- 22 Kasım 2020
- 6.574
- 94.502
- 498
- Konu Sahibi MoonlitSoul
-
Almanya farkli miBu arada Türkiye'de neden sadece ölene kadar uzun saatler çalışmak veya çalışmamak şeklinde 2 seçenek var5 gün, 40 saat çalışılan, özel hayata saygı duyan işyerleri yok mu?
Böyle yoğun tempodan sonra çalışmamak sizi bu altabilir. Mesai saatleri daha uygun bir iş bulabilirsiniz. Çocuğunuzun sizinle hiç hatırası olmaması çok kötü.ilerde senin rahatım için derseniz bile " beni bir kere parka goturseydin de altımda arabam olmasaydı." diyecek. Evlilikte de cinsellik bir süre sonra kötü sonuçlar doğuracaktır.Herkese merhaba,
Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.
Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.
Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.
Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bittibizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.
Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hepama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?
Var aslında, beyaz yakalı diye tabir edeceğimiz çalışanların çoğu böyle çalışmıyor mu? Benim neredeyse tüm arkadaşlarım ve kuzenlerim pazartesi-cuma, 09-18 arası çalışıyorlar.Bu arada Türkiye'de neden sadece ölene kadar uzun saatler çalışmak veya çalışmamak şeklinde 2 seçenek var5 gün, 40 saat çalışılan, özel hayata saygı duyan işyerleri yok mu?
Var aslında, beyaz yakalı diye tabir edeceğimiz çalışanların çoğu böyle çalışmıyor mu? Benim neredeyse tüm arkadaşlarım ve kuzenlerim pazartesi-cuma, 09-18 arası çalışıyorlar.
Evet ABD ile. Bize az para veriyorlar, kendi ülkelerindekilere yüksek ücretler veriyorlar, bizim gibi başka ülkelerden projeye dahil olanlar daha az ücret alıyor. Ya ilk başlarda koymuyordu ama aylardır cuma akşamım yok, sıktı bu durum beni. Kendi işimi kuramam çünkü dediğim gibi çok girişken, ağzı laf yapan biri değilimdir. Kendi işini yapmak için bence bunlar şart. Eski işime de dönsem bu işe de devam etsem, yoğunluk hep böyle özel sektörde, o yüzden bırakırsam dönmem diyorum. Bilmiyorum ki özel sektörde çalışıp yoğun olmayan biri pek yok sanırım.1. Niye para az, yani sanirim ABD ile is yapiyorsun konu sahibesi para neden dolar degil? Aksam saatinde toplantinin degeri net sekilde dolar almaktir yoksa o isi kimse cekmez.
2. Neden kendi isini kuramayasin? Esin yapabilecegini dusunuyor, hirsliyim azimliyim basariliyim da diyorsuno secenek neden yok?
3. Ne isidir bu, daha cok parasi daha az saati olan baska is yok mu?
Mühendisim, yazılım alanında çalışıyorum şuan, ama sanıldığı kadar kolay değil. Terminler kısa, projeler uzun. Dışarıdan çok rahat bir işmiş gibi görünüyor ama bazen sabahlamak bile gerekebiliyor. Diğer firmalardaki durumu da az çok tahmin ediyorum, çok farklı bir durumum olmayacak gibi.eeee tamam ablacığım, bak şimdi kariyerde bir eğri oluyor, başladığın zaman çok zaman ve çaba koyuyorsun yoruluyorsun. Sonra bunun meyvelerini maddi ve manevi oolarak topluyorsun. Daha az saatlerde çalışıyorsun ama ustalığa ulaştığın içiin daha güzel şeyler üretiyorsun. Sen birinci eğriyi tamamlamışsın artık ustalığa geçmelisin. Birinci eğride kalmaya ısrar etmek ancak boşuna yorulmana gelir, o evrenin bittiğini kabul edip ikinci evreye yol almalısın artık.
Bu noktada 3 seçenek var:
- sizin şirkette daha iyi bir pozisyona/yöneticiliğe geçmek
- başka şirkette saatleri normal, daha çok parası olan daha iyi bir pozisyona geçmek
- kendi işini kurmak.
Bu kadar. Şu anki yerde kalmanın senin için hiçbir anlamı yok, zaten parası da azmış, gereksiz de yoruluyorsun önce bunu kabullenmen gerek. Bir an önce bu evreyi tamamladığını kabul edip diğer evreye geçmelisin. work smarter, not harder demişler: önceliğin daha normal saatleri olan ve parası daha çok olan bir iş olmalı bu kadar. CVn dopdolu gördüğüm kadarıyla, CVni iyi kullanıp yeni iş/pozisyon avına çıkman gerek.
Etrafında kariyer koçluğu alabileceğin kimse yok mu? İş alanını yazmak istemiyorsun sanırım, ne iş yaptığını bilmeden ve işin şartları bilmeden yorum yapmak zor.
Özel sektördeki beyaz yakanın çoğu da yine yoğun çalışıyor yahu, ben rahat çalışanını pek görmedim. Var mı yoksa?Var aslında, beyaz yakalı diye tabir edeceğimiz çalışanların çoğu böyle çalışmıyor mu? Benim neredeyse tüm arkadaşlarım ve kuzenlerim pazartesi-cuma, 09-18 arası çalışıyorlar.
Ailenizden daha değerli değil çocuğa zaman ayirin önceliğiniz o olsun ileride özlerseniz yine çalışın.Herkese merhaba,
Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.
Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.
Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.
Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bittibizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.
Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hepama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?
Özel sektörse bence yok gibiBu arada Türkiye'de neden sadece ölene kadar uzun saatler çalışmak veya çalışmamak şeklinde 2 seçenek var5 gün, 40 saat çalışılan, özel hayata saygı duyan işyerleri yok mu?
Butuuuun hayatimi silip kendimi bi ise adamazdim ben. Yani bu kadar calismanin sonunda kendime cocuguma kocama ayiracak vaktim yoksa kazandigim parayi harcamaya vaktim.yoksa niye calisayim?Herkese merhaba,
Aslında birlikte çalışabiliriz ama aynı işyerinde asla anlaşamayız ve kesin boşanırız. Bunu daha önce tartışıp karara bağladıkEşiniz ne iş yapıyor? Onunla birlikte çalışma imkanınız yok mu?
Ayrica, bu anlattiklarinizi adam yapiyor olsa, kk olarak yerden yere vururduk. Şahsen ben esimin iş yogunlugu nedeniyle cinsel yasantimin sekteye uğramasını falan hic kabul.edemem. Diger şeyleri de..Adam haklı
Çocuğu adam okula götürüp getiriyor eve geliyor hanım yok cinsellik deseniz o da yok para var ama hanım yok ya değmiyor şu hayatta valla durumu iyi olmasa neyse evden de çalışabilir açıkçasıAyrica, bu anlattiklarinizi adam yapiyor olsa, kk olarak yerden yere vururduk. Şahsen ben esimin iş yogunlugu nedeniyle cinsel yasantimin sekteye uğramasını falan hic kabul.edemem. Diger şeyleri de..
Sabirli bir adammis degil mi?Çocuğu adam okula götürüp getiriyor eve geliyor hanım yok cinsellik deseniz o da yok para var ama hanım yok ya değmiyor şu hayatta valla durumu iyi olmasa neyse evden de çalışabilir açıkçası
Evet sabırlı tabii ki cinsellik de yok diyor hanımefendi her şey para demek değil yaniSabirli bir adammis degil mi?
Yerinizde olsam işi bırakırım hiç tereddüt etmeden. Eşle çocukla geçirilen değerli zamanları neye değişiyorsunuz bir düşününHerkese merhaba,
Neden freelance işlere yönelmiyorsunuz? Vergi vs işlerinizi şahıs şirketi kurarak halledebilirsiniz. Usd olarak kazanacağınız için hem çalışıp hemde oğlunuza zaman ayırma şansınız olur. Ben 1 yıldır bu şekilde evden çalışıyorum, saat farkı nedeni ile bazen akşamları çalışmam gerekiyor ama genel anlamda gayet memnunum. Benimde oğlum 5 yaşında, yapabildiğim sürece kurumsal hayata dönmek istemiyorum.Mühendisim, yazılım alanında çalışıyorum şuan, ama sanıldığı kadar kolay değil. Terminler kısa, projeler uzun. Dışarıdan çok rahat bir işmiş gibi görünüyor ama bazen sabahlamak bile gerekebiliyor. Diğer firmalardaki durumu da az çok tahmin ediyorum, çok farklı bir durumum olmayacak gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?