Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

Nisanlim bakar diye dusunuyorlar Tamam nisanlim durumu iyi her istedigimi de alir yapar annesi babasi da oyle.Ama her sey bi yere kadar ben tutup o kadar para gondersem kim olsa laf eder . Gerci benim laf isitmem umurlarinda mi bilmiylrum
Maaş kartını alacak değiller ya sana aylık bın lira yolladılar mı ne yolladılarsa onu yollarım de ama bu sefer de kimse bana okuttuk diyemez de benim ailem de aynıydı ya anlatsam seninkinden beter çok bahtsızım iki taraftan da her daim para bekleyen ailem ve kp kv var be kimseye vermiyoruz valla bizim başımıza da kayınbirader bela oldu 2 ay önce yeter artık bi kurus vermiycez diye tavrımı koydum verirse eşim ayırcam paraları çok özeniyorum hatta kıskanıyorum sevgi dolu aileleri

Bak canim.
Oncelikle nilsu yapar eder cumleleri hic hos degil.
O ayri.
Ama gondersen bile yuksem miktarlarda gonderme. Ayrica her ay gonderme.
Birakin kendisi ayaklarinustunde durmayi ogrensin.
Nekadar cok yaparsan yap, iyilik yapti olmaz. Mecburdu goreviydi yapti olur. Yapmadigin zamanda en kotusu sen olursun.
Sen yine gonder ama simdiden gondericem edicem deme.
Aylik bin tl ne demek? Beyefendi azicik sıkksın disini parttime calissin. Neymis rahat edecekmis. Birazda rahatsiz olsun.
Inan bunlari tecrubelerimle yaziyorum. 2006 dan 2013 yilina kadar calistim. 5 kurus biriktiremedim. Ne oldu evlenirken çok zor oldu. Kendimemi harcadim yooo...
Ne yaparsan yap ama en yuksek miktarı dugunun icin ayir.
Bunu yasadigim tecrubelerle soyluyorum. Ve inan elimde olsa hala yaparim. Isterimki dunyalari vereyim aileme ama inan iyilik yapmis olmayacaksin. Alistiracaksin ve heonisteme modunda olacaklar ve bu moddan cikmayacaklar.
Rutin olarak gonderme senin gorevin olarak ustune yapisip kalacak. Nasil busefer gondermezsin modunda olacaklar. Cunku artik o senin gorevin olmus olacak.

Atiyorum 2000 tl mi kazanacaksin 1000 tl sini her ay kenara ataan dugun zamani rahat edersin.
Kendi ihtiyaclarini goderirsin 500 de kime yardim etmek istersen edersin. Bazen annenlere bazen kardesine bazen bi elektrik su fatirasi yatirirsin. Ama belirli birseyde sabit kalma. Ornegin her ay heray kardesine gonderiyor olarak kalma.

Annenin maaş kartı var mı?
Oldu olucak oraya yatırsınlar.
Bunun kararını kendin almalısın.
Gelirlerini giderlerini hesaplarsın geriye kalanı yollarsın.
Daha başlamadan bunun pazarlığını mı yaptılar

İçimden ne kadar yollamak geldiyse ve ihtiyacıma göre yolladım. Her ay farklı yollardım

Bu istek evlenene kadar degil mi? Evlendikten sonrada mi gondermeni bekleyecekler? Sakin sakin. Eger saglikli bir evlilik istiyorsan sakin oyle bir hataya dusme. Evelenene kadar destek olurum de. Evkendikten sonra artik bi ailem olacak ve teknbasima karar veremem de.acikcasi esim maasa bağlar gibi ailesine 1000 tl gonderse bosanirim.
Ha ne olur? Evlenmisisndir. Elleri sıkişır borc yada karsiliksiz verirsin. Arada bir destek olursin ama maasa baglar gibi her ay gonderemezsin kocan kesin laf eder. Husefer gondermezsen olmayacak (cunku alistirmis olacaksin) gonderirsen esinle aran acilacak. Hic yoktan yere iki arada kalacaksin.
Mantikli olani dusun.

9 senedir çalışıyorum, bekarım. Tüm paramı aileme verdim neredeyse ama ailemin gerçekten ihtiyacı var. Sizin ailemizin tavrını beğenmedim. 500 TL yeter kardeşine, nişanlıymışsın. Söyleme tavırları hoşuma gitmedi.

Niye kardesinz cogu okuyan insan gibi gecinmeye calismiyorda disarda yemek yiyip rahat ediyo anlamdim.insanlar 1ay cslisiyo 1300kazaniyo evgecindiriyo ki niye miktari anneniz belirliyo

Nisanlim bakar diye dusunuyorlar Tamam nisanlim durumu iyi her istedigimi de alir yapar annesi babasi da oyle.Ama her sey bi yere kadar ben tutup o kadar para gondersem kim olsa laf eder . Gerci benim laf isitmem umurlarinda mi bilmiylrum
Ya varmi boyle bir mantik. Daha evlenmemissiniz nisanlin sana neden baksin? Neden sen nisanlinin ailesine mahcup olasin ki maasin var iken?

Bu 3. Yorumum kusura bakma ama gercektende cok ince bir cizgi.
Hic gonderme demiyorum. Kararinsa ve ihtiyacin oladikca gonder.
Onece aileni aile huzurunu dusun.
Simdi nisanlin sana baksa. Yarin oburgun kv kp sende varken birikerinin yaninda. Ya zaten oglum nisanli ikemde bakiyordu gelinime dese nasil hissedersin? Kimsenin iyiligine guvenme.

Ben sevgili ve nisanli iken nisanlim birsey alzimmi gondereyimmi para sunu bunu alayimmi derdi. Derdim ne sifatla alacaksin benim babam var derdim. Sana gerke yok.

Evlenmeyi düşünüyırum ben de ve çekil kenara
Ben de aynı durumdayım evlenme durumundayım çarşı pazar alışverişlerini yapıyorum zaten ilk işe girdüğimde bi ton hediye aldım hepsine şu an pazar alışverişleri dışında ekstra bişey yapnayı düşünmüyorum açıkçası artık...sen de evleneceksin benim givi bür ilk maaş hediyesi al hepsine kapat mevzuyu bence şimdşik tamam evet inşallah okuturu vs de ama üstüne alma ...

Hemen borca gir. Araba al tarla al ne bileyim bisey al. Ailene 1000 tl gondereme yani. Sen öğrenciyken hergun disarda mi yiyordun. Biz kendi paramizi kazaniyoruz hergun disarda mi yiyoruz. Annenizde "oglussss" sendromu var. Beni bu kadar zorlasalar sadece kontorunu falan alirdim inadina

Bırak ya ne para göndermesi. 1000 TL nedir? Gitsin çalışsın kardeşin part time, o zaman ne kadar istiyorsa yer dışarıdan. Yaparsın edersin de kıymet bilinmez ben sana söyleyeyim. Seni okutmak zaten onların göreviydi, dünyaya getirdiklerine göre... Kardeşini de okutmak onların görevi. Bu tarz şeyleri baştan kesmek lazım. Ben de yeni mezun oldum tabi daha iş güç yok ama anneannem (beraber yaşıyoruz) daha okulum bitmemişken benim işe girip alacağım maaşla klima (ve beraberinde elektrik faturası da tabi) alırız bilmem ne onun taksidini öderiz tarzı bi muhabbet yaptı, engel oldum. Ortalık işsiz dolu, işsiz kalırım ben falan dedim geçiştirdim bi daha demedi bişey. Hala daha ara sıra "bana yardım eden olsa, destek veren olsa buralarda oturmayız, daha güzel semtte otururuz" muhabbeti yapıyor, kiracıyız. 500 TL kiradan çıkıp 1500'e kiralık ev tutacak, niyeti o ama imkansız :) Mecburiyet durumlarında elbette yardım edilir ama mecbur değillerse hiç gerek yok bence. Keyfi olacak birşey için... Benimkinin istediği şey keyfi mesela, kapının önünden otobüs geçiyor, durak 2 adım, 3+1 büyük bir ev bize yetiyor, yüksekte, her tarafı aydınlık, temiz, bi sıkıntısı yok. Ben daha şimdiden söyledim ben öğrenim kredimi ödeyeceğim hemen bitsin diye, dedim. Kimsenin de ses çıkarmaya hakkı yok. Onlara yardım etmek sizi zora sokmayacaksa edin tabi ama zora sokacaksa hiç gerek yok, kötü bir durumda değillerse. Benim düşüncem bunlar, anne babalar kızar belki bana ama öyle :)

Ben aileme sizinkilerin istediğinin 2 katını veriyorum ancak onlar istediği için değil ben istediğim için veriyorum.
Asla bana kızım bize para ver , borç ver demediler bu zamana kadar.
Sizin ailenizin tutumunu sergileselerdi asla ama asla vermezdim.
Sizi okutmuş olabilirler ama maaşınıza göz koymaları hoş değil.
Üstelik nişanlıymışsınız bir sürü masrafınız olacak.
Nişanlınızın maddi durumu iyi diye herşeyi ona aldırmak hiç hoş değil. İlerde eşiniz ya da ailesi bunu size karşı kullanabili
r.

Nisanlimi hic karistirmadan evi sadece ben mi alsam Kredi vs cekip , aileme soylemem zorlandgiimda nisnalimdan yardim isterim. En azindan evi bahane ederim
Ben de yakın zamanda böyle bişey yapcam bence evlenmeden kendi üstüne ev almak fikri çok güzel bişey zaten,sonra yarın bir gün birşey olunca evim var huzurunu hissedersin eminim..

Sen okurken kardeşin mi para gönderdi sana?

Ailen gönderdiyse ailene gönder şayet ihtiyaçları var ise

Maaşın neolacak ki bin tl göndericeksin ?

Kardeşin dışarıda yiyecek diye sen aç mı kalıcaksın ?

Çok düşünüyosa annen gitsin aynı okuldan 4-5 kişi bulup ev tutsun heray dondurucuya yemek doldurup göndersin

Elektrik su faturalarını alıp onları ödeyebilirsin ama fazlasını yapma

O değil de şu düşüncen sana bu Dünyada da ahirette de kazandırır. Helal olsun.

Son düzenleme:
Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi

Bunu diyen annen bile olsa kusura bakma ama cok cirkin bir uslup. Cocugumun hayati kurtuldu ekmegini eline aldi demiyor da resmen yoluncak kaz gibi gormus. Ben olsam yollamazdim kesinlikle. Arada kardesime harclik niyetine 200 300 verirdim o kadar.

Hayatımda böyle saçmalık duymadım. Kalabalık bi ailede büyüdüm. Tüm kardeşlerim üniversite mezunu kimisi doktor, kimisi mühendis, öğretmen olanlar var. Ben okurken mezun olan ablam vardı. Ben mezun olunca okuyan kardeşim var şimdide okuyan bi kardeşim var onun okuluda 6 yıllık, kardeşime harçlık veririz arada annem ona bile kota koydu bayramda falan onunda dediğim gibi maksimum limiti var. Fazlasını ne kardeşim kabul eder ne de annem. Gönlünüzden ne koparsa onu verirsiniz. Kaldı ki hepimiz evliyiz artık okuyan kardeşim hariç hepimizin evi arabası var artan bi geliri var. Annemide bir maaşı ve evi var okadar. Ona rağmen kabul etmez.

Eşimde senelerce kardeşlerine göndermiş görevi bilinmiş şimdi kardeşin evlenecek para ver öbürü nişanlanacak para ver. Bu durumdan rahatsız. Zaten veriyor adam.

Elinize geçen paradan ihtiyaçlarınızı alısınız artandan bi miktar gönderirsiniz. Sonuçta sizde evleneceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…