Çalışmamak

Böyle yoğun tempodan sonra çalışmamak sizi bu altabilir. Mesai saatleri daha uygun bir iş bulabilirsiniz. Çocuğunuzun sizinle hiç hatırası olmaması çok kötü.ilerde senin rahatım için derseniz bile " beni bir kere parka goturseydin de altımda arabam olmasaydı." diyecek. Evlilikte de cinsellik bir süre sonra kötü sonuçlar doğuracaktır.

Bu arada Türkiye'de neden sadece ölene kadar uzun saatler çalışmak veya çalışmamak şeklinde 2 seçenek var 5 gün, 40 saat çalışılan, özel hayata saygı duyan işyerleri yok mu?
Var aslında, beyaz yakalı diye tabir edeceğimiz çalışanların çoğu böyle çalışmıyor mu? Benim neredeyse tüm arkadaşlarım ve kuzenlerim pazartesi-cuma, 09-18 arası çalışıyorlar.

Evet ABD ile. Bize az para veriyorlar, kendi ülkelerindekilere yüksek ücretler veriyorlar, bizim gibi başka ülkelerden projeye dahil olanlar daha az ücret alıyor. Ya ilk başlarda koymuyordu ama aylardır cuma akşamım yok, sıktı bu durum beni. Kendi işimi kuramam çünkü dediğim gibi çok girişken, ağzı laf yapan biri değilimdir. Kendi işini yapmak için bence bunlar şart. Eski işime de dönsem bu işe de devam etsem, yoğunluk hep böyle özel sektörde, o yüzden bırakırsam dönmem diyorum. Bilmiyorum ki özel sektörde çalışıp yoğun olmayan biri pek yok sanırım.

Mühendisim, yazılım alanında çalışıyorum şuan, ama sanıldığı kadar kolay değil. Terminler kısa, projeler uzun. Dışarıdan çok rahat bir işmiş gibi görünüyor ama bazen sabahlamak bile gerekebiliyor. Diğer firmalardaki durumu da az çok tahmin ediyorum, çok farklı bir durumum olmayacak gibi.

Var aslında, beyaz yakalı diye tabir edeceğimiz çalışanların çoğu böyle çalışmıyor mu? Benim neredeyse tüm arkadaşlarım ve kuzenlerim pazartesi-cuma, 09-18 arası çalışıyorlar.
Özel sektördeki beyaz yakanın çoğu da yine yoğun çalışıyor yahu, ben rahat çalışanını pek görmedim. Var mı yoksa?

Ailenizden daha değerli değil çocuğa zaman ayirin önceliğiniz o olsun ileride özlerseniz yine çalışın.

Butuuuun hayatimi silip kendimi bi ise adamazdim ben. Yani bu kadar calismanin sonunda kendime cocuguma kocama ayiracak vaktim yoksa kazandigim parayi harcamaya vaktim.yoksa niye calisayim?

Eşiniz ne iş yapıyor? Onunla birlikte çalışma imkanınız yok mu?
Aslında birlikte çalışabiliriz ama aynı işyerinde asla anlaşamayız ve kesin boşanırız. Bunu daha önce tartışıp karara bağladık İkimiz de istemiyoruz birlikte çalışmayı.

Ayrica, bu anlattiklarinizi adam yapiyor olsa, kk olarak yerden yere vururduk. Şahsen ben esimin iş yogunlugu nedeniyle cinsel yasantimin sekteye uğramasını falan hic kabul.edemem. Diger şeyleri de..
Çocuğu adam okula götürüp getiriyor eve geliyor hanım yok cinsellik deseniz o da yok para var ama hanım yok ya değmiyor şu hayatta valla durumu iyi olmasa neyse evden de çalışabilir açıkçası

Yerinizde olsam işi bırakırım hiç tereddüt etmeden. Eşle çocukla geçirilen değerli zamanları neye değişiyorsunuz bir düşünün

Neden freelance işlere yönelmiyorsunuz? Vergi vs işlerinizi şahıs şirketi kurarak halledebilirsiniz. Usd olarak kazanacağınız için hem çalışıp hemde oğlunuza zaman ayırma şansınız olur. Ben 1 yıldır bu şekilde evden çalışıyorum, saat farkı nedeni ile bazen akşamları çalışmam gerekiyor ama genel anlamda gayet memnunum. Benimde oğlum 5 yaşında, yapabildiğim sürece kurumsal hayata dönmek istemiyorum.

Yabancı ülke ile çalışıyorsunuz ama maaşınız pek iyi değil,ilk defa duyuyorum inanın. Doğrudan dolarla maaş almanız gerekirdi. Başka benzer alternatifleri değerlendiremez misiniz?

Maaş iyi olmasa mesai saati dışında asla kimse iş falan yapmaz bizde. Hele pasifik saatiyle çalışılıyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…