• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can Dündar ......

Aman tanrım ciddi misiniz siz??!!Size ne insanların öpüşmesinden size ne zararları var?Neden bu kadar nefret dolusunuz inanamıyorum.Kimse sizin bu nefret dolu söylemleriniz yüzünden saçınızı başınızı yoluyor mu?
Evet ahklaka uygun davranın anonsuna elbette tepki gelir.Herkesin ahlakı kendinedir çünkü.Başkasına zarar vermediği sürece de kimse böyle bir yaptırım uygulayamaz.

Bunun kısıtlamayla ne ilgisi var biz milletin öpüşmesini izlemek zorundamıyız? Hadi tek başımayken bakmam ama ailemle yolda giderken önümde 2 kişi öpüşünce şahsen ben utanıyorum sizi bilemem tabi.

Burada bela okurken bunu çocukların okuyabileceğiniz tahmin etmiyor musunuz ?

Türkiye'de en sevdiğim durum ; Saygısızlık yaparak saygı beklemek...

saygısızlık sözünüz bana sanırım
ama saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum
ağar bu saygısızlıksa saygıda beklemiyorum

zaten evveliyatında yani bu saçma sapan eylemle bana dinime inancıma kültürüme yapılan saygısızlık yapıldı zaten
daha fazla ne yapabilirler sizce

ama şöyle yapışıp kalalardı eyiydi
uzun bi süre gösterirlerdi sevgilerini:27:

bu yazılanları çocuklar okur mu okur

bela okumayı öğrenirler
evet
ya düşündümde
bu tarz durumlara bela okusunlar zaten
buğuz etmeyi öğrensinler
normal görmelerinden iyidir sanırım

başını örten kişi size br zarar vermiyor o yüzden irşey demeyede hakkınız yok ki zaten hanımefendi

ama atıyorum
ben parka gittim çocuğumla geziyorum(henüz yok) varsayalım yada yiğenimle
tam oturmuşum
anaaaaaaa
yapışmış 2 genç,
ki tahiminmce benim çocuğun tepkide aynı olur
anne yasııık bunların evi yokmu :27:

bak arkadaşım
saçı açığa tepki göstermiyorum
hastanelere çok gidiyorum
yanımda oturan açık vb.selam veriyorum başlıyorum sohbete
o bana yardımcı oluyor ben ona
ben ona
teeee sen çıksın kaka demiyorum
hatta çok tatlı insanlarla karşılaşıyorum
yani tepkim buna değil
ha abartılı açık giyinenlere kalbimle buğuz ediyorum
o ayrı ama karşışına çıkıp ahlaksız demiyorum
çünkü ahlakın kıyafetle olmayacağınıda biliyorum şükür

hadi doğal tepkidiröpmüştür vs.
ama bu protesto ne oluyor
benimde tepkim buna
öpüşme kampanyasımı dır nedir
ayy izlemedimde
çünkü izlersem bi güzel kalaylayacağım günahlarını alacam

öpmeye gelince bende eşimi öpüyorum ama sınırını biliyorum
o an içimden geliyor diye 8-9 yaşındaki çocuğun yanında dudağına yapışmıyorum
elinin tutuyorum sarılıyorum:29::29:
omzumu başına koyuyorum dizine yatıyorum
ama sınırını biliyorum şükür

anansa gelince iyi bir uygulama herkes yerine hareket etmeyi bilir
özel hayata karışılamaz deniliyor
adı üstünde özel
özelini herkes özelinde yaşaşın bi zahmet

Başını örtenin de öpüşenin de bana zararı yok.Ama siz kendiniz dediniz onların göz zevklerini bozuyormuşsunuz diye.E onlar da sizinkini bozuyor.Siz de onlara zararlısınız o zaman.Bu konuyu örtü muhabbetine getirmeniz zaten saçma da madem örnek üzerinden açıklıyoruz öyle olsun bakalım.
Protestonun amacı öpüşmek değildi zaten.O protestoyu yapanları tek tek inceleseniz gerçekten sokak ortasında öpüşen belki yoktur,belki çok azdır.Onların tepki gösterdiği şey insanların ahlak polisliğine soyunmaları.Yasaklar bir başladı mı ardı arkası kesilmez.Bugün öpüşenlere karışan yarın sizin eşinizle el ele tutuşmanıza karışır.Bundan birkaç yıl önce bir otobüs yolculuğumda yanımda oturan hanımla sohbet ediyorduk.Eşinin işi dolayısıyla İç Anadolu'nun bir şehrinde yaşamışlar bir süre sonra bizim o tarafa taşınmışlar.Bayanın bana söylediği şey şuydu:"Orada kocamla yolda el ele bile yürüyemezdik yolda."Dediğim gibi insanlar bir kere hayatınıza karışmaya başladığı zaman bunun sonu gelmez.
O metroda şimdiye kadar kimbilir kaç kere kaç kadın tacize uğradı.Hiç kameradan görüp müdahale eden oldu mu acaba?

burası turistik şehir. bakıyorum yolda turistler öpüşüyor. . hiç bir tepki taşımıyorum. nötrüm. yanlarından bakmadan geçiyorum.
ha gördümde incilerimmi döküldü,yada ahlaksızmı oldum. yooo. geçip yürümeme devam ediyorum. unutuyorum o an zaten. :ssz:

"Küçükler büyük, büyükler küçük görünmek için yarışıyor adeta... Kimseyi
suçlamayalım; bu tablo bizim eserimiz: İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir
kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkeden ne bekliyordunuz
ki? Kafasını çalıştıranların kafasını koparırken, kalçasını çalıştıranları
baş tacı eden bir toplumda nasıl çocuklara " Göğsünü değil, kütüphaneni
büyüt " öğüdü verebiliriz ki?"

şu satırlara katılmamak mümkün mü? olan biteni çok güzel özetlemiş gerçekten..sorun var hep konuşuyoruz ama çözümü ne önemli olan bu aslında.modernleşmeyi farklı algılayıp yozlaştığımızı değerlerimizi kaybettiğimizi düşünüyorum.

inşallah meydanlarda öpüşürken o dudaklarınız birbirine yapışır kalırda ameliyatlada açılmaz ömür boyu sarmaş dolaş kalırsınz
RABBİM veriverir belanızı inşallahhhhh....

Dışarı çıkın biraz hava alın hanımefendi.
Oksijen girsin bünyenize.

Ne güzel iş yahu, lafa gelince sizden müslüman yok lakin her türlü beddua ağzınızda. Nasıl bir ironidir bu.

zaten evveliyatında yani bu saçma sapan eylemle bana dinime inancıma kültürüme yapılan saygısızlık yapıldı zaten
daha fazla ne yapabilirler sizce

Abartın abartın.
Abartmanın sınırı yok.

Şuraya sarıklı iki amcanın öpüşme videosunu koyasım var da birbirine girer ortalık, gerek yok.
O zaman tartışırdık dine yapılan saygısızlığı.

Son düzenleme:
Başını örtenin de öpüşenin de bana zararı yok.Ama siz kendiniz dediniz onların göz zevklerini bozuyormuşsunuz diye.E onlar da sizinkini bozuyor.Siz de onlara zararlısınız o zaman.Bu konuyu örtü muhabbetine getirmeniz zaten saçma da madem örnek üzerinden açıklıyoruz öyle olsun bakalım.
Protestonun amacı öpüşmek değildi zaten.O protestoyu yapanları tek tek inceleseniz gerçekten sokak ortasında öpüşen belki yoktur,belki çok azdır.Onların tepki gösterdiği şey insanların ahlak polisliğine soyunmaları.Yasaklar bir başladı mı ardı arkası kesilmez.Bugün öpüşenlere karışan yarın sizin eşinizle el ele tutuşmanıza karışır.Bundan birkaç yıl önce bir otobüs yolculuğumda yanımda oturan hanımla sohbet ediyorduk.Eşinin işi dolayısıyla İç Anadolu'nun bir şehrinde yaşamışlar bir süre sonra bizim o tarafa taşınmışlar.Bayanın bana söylediği şey şuydu:"Orada kocamla yolda el ele bile yürüyemezdik yolda."Dediğim gibi insanlar bir kere hayatınıza karışmaya başladığı zaman bunun sonu gelmez.
O metroda şimdiye kadar kimbilir kaç kere kaç kadın tacize uğradı.Hiç kameradan görüp müdahale eden oldu mu acaba?

bak beybiş

şimdi evet getirdim bu konuya çünkü yaralıyım bu bir
hemde örnek olsun diye
ben onların göz zevklerini boazbilirim ama onların yaşantısına ahlakına kültürüne zarar vermem kıyafetimle
ki onlar özgürce giyiniyorlar....
neyse konumuzda bu değil dediğin gibi ama soruna cevaben mecburen o konu üzerinde devam etmek zorundayım

ama onların bu tavrı benim toplumun ahlakını ,kültürünü, yaşantısını ,çocuğumun geleceğini ,kocamı, eşimi dostumu, kısaca hemen hemen herkesi eksi yönde etkiliyorlar

ne yani şimdi öpüşmemize karışan yarın ele ele de tutuşturmaz amaç bumu
ama bilinki şimdi eğer buna karışmazlarsa sokak ortasında:51:

oooooooooooo.............oooooooooooooooooo yaniiiii
kısacası yasaklanırsa sizin deyiminize göre
daha çok yasaklanacak
yasaklanmazsa benim deyimime göre
daha fazla azılacak..........

hangisi sizce ...?????????

Dışarı çıkın biraz hava alın hanımefendi.
Oksijen gitmemiş pek belli ki.

Ne güzel iş yahu, lafa gelince sizden müslüman yok lakin her türlü beddua ağzınızda. Nasıl bir ironidir bu.

Abartın abartın.
Abartmanın sınırı yok.

Şuraya sarıklı iki amcanın öpüşme videosunu koyasım var da birbirine girer ortalık, gerek yok.
O zaman tartışırdık dine yapılan saygısızlığı.

şimdi birincisi hakaret ettiğin için şikayet edicem
ama engellenmeyeceksin çünkü taraflar belli:50:

lafa gerek yok müslümanlığımı ALLAH cc bilsin yeterli
kimseye müslümanlığımı kanıtlamak için burada değilim
nasılki sizler tepkinizi gösteriyorsanız bende tepkimi gösteriyorum
ama hakaret ediliyorum
demekki kaldıramıyorsunuz

***bedduaya gelince evet bir anlık öfke ile ettim
keşeke onun yerine ALLAH iyi şekilde ıslah etsin diyebilseydim öfkeme engel olup(BU ALLAH belalarını versin sözüme)

**ama yapışıp kalalardı eyiydi:27: budan kolay kolay döneceğimi sanmıyorum
kolay değil sevgilerini gösteriyorlar
ya arada derede kaçarsa:27:

şu sarıklılar kim benim özelime at bakalım nasıl sarıklıymış
bunlar
nerde niye nasıl ne şekilde öpüşüyorlar merak ettim
onlar tabi provakasyon yapan oyuncular mı değilmi anlaşılır zaten

iki amca deyince
videoyu izledimde oğlanlar da öpüşüyodu :53:
özgürlük canım özgürlük...........

bak beybiş

hemde örnek olsun diye
ben onların göz zevklerini boazbilirim ama onların yaşantısına ahlakına kültürüne zarar vermem kıyafetimle
neyse konumuzda bu değil dediğin gibi ama soruna cevaben mecburen o konu üzerinde devam etmek zorundayım

ama onların bu tavrı benim toplumun ahlakını ,kültürünü, yaşantısını ,çocuğumun geleceğini ,kocamı, eşimi dostumu, kısaca hemen hemen herkesi eksi yönde etkiliyorlar

daha çok yasaklanacak

ki onlar özgürce giyiniyorlar.
öylemi sizce.
peki neden benim yolım kesildi istanbuldayken bir yaşlı adam tarafından . hemde suadiyede.
ve neden bermuda pantalonuma bunu giyme bir daha denip laflar edildi. neden bindiğim üsküdar minibüsünde arkadaki kapalı bayanlardan sırf başım açık ve makyajım var diye yemediğim laf kalmadı. hatta bu lafları yanlarındaki 6 yaşındaki çocuklarına söylettiler. bunu de, şunuda de diye.
özgürce ha.:ssz:

bak beybiş

hemde örnek olsun diye

daha çok yasaklanacak

Bakın şöyle ki onlar da başını örten insanları kendilerine,inandıkları değerlerine tehdit olarak görüyorlar.Onlar da çocuklarının gelecekleri için endişeleniyorlar.Yani siz onların zihniyetinden zarar görmekten korktuğunuz kadar onlar da sizin zihniyetinizden zarar görmekten korkuyorlar.
Kaldı ki sokakta öpüşen insanların sizin çocuğunuza kocanıza dost ahbabınıza bir zararı olmaz.Ha daha ötesi olursa ulu orta,ona zaten herkes tepki gösterir.Belirli toplum kuralları olmalıdır her zaman aksi takdirde kaos olur zaten.Fakat bu şekilde bir yaklaşım faşizme girer ki bunun iyi bir sonuç getirdiği görülmemiştir hiç.Siz özgürlüklerinizin kısıtlanmasından rahatsız olmayabilirsiniz ama olanlar var.Ve ben yarın öbür gün sevgilimle ya da eşimle yolda el ele yürürken bana tepki gösterecek insanlarla karşılaşmaktansa sokakta öpüşen insanlar görmeyi tercih ederim.

öylemi sizce.
peki neden benim yolım kesildi istanbuldayken bir yaşlı adam tarafından . hemde suadiyede.
ve neden bermuda pantalonuma bunu giyme bir daha denip laflar edildi. neden bindiğim üsküdar minibüsünde arkadaki kapalı bayanlardan sırf başım açık ve makyajım var diye yemediğim laf kalmadı. hatta bu lafları yanlarındaki 6 yaşındaki çocuklarına söylettiler. bunu de, şunuda de diye.

Bunları duydukça şok oluyorum gerçekten böyle insanlar hala var mı?

metroda yanımda öpüşen bir çift görsem cok ama çok rahatsız olurum

ama beddua edicek kadar içi dolmuş bir insanın nefret haykırısları beni daha cok rahatsız ediyor ne yalan söyliyim

Öpüşme eyleminden bahsedilmiş ama orada öpüşen insanlar kimseye zarar vermedi,kimsenin canını yakmadı.Ama oraya bu eylemi protesto etmek için gelen bir grup kişi öpüşen insanları döner bıçaklarıyla yaraladılar kan döktüler.

Şimdi öpüşen mi suçlu bu kan dökenler mi?Öpüşen bir çift görürseniz bakmazsınız olur biter.Ama üzerinize bıçakla gelen birisini görmezden gelebilme imkanınız yok.

Ben sevgilimle ulu orta yerlerde öpüşmeyi seven birisi değilim.Ama bazen içimden gelir,bazen sevgimi ifade etmemin en iyi yolu bir öpücüktür bu yüzden de öperim.

Benim de kızdığım bazı şeyler var,mesela parklarda,cafelerde öpüşmekten ziyade yiyişen insanları görmek.Ne dediğimi anlamışsınızdır kızın eli bir yerde erkeğin yeri bir yerde.Bu tarz olaylar özgürlük değildir aksine toplumdaki diğer insanların özgürlüğüne müdehaledir.Ama masum bir öpücük kimseye bir zarar vermez.Çocuklara kötü örnek olmaz asıl kötü örnek insanlara bıçaklarla saldırmaktır...

öylemi sizce.

e iilaki çıkacak hanımefendi
öyle kişiler çıkmaz diye birşey yok
size bir iki
ama bize oooo o kadar çok çıkıyorki
yahu yıllardır memur olamayan kaçlarca kişi var biliyormusunuz
ki ben başörtümü açmamak için öğretmelik tercihimi yapmadım
her gören sen bu bölümle nasıl atanamadın puanlar dibe düştü diyor:53:
gelde bide bunu anlat tabi
hoşmu
değil size yapılanlar
ha size nasıl söylendi bilmiyorum tehdit varimi yoksa uyarıcımı
bu ikisi arasında dağlar kadar fark var
şimdi bermuda pantolon ne bilmiyorum ama bakacam birazdan googleden
meraktan yanlış anlmayın çünkü bana göre pantolon pantolondur :)

bugüne kadar açık bir bayana asla o dediğinz gözle bakmadım bile
burayamı yoksa diğer konuyamı yazdım bilmiyorum ama
ki eğer konuşacak olursam tü sana kaka seni siyede konuşmam bu konuyu
gerekliliğini anlatırım
sonrası elbetteki kendi tercihi akıl ve irade snuçta

artı hastane postane herneyse gidince bakıyorum görüyorum oturuyorum sohbet ediyorum
ve bunlrı yaparken aa bu bunu giyinmi aa bu mini giyinmiş demiyorum
çok tatlı çok şeker
konuşmasıyla hal ve hareketleriyle hayran kalacağım insanlar olduğunu anlıyorum konuştukça
mescide gidiyorum
çoğunluğu geliyr eteğini yazamsını takıp namazlarını kılıyorlar
nasıl iyi güzel duygular hissetiğimi tarif dahi edemem

mevzu açıklık kapalılık değil mevzu ahlak
malesef bunu hiç yazamak istemiyorum ama
başı örtüp hatta sadece başını örtüp gerisini açan arkadaşları görünce yıkılıyorum mesela
kapalılık emirdir dileyen yerine getirir dilemeyen getirmez
hem zaten bence konuyu başörtüsünden çıkaralım
ha benim için değil sonuna kadar götürürüm ancak
konuyu dağıtmamak için

öylemi sizce.

Sen ciddi misin :50:

Her yer izmir gibi sanıyorum sanırım, ben de çok şaşırdım şu an.

Son düzenleme:
Herkes milletin hayatına değil de kendi hayatına baksa, ona buna beddua etmese herşey çok güzel olur. İşi gücü olmayan, ahlaksız insanlar işte onun bunun saçına, makyajına bakar, eleştirir, kimi kendi yapamaz içten içe özenir, kendi yapamayınca hırslanır, yapana sataşır. Sürekli ne yapıyor diye gözetler. Hatta meşhurdur ya başkalarının evlerinin içini gözetlerler. Sonra kendi evlerinde dönen olayları farkedemezler gibi gibi. Allah akıl fikir versin....

metroda yanımda öpüşen bir çift görsem cok ama çok rahatsız olurum

ama beddua edicek kadar içi dolmuş bir insanın nefret haykırısları beni daha cok rahatsız ediyor ne yalan söyliyim

aynen..düşüncelerimi açıklamışsın o yüzden uzun uzadıya yazmama gerek yok..

bir anım geldi aklıma..3 yıl önce bi düğündeyiz..çok yakın olduğumuz arkadaşlarımızdan birinin kızı (9 yaşındaydı o zaman) bir elbise giymiş,öyle kısa falan da değil ki kısa giyse nolur küçük çocuk daha..kız oynarken ağlayarak yanımıza geldi..noldu diye sorduk " anne şu teyze beni azaraladı git düzgün bişey giy koca kız popon görnüyo terbiyesiz ( bunu böyle kibar ifade etmemiş tabii!) diye beni kovdu oradan" dedi..biz şok olduk..kadına bi-iki çift lafım vardı ama arkadaş engelledi beni..zihniyete bakın!

melekyavrumun dediği gibi uluorta öpüşen zihniyetten de böyle çocukların ahlakından bile sorumlu olduğunu sanan zihniyetten de hoşlanmıyorum.

Back
X