Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

ben de aileme yardim ediyorum. ailemin yanindayim ve maddi manevi yardimimi esirgemiyorum. onun dışında rahat harcıyorum kendime de. ama benim ailem bir gün olsun sen de bize su kadar ver kizim demedi. aksine babam hep kendilerini kurtarsinlar bana yeter dedi. karsimda böyle fedakar bir aile olunca ayaklarına sermek istiyor insan herseyi. anneniz de kotu niyetinden soylemese bile dile dokunce cok sevimsiz bi durum çıkmış ortaya. biraz olsun belirtin isterseniz kendinizi kötü hissettiginizi.

Nisanlima cok guveniyorlar.Maddi durumu cok iyi .Şunu dusunmuyorlsr ama evlilik iki kisilik.hep o hep o olunca ileride nisanlim basima kakicak Her seyi ben yaptim ettim diye ondan da korkuyorum

Ailenizi boşverin madem nişanlınızla bir yola çıkıyorsunuz masraflarınız ortak olsun.Bunu bile bile sizden para isteyemez hiç kimse.

Nisanlimi hic karistirmadan evi sadece ben mi alsam Kredi vs cekip , aileme soylemem zorlandgiimda nisnalimdan yardim isterim. En azindan evi bahane ederim

Nisanlima cok guveniyorlar.Maddi durumu cok iyi .Şunu dusunmuyorlsr ama evlilik iki kisilik.hep o hep o olunca ileride nisanlim basima kakicak Her seyi ben yaptim ettim diye ondan da korkuyorum
Cocuk değilsin soncta konuş ailenle lazım oldgunda yollarım ama her ay duzenli yapamam bnm para biriktrmem lazım araba alcam falan de yda birikim yapcam geleceğim için de sonucta aailen her zaman yanında olmucak

kendinden hesap edip ne kadar gideri olursa onu gonderebilirsin, tabi bursundan geri kalani.
niye gereksiz luks icinde yasasinki ogrenciyken, ogrensin biraz hayati.
1000 tl cok fazla ogrenci icin. babasida biraz gondersin bir zahmet.
taksitle esya almaya basla, taksite baglandim su kadar gonderiyorum de, gerisinide duusnme.
ama cok basini agritacak gibiler. kolay gelsin ne diyim.

Haklisiniz yardimcinolmak tabiki isterim ama surekli.dile getirilmesi ve su kadar para istiyoruz denmesi zoruma gidiyor

Nisanlimi hic karistirmadan evi sadece ben mi alsam Kredi vs cekip , aileme soylemem zorlandgiimda nisnalimdan yardim isterim. En azindan evi bahane ederim

Bence ev için o da maddi olarak zorlanıyor yardım bekliyor deyin.Hem daha uygun bir bahane olur bence.
Alacağınız para belli yani.Düğünü var,eşyası var,evi var bir sürü masrafınız olacak sizin.Ayda 1000 tl gönderseniz gönderseniz en fazla 1 ay gönderebilirsiniz siz.

Ayrıca 500 tl bile çok.Kardeşinizi siz mi dünyaya getirdiniz ? Onun sorumluluğunu anne-babası almalı önce siz değil,böyle bir şey istemeye hakları yok sizden.Kardeşiniz için gönlünüzden ne kadar koparsa gönderin anlatın durumunuzu o anlar bence.

2007 yılında 1400 lira kazanıyordum. Kuruş istemediler. Evlenene kadar 5 yıl çalıştım şu ay doğalgazı sen öde demediler. Ben eve hep fazlasıyla yardım ettim. Ama isteselerdi ben de çok rahatsız olurdum...

Hiç.
Ben çalışınca annem sen paranı biriktir ben senin ihtiyaçlarını karşılarım diyor.

Ailem şöyle düşünuyor en azindan bana oyle hissettirdiler.Nisanlim tek cocuk durumlari da cok iyi.Nasilsa kocasi bakar nilsunun maasi da bize kalir.Ama kizimiz laf mi isitir kv kp laf mi eder , nisanlisi bir sey mi der umurlarinda deg

Şaka gibi. Ben ailemden beş kuruş para almadan devlet kredisi ve kendim part time çalışarak, devlet yurdunda kalarak okudum. Kardeşin tabiki, çok zor durumda olduğunda gönderirsin. Ama ne demek yemek yapmayı bilmez dışardan yer. Bence ailenizle oturup güzel bir şekilde konuşun. Hem siz de nişanlıymışsınız, bir sürü masraf yapcaksınız evlenirken. Ben mesela atanırsam zor durumlar hariç, para göndermeyi düşünmüyorum. Bana garip geliyor emekli olmuş insanların çocuklarından para beklemesi. Tabi aile sonuçta illaki yardım edilir, bizleri onlar büyüttü. Ama sizin konunuz biraz uç bir boyut. Hele evladının maaşının tamamını alıp ona harçlık veren aileler var, diyecek laf bulamıyorum..

Ayrıca öğretmen siniz anladığım kadarıyla suan atansanız maasınız 2500 filan olacak bin tl nasıl istiyorlar ki sizden 1500ün 700u kira olur ne 250si yol yemek olur sadece okul için ee faturalara ne kaldı çok saçm il dışına atanın ve araba alın kredi ödeyin borcum var kalmıyor deyin kızmayın ama asıl çingeneliği anneniz yapıyor

Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi
Of çingenelik yapma mı
Allah yardımcın olsun.
Ben üniversite dahil aileden yemin ediyorum para desteği görmedimÇalıştım yettiği kadarıyla yaşadım.Üstüne bir de benden istendi.Utanmadan da kızım var bakacak tabi dediler.Biz bakmak zorundayız demediler.,Sakın 1000 Tl yollama.Bu kötülüğü kendine yapma.
Ben yollamıştım ,pişman değilim ama yollayamadığım ay öyle kötü hissettirdiler ki kendimi anlatamam.
Benim hiç desteğim de yoktu yanımda,nişanlı gibi.

Ailem şöyle düşünuyor en azindan bana oyle hissettirdiler.Nisanlim tek cocuk durumlari da cok iyi.Nasilsa kocasi bakar nilsunun maasi da bize kalir.Ama kizimiz laf mi isitir kv kp laf mi eder , nisanlisi bir sey mi der umurlarinda deg

Siz de önce kendinizi düşünün madem onlar önce kendilerini düşünüyorlar siz de aynısını yapın.
Kardeşinizle özel olarak konuşun bu durumu.

Paranin girdigi yere seytan da giriyor hele mevzu aile akraba ana baba kardesse curcunayi seyreyle ... valla bence bir aile cocuguna maddi acidan sirt dayamamali ama cokta serbest birakmamali car cur ettirmemeli ....zaten bu kosullu sevgiden yilmisim ne yazsam az geliyor..m

Nisanlim bakar diye dusunuyorlar Tamam nisanlim durumu iyi her istedigimi de alir yapar annesi babasi da oyle.Ama her sey bi yere kadar ben tutup o kadar para gondersem kim olsa laf eder . Gerci benim laf isitmem umurlarinda mi bilmiylrum

Atanıp ev tutup yerlesinceye kdr kesinlikle bir miktar belirtme. Başta ne dersen ne gönderirsen hep onu beklerler. İlk ay zaten ev tutması döşemesi masraf oluyor ilk maaş zaten artmaz. Ve tavsiyem Ailene gondermek yerine ceyizini al onları öde. Dersin aileme şuraya buraya ödemem var diye kardeşine de makul miktar gönderirsin. Yoksa önüne geçemezsin. Ben aileme gönderdim sonra evlendim param yoktu babamın durum da iyi değil herseyin uygununu aldım hiç bir eşyamı sevmiyorum peki ne oldu babam parayi alan değişiyor cümlesini kurdu ki biz bütün kardeşler babama evlenene kdr para göndermiştik her ay düzenli. Para gondermek yerine evin bir ihtiyacı varsa onu karsilarsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…