Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

tamam 1000 TL bi öğrenci için fazla bi para ama elalemin adamı yiyip memnun olmayacak yeri gelince sanra herşeyi de söyliycek valla ben olsam aileme elimden geldiğince yardım ederim

Izmirde tıp okuyacak .Aslinda yurt fiyatlsrincok degismiyor ama bizim paşa her gun disarida yerse isimiz zor
İzmir çok pahalı bir şehir değil zaten.Ayrıca tıp okuduğu için emin olun nereye burs için başvursa çıkar.
Mesela TEV in bursları var mutlaka başvursun baya sağlam bi para veriyorlardı en son.400 ya da 500 kadar sanırım.
E bi de zaten normal devlet bursu alsa ya da öğrenim kredisi 800tl yi bulur.
Hiç kimseden para almadan bile geçinebilir ki başka burslarda vardır eminim araştırsın mutlaka.

Ama siz baştan 1000 tl vericez gibi alıştırırsanız ayda 2000tl bile harcamaya alışabilir burslarla beraber.
Dışarda tabi ki yesin ben de yerdim ama uygun lokantaları tercih edebilir mesela haftada 3 gün yese bile çok zorlamaz onu bence.

Yani hiçbir şey dememesi de olumlu bir yerde.Kötü bir tepki vermemiş en azından :)

Evlenecek bir bayan olarak öncelik kendini düşünmen gerekiyor.Kardeşini okutmak ailenin görevi sen ayda 200-300 neyse gönlünden geçtiği kadar yollayabilirsin.Daha fazlası sizi sömürmek olur.Ev fikrini düşünmenizde iyi olmuş.

1000 lira gibi bir meblağ göndermeniz büyük yanlış alıştırırsanız sonu canınızı çok sıkar annenizde bunun temellerini mis gibi atıyor tek erkek çocuk ne demek sizi kim okuttu kim maaşının bin tl lik kısmını hibe etti..kardeşiniz tabiki yardımda bulunacaksınız ama bu şekilde değil..misal telefon faturasını üstlenirsiniz veyahut ayda 200-250 bir harçlık gönderirsiniz öbür türlüsü ailenizin durumu fena değilse yanlış bana göre

yanlış hatırlamıyorsam priştina bursu ve yazıcı bursu diye burslar vardı izmirde okuyan arkadaşlarımdan hatırlıyorum ben ayda 350 tl ile geçinirken izmirdeki arkadaşım karşılıksız burslardan 1500 tl alıyordu.

Anne baba evlatlarini hayata hazirlamak zorunda gelecegini kurmak zorunda ama evlat ozellikle kiz evlat aileye para vermek zorunda degil (dinende kiz cocugunun parasini yemek haram)...ara sira vermen onemli durumlarda destek olarak gonullerini al vicdanini rahatlat ama oyle aylik maas gibi alistirma..km

Bak canım aklını başına al.Bin tl olur mu.Besyuz de çok. Resmen yediğinin içtiğinin parasini çıkarmak bu.Asil çingeneligi annen yapıyor. Çocuk yaptilarsa eşşek gibi bakacaklar.Kucugunu buyugune yıkmak ebeveynlik değil.
Senin nişanlanan durumu iyi diye olur mu.Sen evhanimligini aksatacaksin calisiyorsun diye.Esine ayjp olur.Yine esin evi gecindirir.Ama sen de kendine bir ev alirsin belki..Bunun boşanmasi var.Yarin ortada kalması var.Sen de kendi hayatını kurmalısin.
Alınterin o senin.Yarin birgün sen de çocuk yetistireceksin.Duzen böyle. Anne baba karşılıksız çocuk yetiştirir.
BIR karşılığı sevgidir zor durumda vefadir.
Kaç kardeşsiniz? KAÇ çocuk daha okuyor.
Sen gönlünden kopani gönder. Zor durumda kaldiklarinda gonder.

Son düzenleme:
Nisanlima cok guveniyorlar.Maddi durumu cok iyi .Şunu dusunmuyorlsr ama evlilik iki kisilik.hep o hep o olunca ileride nisanlim basima kakicak Her seyi ben yaptim ettim diye ondan da korkuyorum

Nişanlınızın durumu çok iyi demişsiniz,ne iş yapıyor nişanlınız?

Çok fazla vurgulamışsınız bunu da merak ettim.

Devletin verdiği krediyle geçiniyor çoğu öğrenci. Buna ek 200 en fazla 300 gönderilebilir. Gerisi lüks. Öğrenci dediğin azcık dişini sıkar. Çalışma hayali kurar.Rahat para harcamak için. O kadar parayla öğrencilik yapsam okulu uzatasim gelir çalışmak zor gelir.Bukadar da hazır alistirilmaz. Sana niye daha az göndermişler de buna bin tl hem.Hem de senden istiyorlar.

Siz atandığınız yerde kendinize bi düzen kurana kadar kardeşinizin okulu biter.Siz düğün işine girersiniz.

.
Sagol canim TEV den bahsediyim arastirsin

Nişanlınızın durumu çok iyi demişsiniz,ne iş yapıyor nişanlınız?

Çok fazla vurgulamışsınız bunu da merak ettim.
Kendisi mühendis .Kendi maaşinin yaninda babasinin bulunduğu sehirde marketler zinciri var .Tek cocuk oldugu icin onlar da nisanlimin uzerine .Ne olursa olsun tüm yük ona binse benim maasim aileme gitse kim olsa soylemese de bozulur

Benden baska 2 tane var canim.Biri son sinifa gecti .digeri bu sene baslayacak

Sagol cnm bunlarida soyleyim

Ben İzmir de okumadım tam bilmiyorum o dediklerinizi ama mutlaka vardır araştırmak lazım.
Aynen bizim sınıfta da bi çocuk araba almıştı burs parasıyla mokunu çıkararak.

Bende mesela disarida yedigim oluyordu ama her gun tutup burger king de 20 liralik menu yemedim.Dediginizngibi uygun lokantalari bul desem onu da yanlis anlar annem

Bende mesela disarida yedigim oluyordu ama her gun tutup burger king de 20 liralik menu yemedim.Dediginizngibi uygun lokantalari bul desem onu da yanlis anlar annem
Peki senin kardeşinle diyaloğun nasıl?
Halden anlayan bi çocuk mudur?
Karşına alıp konuşabilirsin ablacım senden sakındığımdan değil ama paranı dikkatli harcaman bütçe ayarlaması yapman gerek falan şeklinde mesela.
Hep yanındayım ama daha işe başlamadım durumum harcamam ne olur bilemem o nedenle tasarruflu olman lazım diyebilirsin.
Ne der kardeşin tepkisi ne olur sence?
Sonra da anne biz kardeşinle konuştuk hallettik zaten diyebilirsin annene de.

Kardesim anlayisla karsilar eminim.Hatta yollamami istemiyor o her seyi kendi yapmak.istiyor.Sorun annem ve babamda .Hatta daha cok annemde.Tek erkek cocuk oldugu icin inanilmaz derecede evlat ayrimu yapiyor.Evde o ne isterse o piser , nereye gitmek isterse oraya gidilir.Arada annem erkek kardesimle yatar... Yani saymakla bitmez yine cok sukur baska biri olsa cok simarirdi erkek kardesimden degil de annemdendolayi oldugu icin kardesimle konusmam bir ise yaramaaz ;?(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…