çalışmayan hanımlar, eşinizden harçlık istiyor musunuz?

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
Harçlık kelimesi hoş olmamış , okula giden çocuklara harçlık verilir. Söylersiniz haftalık yada aylık belli bi para bıraksın bide ek kart isteyin

Kendi maaşını alır almaz hesabıma para atar . Onun dısında yüksek limitli kredi kartım var. Market alışverişlerini genelde uygulamadan yaptırır hepsinde kendi hesabı tanımlı. Ayakkabı , gözlük mont gibi büyük harcamaları kendisine sorarım ama hayır demez ne gerekiyorsa al der. Valla 12 sene çalıştım şimdi kızım için ayrıldım ekonomik durumumda değişiklik olmadı çok şükür.

Sizin anlattığınız gibi yaşayan kadın sayısı eminim çok azdır. Ülkenin %80 ni asgari ücretle geçinmeye çalışıyor . Maşallah siz tek başınıza 2 asgari ücret harcıyor gibisiniz.
Kredi kartı kısmı zaten üst baş ya da market için. Tek başıma gitmesem çocuklara aldığımız gibi elimden tutup gel mont alalım demesini beklemem gerek. Ama harçlık ve senelik aldığım gezme bütçesi için haklısınız ülke şartlarına göre çok görünüyo olabilir. Daha önceki konularıma bakarsanız 2. Üniversite ile ilgili olan konumda yazmıştım. O dönem tek başıma ev geçindirmeye çalışıyordum eşim işsizdi. Üç işte çalışıp sabah 6:00 akşam 23:00 arası koşturmaca ile ancak evi ve kızımın terapilerini karşılayabiliyordum. Sonra eşim yazılım işine girdi ve yurt dışında iş kurdu. Hem kredi borçlarımız bitti hem de gelir tl den dövize dönünce rahat nefes aldık. Çalışırken sabit maaşım asgari ücretin 3,5 katıydı ama ona rağmen özel kursta akşam dersi ve özel ders vererek kızımın terapilerini karşıladık. İş konusunda tamamen tükenmişlik sendromuna dönmüştü artık hayatım. Eşim ilk döviz maaşını alınca özel kurstaki grubumu bıraktım sonra da diğer işleri. Oğluma 7,5 aylık hamileyken artık bundan sonra çalışmak istemiyorum dedim. Eşim sen duramazsın dedi ama 4 senedir gerçekten çalışmak istemiyorum.

Ben evden çalışıyorum ama eşimden de istiyorum hatta kendime aylık baglattim düzenli olarak maaşını alınca benim maaşımı da veriyor sizde öyle bir düzen kurabilirsiniz

Ortak hesap kullaniyoruz. Kendi kartim var. Cocuk parasi sahsi hesabima geliyor. O parayi cocuklar icin yatiriyorum. Devamli öyle para istemek olmaz

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
16 yaşımdan beri çalışmadığım dönem sadece 1 yıl. Onda da eşim maaşını direk hesabıma yolladı hesap kitap para işleri sende olsun bana harçlık ver dedi. İstemenin zorluğunu benim aşamayacağımı bilir o yüzden istetmedi hiç. Eşin bu konularda biraz düşünceli olması lazım madem düşünemedi karşınızdaki eşiniz yani en yakınınız meramınızı anlatıp orta bir yol bulabilirsiniz

Yuksek lımıtlı kredı kartım var eşim adına.peşin paraya cok ıhtıyacım olmuyor
Olursa isterim verır
Size bır banka yada kredı kartı verse aslında onunla harcama yaparsınız
Tabi kendinize gore bırıkım yapmakta ıstıyorsanız
Genelde kadınlar nakıt para alır kullanmadıgı fazlasını bırıktırır
Bunu esınız düşünmeli nedesek bos
Bazıları evde oturuyor neye ıhtıyacı olacakkı dıye dusunebılıyor
Ben evın ıhtıyacları yerı gelıyor araba benzını
Cocuklarla dosarda sosyal aktıvıte spor yemek
Hersey bende oldugu ıcın kart kullanıyorum
Alışırsınız yeni evlşsiniz galıba

benim annem çalıştığı halde babam anneme para verir bırakır aynı şekilde bana da yapar çantama gizli gizli koyar hep. ben nişanlıyım sevgilim sevgiliyken çıkarıp verdi kredi kartını sende kalsın dedi sanırım ona alışveriş yapmıştım o zaman vermişti sonra geri almadı. kaç kere kullandın deseniz senede 1-2 kere anca kullanırım. bence kredi kartı çıkartın kendinize. hiç alışveriş vs yapmıyor musunuz

Eşime maaş yatar, borçlar odendikten sonra kalan parayı benim hesabıma atar. Evin geçimi ile ilgili. İnternet alışverişi vs yapılacağı zaman eşimin kredi kartı kayıtlıdır uygulamalarda. Genelde eşim olmadan dışarı çıkıp büyük harcamalar yapmam ancak çay kahve şeklinde cikiyorum. Gerektiğinde eşimin kartini bırakmasını söylüyorum, ki ben söylemeden kendisi bırakıyor. Ona da çözüm olarak ben kart kullanmiyorum ancak eşimin kartının yedeğini temin ettik bankadan, henüz lazım olmadı ama bugün yarın aktif hale getiririm. Biz yeni evliyken gelir gider takibi eşimdeydi, bende çalışıyordum para ortak havuzdaydi ihtiyaçlar karşılandıktan sonra ikimizde havuzda ki paradan alıyorduk, ay sonuna doğru eşim dikkat etmemiz gerekiyor tarzı konuşma yapınca nasıl yani ne alaka ne oldu bu para nereye gitti diye sorunca para takibini bana bıraktı. Erkek adam eve eli boş gelmek istemiyor, eşi bir şey istediğinde yok diyemiyor ay sonunu zor getiriyormuş kıyamam ben işi birakincada ilk başlarda yazdığım yazıya döndü olay, borçlar ödeniyor kalan bana geçiyor. Büyük alışverişler yine karttan yapılıyor. Eşinizin düşünmesi lazım, şahsen düşünmeseydi de ben isterdim yani bı düzene koydururdum.

Sizin anlattığınız gibi yaşayan kadın sayısı eminim çok azdır. Ülkenin %80 ni asgari ücretle geçinmeye çalışıyor . Maşallah siz tek başınıza 2 asgari ücret harcıyor gibisiniz.

2 asgari ücret de bir şey değil ki asgari ücret o kadar az ki…
standart maaşı olan bir mühendis arkadaş var asgari ücretin 5 katı kadar maaşı. Bence standart yüksek değil çünkü 10 yıllık deneyimli mühendis iyi bölüm odtü mezunu. Az bile denebilir.
Yurtdışında bir firma ile görüşmüş Avrupa’da.
Asgari ücretin 1000 Euro fazlasını teklif etmişler.
Bizimki demiş ki ben Tr de asgari ücretin 5 katını kazanıyorum. Bu teklifiniz çok az.
Adamlar tr de asgari ücretli muhtemelen aç.
Burada her istediğini yapabiliyor demişler
Siz ülkenin yarısı asgari ücretli deyince paylaşmak istedim…

Çocuklardan dolayı çalışmayı neredeyse durdurdum. Gelen para da bir işe yaramıyor açıkçası. Her şeyi eşim halleder. Mutfak, kredi, hastane, kıyafet, faturalar. Her ay bir miktar para yatırır hesabıma. Sonra ay sonu lazım olur kullanır. Eskiden paranın değeri varken hesabımda dururdu dolara, altına çevirirdim. Şimdi asla yetmiyor. İstediğimiz her şeyi karşılarken adama bu para bende kalsın diyemiyorum. İnşallah ilerde merhametimden vurulmam.

Ben çalışıyorum, eşim hala sabahları işe giderken yol parası ekmek parası die 50 TL veriyor, bende sağol bey diyorum sistemi bu şekilde oluşturduk. Ev kredisi benim sorumlulumda sadece. Onun dışında maaşımdan birşey ödemem

Harçlık ne münasebet!

Ortak hesap,kredi kartı, ek kart yada kendi hesabınız varsa eşinizin düşünüp hesabınıza göndermesi gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…