çamaşırlarım neden misler gibi kokmuyo :(

Size tavsiyem önce çamaşır makinanızı 70 yada 90 derecede boş bir şekilde çalıştırmanız, sonrada kapağını açıp havalandırmanız. (Bunu neden söyledim, beklemiş çamaşırlar gibi kokuyor dediğiniz için, bende de aynısı olmuştu firma önerdi denedim ve geçti koku.)

Yumuşatıcı olarak da Dalin kullanıyorum, haftalarca kokusu gitmiyor desem yalan söylemiş olmam, her yer misler gibi kokuyor. Bebek kokusu gibi.

sıcak bir memleketteyseniz makinein işi bittiğinde 5 dk bile bekleseniz nem kokuyor malesef
benimde öyleydi birkaç kez boş çalıştırdım
ariel tablet ve bingo lovely kullanıyorum komşular bile soruyor

az önce hiç aklıma gelmemişti ama arkadaş doğru söylemiş makinayı boş çalıştırma işlemi önemli ben de duymuştum hem çamaşır hem bulaşık makinasını yılda en az 1 kere boş çalıştırmak gerekirmiş

Tatlim. Bende ayni seyi yasiyordum.ve cozumi.buldum.calgonunntablet seklunde makine temizleyici kirac onleyici tabletini kullanmaua basladim haftada iki somux mukemmel

Ekstra konsantre yumusaticilardan kullan canim ayrica 1 saatten uzun programlamalar genelde koku birakmiyor, ben bazen 2-3 saatlik programa koydugum zaman cok koku kalmiyor ama genelde 1 saatliklerde harika kokuyor.
2 kapak yumusatici koyuyorum deterjanini koyarken sende oyle yap eminim mis gibi kokacaklar

Bence makinenizde bir sorun vardır.. Kuzenim bir ton para verip baya da pahallı bir makine almıştı,çamaşırlar pis kokuyordu..sanki haftalarca ıslak kalmış gibi.. iade ettiler biraz zor oldu ama iade ettiler..

Bende sıvı deterjan kullanıyorum, bazen yumuşatıcı bile kullanmıyorum.. ne makineyi boş çalıştırdım,ne bir şey yaptım.. yeşil kutulu rinso nun kokusuna hastayım.. Makineyi açıyorum mis gibi kokular banyoya yayılıyor

Canım önerin için çok sağol yalnız birşey sorucam makineyi komple mi boş çalıştıralım yoksa az da olsa deterjan katıyor musun_?

bende boş calıstırırım makınemı hatta en son gecen hafta calıstırdım ben yanlız uzum sırkesı eklıyorum bosken ve 90 dereceye getırıyorum ve havalandırıyorum bence bos calıstırınca sırkele calıstırın goreceksınız

şimdi servisi aradım yumuşatıcıyı koyarken dikkat edin maximum sevişyesini geçmesin geçerse yumuşatıcıyı erken alıyodur dedi
başka önerebileceğiniz bişey var mı dedim yok dedi
şimdi ben sizi dinleyip bi kere boş çalıştırıcam bakalım bi etkisi olacak mı

Canım önerin için çok sağol yalnız birşey sorucam makineyi komple mi boş çalıştıralım yoksa az da olsa deterjan katıyor musun_?

Hayır canım, deterjanda koymuyorum, bomboş çalıştırıyorum.

Beyazlarınızı yıkarken 90-95 derecede yıkayın ve ön yıkama yapın ayrıca deterjan kullanırken sıvı degilde toz kullansanız daha iyi olur beyazlarda,ayrıca kullanmış oldugunuz deterjan sadece beyaz deterjanı degil mi yani hem renkli hem de beyaz çamaşırlarında aynı deterjanı kullanmıyorsunuz eger kullanıyorsanız çamaşırlarınız güzel çıkmaz.

makineden kaynaklı bir sorun olabilir ama ben daha çok bu kokuların önceden kalma olduğunu düşünüyorum, sıvı omo matik çok güzel kokuyo yumuşatıcı olarak yumoş koyu pembe konsantre ya da persilin gül kokulusu var o da iyi çamaşırlarınızı iyi kurumadan katlayıp koymayın dolaba o da koku yapabiliyo

hanımlar yumuşatıcı sonuçta deterjan ve çamaşırların üstünde kalıyor.sağlıksız değil mi???bence makinenizi boş çalıştırın.deterjan koyun bence.sonra da her yıkamadan sonra makinenizin kapağını ve deterjan çekmecesini birkaç saat açık bırakın havalansın.servis söylemişti bana.

deterjanla yumuşatıcı aynı bölüme konulmuyor biri sağda diğeri ortada en azından benim makinemde
seninde muhtemelen aynıdır

Tatlim makinen hic havalanmiyodur.icindekileri alir almaz kapagi kapatiyosundur.
Kizlarin dedigi gibi 90 derecede bos calistir.yada bi limon kabugu yada sirkede koyabilirsin.sonra kapagi acik kalsin.diger kullandigin zamanlardada kapagi hemen kapatma

Sana mükemmel bir formül vereceğim sonra çamaşırların misssler gibi kokacak :) Yumuşatıcı olarak Yumoş (mavi renkli) lilyum lotus çiçeği olandan kullan deterjan olarak da Perwol. Bu ikisinin karışımı çok çok güzel bir koku veriyor. Mutlaka dene :)

yorumları okumadım, daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama makinanızı çok doldurmayın.. yani kapasite 6kg ise bunun hepsini kullanmayın.. 2 parti halinde yıkayın gerekirse, o zaman yumuşatıcı kokusu kalıyor üzerinde..

yumuşatıcılarda deterjan evet ama durulanıyor içinize sinmiyorsa son bir durulama daha yapabilirsiniz. toz deterjanlardan sonra çamaşırlar sert oluyo sıvı deterjanlarda yumuşatıcıya gerek yok bence

bir tavsiyede benden.makinenizin alt kısmında biriken suyu hiç boşalttınızmı bilmiyorum ama onu mutlaka boşaltın.sonra çamaşır koyup yıkayın.yumuşatıcı olarak ben yumuşu tavsiye edecem.pembesi kullandım harika aylar sonra bile oğlumun nevresim takımını çıkarttım mis gibi kokuyordu.şuan morunu kullanıyorum.oda çok güzel.bide ben şöyle yapıyorum çamaşırlar yıkanıp bittikten sonra makinayı tekrar durulamaya alıyorum yumuşatıcıyıda ozaman koyuyorm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…