Izmirde tıp okuyacak .Aslinda yurt fiyatlsrincok degismiyor ama bizim paşa her gun disarida yerse isimiz zor
İzmir çok pahalı bir şehir değil zaten.Ayrıca tıp okuduğu için emin olun nereye burs için başvursa çıkar.Izmirde tıp okuyacak .Aslinda yurt fiyatlsrincok degismiyor ama bizim paşa her gun disarida yerse isimiz zor
Yani hiçbir şey dememesi de olumlu bir yerde.Kötü bir tepki vermemiş en azından :)Kizlar bu arada sehir disina yani nişanlimin olduğu sehre geldim.Nisanlima anlattim o bana sen nasil istersen , sonuçta alninin teriyle o parayi kazanan sensin dedi.Benim gorevim zaten evi gecindirmek dedi.Ben de istemedigimi her seyin bir siniri oldugunu ve bir seyler alip en azindan ileriye yonelik birikim yapariz hem de bahanesi olur dedim.Nisanlim deniz kenarinda bir sehirde yasiyor .1+1 evler bile 200 binden basliyor .Nisanlim kabul etti ileriye yonelik birikim olmasi icin, kendisi de yardim edicej ortak bir ev alalim yazlik gibi de kullaniriz dedik.Anneme anlattum boyle boyle ev alicaz hem yazlik gibi kullaniriz hem de sıkıstigimizda ileride satariz birikim olur dedim.Biraz zorlancaz ama kayinpederim de yardimci olacakmis zorlandigimizda dedim.Hic bir sey demedi
Kizlar bu arada sehir disina yani nişanlimin olduğu sehre geldim.Nisanlima anlattim o bana sen nasil istersen , sonuçta alninin teriyle o parayi kazanan sensin dedi.Benim gorevim zaten evi gecindirmek dedi.Ben de istemedigimi her seyin bir siniri oldugunu ve bir seyler alip en azindan ileriye yonelik birikim yapariz hem de bahanesi olur dedim.Nisanlim deniz kenarinda bir sehirde yasiyor .1+1 evler bile 200 binden basliyor .Nisanlim kabul etti ileriye yonelik birikim olmasi icin, kendisi de yardim edicej ortak bir ev alalim yazlik gibi de kullaniriz dedik.Anneme anlattum boyle boyle ev alicaz hem yazlik gibi kullaniriz hem de sıkıstigimizda ileride satariz birikim olur dedim.Biraz zorlancaz ama kayinpederim de yardimci olacakmis zorlandigimizda dedim.Hic bir sey demedi
1000 lira gibi bir meblağ göndermeniz büyük yanlış alıştırırsanız sonu canınızı çok sıkar annenizde bunun temellerini mis gibi atıyor tek erkek çocuk ne demek sizi kim okuttu kim maaşının bin tl lik kısmını hibe etti..kardeşiniz tabiki yardımda bulunacaksınız ama bu şekilde değil..misal telefon faturasını üstlenirsiniz veyahut ayda 200-250 bir harçlık gönderirsiniz öbür türlüsü ailenizin durumu fena değilse yanlış bana göreMerhaba kizlar.Atama bekliyorum buyuk ihtimalle olacak gibi duruyor.Olmasa da özelde is buldum hemen hemen kadrolu öğretmen maasi kadar.
Konu ailem... Beni bugune kadar buyuttuler , onlar soylemese bile ben zaten onlara para gönderirim.Ama surekli her gun "nilsu da para gonderir essek degil ya " , " nilsu okutur kardesini tek oglan ne de olsa "( bu arada kardesim universiteye gidicek bu sene , annem nilsu kardesine aylik bin tl gonderse evde yemek yapmaz oglum rahat eder her gun disarida yer diyor )
Kizlar para gondermek zoruma gitmez ,ben zaten onlar soylemese de gonderirim.Surekli soylemeleri hic hosuma gitmiyor.Nisanliyim ev almayi dusunuyoruz benim isim kesinlesince .Ileride cocuk olcak vs. Şu anda bin tl gibi bira rakami.gondersem de ileride nasil gonderirim kiKeske elimden gelse de gondersem .kardesimin okulu 6 yil .Baska bir kardesim de var o da seneye biticek okulu.Annem her gun nilsu ayda bin tl gonderse aysu bin tl gonderse ogluma da yeter bize de dedikce uzuluyorum
yanlış hatırlamıyorsam priştina bursu ve yazıcı bursu diye burslar vardı izmirde okuyan arkadaşlarımdan hatırlıyorum ben ayda 350 tl ile geçinirken izmirdeki arkadaşım karşılıksız burslardan 1500 tl alıyordu.İzmir çok pahalı bir şehir değil zaten.Ayrıca tıp okuduğu için emin olun nereye burs için başvursa çıkar.
Mesela TEV in bursları var mutlaka başvursun baya sağlam bi para veriyorlardı en son.400 ya da 500 kadar sanırım.
E bi de zaten normal devlet bursu alsa ya da öğrenim kredisi 800tl yi bulur.
Hiç kimseden para almadan bile geçinebilir ki başka burslarda vardır eminim araştırsın mutlaka.
Ama siz baştan 1000 tl vericez gibi alıştırırsanız ayda 2000tl bile harcamaya alışabilir burslarla beraber.
Dışarda tabi ki yesin ben de yerdim ama uygun lokantaları tercih edebilir mesela haftada 3 gün yese bile çok zorlamaz onu bence.
Merhaba kizlar.Atama bekliyorum buyuk ihtimalle olacak gibi duruyor.Olmasa da özelde is buldum hemen hemen kadrolu öğretmen maasi kadar.
Konu ailem... Beni bugune kadar buyuttuler , onlar soylemese bile ben zaten onlara para gönderirim.Ama surekli her gun "nilsu da para gonderir essek degil ya " , " nilsu okutur kardesini tek oglan ne de olsa "( bu arada kardesim universiteye gidicek bu sene , annem nilsu kardesine aylik bin tl gonderse evde yemek yapmaz oglum rahat eder her gun disarida yer diyor )
Kizlar para gondermek zoruma gitmez ,ben zaten onlar soylemese de gonderirim.Surekli soylemeleri hic hosuma gitmiyor.Nisanliyim ev almayi dusunuyoruz benim isim kesinlesince .Ileride cocuk olcak vs. Şu anda bin tl gibi bira rakami.gondersem de ileride nasil gonderirim kiKeske elimden gelse de gondersem .kardesimin okulu 6 yil .Baska bir kardesim de var o da seneye biticek okulu.Annem her gun nilsu ayda bin tl gonderse aysu bin tl gonderse ogluma da yeter bize de dedikce uzuluyorum
Nisanlima cok guveniyorlar.Maddi durumu cok iyi .Şunu dusunmuyorlsr ama evlilik iki kisilik.hep o hep o olunca ileride nisanlim basima kakicakHer seyi ben yaptim ettim diye ondan da korkuyorum
Sagol canim TEV den bahsediyim arastirsinİzmir çok pahalı bir şehir değil zaten.Ayrıca tıp okuduğu için emin olun nereye burs için başvursa çıkar.
Mesela TEV in bursları var mutlaka başvursun baya sağlam bi para veriyorlardı en son.400 ya da 500 kadar sanırım.
Hiç kimseden para almadan bile geçinebilir ki başka burslarda vardır eminim araştırsın mutlaka.
Ama siz baştan 1000 tl vericez gibi alıştırırsanız ayda 2000tl bile harcamaya alışabilir burslarla beraber.
Dışarda tabi ki yesin ben de yerdim ama uygun lokantaları tercih edebilir mesela haftada 3 gün yese bile çok zorlamaz onu bence.
Kendisi mühendis .Kendi maaşinin yaninda babasinin bulunduğu sehirde marketler zinciri var .Tek cocuk oldugu icin onlar da nisanlimin uzerine .Ne olursa olsun tüm yük ona binse benim maasim aileme gitse kim olsa soylemese de bozulurNişanlınızın durumu çok iyi demişsiniz,ne iş yapıyor nişanlınız?
Çok fazla vurgulamışsınız bunu da merak ettim.
Benden baska 2 tane var canim.Biri son sinifa gecti .digeri bu sene baslayacakBak canım aklını başına al.Bin tl olur mu.Besyuz de çok. Resmen yediğinin içtiğinin parasini çıkarmak bu.Asil çingeneligi annen yapıyor. Çocuk yaptilarsa eşşek gibi bakacaklar.Kucugunu buyugune yıkmak ebeveynlik değil.
Senin nişanlanan durumu iyi diye olur mu.Sen evhanimligini aksatacaksin calisiyorsun diye.Esine ayjp olur.Yine esin evi gecindirir.Ama sen de kendine bir ev alirsin belki..Bunun boşanmasi var.Yarin ortada kalması var.Sen de kendi hayatını kurmalısin.
Alınterin o senin.Yarin birgün sen de çocuk yetistireceksin.Duzen böyle. Anne baba karşılıksız çocuk yetiştirir.
BIR karşılığı sevgidir zor durumda vefadir.
Kaç kardeşsiniz? KAÇ çocuk daha okuyor.
Sen gönlünden kopani gönder. Zor durumda kaldiklarinda gonder.
Sagol cnm bunlarida soyleyimyanlış hatırlamıyorsam priştina bursu ve yazıcı bursu diye burslar vardı izmirde okuyan arkadaşlarımdan hatırlıyorum ben ayda 350 tl ile geçinirken izmirdeki arkadaşım karşılıksız burslardan 1500 tl alıyordu.[/QUsa
Sagol cnm bunlarinda soyleyim
Ben İzmir de okumadım tam bilmiyorum o dediklerinizi ama mutlaka vardır araştırmak lazım.yanlış hatırlamıyorsam priştina bursu ve yazıcı bursu diye burslar vardı izmirde okuyan arkadaşlarımdan hatırlıyorum ben ayda 350 tl ile geçinirken izmirdeki arkadaşım karşılıksız burslardan 1500 tl alıyordu.
Bende mesela disarida yedigim oluyordu ama her gun tutup burger king de 20 liralik menu yemedim.Dediginizngibi uygun lokantalari bul desem onu da yanlis anlar annemİzmir çok pahalı bir şehir değil zaten.Ayrıca tıp okuduğu için emin olun nereye burs için başvursa çıkar.
Peki senin kardeşinle diyaloğun nasıl?Bende mesela disarida yedigim oluyordu ama her gun tutup burger king de 20 liralik menu yemedim.Dediginizngibi uygun lokantalari bul desem onu da yanlis anlar annem
Kardesim anlayisla karsilar eminim.Hatta yollamami istemiyor o her seyi kendi yapmak.istiyor.Sorun annem ve babamda .Hatta daha cok annemde.Tek erkek cocuk oldugu icin inanilmaz derecede evlat ayrimu yapiyor.Evde o ne isterse o piser , nereye gitmek isterse oraya gidilir.Arada annem erkek kardesimle yatar... Yani saymakla bitmez yine cok sukur baska biri olsa cok simarirdi erkek kardesimden degil de annemdendolayi oldugu icin kardesimle konusmam bir ise yaramaaz ;?(Peki senin kardeşinle diyaloğun nasıl?
Halden anlayan bi çocuk mudur?
Karşına alıp konuşabilirsin ablacım senden sakındığımdan değil ama paranı dikkatli harcaman bütçe ayarlaması yapman gerek falan şeklinde mesela.
Hep yanındayım ama daha işe başlamadım durumum harcamam ne olur bilemem o nedenle tasarruflu olman lazım diyebilirsin.
Ne der kardeşin tepkisi ne olur sence?
Sonra da anne biz kardeşinle konuştuk hallettik zaten diyebilirsin annene de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?