Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

Benim babam da emekli polis. Ben üçüncü sınıftayken emekli oldu Dayanamadı artık, sen de anlıyorsundur. Ben de mezun olduktan sonra hemen atandım çok şükür. Ne kadar diye sorduğun için açık açık söylüyorum. Ben kardeşime 300 lira yollardm, babam da 400 gönderirdi. Bi kardeşim derdim, biz zor okuduk o rahat etsin istedim. Aileme de aslında anneme de 200-300 gönderirdim eline harçlık olsun diye. ben Köye atandığım için fazla masrafım olmuyordu, o an daha eşimle tanışmamıştım. Bekarlık olunca yetiyordu artıyordu bile. Evlendikten sonra da annelerimize harçlık yolluyoruz. Onların Hakkı ödenmez. Ama senin durumun farklı. Hele bi Çalışmaya başla o beklentiler azalır merak etme. gideriniz çok olur sizin, hesap kitap ortada dersin.
 
Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi
annenize böye bir şey söylemem hoşunuza gitmeyebilir ama bence asıl kendisi çingenlik yapıyor, kusura bakmayın.siz o parayı kendiniz için ve eğer olursa ilerideki kendi çekirdek aileniz için kazanıyorsunuz.sıkışık oldukları zamanlarda tabiki de istesinler ama her ay 1000 tl beklemeleri hoş değil.olmadı ilk iki üç ay verin, sonra da "anne bak denedim olmadı, size 1000 lira verince elimde kalan parayla rahat geçinemiyorum, ben bu parayı kendi alın terimle kazanıyorum, rahat rahat harcamak hakkım" deyin.
 
Aileye para gönderme olayı beni de geriyor
Şöyle ki; ben okurken sevgili annem yetim maaşıma gelen ikramiyeye oğluşunun nişanlısına bilezik aldı(ben benim için çok gerekli olan bilgisayar parası gözüyle bakıp, dört gözle beklerken o parayı). Sonra kendi maaşına büyük oğluna ev kredisi çekti, kendi zor durumda kaldı, oğlu asla yardım etmedi. Küçük kardeşim askere gitti abim bir kere bile aramadı olur da para ister diye. Ben burda devreye girip kardeşim 100 istediyse her ay iki katını düzenli göndrdim mağdur olmasın diye, diğer kardeşim için de ara ara yardımda bulundum. Ama onun haricinde hiçbişey yapmadım, çünkü onlar benden eksiltip oğullarına çok güzel eklediler.
Senin durumun çok rahatsız edici. Hele "rahat eder, dışardan yer" ne yaaa..1000 lira gerçekten çok fazla, gerekirse gerçek çingenelik yap ama müsade etme, her ay bu fikre
 
Bu aileler bi somurmesin artk yaa.

Ben de bu sene atanirsam ins maas vermek degil babamdan harclik almaya devam ederim diyorum:)

Araba almak istiyorum.az kendiniz icin yasayin.erkek kardesini okutmak zornda deilsin.calisabilir
 
Okutmus etmis diye omur boyu köleleri olcak degilsiniz zor geliyorsa masraf cocuk yapmadan dusuncekler onu. Bu ne boyle ya millet borc verir gibi cocuk bakiyor buyuyunce bize bakar. Allah allah cocuk yapacaklarina, cocuk masrafini bankada biriktirselermis madem. Icinden gelir gonderirsin o ayri kisinin kendi bilecegi is ama boylesi cok mide bulandirici.
Sen olmasan nolcakmis ac acikta mi durcaklarmis hey Allahm kullandirtmayin kendinizi
 
Anne ne diyon Allah aşkına haraç keser gibi yardım mı istenir de, beni tanıyosan zaten elimden geldiğince yardım ederim , ama bu 1000 lira olmaz, bursunu alsın kredisini alsın, 300-400 de biz destek oluruz elimizde oldukça de. Ben evlencem düğündür çeyizdir hadi onu geçtim alcağım miktar belli de, Oldu olacak maaşa bağlıyım onu de. Öğrenci dediğin biraz zorlanmalı para kazanmanın ne demek olduğunu bilmeli. Sakın sakın göndermeyin o kadar. Bu kardeşinize iyilik de değil ayrıca. İnsan biraz zorluk çekmeli, tamam aç açıkta bırakılmaz ama 1000 lira fazla olur.
 
Nişanlısın ailen para istiyo
Sor bakalım anneciğine kaç bilezik yapıcakmış sana ?
Hic aklima gelip sormadim.Nisanlim tek çocuk ailesi de cok varlikli.O kadar cok sey bekliyorlar ki dugunde karsi taraftan sen kac tane takicaksin diyemedim bile
 
O değil de şu düşüncen sana bu Dünyada da ahirette de kazandırır. Helal olsun.
Sağolun.Ailem istiyor ki nisanlimin ailesinin durumu iyi.Onlara bir sey yapmayalim nilsu ya da kocasi bakar evlense de maaşi bize kalir.Zaten ogretmen maasi ne kadar da bin tl gondercem Ne kadar varlikli olursa olsun ben bin tl gondersem kv kp zoruna gider .Kendimi onlarin yerine koyuyorum kesinlikle musade etmem.
 
Aile neden para ister anlamam ki . .

Para olarak gördüğü için .
Bekarken tüm maaşımı anneme verdim harcamadı biriktirdi yıllarca maaşım kadarda harçlık verdi bana .
Benim paramla 1 ekmek alınmışlığı yoktur.
Ama böyle aileleri görünce durup durup sarılmak istiyorum aileme.

Arkadaşım evlendi boşandı annesi bebeğe ben bakıcam dedi kızın tüm maaşını alıyo yemek kartınada el koydu . Primleriyle üstüne başına bişeyler alıp yol parası yapıyo. Alamadığı ay sabah akşam 5 km yürüyo ve annesi ben okadar çocuğuna baktım diyip hasır bilezik istiyo
kötü yoka düşmesini bekliyo sanırım

yszık diyorum böyle ailelere olmasalar daha iyi olurmuş
 

Korkuluk gibi aile
 
Ailem 1 kuruş para beklemez. .
Bende onlardan beklemem. .
Ama en büyük destekçim ailem
Maddi manevi her zaman. .
Bunu bilmek yeter . .
T triskadan nagmeler

Aile bu demek zaten. İşe başlayan çocuklarının maaşlarına akbaba gibi çöküp para makinesi gibi görmek değil.
İhtiyaçları vardır seninde paran vardır verirsin ama budurum bambaşka
 
Eşek olursan semer vuran çok olur derler. Kusura bakmasında ailen evli bir kadından 6 yıl boyunca bin lira beklemek gaddarlık demek. Başka bir ilde hali 3 bin alsan 2 binle yaşayamazsın.
Kocamın her ay kardeşine dışarıda yemek yesin keyif çatsın diye bin lira göndermesini asla kabul etmem
 
kendini sorumlu hissediyorsun normal olarak... bin tl değil de kendini sarsmayacak kadar gönderirsen senin de için rahat eder diye düşünüyorum nişanlın da sıkıntı yapmaz inşallah. hem kardeşin de yemek yapmayı öğrenir hep dışarda yenir mii
 
Offf uzuldum ya
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…