çalışmayan hanımlar, eşinizden harçlık istiyor musunuz?

Çalışmadığım bir dönem oldu. Hamileliğimde Birikmiş param vardı ama bunlara dokunmayacağım dedim eşime. Bana ek kart çıkaralım market/Bebek alışverişini oradan yapayım dedim. Ayrıca kendime o kartla bir harcama yapacağım zaman da söylüyordum mutlaka. Onun dışında nakit ihtiyacı için hesabıma biraz para atmıştı oradan çekip kullanıyordum.
Bunu senden ziyade eşinin düşünmesi lazım.

Ücretsiz izinde bir memurum. Eşimin kredi kartı var bende ekstra çocuk yardımı ve çalışmayan eş yardımı parasını bana atıyor her ay

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
Taze işten ayrılmış biriyim. Kocamın donuna kadar alırım normalde ama hala param var maaşım bitmedi daha

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
Çalışırken kendi param hiç bir şey yetmiyordu şimdi daha rahatım açıkçası. Genel olarak yüksek limitli bir kredi kartı var elimde mutfak, kıyafet, arabamın benzini, çocuklarla dışarıda eğlence vb için. Yaza kadar aylık 3000 tl nakit alıyordum her au şimdi 4500 tl alıyorum ama yetmezse de ekstra isterim. Bir de yıllık 1000 Euro ya da dolar istedim pandemi sonrası için. Onunla da 3-4 gece yurt dışına çıktım 2 senedir. Kendisine bu kadar harcamıyor açıkçası genelde eşimin kıyafet ve benzin dışı masrafı yoktur. Ama ben kendim tek ya da arkadaşlarımla çıkarım tiyatro konser. Geçen sene zorlamamla kendide basketbol maçları için ylllık bilet aldı yarısına ancak gitmiştir. Evde kalmayı tercih ediyo. Çalışırken hem vaktim olmuyordu hem de ikimizin maaşlar kredi vb ye ancak yetiyordu. Krediler bitince rahatladık şükür. (Evliliğin 10 senesi zor oluyor ekonomik olarak 2 kişi de çalışsa) 18 yaşından beri çalıştım ama 36 da bıraktım artık.

Ücretsiz izindeyim, kredi kartından çekiyorum her şeyi. Nakit de kendi verir genelde, ben istemem. Yüksek miktar lazım olunca isterim. Evin mutfak alışverişi, genel giderleri filan bende çünkü sürekli harçlık beklemem yani. Karttan çekiyorum.

Siz istemeden onun düşünüp vermesi gerekiyor diye düşünüyorum, eşinizden para istemekten çok hoşlanmadığınızı ona ifade edebilirsiniz, belki kendisi düşünememiş olabilir

Çalışmayan bir kadınsanız,aileden veya başka bir yerden de geliriniz yoksa eşiniz de kendisi akıl edemiyorsa mecbur isteyeceksiniz. Adına harçlık demeyin ama,para lazım verir misin deyin,haftada ya da ayda şu kadara ihtiyacım var verir misin deyin. Veya kredi kartını bırakır mısın deyin.

Her seferinde harçlık verir misin diye istenmez, al karşına eşini konuş para işini birkez konuştuğunu bi daha bu konuyu konuşmaya gerek görmeyeceğini söyle sana düzenli nakit para versin haftalık veya aylık, ayrıca kart çıkartsın harcamalarını kartla yaparsın nakit paran da ayrıca cüzdanında durur.

Biraz utanmaniz normal daha önce çalışıp evlenince eşten para istemek biraz gerebilir,ama net olun eve düzenli para bıraksın ya da ek kart çıkarsın ona göre ihtiyaçlarınızı karşılayın.

Ben babamdan bile harçlık istemem asla, son 11 senedir işsiz kalsam birikimden bozduruyorum yine diyemiyorum bana para lazım diye. Eşim olsa da diyemezdim heralde. Ama ortak bir yaşam kurduysak ve konustuysak "dışarı işleri senin, ev işleri benim" diye, onun zaten düşünüp benim dile getirmemi beklemeden bir şeyler vermesi lazım.
Benim annem de ev hanımı, babamın bir kredi karti evdedir. Annem onla ister güzellik salonundan paket alır, ister bir şey sipariş eder. Babam sadece öder. Alisverisi babam yapar , al denileni alır, Mahallede geleneksel bakkal var, bir sey - sigara falan alacakken annem sepet salar, para ödemez, babam birikince halleder, yine de masrafı olmaması ve kredi kartı olmasına rağmen kitaplığa birkaç yüz lira bırakır. Paraya dokunulmadiysa bırakmaz, para azaldiysa yine bırakır.
Benim gördüğüm, bildiğim, çalışmayan eşler arasında olması gereken düzen budur.
Eşinize söyleyin, "evdeyken paraya ihtiyacım oluyor, neden senden istememi bekliyorsun?" diye, kendi bir aksiyona geçsin

Ben önceden kredi kartı vardı bende ayrıca evede nakit bırakırdı şu aralar haftalik bırakıyor aslında bunu eşinizin düşünüp siz istemeden vermesi lazım konuşun her ay yada her hafta bir miktar para versin size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…