Çalışsaymış da atansaymış!

Ah ülkem, ah bu sistem...

Yazık çok yazık. 2016 dan beri haberlerde bangır bangır yok şu kadar atama yok bu kadar atama. Çoğu yalan. Atama falan yapılmıyor. Yapılsa da iğneyle, mülakatla, komik sayılarla. İçler acısı.

Sakin olun. Bence çoğu kişi bulunduğu konumu haketmiyor bu ülkede. Sizin de konuşacağınız zaman gelir.

Ücretli öğretmenliğin şartlarını ücretini çalışma koşullarını bilerek girdiniz.Size atandınız mı şeklinde soru sorduklarında fevri davranıp saydırıyorsanız insanlar da çok konuşasacağına çalışıp atansaymış o zaman derler.

Şimdi siz bana da kızarsınız
Evet ücretli öğretmenlerin atamalarının puansız yapılması haksızlıktır!usulsüzdür..
insanlar yıllarca emek verip ders çalışıyor (mülakat kısmı adaletsiz olsada)
Belli bir puan sıralamasına göre yerleşiliyor,ama ücretli öğretmen bunlardan muaf hooppp atansın olmaz bu adil değil.siz kpss den yeterli puan aldıysanız kaygılanmayın bekleyin illaki atanırsınız ama bu ücretliler atansın mantığı çok çok yanlış söyleyen kişi çok doğru söylemiş.whatsap grubuna bişey yazmanız sizi iyice haksız duruma sokar

Amaaaan hic gerek yok bence. Her ogretmen calisarak atanmiyor maalesef. Veya her atanmis ogretmen super ogretmen olmuyor. Ben bugun ogretmen olsam atanmaya ugrasmaz ozelde calisirdim misal. Basarili olunca isminiz duyuluyor ve artik transfer ucretlerini degerlendirmeye basliyorsunuz. Herkes de kendine baksin bu arada kime ne sizin atanmanizdan? Bosverin sakin uzulmeyin

Gruba yazacak birsey yok ortada.
Kim ne demisse demis takilmayin bence.
Isinize bakin siz herkes sacmasapan konusur boyle

Şimdi siz bana da kızarsınız
Evet ücretli öğretmenlerin atamalarının puansız yapılması haksızlıktır!usulsüzdür..
insanlar yıllarca emek verip ders çalışıyor (mülakat kısmı adaletsiz olsada)
Belli bir puan sıralamasına göre yerleşiliyor,ama ücretli öğretmen bunlardan muaf hooppp atansın olmaz bu adil değil.siz kpss den yeterli puan aldıysanız kaygılanmayın bekleyin illaki atanırsınız ama bu ücretliler atansın mantığı çok çok yanlış söyleyen kişi çok doğru söylemiş.whatsap grubuna bişey yazmanız sizi iyice haksız duruma sokar
Söylediğinize katılıyorum. Zaten ücretliler atansın diye düşünmüyorum. Bir sürü açık var gerekli atamalar yapılsın. Ücretliye böylr bir ihtiyaç olmasın diye düşünüyorum.

Sana o lafi getirenlere " madem isim vermiyorsunuz, benden ona selam soyle ve iki cift lafini" ekleyip postala..

Konuyu birileri açıyor. Ne zaman atanıyorsun? Ne kadar alıyorsun şimdi diye. Bende konuyla ilgili fikrimi söylüyorum. Durup dururken ortalıkta kendi kendime söylenmiyorum. Konuştuğumuz şeylere kulak misafiri olan da arkamdan böyle demiş.
Şikayetimi ilgili yerlere bildirmediğimi nereden biliyorsunuz?
ama siz her ortamda haklı olarak soyluyorum demişsiniz işk mesajınızda.Birilerinin konuyu açmadığı yerde de söylemiş oluyırsunuz.Kendi ifadelerinizle çelişiyorsunuz.
Sadece bir kere kpssye irdiniz sanırım(bir mesajınızda geçen yıl girdim demişsiniz) mesleği de bıraktım iş hayatında yenisiniz söz oyunlarında usta olmuş nice insanlarla çalışıyorsunuz.Hırçın ve tutarsız yapınız size zarar verir.Benden size tavsiye.Bu noktada daha fazla cevap vermeyi gerekli bulmuyorum.
başarılar

Gereksiz bir hareket olur.
Şikayetinizde haklısınız fakat konu eğitim-öğretim ilgili yani siyasi hükümetle alakalı bir problemdir.
Bence konuşulması gereken bir ortam değil orası.

Her ortamda sürekli bu konuyu konuşman insanları gerçekten bunalmış da olabilir. Ben de atanmadan önce kısa bir süre ücretli öğretmenlik yaptim. Ben hiç konuyu açmadım kimse de bana farklı davranmadı. Tabi ki patavatsiz insan çok. Biri konuşmuş iste densiz. Ama biyerde istiyor ve yapıyoruz yani ücretli öğretmenliği, kimse zorlamıyor. Surekli olarak şikayet etmek bir çözüm getirmiyor.

Kendi kulaklarınızla duymadan, gözlerinizle görmeden insanların lafı ile gaza gelmeyin, yargıya varmayın. Ve bunu hayat görüşü haline getirin. Size bu lafları taşıyanlara 'o kişi adam olsa çıkar yüzüme karşı söyler korkağın teki demekki' deyip susun laf yerine ulaşır..

Keskin sirke küpüne zarar. Şimdi ortaya atarak bir laf atarsınız o büyür dağ olur iş ortamında huzursuzluk olur..
Sabırlı olun atanın ondan sonra söyleyin ne söyleyecekseniz..

Herkesin sorunu 2 laf daha fazla etmek olmuş zaten günümüzde..

Pardon yaa anlamadım.. :oha: yani neticede hepiniz üni okuyup öğretmen olmuşsunuz.. sizde çalışıyorsunuz.. ücretli olunca noluyo 2.sınıf insan mı olunuyo.. bide evlatlarımız bu öğretmenler tarafından okutuluyor yaa.. bişi demiyorum.

Sanki onlar çalıştı da atandı. Önceden atanmışlar kpss ile bizim gibi uğraşmadılar ki. Direk atanıyolardı.Şimdi girsinler bakalım 75 bile alamazlar kalıbımı basarım
Staj yaptığım okulda hoca, çocuklar sorduğunda bilmediği yerleri bana sorardı.(beni denemek için değil cidden sorardı neydi yaa diye)
Bre gafil sen 30 senelik hocasın ben daha 21 yaşındayım 4.sınıfım. Benim bildiğim şeyleri sen nasıl bilmiyorsun
Şimdi bu mu devlette olmayı hak ediyordu ben mi, bizler mi?
Boş verin konu sahibi. Hak deyip susun. Allah görüyor

Galiba benim o öğretmen haha. Şaka bi yana ben de ilkokuldan beri durmaksızın ders çalışan biri olarak çalışan ve çalışmayanın aynı şartlarda olmaması gerektiğine inanıyorum. Ne var ki arkadaşın söylediği o kadar abes değil, gece gündüz sınav çalışıp kpssyi kazandıysam, durmadan şartlarından şikayet eden birine ben de derdim çalışsaydın da atansaydın diye. Umarım çalışmışsınızdır da atanırsınız beklediğiniz gibi, gönlünüzce olsun. :KK54:

Galiba benim o öğretmen haha. Şaka bi yana ben de ilkokuldan beri durmaksızın ders çalışan biri olarak çalışan ve çalışmayanın aynı şartlarda olmaması gerektiğine inanıyorum. Ne var ki arkadaşın söylediği o kadar abes değil, gece gündüz sınav çalışıp kpssyi kazandıysam, durmadan şartlarından şikayet eden birine ben de derdim çalışsaydın da atansaydın diye. Umarım çalışmışsınızdır da atanırsınız beklediğiniz gibi, gönlünüzce olsun. :KK54:
Aslında belli bi zmnda bi kontrol edinmeli .. devlete kapağı attım ohh denmemeli..

atandıgın gun lafı sokar gidersin , zaten zamana kadar haberın olur ,

biraz sabırlı ol

Farkındaysanız sözleşmeli öğretmenlerde çalışmışta üni bitirip öğretmen olmuş.. yoldan geçen biri değil...

İçimi dökmek için yazıyorum. Yoksa orta yerimden çatlayacağım.

Ücretli öğretmenlik yapıyorum. Kalabalık bir okuldayım. 40 küsür öğretmen var.

Ben tabiki de haklı olarak bulunduğum her ortamda ücretli öğretmenliğin şartlarının ne kadar saçma olduğu, çok az para aldığımızı, bunu hak etmediğimizi ve bakanlığın bizi ataması gerektiğini dile getiriyorum. Sanırım benim bu şekilde şikayet ediyor olmam birilerini rahatsız etmiş ki arkamızdan onlar da çalışsaymış da atansaymış demiş öğretmenlerden biri.

2017 de kpss ye girdim ve hala atama yapılmadı. Kazanamadığım için değil mecbur bırakıldığım için ücretli öğretmenlik yapıyorum. Atama yapılsaydı muhtemelen çalışıyor olurdum. Ki öyle olmasa bile arkamdan böyle bir şey söylenmesini kabul edemem.

Kimin söylediğini öğrenemedim kimse isim vermek istemiyor. Ama öğrenirsem iki çift lafım var. Tüm öğretmenlerin ve idarecilerin bulunduğu, genelde duyular ile ilgili kullanılan WhatsApp grubuna bu konuyla ilgili yazmak saçma mı olur sizce?
(konuyu durup dururken ben açmıyorum. Ara sıra birileri soruyor. Ortalıkta kendi kendime şikayetlenmiyorum. Sorana fikrimi söylüyorum. Birileri kulak misafiri oluyor doğal olarak.)
Bence isim vermeyen bunu size söyleyen kişinin kendi fikri bu ne kadar söylensenizde durumunuz değişmeyecek ve bu o insanların elinde değil çok mutluymuşunuz gibi yapın da bari sevinemesinler
Siz halinizden şikayetçi olunca onların yerinde gözünüz varmış gibi algılamışlar
Boşverin sıkın dişinizi inşallah güzel yerlere gelir bu insanlara güler geçersiniz

Farkındaysanız sözleşmeli öğretmenlerde çalışmışta üni bitirip öğretmen olmuş.. yoldan geçen biri değil...

Demek ki daha çok çalışması lazım :) atananlar da aynı üniyi bitirmis üstüne gece gündüz daha çok emek vermiş. Ne kadar çok emek o kadar çok hak bence. Çalışmayanın, yada yeterince çalışmayanın biseylere hakkı olmadığını düşünürüm. Biraz radikal bi bakış acısı olabilir. Bi işi yapiyosan en iyi sekilde yapman lazım, sıradanlık yetmez.

Back
X