• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can Dündar ......

Yapılmak istenen buydu, başardılar. Ben 36 yaşındayım, benim çocukluğumda, din,dil,ırk,mezhep yoktu. Herkes birdi, hepimiz komşuyduk. Ailemde böyle bir konunun geçtiğine asla şahit olmadım, yetiştirilişimde ne ailemde ne okulumda ne iş hayatımda bu ayrımları görmedim. Baktılar bizi çözemiyorlar, parçalamanın yolunu buldular, o taraf bu taraf yaratıldı, televizyonlarla, gazetelerle, bir kaç aykırı gurubun aramıza sızmasıyla böyle olduk. Din, etnik köken vs.. zırvalıklarla aramıza sızanlara ses etmedik. Buna izin verdik, toplumca gözümüzü açmadığımız için suçluyuz...

çok güzel yazmışsınız ancak bu kadar açıklanabilirdi.

evet toplumca gözümüzü açmadığımız kesin!!!!!

kapalılığın emrolunmasının sebebi aslında kadının rencide olmaması için
çünkü erkek fıtratı gereği böyle yaratılmış
senin güzelm kolları bacakları görünce iç geçiriyor
ve afedersin beyninde yapacağını yapıyor zaten
hem kadın burada hakka giriyor erkeği orada zor durumda bıraktığı için
.

burada da suçlu biz olduk ya pesss artık.

bende mağazada gözüme gözüme sokulan o güzelim elbiseyi istiyorum ama çalıyor muyum?
hayır.
çünkü aklımla düşünüp parayla almam gerektiği kanısına varıyorum.
lütfen erkekleri bu kadar melek yapmayın.

o zaman tecavüzler de bizim kaşınmamız yani:53::53::53:

burada da suçlu biz olduk ya pesss artık.

bende mağazada gözüme gözüme sokulan o güzelim elbiseyi istiyorum ama çalıyor muyum?
hayır.
çünkü aklımla düşünüp parayla almam gerektiği kanısına varıyorum.
lütfen erkekleri bu kadar melek yapmayın.

o zaman tecavüzler de bizim kaşınmamız yani:53::53::53:

be nsadece kadınlarımı suçlamışım
neden cımbızlıyorsun
erkeklerin fıtratı gereği dedim
e erkekler (mesela eşim diyelim)
baktığı zaman bana haksızlık ediyor eğilmi
yani her bir taraf kırılıyor
işinize geleni çıkarmayın:27:

evet toplumca gözümüzü açmadığımız kesin!!!!!
biz izin verdik
malesef
ama bundan birşey olmaz dedik
bi üst seviyeye geçildi ya olur o kadarcık dedik
bi üste daha çıkıldı
hanımlar bakın geçenlerde okudum
televizyonlarda 25.kare tekniği kullandıklaını
ve insan gözünün ancak 24 kare algılayabildiği
ki zaten gözümüze güzümüze sokuyorlar normalleşetirme çabası
evet bi çok filmede
heleki gündz kuşağında olan bi dizide
önceden izlerdim o yüzden karakteleri tanıyorum:17:
aneee
herkes birbiriyle evlendi boşandı yattı kalktı
geçen iki iyi dost gibi sohbet ediyorlar:53:
anaaa dedim bemin çok kinciyim
fazla mı gururluyum neyim

açıkcası o dizilere bazen zaman takılıp kalıyorum(çok televizyon izlemiyorum şükür son 1 yıldır bunda inernetin de etkisi var tabi)
nasıl oluyor
tam kanal geçiyorum bi bakıyorum öyle konuşmalar varki
hatta eşimin dalga konusu oldum artık
bakışlarımla:53::53::53:
dumura uğramak oluyor değilmi (hatta bi teyze var yaşlı :
kızım ben izliyom ama niye izliyom biliyonmu kötü örneğe ihtiyacımız vadar ondan :27:) dediği gibimi :26:
muhakeme yeteneğimi yitirmekten korkuyorum
ya diyorum bende bi sorun var ya bunlar edebsizliği aldılar ellerine salladıkca sallıyorlar

kapalı ve açık ayrımı yaptığımı ise hatırlamıyorum
çünkü ahlakın kapalılıkta yada açıklıkta olmadığının farkındyım
zaten geçenlerde okudum
(ahlak ötüsü olmayan başını örtmüş neye yarar)
örtü ALLAH cc kuran da açıkça belirttiği emridir
ben bu emre uyuyorum
uymayanın ise kendi sorunu
ben ne yaparım tebliği ederim elimdn geldiğince dilimin döndüğünce
bunu da heyt sen açık kadın
ört saçını başını :4::4:yoksa saçını başını yolarım diyememya:27:
kapalılığın emrolunmasının sebebi aslında kadının rencide olmaması için
senin güzelm kolları bacakları görünce iç geçiriyor
ve afedersin beyninde yapacağını yapıyor zaten
hem kadın burada hakka giriyor erkeği orada zor durumda bıraktığı için
hem erkek hakka giriyor belki içinden belki etrafındakilere kadının orasını burasını anlatıp rencide ederek :(
hemde hani şükür denk gelmedim ama denk gelirsem oyacağım kocam diyelimki baktı iç geçirerek bu seferde benim hakkıma giriliyor
bilmiyorum çokmu dağıttım
anlamadığınız yer olursa sorarsanız
arkadaşlar bakın ben bunları yazmakla incitmek ezmek derdinde değilim bunu özellikle belirtmek isterim
burası bir tartışma ortamı fikirlerimizi söylüyoruz
eğrisiyle doğrusuyla

bazı arkadaşlar konuya açıklık getirmişler
buse ile öpüşmek arasındaki farkı

kusura bakmayında küçüçük bir buseye kolay kolay kimsenin çıkıpta birşeydiyceğini sanmıyorum
artık nasıl öpüşüyorlarsa
milleti çığırdan çıkarıyolar
haa açıkcası 13-14 yaşında 2 genci buse alıp verirken bile görsem uyarmak isterim
çünkü henüz halk tabiri ile cahiller
ve devamının gelmesi o kadar kolayki
ha uyarabilir miyim hiç tanımadığım çocukları
inanın bilmiyorum

denize haşemaya gelince
ben haşemayada karşıyım :27:
kapalı bir bayanın denize o cıbılların arasına gitmesini hiç bi şekilde doğru bulmuyorum
çünkü inanın bakamam zaten içim kaldırmaz bakamam kaldıramam

biz kaplıcaları tercih ediyoruz
çünkü bana uygun olan o
denize gidip haşema giyip ide açıkları kınamıyorum
yani hem tatil yapıp hem günaha girip gelmiyorum
buda bir tercih meselesi tabi bakın buna birşey diyormuyum demiyorum çünkü o ortam onun için yapılmış
denize girmek için
e buda günah ama onların tercihi ama ben ne yapıyorum gitmiyorum ve konuşmuyorum........
ama bir parkta hastanede postanede piknik alanına
e orası her türlü insanın geldiği bir yer
ayy bunları yazdım bidaha bidaha yazmakta istemiyorum ama inanın ayıp ötesi ayıpppppppppppppppppppppppp.
arkadaşım kimse bana yolumu kesip kibarca olsada şıunu giyme bunu giyme diyemez. o inancını bana empoze edemez ..buna asla izin vermem. böyle bir hakkı yok. bilemez benim inancımı.
belki deistim.

bir ekleme. bana yazdığınız mesajınızda sordunuz ya o yaşlı adam bunu size,,kibarcamı dedi sertçemi. bunun anlamı yok işte.
DİYEMEZ.

Son düzenleme:
Okypete arkadaşımızın başına gelenlerde şaşılacak birşey yok.Böyle insanlar çok var ve gittikçe birbirlerinden cesaret alarak çoğalıyorlar.Din-ahlak kisvesi altında kendilerinde başkalarının hayatına,giyimine kuşamına karışma hakkı görüyorlar.Ortaçağ zihniyetinde yaşayıp bize de yaşatmaya çalışıyorlar.

arkadaşım kimse bana yolumu kesip kibarca olsada şıunu giyme bunu giyme diyemez. o inancını bana empoze edemez ..buna asla izin vermem. böyle bir hakkı yok. bilemez benim inancımı.
belki deistim.

bir ekleme. bana yazdığınız mesajınızda sordunuz ya o yaşlı adam bunu size,,kibarcamı dedi sertçemi. bunun anlamı yok işte.
DİYEMEZ.

daha neler:53:..........................

Okypete arkadaşımızın başına gelenlerde şaşılacak birşey yok.Böyle insanlar çok var ve gittikçe birbirlerinden cesaret alarak çoğalıyorlar.Din-ahlak kisvesi altında kendilerinde başkalarının hayatına,giyimine kuşamına karışma hakkı görüyorlar.Ortaçağ zihniyetinde yaşayıp bize de yaşatmaya çalışıyorlar.

bu sözüne katılıyorum ama eksik olduğunu düşünüyorum.
okypete yapılan; inancı gereği başını kapatmış bir kadına yapılmıyor mu?
yapılıyor.
ha suçlu kim bu durumda dersen?
bu şekilde davranan kapalı x açık x.
yani bizleriz. birbirimize tahammül edemiyoruz kadın olarak.
banane / sanane demeyi daha hala öğrenemedik galiba.

Valla arkadaşlar,kimsenin kimsenin yolunu keserek uyarması olmaz. ben bir kapalı bayanın yolunu kesip uyaran,neden kapalısın aç şunu diyen kişiyide orada benzetirim. böyle bir hakkı yok

bu sözüne katılıyorum ama eksik olduğunu düşünüyorum.
okypete yapılan; inancı gereği başını kapatmış bir kadına yapılmıyor mu?
yapılıyor.
ha suçlu kim bu durumda dersen?
bu şekilde davranan kapalı x açık x.
yani bizleriz. birbirimize tahammül edemiyoruz kadın olarak.
banane / sanane demeyi daha hala öğrenemedik galiba.

Yapılıyordur muhakkak.Ama açıklara yapılan kadar tehditkar bir tavırla olmadığına eminim.
İşte banane sanane demeyi öğrensek zaten şu konunun başından beri yapılan tartışmalara da hiç gerek kalmaz.

Toplum değişiyor... Toplum yenileniyor...
Eski alışkanlıklar olmayabilir, herşey daha farklı yaşanabilir... Eski nesil yeni nesili garipseyebilir.
Önemli olan eleştirmek ve yermek değil, yeni düzeni sapkınlıklar olmadan düzenleyebilmektir.
Yoksa özgürlük, düşünce ve davranış insanın kendisini bağlar...
'Aaa şuna bak' demektense 'Şunu şöyle yapmak şuna şunu kazandırır, şunu kaybettirir.' demek daha mantıklı geliyor bana...
Özgürlük nedir? Karşındakinin düşüncesine, inancına bakmaksızın toplum kurallarını aşmadan istediğini yapmaktır...
Toplum kurallarını kendi inançları ve zevkleri ile karıştıranlar olabilir amenna!
Her şeye rağmen kimse kimseye şunu giyme, bunu yapma, böyle konuşma diyemez... Düşüncelerini empoze etmeye çalışıp psikolojik baskı kuramaz. :19:

belki deistim.

DİYEMEZ.
orda amacı belirtmek istemiştim
sonuçta bak kızım evladım
burada sen bu şekilde zarar göreblirsin...daha dikkatli olmanı tavsiye ederim...
birde senin gibileri bu mahallede işi yok defol git başımıza iş açma

şimdi birincide iyi niyetli seni düşünen bir tavır!
ikincise ise bizim başımızı belaya sokma!

e sonra ne oluyor insanlık yapan çıkmadı
yardım eden çıkmadı
e size orada laf atan taciz eden olunca araya girecek olanlar olacak kavga gürültü bıçak ve ölüm
çünkü insanların hepsi aynı değil
sen öyle dolaşırken bazılarının hiç umrunda olmazsın
ama bazılarının of bende öyle olsam yada bu benim olsa düşüncesine sahip kişiler
banane /sanane demeliyiz değilmi
o insanı uyarmak suç oluyor tabi
ha şimdi bunada bi kılıf bulunacak diye düşünüyorum
erkekler bakmasın
e kardeşim bakarlar siz bakmıyor musunuz bakıyorsunuz güzel olana!!!!
yani inancımı empoze etmek değil empoze edeceğimiz kişiler biliriz hamdolsun
kalbi mühürlenenlerle ilgilenmek boş iştir !!!

pardon şu bahaneyi yazmayı unutmuşum.

hmmm o zaman kadınların ince krılgan naif olmasıda bi bahane doğru aslında böyle yartılmadık
sonra kadınların uydurduğu luzümsuz teraneler.......öylei !!!!!!!

ha bide şu var tabi bana göre erkeğin namusu göz kapaklarıdır
nasılki hz Yusuf kendini nefsinden koruduysa herkes kendi namusundan sorumludur
biz kadınlar daha ziyade kendimizi korumak için kapanıyoruz yani
bu sadece elle taciz değil! gözden sözden her türlü kötü iç geçirmeden!!!!

hmmm o zaman kadınların ince krılgan naif olmasıda bi bahane doğru aslında böyle yartılmadık
sonra kadınların uydurduğu luzümsuz teraneler.......öylei !!!!!!!

ama benim naif olmam fıtratım kimsenin özgürlüğünü kısıtlamıyor.
ben başkasının fıtratından dolayı onun rahatsız olmayacağı şeyleri yapmıcam/yapmam.

ki onlar özgürce giyiniyorlar.
öylemi sizce.
peki neden benim yolım kesildi istanbuldayken bir yaşlı adam tarafından . hemde suadiyede.
ve neden bermuda pantalonuma bunu giyme bir daha denip laflar edildi. neden bindiğim üsküdar minibüsünde arkadaki kapalı bayanlardan sırf başım açık ve makyajım var diye yemediğim laf kalmadı. hatta bu lafları yanlarındaki 6 yaşındaki çocuklarına söylettiler. bunu de, şunuda de diye.
özgürce ha.:ssz:

tek degilsin bu konuda banada yapılmıstı diz hizasında askılı bir elbise vardı ustumde hatta isterse mini etek olsun yinede kimseyi baglamaz ama bircok kesim tarafından da tuhaf karsılanmayacak bir kıyafetti dinden imandan bahsetti nasıl gitcekmişim cennete falan filan insanlar surekli basortulerine gelen laflardan baskılardan sikayetci ama açıkların yedigi laflardan haberdar degiller sanırsınki hep onlar maruz kalıyor..madem bunlar normal eleştirmek karısmak bende artık turbanlılara basınızı oyle baglamayın bakın daha cok dikkat cekiyorsunuz daracık kotlarınızı cıkarın uzun etekler giyin topuklu ayakkabıları giymeyin gunah hem kapalı hem topuklu ayakkabı yakısıyormu yuzunuzde benden cok makyaj var oldumu simdi rengarenk basortuleriniz benim bile dikkatimi cekiyor erkeklerin nasıl cekmez diye surekli uyarıyım surekli laf sokıyım olurmu bana gore degil ama cıkıpda simdiye kdr kimseyi yolda bu sekilde rahatsız etmemişimdir

Son düzenleme:
Zaten hep kadının suçu,hep kadın açık giyinerek tacize tecavüze belaya davet çıkartan...Hakikaten biz daha niye konuşuyoruz ki?

evet siz suçlusunuz soyunuyonuz cıbıl cıbıl erkekleri tahrik ediyonuz !!!!!!!!!!
en iyisi böyle yazıp kurtulmak sanırım
kadınlar suçlu kötü kadınlar kaka kadınlar :27:

neyyyse hanımlar ateşte köz tükendi diyecek söz tükendi
cımbızlama merakı içindesiniz
amacınız doğruyu bulmak değil
doğrudan korkmak kaçmak

benim dğrularımı kabul etmiyonuz ben gidiyom :27::10:
ben diyeceğimi dedim
dahası yok nasıl olsa bu sözleride cımbızlayım çekiştirirsiniz

yenildiğim için gitmiyorum (ha savaş olarak görmemiştim ama illaki onu yapmak istiyorsunuz ama size bu fırsatı vermeyeceğim)

sadece uğraşmakta bi yere kadar !!!!!!!
eyvallah :52:

tek degilsin bu konuda banada yapılmıstı diz hizasında askılı bir elbise vardı ustumde hatta isterse mini etek olsun yinede kimseyi baglamaz ama bircok kesim tarafından da tuhaf karsılanmayacak bir kıyafetti dinden imandan bahsetti nasıl gitcekmişim cennete falan filan insanlar surekli basortulerine gelen laflardan baskılardan sikayetci ama açıkların yedigi laflardan haberdar degiller sanırsınki hep onlar maruz kalıyor..madem bunlar normal eleştirmek karısmak bende artık turbanlılara basınızı oyle baglamayın bakın daha cok dikkat cekiyorsunuz daracık kotlarınızı cıkarın uzun etekler giyin topuklu ayakkabıları giymeyin gunah hem kapalı hem topuklu ayakkabı yakısıyormu yuzunuzde benden cok makyaj var oldumu simdi rengarenk basortuleriniz benim bile dikkatimi cekiyor erkeklerin nasıl cekmez diye surekli uyarıyım surekli laf sokıyım olurmu bana gore degil ama cıkıpda simdiye kdr kimseyi yolda bu sekilde rahatsız etmemişimdir

bak bunu o kapalı olduğunu sanan kardeşlerimize yap uyar gerçekten hakkındır bence
çünkü onlar kapalı değil zaten !!!!!

Gözünde “tesettür” olmayan erkek, kadınları suçluyor.
Bedeninde “tesettür” olmayan kadın, erkeklere ahlaksız diyor.
Herkes karşı tarafı suçlu buluyor.

Oysa Allah, karşı cinsi değil “KENDİNİ KORU” buyuruyor.

Back
X