Çalışmamak

Özel sektördeki beyaz yakanın çoğu da yine yoğun çalışıyor yahu, ben rahat çalışanını pek görmedim. Var mı yoksa?
Benim medya, reklam, denetim, banka, mimarlık vb. sektörlerde çalışan tanıdıklarım var ve rahatlar. İş saatlerinde yoğunlardır ona bir şey diyemem ama akşamları ve haftasonları kendilerine ait en azından Ben avukat olduğum için benim için büyük bir lüks bu gayet rahatlar bence

Ben yerinizde olsam çalışmam. Annem yıllarca haftasonu bile mesaiye kaldı. Ben üniversiteden sonra anneme zorla bıraktırdım çalışma hayatını. Çünkü ben de çalışma hayatına başlayacak, kendi hayatıma dalacaktım ve onunla hiç uzun uzun paylaşımım olmayacaktı. İşi bıraktığınızda Allah korusun eşinizle boşanacak bile olsanız aç açıkta kalacak durumda değilsinizdir sanırım. O zaman tekrar işe girersiniz vs. Çocuğunuzun şuan anneye ihtiyacı var, kariyeri olmasa da olur ama anne olmadan olmaz. oğlunuzla benzer yollardan geçip büyümüş bir birey olarak yazmak istedim

Ne iş yapıyorsunuz ?
Mesleğiniz nedir ?
Kendi işinizi kursanız şu an aldığınız maaş kadar kazanabilecek misiniz ?

Yazılım ya da muhasebe bence sizin iş
Muhtemelen muhasebe finans tarzı bir şey

Öyle bir iş var mı Türkiye’de kuzum
Hem kendine zaman ayırdığın hem de para kazandığın
Varsa bende talibim
Ne olduğunu merak ettim özelden de yazsan olur

Merhabalar,
Benim eşim de sizin gibiydi. Hep yoğun çalıştı. Hatta yaklaşık bir yıldır da yurtdışında. Biz oğlumla buradayız. Ailelerimizden büyüklerimiz geliyor gidiyor destek olmak için. Evet fiziksel olarak zorlanmıyorum fazla. Maddi olarak da tabi ki standardımız yükseldi. Ama eşim o kadar çok çalışıyor ki gün içinde bir mesaja cevap almak saatler sürer. Haftasonu akşam hep çalışır. Aramaya bile vakit bulamaz bazen.
Bu beni çok yoruyor ve kavga sebebi aramızda.
Ne kadar rahat da olsam çocuğumun bütün maddi manevi ihtiyaçlarını ben düşünmek zorundayım. Kreşe getir götür, akşamları ilgilen, tırnak yemeye başlamıştı mesela onu çözmek için çabala, doktor randevularını takip et, babasını özlediği için ekstra bi solu huysuzluk çek...
Eşiniz haklı bence. Aile ve iş yaşamını dengelemek zorundasınız. Ama bunun çözümü de işinizi bırakmak asla olmamalı. Eşim hiç düşünmüyor mesela bırakmayı. Eminim burda pek çok kişinin eşi de yoğun çalışıyordur. Onlar da zorlanıyordur ama bırakmayı düşündüklerini sanmam.Eşininizin söylediklerini değil kendi fikirlerinizi, hislerinizi tartın lütfen. İş yükünü dengelemeye çalışabilirsiniz. Daha az yoğun bir işe geçebilirsiniz. Yazdıklarınızdan işinizi sevdiğiniz sonucuna vardım ben. Bu yüzden bu seçenekleri düşünün derim.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Babanın boşluğunı annenin dondurmasını çok çok normal karşılarken kırkta bir, bi anne yükün biraz fazlasını babaya verince ışığa tutulmuş tavşan gibi olmamıza gerek yok. Çocukla ilgilenen baba. Bu bir takım oyunu gibi düşünülmeli. Bugün o çok ilgilenir yarın siz. Ki zaten biz bu çocukları taşıdık, doğurduk, emzirdik/besledik. İlk 1-1.5 yıl kim bizden çok ilgilendi. Tabi ki sürekli bu tempo hep böyle olmasın çocuğunuz için önemlisiniz.
Ama kararınızı verirken eşinizin söylemlerinden toplumun sizden beklediği annelik rollerinden ziyade kendinizin ve çocuğunuzun hislerini dikkate alın derim naçizane.

Üniversite bunyesinde projeye dahil olup para alabilmesi bile şaşırtıcı. Kalkinma ajansina yaptigim arastirmanin ustune cokup soz verdikleri parayi vermemislerdi. Parayi gectim projede adin gececek demislerdi o bile olmadi. Bende yuksegi yarim biraktim. Bir degil, iki degil. Ya para vermezler ya emeginin hakki kadar odeme yapmazlar.

Yok canım 8 saat mesai bile part time sayılıyor bu ülkede
Bende onu diyecektim konu sahibine part işe geç demişler ama Türkiye de öyle bı kültür yok ki nerdeyse tüm işler tam zamanlı küçüğünden büyüğüne. İş verenle parta anlassan bile diğer çalışanlar part çalışan için, biz gece de calisiyoruz o niye gidip geliyo diyo.

Her iki arkadaşımla tamamen aynı fikirdeyim!!!

Eskiden olsa “aaa ne demek çalışmamak? Tabii ki çalışacağız,kazanacağız,asılacağız vs.” derdim de şu hayatın 3 günlük olduğunu,maalesef büyük sıkıntılar sonucunda öğrendiğim için “çalışmam” diyorum.

Kimbilir belki de şu yaşımda kendimi en azından maddi olarak garantiye aldığım için bu şekilde rahat konuşuyorum. Allah’ıma çok şükür bugünlerimize…

Belki para sıkıntım olsa gene ‘çalışmak,çalışmak,çalışmak’ diye bayrak sallardım…

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Evladınızla ve eşinizle beraber mutlu olmanızı diliyorum.

Son düzenleme:
Kendinizi kocan8za muhtaç duruma asla dusurmeyin. Temelli birakirsaniz 5 yila o hale gelirsiniz. Bence part time iş bulun.

Her iş bu kadar yoğun değil. Eğer çalışmazsam bunalırım diyorsanız iş değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Ben olsam daha rahat bir sektöre geçerdim mesai saatleri belli hafta sonu olan öyle iş bulana kadar da ise devam ederdim

Bu arada Türkiye'de neden sadece ölene kadar uzun saatler çalışmak veya çalışmamak şeklinde 2 seçenek var 5 gün, 40 saat çalışılan, özel hayata saygı duyan işyerleri yok mu?

Bende evime ters bir bölgede çalışıyorum şu an, akşam 17:30 da çıkıp evime 4 araç değiştirerek 19:30 da gidiyorum. Ay çok uzak değil mi buralarda iş mi yoktu diyorlar? Evet, insan gibi çalışabileceğim iş buralarda maalesef yok diyorum..

Saatlerinden almış, maaştan kısmış, hafta sonu bir gününü de yiyor, ya resmi tatiller olmayan yerler var ah, ah..

Görev tanımınızın içine çay, çorba, temizlik kilitleyen de var.

Son düzenleme:
Öyle bir iş var mı Türkiye’de kuzum
Hem kendine zaman ayırdığın hem de para kazandığın
Varsa bende talibim
Ne olduğunu merak ettim özelden de yazsan olur

Tatlim eğer maddi kaygin yoksa az maaşa yapabileceğin, calisabilecegin işler var tabi ki , oart time bile olur maksat sadece kendine mesgale edinmek için calismaksa

Maalesef öyle
Bizim ülkede insanlar çalışmıyor ki kölelik resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…