ben yaz kış aynı standartlarda yıkıyorumm..narin ise ( tül , kumaş pantolanvs.)30 derecede ,,,renkliyse 40 derecede,,,,,,beyazlar kirlilik durumuna göre 60-70 derecede,,,,bornozlar 50derece ....kullandığım makine arçelik eski modell....şu fazla kiloluk makineler hayali hala bozulsa onlardan alıcam nasipse yorgan ve battaniye leri rahat yıkamak için içine sığdıktan sonra neden yıkamayayım.....benim koca çoook terliyor başa çıkamıyorumm.....şimdikii makinaya ben kilim bile attım ..tabii sıkarken ürkebilirsiniz ama kırk yılda bir oda canımmm ..kahrımızı azıcık çekicekk....kulandığım deterfanlarr omo matik renkliyede beyazada aynı....yumaşatıcı olarakda mavi yumoş....bazen renklilerde deterjanlar erimiyorr bunlarında mı çakması var yahuuu uyuz oluyorum...leke çıkarma olayına gelince eşimin işleri dolayısıyla kılık kıyafetinde lekeler olurdu çıkarmak için her türlü leke çıkarıcıı denedimm sadece hafif lekeler varsa çıkartıyorr....zor lekeler asla çıkmıyorr...eşim çok kıızıyordu....onca uğraşıyorsunn...deterjana ayrıı para...tekrar yıkıyorsun suyu falan derken aynı hesaba geliyor diyor gider yenisiiniii alırıız diyeee:))) ...iiikii şu makinalar varrr olmasa napardık bilmemmm.....