Çalışmasam olmuyor,çalışmaktan da sıkıldım..

Ben 30 günlük bir izne çıktım. Çatladım sıkıntıdan. Ah dedim bir çalışmaya başlasam. İzin bitti çalışmaya başladım. Ah dedim balkon Sefa’sı yapacak zaman geldi bir tatil olsa :silah: kaldı ki ben epey rahat çalışıyorum. Günde üç saat çalışıyorum. Ama 09.00-16.00 arası çalıştığım yerde oturup çay kahve muhabbeti yapıyorum.
İnsan sahip olmadığının peşinde. Hayat böyle birşey. Elinde olmayanın peşinde koşarken ömür bitecek.

Tatilinizi yapın, rahatlayın biraz. Şimdi o hayat tatlı gelebilir ama çalışmaya alışmış biri çalışmayı bırakınca da bir sure sonra çok sıkılıyor. Alışamıyor. Çok tanık oldum bu duruma.

Tatil iyi gelecektir.

17 sene zor bir meslekte fazlaca yogun sekilde calistim
Son senelerimde hep sizin gibiydim , arkadaslarim tum gun deniz kenarinda keyif yaparken ben essek gibi calisiyordum
Neyse kisa kesiyim , 6 aydir kebdi isimi yapiyorum , saat konusunda tamamen ozgurum , cok rahatim ve felaket dercede sıkılıyorum
Resmen kocamin beynini yiyorum , daha cok is yapalim , biktim , bu ne boyle , hadi calisalim , is is is
Adam da fenalik gecirdi benim soylenmelerimden , uzun lafin kisasi isinize sahip cikin , hic ozenmeyin , disardaki hayattan insan 3 gunde sıkılıyor

ayyyyy bende yaa 12-13 sene oldu çalışalı. şimdi yeni evlendim, işten çıkıp evimde yayılmanın yollarını arıyorum resmen

Çalışmaktan bıkma sebebiniz, kendinize vakit ayıramamanız olabilir. Çalışmayı bıraksanız yine sıkılırsınız. Çalışmak insana iyi gelen bir şey, tabi sevdiğiniz işi yapıyorsanız. Çalışmalıyız ama tatil yapmalıyız, kendimize, sevdiklerimize vakit ayırmalıyız. Üniversite bitince çalışmaya başladım 11 yıldır çalışıyorum. Doğru dürüst tatil yapmıyorum, dinlenmiyorum. yılda toplasan 5-6 günlük tatil gibi bir şey yapıyorumdur bu yüzden de işime çok iyi odaklanamıyorum, yıl boyu yorgun, depresif depresif dolaşıyorum. Çok güzel bir yerde, doğal güzellikleri olan, deniz olan ve beni tanıyan insanların olmadığı bir yerde yazın yazlık tutup birkaç hafta kafa dinlemek,yüzmek, uyumak, dinlenmek, film izlemek, kitap okumak, keyfimce yemek yemek istiyorum. Bunun aynısını bir de herhangi bir kış ayında yapmak istiyorum, mesela ocak ayında doğal güzellikleri olan, kar olan ve termal olan bir yerde kafa dinlemek gibi... yanımda çok yakın birkaç arkadaşım da olursa daha keyifli olabilir. Hayat güzel ama biz yaşamasını bilmiyoruz galiba.

Merhaba konu başlığından da anlaşıldığı gibi çalışmaktan sıkıldım artık... Üni. Bittiğinden beri 13 yıldır çalışıyorum.. Ve şu an kısmen rahat ama mutlu olmadığım bir işte çalışıyorum.. Sürekli şimdi evde olsam derlesem toparlasam,akşam yemeklerimi yapsam sonra arkadaşlarımı arasam dışarı çıksam. saate bakmadan haraket etsem istiyorum.. Bi yerden sonra sıkılır mıyım bilmiyorum.. Ailemle ilgili çok büyük sıkıntılar var evde olsam bunlara daha çok takılıdan,işte bari düşünmüyorum diyorum daha az düşünüyorum diyorum.. ama bu havalar hep aklımı çeliyor:)) yaz gelince pılı pırtıyı toplayıp yazlığa taşınan,sabah biber kızartıp kahvaltı eden... çayımı kahvemi sakin sakin içen bi kadın olmak isterdim sanırım :)))
Ayni durumdayım
Okul bittiğinden beri 15 yıldır ara vermeden çalışıyorum

Ben de ev hanımlarına özeniyorum artık
Biber Kızartması olayını hiç düşünmemiştim :)

8 yıllık memurum 2 sene çocuk için ücretsiz almıştım döndüğümde evde ne kadar köreldiğimi ve çalışmanın bana enerji verdiğini farkettim

Merhaba konu başlığından da anlaşıldığı gibi çalışmaktan sıkıldım artık... Üni. Bittiğinden beri 13 yıldır çalışıyorum.. Ve şu an kısmen rahat ama mutlu olmadığım bir işte çalışıyorum.. Sürekli şimdi evde olsam derlesem toparlasam,akşam yemeklerimi yapsam sonra arkadaşlarımı arasam dışarı çıksam. saate bakmadan haraket etsem istiyorum.. Bi yerden sonra sıkılır mıyım bilmiyorum.. Ailemle ilgili çok büyük sıkıntılar var evde olsam bunlara daha çok takılıdan,işte bari düşünmüyorum diyorum daha az düşünüyorum diyorum.. ama bu havalar hep aklımı çeliyor:)) yaz gelince pılı pırtıyı toplayıp yazlığa taşınan,sabah biber kızartıp kahvaltı eden... çayımı kahvemi sakin sakin içen bi kadın olmak isterdim sanırım :)))

evde aileyle ilgili ne sıkıntı var?

sıkılırsın evde evde problemliyse iş kurtuluş vala. haftasonu tatillerinde dinlen gez

Biber kızartması sevmem.:KK28:
Ama kek pişirebilirim sonsuza dek...
Öğleden sonra bazen puding bazen de yumuşacık kek...:KK73:
21 yıl olmuş...
Bazı yıllar izin bile kullanmadan çalıştım. Hele ki iş hayatına ilk başladığım bilmem kaç senede 0 izinliydim! :ukala:
Az kaldı inşallah bir gün ben de denize karşı evimizde salıncakta uyuyan kocaya çay demleyeceğim inşallah.:KK37:
..................................................................................

Duygularını çok iyi anlıyorum arkadaşım.
Gerçekten de iki ucu dikenli değnek!
Çalışsan olmuyor çalışmasan hiç olmuyor.
Bir yere yetememek çok zor,hep eksik hep yarımım sanki...
Allahım hayırlısıyla herkesin gönlüne göre versin inşallah!:KK74:

Büyük kızıma doğum öncesi kendim bakıcam diyerek istifa ettim.
Allahım nasıl bir mutluluktu. Üni biter bitmez işe başlamıştım ozamana kadar hiç evde kalmamıştım. Nasıl iyi geldi bana, ruhuma. Kızım ile doya doya vakti geçirdim. İstediğim gibi büyüttüm. Tatiller,sürekli gezmeler çok güzeldi. Zamanla biraz sıkıldım evde, çevre edindim. İlk kez gün ortamlarına girdim. Komşularla Çat kapı kahve muhabbetleri hadi dışarı çıkalım biraz yürüyelip birşeyler içeriz. Çok keyifliydi. Ama sıkıldım.
Kızım 3 yaşına gelince artık işe dönsemmi diye düşündüm. İş yerimdende geri dön nezaman istersen diye teklif geldi.
Ama o sırada 2.çocuk fikri doğdu. Eğer işe dönersem 2.asla yapamazdım. Birini kendim büyütüp birini bakıcılara muhtaç edemezdim. İşe başladıktan sonrada tekrar ayrılamazdım hemen.
2.yide yaptım. Onuda kendim büyütüm.
Bu arada aynı sizin demeniz gibi yazın yazlıkta, arada ailemin yanında yurtdışında arada tatillerde, günler, arkadaşlarla gezmeler,alışverişler, buluşmalar geçti herşey çok güzeldi ama birzaman sonra çok sıktı.
Küçük kızımında kreş yaşı gelince dedim tamam. Bukadar ev hayatı yeter. Ve çalışma hayatına döndüm. Kendi işim olduğu için saatlerim rahat. Yine istersem arkadaşlarım ile görüşüyorum gün içi, yada onlar ofise geliyor kahveye. Kızlarım gelmeden eve gelmiş oluyorum. Bazen çok işim olmayınca evden çalışıyorum. Böyle daha mutluyum kısacası. Çalışmak iyidir

Kim öyle rahat bir hayat istemez ki arkadaşım?

Geçim derdi olmayacak da, çocuk büyümüş kendini kurtarmış olacak da, biz ufak da olsa bağ bahçe işlerine saracağız da ooo...
Daha çok var. Çalış sen çalış..

Ben de 14 yıldır çalışıyorum bu arada..

Valla çalışmaya devam edebilseydim ben de 13 yıllık bankacı olacaktım.infertilite tedavilerim yüzünden işimden ayrıldım 4.5 sene oldu 20 aylık oğlum var şimdi.her sene yazlığa gittik.3- 4 ay kaldık...bir tek çay içmekten bikmadim:) kahvaltıya patates biber kızartması omlet menemen pankek krep poaca yapmaktan bıktım:) işsizim.isinizin kıymetini bilin.gercekten gözlerimden yaşlar akarak yazıyorum.allah kimseyi ıssız etmesin.bu arada üzülmeyin gerçekten ekonomik olarak çalışmaya ihtiyacım yok.

İstediğim saatte yatıyorum istediğim saatte kalkıyorum gün içinde nescafemi yapıp kitap köşemde kitap okuyorum arada geziyorum haftasonu eşimle geziyoruz 2 yaşında da kızım var bu rutinlik 9 senedir böyle devam etmekte bazen çok sıkılıp depresyona girmekle beraber kışın çalışmak istemekle beraber yazın hiç çalışmayı istemeyen bir benim yazın 1 ay yazlığımıza gidiyoruz arka ön deniz manzarası hergün yürüyüş gün doğumu gün batımı izle denizin sesini dinle çok seviyorum yaaaa çalışmak mı iyi çalışmamak mı hiç bilmiyorum

Maddi durum yeterliyse 1-2 yıl ara verebilse insan keşke,
12 senedr calısıyyorm bende.
Gercekten bunalıyor insan.
Para biriktirip 1 yıl en azından ara verebilrsiniz,
Cunku parasız da daha cok bunalıyor insan:(

Back
X