Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

Ah ah ogretmen oldum ailem ben yalniz kalmak istemedigim icin benim tayin oldugum yere geldi ev tuttuk.babam dogru duzgun birsey odetmedi bana.ben de dusuncesizlik etmisim aklima bile gelmemis.mesela ev kirasini oduyordum neyseki de evin alisverisi falan ne varsa babamlar oderdi.babam agzini bile acmaz asla istemez.ben nisanlandim dugunume bile katkim olmadi herseyimi aldilar.hep uzulurum keske birseyler yapsaydim bekar calisirken diye icimde pismanliktir

Ailenize deyin ki,
Nişanlımın durumu iyi evet ama Allah göstermesin ileride beni aldatmayacağının veya başka nedenle nişanı atmayacağımızın garantisi var mı? O henüz nişanlım, kocam değil. Hayatımı ona göre planlamak istemiyorum.
Ya kötü huyunu görür biz vazgeçersek?
Ya o beni bırakıp giderse?

O yüzden lütfen o hayatımda yokmuş gibi plan yapmama izin verin. Sonra hepimiz zor durumda kalabiliriz.

vallahi ilk atandığımda maaşım 1350 gibi bişeydi 20 bin kredi çekip yollamıştı rahmetli babama. geri kalanla da geçinmeye çalıştım yaban ellerde. ama kredi çektiğime pişman oldum. çünkü para çar çur oldu. emek verilmeden gelindiği içiin sanıırm. o zamn ki aklım olsa her ay düzenli para yollardım. sizde bir başlayın bakalım. kendi durumunuza göre bir meblağ ayarlarsınız.

annenizin bu şekilde tutumu hiç hoş değil bence, evet ailemiz bizi büyütüyor okutuyor bu yaşlarımıza getiriyor ama bu şekilde baskı yapmasını anlamlandıramadım. bende aile bekar olduğum süreçte hep yardımcı oldum, hala da ara ara hediyeler alarak olurum fazlasını annem kabul etmez zaten. Nişanlandıktan sonra tüm masrafları mı da onlara bırakmadan maaşımdan kendim yaptım.

Nişanlınızın durumunun iyi olması onu sömürebileceğiniz anlamına gelmiyor. Eşimin çalıştığı kadar bende çalışıyorsam her şeyi ortak yapar kalanını kenara birikim diye atarız. Evlenip gittikten sonra sizinde artık bir aileniz oluyor. Evlendikten sonra aileye bu kadar para göndermek nerdeyse bir çok kişinin 1 aylık maaşı

Annene bir sor kuzum
Nilsu kendisi esek miymis evde yemek yapiyormus da erkek kardesi rahat etsin disaridan yesin diye ayda bin lira gonderecekmis?
İki yuz liradan fazlasini gonderme
Onu da annene gonder, kendisi ister ogluna versin ister kendine harcasin

Baska bir kardesim de var o da seneye biticek okulu.Annem her gun nilsu ayda bin tl gonderse aysu bin tl gonderse ogluma da yeter bize de dedikce uzuluyorum

Daha okulu bitmemiş ve daha işe girmemiş kardeşiniz üzerine de yapılıyor yani bu planlar, çok ilginç.

Üstelik sizden 1000, diğer kardeşinizden 1000 yani toplam 2000 tl erkek kardeşinize gidecek.

Erkek-kız ayrımı mı var ailenizde?

diyeceğim tek şey var alıştırma.verdikçe isteyecekler istedikçe istekleri bitmeyecek hatta velenmez hale geleceksin birde bakmışssınki evin yükü senin üzerinde bu kadar net yani.

Anlatabilsem keske aileme .Laf arasinda evlenince masrafim olcak vs . Yine de kardeisme aylik 300 _500 elime ne gecerse yollarim dedim.Annem cingenelik yapma da duzgunce bin tl yolla.dedi
kızma ama asıl annenin böyle istemesine çingenelik denir. Ailene katkı olsun diye gönderirsin bir miktar ama evi ve kardeşini tek sen geçindirmek zorunda değilsin. ne kadar maaş alıyorsunki. bin tl göndersen sen ne yiyip içeceksin.

Benim anneciğim çok tok gözlüdür verdiğimi almak istemez.
Yine de ben bekarken veriyordum neredeyse yarıdan çoğunu.
Evlenince de yılda iki kere 500, 1000 varsa.
Ya da yanlarına gittiğimde harcatmamaya çalışırım.

Bence evlat olarak onlar istemeden bizim vermemiz gerekir ama ben sizin ailenin tavrını beğenmedim.
Çöpe para atma adına istekler ne demek her gün dışarda yesin. Aman paşa oğulları hiç sıkıntı çekmesin.
Sonra gelinlerden çok küfür yiyecekler selam ederim annenize :)

Bence kardeşim için elimden geldiği kadar gönderirim elbette ama bu bin tl gibi maaş yarısı gibi bir para olmaz.
O da her öğrenci gibi sıkıntı çekecek, yettirmeye çalışacak.
Hayatı böyle öğrenecek demelisin.

ayda 1000 tl mi ben laç yıldır çalışıyorum kardeşime toplamda o kadar göndermedim sanırım.

Anne baba bile olsa birilerinin para istemesi kadar itici bir durum olamaz. Aylık 1000 lira da öğrenciye verilmez. Benim kira+faturalar+aylik mutfak masrafım bile 1000 lira tutmuyor. Ne yiycekmis acaba kardeşiniz ? Yurtta kalacaksa aylık yurt masrafini (300-400 lira diye tahmin ediyorum) vermeyi teklif edin. Ama şunu da unutmayın 1 kere vermeye basladiginizda bir daha önünü alamazsınız. Parayi kesince kötü evlat ilan edilirsiniz. Annenizin tavrından bunu sezdim çünkü.

Valla Nilsu bence alacağı evi eşiyle beraber gireceği borcu düşünsün ayağını yorganına göre uzatsın
Ailenize ise sıkıştıkları vakit elinizin yettiğince harçlık tarzında para verirsiniz olur biter...
Bunu bu şekilde empoze edin,şuan sizin kafanızda annenizin söylemleri nasıl yer ettiyse bu şekilde diyiverin....

Kizlar dün gece sehir disina ciktigim icin bi yerden sonra tek tek cevap veremedim , kusura bakmayin.Tsk ederim sizlere

Malesef cok bariz sekilde var

Bir bencil prens daha yetisiyor. Yurduma hayirli ugurlu olsun.
Su erkek evladi sultan gibi yetistirmeleriniz yüzünden burada bir sürü konu aciliyor.
Ya ben aylik toplam bir milyar almiyordum. Hangi ögrenci aliyordu. Babasi zengin olan versinde cok büyük bir para bu ögrenci icin.
Eli sicak sudan soguk suya degmesin beyfendinin diye calisacaksiniz ha.
Öyle bir durumda ailemi bile reddederdim, bildigin haksizlik bu.

Kizlar bu arada sehir disina yani nişanlimin olduğu sehre geldim.Nisanlima anlattim o bana sen nasil istersen , sonuçta alninin teriyle o parayi kazanan sensin dedi.Benim gorevim zaten evi gecindirmek dedi.Ben de istemedigimi her seyin bir siniri oldugunu ve bir seyler alip en azindan ileriye yonelik birikim yapariz hem de bahanesi olur dedim.Nisanlim deniz kenarinda bir sehirde yasiyor .1+1 evler bile 200 binden basliyor .Nisanlim kabul etti ileriye yonelik birikim olmasi icin, kendisi de yardim edicej ortak bir ev alalim yazlik gibi de kullaniriz dedik.Anneme anlattum boyle boyle ev alicaz hem yazlik gibi kullaniriz hem de sıkıstigimizda ileride satariz birikim olur dedim.Biraz zorlancaz ama kayinpederim de yardimci olacakmis zorlandigimizda dedim.Hic bir sey demedi

nişanlanana kadar tüm paramı gönderdim diyebilirim.
nişanlandıktan sonra da aylık bine yakın gönderdim, kalanı kendi düğünüm için ayırdım.
doğrusu yanlışını bilemicem,
siz kendi ailenizin durumunu daha iyi bilirsiniz, ihtiyaç varsa aile için insan kendinden kısar ve gönderir,
ama ihtiyaç yoksa küçük kardeş dışarıda yemek yesin diye aç gezilmez.

Yorumları okuyamadım kusura bakmayın.
Kardeşiniz hangi şehirde okuyacak hangi bölüm bi söyler misiniz?
Hemen bi bütçe çıkarıcam size :)
Izmirde tıp okuyacak .Aslinda yurt fiyatlsrincok degismiyor ama bizim paşa her gun disarida yerse isimiz zor

Ya sen böyle susarsan çok kafanı vurursun.
Ödemelerin var de kes at.
Senin ailen gibi ailem olsa beş kuruş vermem

Nisanlimi hic karistirmadan evi sadece ben mi alsam Kredi vs cekip , aileme soylemem zorlandgiimda nisnalimdan yardim isterim. En azindan evi bahane ederim

evlilik olmadan ortak ev işine girmeyin

aile çocuğuna gelecek hazırlamak durumunda, doğururken keyfen sadece o işi yapmamalı

ben bekarım aileme veriyorum 1150 TL kalanı benim rahat da geçiniyorum ama yarın birgün evlenirsem vermem ancak eşime çaktırmadan verebilirim çünkü el oğlu illa ki şimdi yapmasa da ileride yapar lafını benim de ailem var diye

ayrıca annenize laf arasında evlenirsem karşı tarafında ailesi olacak senin ailen varsa benimde var diyecek farkında mısın ? diye arada cevap verin yoksa size ee sen söz vermiştin derler (sessizlik onların işine geldiği için söz vermek gibi algılarlar)

ama şuan üzülmeyinde takmayın da herşey olacağına varır ben bu para stresinden hastalık hastası oldum birara (midem bozuldu uzunca bir süre, sürekli vücudumda stresten yaralar çıkmaya başladı) o yüzden şuan girmeyin o konulara ileriyi değil daha olabiliri düşünün önümüzdeki 3 aylıkda neler yapabilirsiniz ona bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…