grubu bile olsa çocuğunuzu okul öncesi eğitim ortamına dahil edin.
Kuruma başladıktan 2-3 ay sonra gelişimindeki ilerlemeyi/farkı bizzat göreceksiniz.
Bununla birlikte kurum seçerken titiz davranın.
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin suan bile akranlarini ariyor biz ilgilensek bile yeterli olmuyor. Peki calistigim zaman tam zamanli bir ise girdigimde 3 yasinda tam zamanli kresin olumsuz etkileri mi olur yoksa yine iyi midir cocuk icin yani haftaici 8 bucuk 6 gibi