Cam açıkta üşütürmü

meryemakca78

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2017
127
7
18
30
Merhaba ardadaşlar oglum 1 yasında
Odasıcaklıgı 27 derece ince kolsuz çıtçıtlı body
Üstünede çok kalın olmayan uzun kollu tulum
Biraz terlemiş üstünün örttürmüyornormalmi giydirsim çok mu
Birde yan odanın camı açık o üşütürmi

Yattigimiz oda haric evin diger odalari acik. Zibin ve alt pijama giydiriyorum sadece. Ustune ek olarak tsort bile giyse uyuyamiyor, cok terliyor. Usumez merak etmeyin.

Askılı badi ve çok ince bir şortla yatıyor ara ara camı da açıyorum. Geceleri İstanbul 27 derecelerde sanırım. çok sıcak yanıyoruz. Bence tulum fazla. Kalın giydiriyorsunuz. Bebekken nasıl alışırsa öyle gider kendinize göre giydirin. Hasta olmaz korkmayın. Ben ve eşim askılı tişört ve şortla duruyoruz çocuğum da öyle olmalı haliyle. Bu yöntem doğru oluyor doktorlar da böyle öneriyor.

Cocuk odasi en fazla 20 derece olmali. Yani 27 derece cok fazla.

Ince kolsuz bir tulum ve kolsuz badi yeterlidir. Hatta cam acik olsun, hic rüzgar yoksa tamamen acik olsun.
Eger kendin cok sicak hisediyorsan, bu cocukta farkli olmaz. Zaten artik 1 yasinda, yani artik vücüd isisini gayet iyi kontrol altina alabilir.

Kendiniz ne giyiyorsaniz oyle giydirin artik (anormal bir usume ya da sıcaklanma sorununuz yoksa tabi)
Yenidoganlarda kendi giydiginizin bir kat fazlasini oneriyor doktorlar, ama sonrasinda ne giyiyorsaniz o.
Eger istanbuldaysaniz tulum cok fazla mesela, bizim ev serin oldugu halde şort askili yatiyoruz biz.

Bulunduğunuz yere göre değişir, sanırım tulum aşırı fazla. Ben şort atlet çorapla yatırıp üstünü inçe örtüyorum.
Siz tulum giydirip cam acıyorsunuz. Terleyip üşüyebilir öyle.
Şimdi tulum giydirirseniz kışın ne giydireceksiniz..

Sade zıbınla vantilatör açık anca uyutuyorum, ama kapısı penceresi kapalı, çünkü öok gürültü oluyor.

Kendim yatarken kapısını açıp vantilatörü kapatıyorum.

Aman uzun kollu giydirme 27 derece diyorsun... uzun pijama alti ve zıbın yeter ..m diger türlü teri soğuyor hastalanıyor

Cok degil mi kiyafeti benim kizim 4 aylik kisa kollu citcitliyla duruyo cam da acik.

Hanimefendi bebek ve çocukları üşütmek ne kadar zararlıysa sıcaktan pişirmek de o kadar zararlı. 27 derece, üzerine uzun kollular, çift katlar nedir? Siz de öyle mi giyiniyorsunuz? Çocuklara eziyet ediyorsunuz bu şekilde. Her taraflarından ter akıtıyorlar, sonra o ter üstlerinde bekliyor. Böyle böyle hasta oluyorlar, yoksa saf soğuktan değil. Odanın sıcaklığını düşürün, şu üzerindekileri çıkarın da rahatlasın çocuk.
Önemli olan çocukları sıcaklatmak değil, vücut derecelerini normal değerlerde tutmak.

Camı gece boyu az aralık açık, 4-5 arası kapatıyorum, üstü kısa kollu çıtçıtlı body, altı penye uzun pijama.corap giymez zaten...

Doğduğu yıl şu zamanlarda 4 aylıktı yine böyle giydiriyordum...

Neden çorap merak ettim ?

Uzun kollu tulum mu? Ben kolsuz citcitli body ile yatiriyorum. Uzerini ortmuyorum. Oda sicakligi da 25 derecede sabit. Artarsa klima aciliyor otomatik olarak. Klima baska odada ama kapilar acik

Oda sıcaklığı en fazla 22 olmalı . Giydirdiginiz kıyafet fazla.
En azından penye alt üst giydirin.
Yan odadaki pencerede elbette etkilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…