çalışmayan hanımlar, eşinizden harçlık istiyor musunuz?

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
Kart bende oluyor genelde o karttan istediğimi alıyorum ev ihtiyacı benim ihtiyaçlar kış geldi iş sezonu düştü diye ikimizde kartları kullanmama kararı aldık şimdi de haftalık 1000 tl şeklinde veriyor evin vs herşeyi oradan alıyorum bazen iş yaptığı kazandığı zaman fazladan verdiği de oluyor yada kendime bişey alacaksam söylerim yine verir bazen istemem cüzdan dan alırım bilir benim aldığımı yada sorar aldın mı diye söyleyince tamam der bu şekilde bizde

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
Açık açığa konuşun durumu anlatın. Çünkü böyle devam ederse her istediğiniz paranın hesabını soracaktır

Evlendikten sonra eşimle ortak banka hesabı açtırdık, ikimizde de kart var. Onun maaşı oraya yatıyor, ikimizde oradan harcama yapıyoruz. Kimse kimseden bir şey istemek zorunda kalmıyor.

Çalışın, dünyanın bin türlü hali var burada bir kaç konuya bakın sonra ne hale düşmüşler , bir kadın kendi ayakları üstünde durmalı gerekirse eve hiç para vermeyin eşiniz geçindirsin ama sizin kendinize ait paranız geliriniz olsun

Harçlık olayı saçma değil hatta kanunlastirilmali falan. Herkes tüm kocaları kendisininki gibi medeni görüyor. Birçok yerli ve eğitimsiz erkek için belirli olmayan bir parayı vermek hiç vermemek demektir. Ya da ihtiyacınız çıkınca almak "ne gerek var" sorularına muhatap olmanıza sebep olur.
Mesela elinize kalıcı oje yaptıracaksanız atıyorum 1000tl olsun bunu kocanizdan isterseniz bir dünya ikna ve açıklama faaliyetine girisirsiniz (karısını çok sevip hesap kitap yapmayanlari tenzih ederim) oysa sizin belirli bir harçlığınız olsa biriktirip yaptırabilirsiniz.
Bu harçlık olayı Erzurum'da oturmuş durumda çoğu tanıdığım çalışmayan komşum arkadaşım eşinden harçlık alıyordu biriktirip hesapsız canının istediğini yapiyordu.
Kesinlikle bu yaklaşım her yere gelmeli

Kart bende veya ortak hesabımız var falan diyenler için ne mutlu tabiki ama bence kesinlikle olmali

Sizin anlattığınız gibi yaşayan kadın sayısı eminim çok azdır. Ülkenin %80 ni asgari ücretle geçinmeye çalışıyor . Maşallah siz tek başınıza 2 asgari ücret harcıyor gibisiniz.

Konu sahibi ne oldu soruyu sorup kayboldunuz?

Esinizin dusunmesi lazim, dusunmuyorsa siz isteyin

Bu eşinizin kazanciyla da ilgili.Artik ev geçindirmek çok zor,belki size bırakacak parası yoktur.Harcamalari yapabiliyordur sadece.Ben ücretsiz izindeyken alinacaklari eşime sipariş veriyordum o hallediyordu.Kiyafet vs alacaksam da öyle.Ama eve de nakit bırakıyordu lazım olur diye.Ama nakdi harcayacak yerim olmuyordu bebekle tek çıkmıyordum gezmeye vs.
Bunu açıkça konuşun bence.

iyi pazarlar ben çalışmıyorum ev hanımıyım.
Eşim her maaş döneminde bana belli bi limit para veriyor . ayrıca da kredi kart var.

Ben şuan ücretsiz izindeyim kendi kredi kartımdan harcıyorum eşim ödüyor kartim olmasa ek kart falan ayarlardık ama hali hazırda varken gerek görmedik kısa süre zaten bu durum. Nakitide maası yatinca bir miktar hesabima 3500-4000tl gibi atiyor evede bi kutumuz var su ekmek vs siparisler icin oraya birakiriz bozukluk 100-50 tl karisik.
Bunun dısında iki calisaniz ama ev giderleri ve markete ben karismam kredisi araba masrafi faturasi her seyi esim öder ben maasimla birikim, tatil, giyim agirlikta alirim. Anlik cikan market ihtiyaclarini alirim bebegime bir seyler alirim eve ivir zivir esya vs gibi. Kendi maasimdan geçim sorumlulugu almiyorum kisaca.
Ayrica direk söylerim param bitti bana para gönder diye hicte çekinmem aktif calisirken bile parami nakit cekmeyi hep unuttugum icin nakit yine eşim verir maasini cekmemissindir kesin parasiz geziyosun diye kizar

Eşinizin aylık bir miktar size vermesi lazım yani sizin sormanıza gerek yok aslında.çalışmıyorsunuz para yok malum ama kendi kişisel ihtiyacınız olur acil bir durum olur vs vermesi lazım kadına aylık birşey bu konuyu konuşun ve bir engel yoksa en kısa zamanda işe girin erkek eline bakmak bu devirde tehlikeli.

Harçlık demek saçma olur. Bende çalışmıyorum şuan bebek düşünüyoruz 5 6 yıl çalıştım tazminatımlada araba aldık. Bugun tek çalışır yarın beraber çalışırız bir şey değişmez. Hayatı paylaşıyoruz paramızı borcumuzu paylaşıyoruz sonuçta herşeyimiz ortak. Para falan istemiyorum maaşı yattığı zaman zaten evin ihtiyaçları ve benim ihtiyacımı bırakıyor ister kenarda dursun ister harca bunu eşinin düşünmesi lazım senin ihtiyacın olabilceğini idrak edemiyor mu?

Bebek iznine ayrildigim donemde esimin hesabindan ek kart cikartmistim, o sekilde harciyordum. Zaten nakitle gezilmez ki artik, size kart cikarmali kendi hesabindan, eger ki olmuyorsa ayri hesaba para yatirmali.

Istemekten de utanmam, neticede gorunen koy zaten klavuz istemez, para da agacta yetismedigine gore.

Ben çalışan biriyim ama şu an bebeğe bakmak için ücretsiz izne çıktım. Kredi kartından harcıyorum o da hesabıma parayı atıyor. İşin aslı ne ben abartılı bir alışveriş yapıyorum konuşmadan, ne de o bana ne aldın diye soruyor. Kısaca bütçenizi bilip davranmalı, eşinizle durumu konuşmalı ve bir çözüme beraber ulaşmalısınız. O sizin aklınızdan geçeni bilemez, açık olmalısınız.

Valla en iyisi erkek bu kıyafeti ne yapsın, işe gidiyorsa gezemez de ne yapsın parayı en doğrusu senin yemen panpa

Almıyorum isteyecek durumda da bırakmadı hiç.Maaş kartından bana da çıkarttırdı ne olur ne olmaz diye bi tane de kredi kartı verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…