Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

Oooo ayrımcı anne en sevmediğim
O zaman işler değişti anneme bir kuruş bile vermezdim.
Bu ev işi iyi olmuş o zaman ne derse desin takma ciddiye alma derim.
Anne ben 2.sınıf evladım benim param ne ki demek lazım da işte denilmiyor malesef.

Aynen oyle canim ya

500 dedigimde bile cingenelik yapma dediler
atanınca evlenene kadar ev tutacaksan 1000 tl artmaz (anca ortak ev felan tutcan kirayı masrafları payşascan da ole )
zaten kaldı ki evlenecekmissin masrafların ceyiz hazırlıgın felan olcak dugun yakın mı ?
yapcak bişi yok solersen dunyanın kotusu sen olcan bi de
ogrencinin kredisi oluo zaten 500 takviye etsen yeter ama onlar luks bi ogrencilik pesinde sanırım

Nisanlimi hic karistirmadan evi sadece ben mi alsam Kredi vs cekip , aileme soylemem zorlandgiimda nisnalimdan yardim isterim. En azindan evi bahane ederim
ev için baya bi de pesinat lazım zaten varmı ki
varsa taksitleri yuklu zaten pek bişi kalmaz yemene içmen geriye pek artmaz

kardeşiniz bir polis çocuğu olarak zaten ne yazık ki bugüne kadar çok rahat yaşamamıştır. para kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyordur bu bir. ayrıca ne olursa olsun ben kızım zengin bir aile ile evlenirse daha da dikkat ederim hal ve hareketlerime. kızıma laf gelmesin, kızım karşılarında ezilmesin diye.
ben böyle ağızla bir şey istenmesini sevmiyorum. kendi annemde de olsa kızarım. bu sizin göreviniz olan bir şey değil, siz gönlünüzden geldiği için yapacaksınız o nedenle bu sizin görevinizmiş gibi hatırlatılması çok sinir bozucu, haklısınız. he hiç yapmamak ta olmaz. ben olsam 500 yollar gerisine karışmazdım.

Ben ailemin yanında olmama rağmen para vermedim. İlk sene bi araba alındı, yarısını ödedim. Para olarak değil ama alışveriş, kardeşlerin kıyafet, kitap, sinema gibi giderlerini arada harçlıklarını veriyordum. Evlenirken de araba parasının yarısını elime tutuşturdu annem.

1 senelik evliyim ve 4 aylık bi bebeğimiz var. Ekimde kpss sınavı var ve ben atanmak için deli gibi çaba sarf etmem lazım niye? Bebeğim daha rahat büyüsün diye. Valla benim eşim olsa asla bin lira gondermeme izin vermezdi. Bende eşime izin vermem çünkü aldığımız para zaten bize yetmiyor. Emin ol evlendikten sonra sense paranın yetmeyeceğini anlayıp para göndermeyeceksin. O yüzden şimdiden hiç alıştırma arkası kesilmez

Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi

Yerinde olsam 1 tl bile göndermezdim. Hele de bu lafları duyduktan sonra.
Sanıyor musun ki para yollayınca kıymetini bilecekler, fedakarlık yaptığın ölçüde değerin azalacak, zaten yapman gereken birşeymiş gibi algılayacaklar bu durumu. Sonra adı "yapmasaydın" olacak. Para falan yollama, sömürtme kendini, kardeşini okutmak senin değil ailenin görevi, haa yokluk olur o ayrı ama onlar sseni resmen enayi yerine koymuşlar anlattıklarından da belli oluyor. Zaten sen de öyle hissetmişsin ki konu açmışsın buraya...
Kredi çekip araba al para isteyemesinler borca gir en kısa yol budur..

İlginç...
Evlat ayrımını da geçmiş bu durum annen neredeyse patolojik bir bağlılık besliyor.

kardeşime düzenli göndermiyorum babam gönderiyor ben arada 100 200 yada kitap parası yolluyorum zaten babamda kardeşine çok para yollama diyor alışmasın öyle rahat rahat diyor ben içimden gelince yolluyorum valla sizde de tam tersi olmuş ama babam benden para istemesede ev aldı kredi borcu vardı 15 bin falan para eksik kalmıştı bende de para vardı araba alacaktım ama babama verdim ki babam bana araba alırken geri ödeceyecek ödeyeceğine de eminim ama bu aileen aileye değişir bazı aileler nedense çocukların biri okuyunca tüm yükü okuyana atıyor sen aileni daha iyi tanırsın sana kalmış bişey ama sürekli sana bunu söylemeleri ve dayatmaları hiç doğru değil ki 1000 tl bir öğrenciye çok fazla birde zaten alınan maaş belli sanki ayda 10000 alacaksın yani çok fazla bence

Nisanliniza acik acik anlatarak hata etmissiniz.
Gelir seviyesi yuksekse belki de gözünde akbaba bir aile canlanmistir. Yarin birgun babaniz 2 lira istese somuruldugunu zannedecek.
Bence ailenizin imajini yerleyeksan etmissiniz.

Bence her ay düzenli göndermek yerine arada bir harçlık gönderebilirsin kardeşine, ya da annene verebilirsin. Düzenli gönderirken bir ay göndermezsen sorun edecekler gibi geldi bana

Nisanliniza acik acik anlatarak hata etmissiniz.
Gelir seviyesi yuksekse belki de gözünde akbaba bir aile canlanmistir. Yarin birgun babaniz 2 lira istese somuruldugunu zannedecek.
Bence ailenizin imajini yerleyeksan etmissiniz.
Biz cok uzun zamandir taniyoruz birbirimizi.Zannetmiyorum kotu dusunecegini .Her seyi de acik acik konusurz dhaa sonra baska sorunlar cikmasin diye

Ailen düşkün değilmiş, senin durumunda olsam sadece kardeşlerime harçlık verirdim. Bin lira evlilik hazırlığı içinde olan ve aşırı ihtiyaç değilken yüksek bir para.
Parayı bir yere bağlasanız iyi olur. Bahaneniz olur.

Biz cok uzun zamandir taniyoruz birbirimizi.Zannetmiyorum kotu dusunecegini .Her seyi de acik acik konusurz dhaa sonra baska sorunlar cikmasin diye
Anlıyorum ama sana yine de bir tavsiye. Ailenle alakalı her seyi söyleme.
Bizde bir laf var "kocana poponun yarısını göster,yarısını sakla." :)

Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi [/QUOT
Edebiyat öğretmeniyim. Öğretmen maasini ne görmüş senin ailen? Ek ders şu bu derken zorlamayla 3 milyar anca aliyoruz. 1 milyar cok yuksek bir rakam ogrenci icin. Madem ihtiyacı var devletten burs kredi alsin. Nisanliyim demissin nisanlin ne kadar da zengin olsa kavga sirasinda yuzune vurur her seyi bn yaptim der. Annenin dedigi rakami vermek icin 5-6 milyardan asagi almamak lazim. Eviniz yok ev alacaksiniz. Bugun duzgun
en dusuk evler 200 milyardan basliyor. Yarısını kredi ceksen banka 60 70 milyar belki de daha fazla faiz koyar. Sadece evle de kalmiyor. Dugun masrafi bilezik derken illaki sizin de taşın altına elinizi koymaniz lazim. Öğretmen degil farkli bir meslekte olsam anlamayabilirdim belki ama ogretmen maasini cok yuksek sanmasınlar. Ben 1000 lira gondermem. 200-300 gönderirdim. Devlet yurdunda okudum o da devlet yurdunda kalabilir. Bir tarafini pışpışlamaya gerek yok. Ogrencilik dediğin biraz zorlanmaktir.

Aileni sakın para göndermeye alıştırma, her sıkıştıklarında sana koşacaklar ve 500 verirmisin değil 500 gönder diyecekler sende mecburi hissedip göndereceksin. Aynısını Ananem babamın durumu iyi diye benim anneme yapmış zamanında kendi oğulları için dayılarımın borçları için annemi babamı çok sömürmüşler hala da öyle gerçi ama artık annem akıllandı.
Kardeşin okutmak güzel birşey hem sevap ama kardesin bunun kıymetini bilecekse yap. Ne de olsa geliyo hazır para rahatlığına alışmasın Ve bence maximum 500 tl gönder. Fazlası seni zorlar.

1000 tl abartı ya, 400 lira burs/kredi var kyk onu alsın, Ocak ayında başlar o para. Sen de sadece yurt parasını öde bence devlet yurdunda kalsın. en iyi devlet yurdu 250 yi geçmez çok güzel devlet yurtları var. 200-250 de ailene gönder 500 e kapansın iş. Kardeşin de biraz zorluk görsün küçük işlerde çalışabilir günlük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…