- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaten en son bu konuyla ilgili konuştuğumda geçen yıl mezun olan pek çok arkadaşım doğru düzgün iş bulamadı ya evde oturuyor ya da özelde çalışıyor ya da ücretli yapıyor. Zaten ücretliler de çok az alıyor. Onu bulamayan hiç almıyor. Binlerce insan olarak biz taş mı yiyelim minvalinde şeyler söyledim. Kimseyi öyle rahatsız edici şeyler söylemem. Birileri bir yerlere geldiyse onu yargılamak benim hakkım değildir.Benim görev yaptığım okulda da üç tane ücretli öğretmen var kimse de dışlamaz, ikinci sınıf insan muamelesi yapmaz, kadoruluya bir ücretliye( her ne kadar bu tabiri kabul etmesem de) üç fiyat istenmez. Öğretmen öğretmendir insanız hepimiz önemli olan da bu bence. Siz biraz hani kadrolulari da görüyoruz haksızlık yapılıyor biz daha çok hak ediyoruz minvalinde bir konuşma yapmışsanız o şekilde konuşulması normal, neden yüzüme söylemedi demissiniz belki o an gittiniz söylemeye fırsatı olmadı bilemezsiniz ki. Whatsaap grubunda yazmanız da hoş olmaz yapmayın bence.
Fevri davranmayın derim.Gruptan yazmak biraz tuhaf kaçabilir.İçimi dökmek için yazıyorum. Yoksa orta yerimden çatlayacağım.
Ücretli öğretmenlik yapıyorum. Kalabalık bir okuldayım. 40 küsür öğretmen var.
Ben tabiki de haklı olarak bulunduğum her ortamda ücretli öğretmenliğin şartlarının ne kadar saçma olduğu, çok az para aldığımızı, bunu hak etmediğimizi ve bakanlığın bizi ataması gerektiğini dile getiriyorum. Sanırım benim bu şekilde şikayet ediyor olmam birilerini rahatsız etmiş ki arkamızdan onlar da çalışsaymış da atansaymış demiş öğretmenlerden biri.
2017 de kpss ye girdim ve hala atama yapılmadı. Kazanamadığım için değil mecbur bırakıldığım için ücretli öğretmenlik yapıyorum. Atama yapılsaydı muhtemelen çalışıyor olurdum. Ki öyle olmasa bile arkamdan böyle bir şey söylenmesini kabul edemem.
Kimin söylediğini öğrenemedim kimse isim vermek istemiyor. Ama öğrenirsem iki çift lafım var. Tüm öğretmenlerin ve idarecilerin bulunduğu, genelde duyular ile ilgili kullanılan WhatsApp grubuna bu konuyla ilgili yazmak saçma mı olur sizce?
(konuyu durup dururken ben açmıyorum. Ara sıra birileri soruyor. Ortalıkta kendi kendime şikayetlenmiyorum. Sorana fikrimi söylüyorum. Birileri kulak misafiri oluyor doğal olarak.)
Evet Ağustos ayında atamalar yapılacak. Branşım 2000 alıyor ben ilk 500 deyim. Kısmet olursa atanırım inşallah. Kesin bir şey söylemek mümkün değil tabi mülakata girmeden.Fevri davranmayın derim.Gruptan yazmak biraz tuhaf kaçabilir.
Umarım en kısa zamanda atanır gönül rahatlığı ile görevinizi yaparsınız.
Bugün haberlerde dinledim 20 bin öğretmen ataması olacakmış başvurular alinacakmiş sizin atanma şansınız var mı? Baktınız mı?
Evet adınıza çok sevindim.İnşallah hayırlısıyla atamanız olur ve bu sıkıntılardan kurtulursunuz.Evet Ağustos ayında atamalar yapılacak. Branşım 2000 alıyor ben ilk 500 deyim. Kısmet olursa atanırım inşallah. Kesin bir şey söylemek mümkün değil tabi mülakata girmeden.
Amin inşalah. Teşekür ederim.Evet adınıza çok sevindim.İnşallah hayırlısıyla atamanız olur ve bu sıkıntılardan kurtulursunuz.
Mülakatta nasıl sorular soruyorlar?
İçimi dökmek için yazıyorum. Yoksa orta yerimden çatlayacağım.
Ücretli öğretmenlik yapıyorum. Kalabalık bir okuldayım. 40 küsür öğretmen var.
Ben tabiki de haklı olarak bulunduğum her ortamda ücretli öğretmenliğin şartlarının ne kadar saçma olduğu, çok az para aldığımızı, bunu hak etmediğimizi ve bakanlığın bizi ataması gerektiğini dile getiriyorum. Sanırım benim bu şekilde şikayet ediyor olmam birilerini rahatsız etmiş ki arkamızdan onlar da çalışsaymış da atansaymış demiş öğretmenlerden biri.
2017 de kpss ye girdim ve hala atama yapılmadı. Kazanamadığım için değil mecbur bırakıldığım için ücretli öğretmenlik yapıyorum. Atama yapılsaydı muhtemelen çalışıyor olurdum. Ki öyle olmasa bile arkamdan böyle bir şey söylenmesini kabul edemem.
Kimin söylediğini öğrenemedim kimse isim vermek istemiyor. Ama öğrenirsem iki çift lafım var. Tüm öğretmenlerin ve idarecilerin bulunduğu, genelde duyular ile ilgili kullanılan WhatsApp grubuna bu konuyla ilgili yazmak saçma mı olur sizce?
(konuyu durup dururken ben açmıyorum. Ara sıra birileri soruyor. Ortalıkta kendi kendime şikayetlenmiyorum. Sorana fikrimi söylüyorum. Birileri kulak misafiri oluyor doğal olarak.)
Yok bence doğru yapıyorsunuz gündeme ilişkin konularda olsun, sağlık eğitim olsun her konuda düşüncenizi dile getirebilirsiniz, bu şekilde bir konuşmanızda rahatsız edici bir şey yok dediginiz gibi, üzerine alınıp laf söylemiş o zaman meslektaşımız ki ona ne fikrin yoksa zikrin de olmasın o zaman. Bence hiç duymamazliga gelin bu lafı size getiren kişide de ben hiç iyi niyet görmedim, ortalık karışsın bize de konuşacak malzeme çıksın amacıyla kışkırtılan taraf olmuşsunuz. Bence en güzel cevap kaale almamak ve yok saymak, inanın daha çok sinirleri bozuluyor. Tez zamanda atamalar yapılır ınşallah bu yeni atama sistemi de sizi buldu Allah sabır versinZaten en son bu konuyla ilgili konuştuğumda geçen yıl mezun olan pek çok arkadaşım doğru düzgün iş bulamadı ya evde oturuyor ya da özelde çalışıyor ya da ücretli yapıyor. Zaten ücretliler de çok az alıyor. Onu bulamayan hiç almıyor. Binlerce insan olarak biz taş mı yiyelim minvalinde şeyler söyledim. Kimseyi öyle rahatsız edici şeyler söylemem. Birileri bir yerlere geldiyse onu yargılamak benim hakkım değildir.
Şikayet ettiğim nokta pek çok üni mezunu insanın insani şartlarda yaşayacak para almaması. Sadece ücretli öğretmenlerle ilgili bile konuşmamıştım. Sürekli az para alıyorum diye ağlayan insan zaten itici görünür. Laflarımı seçerek konuşurum böyle konularda kimse farklı yere çekmesin diye. Ama hiç dile getirmemek bir şeyleri eleştirmemek daha iyi sanırım.
Bence de adaletli değil. Zaten 5 yıldır ücretli yapmıyorum. Ağustosta normal atama var ona başvuracağım.beş senedir ücretli öğretmenlik yapanlara kadroya geçme hakkı tanınıyor
ona başvurun
hoş oda adaletli bir sistem değil biz dershane kurs kpss yırtınırken belki 50 puan alan biri 5 senedir ücretli öğretmenlik yaptığı için atanacak
şu an çalıştığımız okulda bazı ücretli öğretmenler var akıllara zararBizim okulumuzda da ücretli öğretmenler oldu ve şu dönemde de var.Onlara asla ayrı bir muamele yapmam.Ordaki herkes öğretmen.Şu şöyle bu böyle demeyiz asla.Ama bazı ücretli öğretmenler gerçekten de kadrolu olan öğretmenlere karşı çok kıskanç ve buna bağlı olarak da küçümser şekilde yaklaşıyorlar.Hani siz devlete sırtınızı dayamışsınız diyen bile oldu bizlere.Öğretmenliğimizi eleştiren ücretli öğretmenler bile oldu ki bunu ne kadrolu ne ücretli yapmamalı diye düşünüyorum.
Ücretli öğretmenlerin bir çoğunda şöyle bir hava oluyor : "Bu okuldaki en "öğretmen" benim , neden ben atanamadım da bu iş bilmezler atandı?" gibilerinden.Bu da tavırlarına yansıyor ister istemez.Siz böyle yapıyorsunuz demiyorum ama bu gibi tavırlar içindeyseniz diğer öğretmenler de bundan rahatsız olmuş olabilirler.Yine de ne olursa olsun söyledikleri ve dedikodu yapmaları çok çirkin.Siz yine de bişey yazmayın bence.Çünkü orda kimse sizi savunmaz ve daha da sinir olabilirsiniz.Allah'a havale edin.İnşallah siz de hedefinize ulaşırsınız.Bu onlara en güzel cevap olur.
Branşınız ne hocam? Çalışabiliyor musunuz?? Kurslarda doluluk oranı nasıl?? İnsanlarda pek umut bırakmamışlar ne yazık kii??beş senedir ücretli öğretmenlik yapanlara kadroya geçme hakkı tanınıyor
ona başvurun
hoş oda adaletli bir sistem değil biz dershane kurs kpss yırtınırken belki 50 puan alan biri 5 senedir ücretli öğretmenlik yaptığı için atanacak