çamaşırlarınızı kaç derecede yıkıyorsunuz? Çamaşır makinenizin Markası?

asis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.954
17
158
43
merhaba arkadaşlar beyazlarını ve renklilerinizi kaç derecede yıkıyorsunuz???
Bosch marka makine aldım. Sizin makinelerinizin markası nedir.

Benimki yeni çıkan 8 kg olan Bosch marka. Yorganlarınız bunlara sığıyor mu?

yorgan denemedım ama battanıye sıgıyor ,benım kı arcelık

ben beyazları 70 derecede
renklılerı ıse bazen 30 bazen 40 derece de yıkıyorum

Son düzenleme:
1,5 ay sonra düğünüm var öğrenmek istiyorum. bazıları 90 derecede yıkıyormuş beyazları. bence çamaşırları yıpratır öyle değil mi

benim makinam beko. ben de beyazları 50-60 derecede yıkıyorum, renkileri de 40

yeni nesil deterjanlar soğuk suda bile çözündüğü için 90 derece çok fazla
renklileri 30 kirliyse 40 da yıkıyorum nadiren
beyazları 50 derecede ama ayda bi hepsini toplu şekilde 70 derece de
beyazlatıcı toz koyup yıkıyorum
benim makinemin markası da vestel 5 kiloluk olanlardan

Çamaşır makinesinde yorgan, battaniye yıkamak makinenin ömrünü azaltır hatta makineyi bozar diye duymuştum. O yüzden biz o kadar ağır eşyaları yıkamıyoruz.

Beyazlar ve havlular 60 derece, renkliler 30 veya 40 derecede yıkıyoruz. Makine 17 yıllık Beko.

Benim evimdeki kullanacağım makine de Bosch 7 kg(2 hafta sonra kullanacam inşallah.). Ama battaniye yorgan yıkamam. Elde yıkarım.

çamaşır makinem beko.beyazları kışın 60 da yazın da ayda bir 90 da yıkarım.renklilerimi genelde 30 da yıkıyorum

makinem arçelik 7kg
renklileri 40 da yıkarım beyazları 60 70 de ama bazen kaynatmak için 80 e atarım
uyku steimin yorganını yıkatırım her yaz battaniyelerimide..elde yıkama gibi durumum yok çünkü yerim yok..yıkakatmayada vermek istemiyorum nasıl yıkanır temizmidir diye

beyazları 40'ta ön yıkamalı,renkliler 30-nadiren 40,sevdiğim hassas bluzlarımı soğuk suda yıkarım.

Bnim makinem hotpoint ariston gri 9 kg olanlardan. Renkliler 30-40 derece. Beyazlar 60, çok kirliyse 90 derece. Bence kullanım kılavuzunu okumak çok önemli benim makinemin yorgan yıkama programı var. yorganlarımı (tabiyki sadce silikon olanları) makinede yıkıyorum. Makinemden çok memnunum.

Bence en ıyı urun avrupanın dev markası gorenje beyazlar ve sıyahları aynı makınada yıkamayı kım ıstemezkı hem hangı markada var bu özellık dımı yani ?

Şu çamaşır makinesi programları hep kafamı karıştırır :) Benim makinem LG,7 kg.Kullanma kılavuzunda yazan programlara göre yıkamaya cesaret edemem şahsen.Ama bi taraftanda neden kötü sonuç verecek birşeyi kullanma kılavuzunda yazsınlar ki diye de düşünmeden edemiyorum... Örneğin programlarda; Beyaz-95 derece Yorgan-60/95 derece Tabii daha programları var,pamuklu,sentetik,pamuklu hızlı,hızlı 30,elde yıkama/yünlü,narin,hacimli,bio,bebek... Çok olunca neyi nasıl yıkayacağıma karar veremiyorum bazen.Annemlerde ne güzeldi,renkliler A-30,beyazlar A-60 Birde vernel yumuşatıcı almak için baktım perwoll le birlikte satılıyor,aldım.O da narin sihirmiş.İpek,tül narin programda yıkayın diyor.Birde yünlülerde kullanılabilirmiş.Boşuna aldım herhalde :)

vestel kullanıyorum 6kg

beyazları eğer sütyenlerim bolsa 70 değilse bazen 80. çünkü silikonları zamanla kırılabiliyo çok kaynar yıkandığında
renklileride durumuna göre. mesela yünlülerde varsa aralarında 60.

Beyazları genelde 60 da yıkarıma ama son zamanlarda 90 a atıyorum nedense:) yıpranmıyor senelerdir problem yok yıpratan çamaşır suyu kullanırsanız oluyor kullanmamaya dikkat edin.Birde ana yıkamadayken sirke katmaya başladım daha bir güzel oluyor sanki gerçi karbeyaz oluyodu ama mikrop kırsın diye katıyorum beyazlarada asla yumuşatıcı kullanmam hem alt çamaşırlarda dr lar önermiyor hemde rengini kötü yapıyor yumuşatıcı morartıyor .

elma sirkesimi?

makinem arçelik. herşeyi 40 derecede yıkıyorum, yetiyor. haa bu arada benim beyazım yok,tek tük olanları da diğerleriyle yıkıyorum.

Çamaşır yıkamak o kadar zor değil yahu, ben sadece renkliler beyazlar diye ayırıp tüm çamaşırlarımı 40 derecede yıkıyorum, zaten çok yüksek derecede yıkamak özellikle iç çamaşırlarının lastiklerini mahveder, grileştirip kopmalarına sebep olur. Burada çok yeni olmayan bir makinam var kilosunu bilmiyorum tam ama bekar evi için alınmış çok büyük olmasa gerek ben ona tek kişilik yorganı sıkıştırıyorum rahatça.

1,5 ay sonra düğünüm var öğrenmek istiyorum. bazıları 90 derecede yıkıyormuş beyazları. bence çamaşırları yıpratır öyle değil mi

merhaba arkadaşım. ben yeni evlendiğimde beyazları 60 derecede yıkadaım fakat beyazların içine eşimin birkaç tane gömleğini ve tişörtünü de attım. malesef gömlek ve tişörtlerde biraz çekme oldu. bu arada makinem bosh 8 kg. şuanda beyazları 40 derecede önyıkamalı olarak yıkıyorum ve tertemiz oluyor.sıkma seviyesini ise 800 de tutuyorum.renklileri ise 30 veya 40 da yıkıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…