çalışmama lazım bebeğimden ayrılmak istemiyorum :(

kaç aylıkken bıraktınız bebeklerinizi?
ben bebeğimi 3,5 aylıkken bıraktım kv.me. çok da mutlu geldim işe. çünkü ben çalışıp ürettikçe mutlu oluyorum. ben mutlu olunca bebeğim de mutlu oluyor. çocuğunla geçirdiğin vaktin çokluğu değil kalitesi önemli. 1,5 yaşında oğlum var çok şükür nice annesi evde oturan çocuktan aydaşından çok daha sosyal ve çok daha gelişimi ileride. çünkü her gün tek tek ilgileniyorum oynuyorum.
bu arada işim dışında tiyatro ile de ilgileniyorum. o da alıştı benim yaşam tempoma her ortama uyum sağlıyor. herkesle anlaşabiliyor.
sabahları babaannesine giderken güle güle canım annem diyor. akşama görüşürüz canım oğlum diyorum tamam diyor. bir kere bile ağlamadı arkamdan çünkü 3,5 aylıktan, bıraktığım günden beri hep konuştum. oğlum ben seni çok seviyorum ve anneler çalışırlar çocuklar da anneanne ve babaanneleri ile oynarlar sonra akşam anneleri gelince birlikte güzel vakit geçirirler diye. o da hep dinledi ve anladı sanıyorum. çünkü dediğim gibi hiç arkamdan ağlamaz.
çalışan anne çocukları daha dışarlıklı oluyor inan bana. eğer bakan kişi gönlünce güvenebileceğin biri ise düşünme işe dön. yeter ki bebeğinle sık sık ve kaliteli zaman geçir.

B blackrose_17 konuyu takipteyim.
Benim 10.5 aylık kızım var. Doğumdan önce konuşuyordum yasal iznim bitince çalışırım. Çalışmak hem ona hem bana iyi gelir. Ben kendimi beslemeliyim ki kızıma daha verimli olayım gibi gibi
Doğum yaptım. Sağlıklı düşünemedim. Bütün sözlerimi yuttum. Tek odağım kızım oldu. Anneliği abarttım. Hiçbirşey dışarıdan konuşulduğu gibi değilmiş. İznim bitti 6 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim. Eylülde başlıyorum. Bu kararı almam kolay olmadı aslında.
Bakacak kişiye güveniyorsanız ben çalışın derim. Evde olmak bebekle olmak gerçekten tarifsiz.
Ama biryerden sonra rutine bağlanıyor. Çalışmadıkça işten soğuyoruz. Kendimi yıllardır evde gibi hissediyorum.
İlk günler zor olur muhakkak ama bir düzene oturtursunuz.
Sevgiler :)

ben oğlumu 8 aylıkken çalışmaya başladım küçük yerde çalıştığım için her öğlen yanına gittim şuan 14 aylığız zor olmuyor mu evet oluyor ama 9 yıldır sürekli çalışan biri olarak çalışmak bana iyi gelmişti otomatik olarak iyi olan anne bebeğine de daha iyi oluyor. Hem her şeyden önce şuan onun için çalışıyorum ona iyi bir gelecek için, şartları daha iyi olsun diye, başka türlü bu imkanı sağlayamam.

her öğlen hala giderim, parka çıkar oynarız, akşam tekrar uyuyana kadar beraberiz babası gelir oynamaya devam gece zaten emdiği için hep koynumda nerdeyse. öyle özlem gideriyoruz

herşey güzel olacak gönlünü ferah tut her şey onlara iyi bir gelecek için ama çalışmak size de iyi gelecek buna da emin olun

Bebeğim yok anlamak için anne olmaya gerek yok. Çevremde bir.çok çalışan anne var. Bir tek anne siz değilsiniz merak etmeyin:KK66:
zaten sorarken de biliyordum gelecek cevabı. lütfen bilmediğiniz duygular hakkında bu kdr sert ve net konuşmayınız. çevrenizde varolsa da o annelerin içinde ne yaşadığını ve ne kadarını size yansıttığını bilemezsiniz

B blackrose_17 konuyu takipteyim.
Benim 10.5 aylık kızım var. Doğumdan önce konuşuyordum yasal iznim bitince çalışırım. Çalışmak hem ona hem bana iyi gelir. Ben kendimi beslemeliyim ki kızıma daha verimli olayım gibi gibi
Doğum yaptım. Sağlıklı düşünemedim. Bütün sözlerimi yuttum. Tek odağım kızım oldu. Anneliği abarttım. Hiçbirşey dışarıdan konuşulduğu gibi değilmiş. İznim bitti 6 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim. Eylülde başlıyorum. Bu kararı almam kolay olmadı aslında.
Bakacak kişiye güveniyorsanız ben çalışın derim. Evde olmak bebekle olmak gerçekten tarifsiz.
Ama biryerden sonra rutine bağlanıyor. Çalışmadıkça işten soğuyoruz. Kendimi yıllardır evde gibi hissediyorum.
İlk günler zor olur muhakkak ama bir düzene oturtursunuz.
Sevgiler :)
teşekkür ederim evet yaşamayan bilemez :) az öncede bu yüzden tepki verdim bi yorumcuya :) neyse umarım hersey evlatlarımız için daha iyi olur.

ben oğlumu 8 aylıkken çalışmaya başladım küçük yerde çalıştığım için her öğlen yanına gittim şuan 14 aylığız zor olmuyor mu evet oluyor ama 9 yıldır sürekli çalışan biri olarak çalışmak bana iyi gelmişti otomatik olarak iyi olan anne bebeğine de daha iyi oluyor. Hem her şeyden önce şuan onun için çalışıyorum ona iyi bir gelecek için, şartları daha iyi olsun diye, başka türlü bu imkanı sağlayamam.

her öğlen hala giderim, parka çıkar oynarız, akşam tekrar uyuyana kadar beraberiz babası gelir oynamaya devam gece zaten emdiği için hep koynumda nerdeyse. öyle özlem gideriyoruz

herşey güzel olacak gönlünü ferah tut her şey onlara iyi bir gelecek için ama çalışmak size de iyi gelecek buna da emin olun
sizin durumunuz çok güzelmiş yani her öğlen gidip görmek harika. bana iyi geleceğine eminim çünkü 7yıldır çalışıyrm ve 7yıldır her istediğimi alıyordum ama şuan kıt kanaat geçiniyoruz. benim tek derdim annesizliğin bebeğimde bi eksik duygu bırakması ve aramızda bağda yıpranmalar olması

ben bebeğimi 3,5 aylıkken bıraktım kv.me. çok da mutlu geldim işe. çünkü ben çalışıp ürettikçe mutlu oluyorum. ben mutlu olunca bebeğim de mutlu oluyor. çocuğunla geçirdiğin vaktin çokluğu değil kalitesi önemli. 1,5 yaşında oğlum var çok şükür nice annesi evde oturan çocuktan aydaşından çok daha sosyal ve çok daha gelişimi ileride. çünkü her gün tek tek ilgileniyorum oynuyorum.
bu arada işim dışında tiyatro ile de ilgileniyorum. o da alıştı benim yaşam tempoma her ortama uyum sağlıyor. herkesle anlaşabiliyor.
sabahları babaannesine giderken güle güle canım annem diyor. akşama görüşürüz canım oğlum diyorum tamam diyor. bir kere bile ağlamadı arkamdan çünkü 3,5 aylıktan, bıraktığım günden beri hep konuştum. oğlum ben seni çok seviyorum ve anneler çalışırlar çocuklar da anneanne ve babaanneleri ile oynarlar sonra akşam anneleri gelince birlikte güzel vakit geçirirler diye. o da hep dinledi ve anladı sanıyorum. çünkü dediğim gibi hiç arkamdan ağlamaz.
çalışan anne çocukları daha dışarlıklı oluyor inan bana. eğer bakan kişi gönlünce güvenebileceğin biri ise düşünme işe dön. yeter ki bebeğinle sık sık ve kaliteli zaman geçir.
teşekkr ederm tecrübelerinizi paylaşıp yardımcı olduğunz için. kayınvalideniz de iyi bakıyor sanırım ve aranızda iyi belli ki

Ben de 3 ay dogum izni sonrasi baslayanlardanim. Simdi 5.5 aylik oldu oğlum. Sut izni kullaniyorum bazen kullanamayip gec cikmak zorunda kalirsam biraz mutsuz oluyorum onun disinda iyi ki baslamisim ise diyorum. bir de 2.5 yasinda oglum var.Devamli evde olmak hic bana gore degil, dunyaya hicbir katkim olmuyormus gibi hissediyorum. Kucugum henuz ise gidisimin cok farkinda degil ama buyugum her sabah oper el sallar gulerek gonderir. Anne ise gitti aksam olmadan gelecek bilir çünkü.

Bebeğim yok anlamak için anne olmaya gerek yok. Çevremde bir.çok çalışan anne var. Bir tek anne siz değilsiniz merak etmeyin:KK66:
Anlamak icin anne olmaniz lazim
Cunku herkezin annelik guduleri farkli
Kimisi calisayim daha iyi bir gelecek hazirlayim der
Kimisi calismam onu buyutucem ben kuru ekmegede raziyim der...

Birgun bu yorumunuzdan pisman olacaginiza eminim. Insanin cocugu kalbi oluyor. Kalbinizi bir yerde birakip gidiyorsunuz. Birisi ona ote git dese canınız yanar. Verdiginiz emek icinizde durduramadiginiz bir caglayan gibi sevgi. Anne olmadan asla ve asla katiyyen anlayamazsiniz. Buyuk konusmayin evlat zor bir imtihandir basitlestirmeyin.

Birgun bu yorumunuzdan pisman olacaginiza eminim. Insanin cocugu kalbi oluyor. Kalbinizi bir yerde birakip gidiyorsunuz. Birisi ona ote git dese canınız yanar. Verdiginiz emek icinizde durduramadiginiz bir caglayan gibi sevgi. Anne olmadan asla ve asla katiyyen anlayamazsiniz. Buyuk konusmayin evlat zor bir imtihandir basitlestirmeyin.
Siz sozlerimi carpitmayin bence. Evlat onemsiz mi demisim? Fizana gitmiyorsunuz dedim. Aksama gelip gorecek baska turlu ayrilik vermesin. Cevremde calisan anne cok merak etmeyin

Canim.soyle dusun hersey onun icin.eger calisirsan ona daha iyi bir gelecek hazirlaya bilirsin

Size duskunlugunun azalacagini, aradaki bağın zayiflayacagini düşünüyorsunuz.

Babalar neredeyse hicbirseyleriyle uğraşmaz çocukların. Arada oyun oynarlarsa belki.
Yinede kapı çaldığında baba diye koşuyorlar.
Hiç endişelenmeyin.

Şimdi küçük olduğu için daha kolay. Büyüdükçe daha zor.

Sakın vazgeçmeyin iş hayatınızdan. Hayat geçip gidiyor. Çocuklar büyüyor ve bir gün gerçekten yalnız kalıyor insan..

Neyi kiniyorum hanimefendi komiksiniz.bakin yorumumun hemen altinda annenin yorumu var.simdi o anne degil mi o zaman?
21 yasindaymissin yahu bende dert anlatiyorum evlat sevgisi annelik kaygisi : ) ben teenage oldugunu bilsem bu kadar zoruma gitmezdi laflarin. Diledigini soyleyebilirsin. Bu yaslarin en buyuk ozelligi sifir bilgi sifir yasanmislik ile atip tutmak devam ;)

21 yasindaymissin yahu bende dert anlatiyorum evlat sevgisi annelik kaygisi : ) ben teenage oldugunu bilsem bu kadar zoruma gitmezdi laflarin. Diledigini soyleyebilirsin. Bu yaslarin en buyuk ozelligi sifir bilgi sifir yasanmislik ile atip tutmak devam :KK66:
:D ben bir sey bilmiyorum tamam size bir soru sordum.
Benim hemen alt yorumumda 3aylik bebegini ise birakip giden anne var. Ve ne soylemis bir bakin. Siz annesiniz o degil mi? Buna cevap vermemissiniz.

:KK70: ben bir sey bilmiyorum tamam size bir soru sordum.
Benim hemen alt yorumumda 3aylik bebegini ise birakip giden anne var. Ve ne soylemis bir bakin. Siz annesiniz o degil mi? Buna cevap vermemissiniz.
Yok canim ben 32 yasinda 2 yasinda kizi krese baslayan bir anneyim.sen biliyorsun sen harikasin muhtesemsin. Yasamadan anliyorsun annelik nedir kaygilari nedir evlat kokusu nedir. Hepsini biliyorsun. Ben bilmiyorum. Senin tartisacak enerjim yok. O bahsettigin kisi belki benden gucludur. Sayfalardir tek bir kadin bu yorumu yapmis. Bende cocugumu bırakıyorum mecburum ama kaygilaniyorum. Ruh dunyamiz karakterlerimiz ayni degil demek ki. Cok guvendigi birine birakti demek ki alisti demek ki.birkac sayfa geriye gidersen cocugundan ayrilan annelerin kinanmamasi gerektigini yazdim buna mecbur olduklarini gunumuz hayatinin bunu gerekli kildigini. Ama bu annelikle alakasi olmayan birinin cikip herkes calisiyor ne var diyebilecegi anlamina gelmiyor. Diyorum ya artik sorun degil ben senin yasindayken unv 3. Siniftaydim bu sene nasil gezsem tozsam diye dusunuyordum anlamaman gayet normal. Ama atip tutman ilginc. Devam et elbet birgun yasarsin 21 yasinda kalmayacaksin.

Back
X