Canan Karatay'dan şaşırtan açıklama!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Daha önce günde 2 yumurta yenilmesi tavsiyesinde bulunan Canan Karatay, bu sayıyı 10'a çıkardı.
canan.jpg

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen toplantıların 41.sine konuşmacı olarak konuk olan Karatay, "Medya ve Sağlık" başlıklı bir sunum yaptı.

Karatay, göbekli insanların gizli şeker hastası olduğunu söyleyerek, metabolizmalarında dengesizlik olduğuna dikkati çekti. "Kutuya girmiş ve reklamı yapılan hiçbir şeyi çocuklara vermeyin" diyen Karatay, bu gıdaların reklamlarının kaldırılması gerektiğini savundu.

"10 YUMURTA 2 TURP"

Karatay, "Nasıl beslenmeliyiz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bol doğal yağ yenmeli. İnsan vücudu motordur, yağsız çalışmaz. Bol doğal protein alınmalı. Kuzu eti, koyun eti, dana eti, deniz balığı, köy tavuğu, köy yumurtası, peynir, yoğurt, günlük süt. İşlenmiş etler sağlıksızdır. Pastırmamız çok sağlıklı. Kuru baklagiller, kuru yemişler, mevsim sebzeleri yenmeli."

Bir soru üzerine Karatay, "ekmek yemeden doymayan inşaat işçilerine" ise çalışmaları için gerekli enerjiyi "10 haşlanmış yumurta ve 2 turp"tan almalarını önerdi.

"SINAVA GİRECEKLERE TAVSİYE; TÜRK KAHVESİ VE KURUYEMİŞ"

Sınava girecek çocuklara ne yedirilmesi gerektiğiyle ilgili soru üzerine Karatay, "şekersiz Türk kahvesi ve kuru yemiş" tavsiyesinde bulundu.

İHA

Medya'nın başka işi yok, Karatay açıklama yapsın da çarpıtarak anlatalım, yayalım gibi bir hevesi var.

Çoğu insan da içeriği okumadan sadece haber başlıklarını okuyarak eleştiriyor.

Aklınıza yatmadıysa uygulamazsınız bu önerileri. Aynı haberleri, hatta aynı başlıkla tekrar tekrar yayımlamanın mantığı nedir ki?

Sporcular da günde 10-15 yumurta yiyor.
İnşaat işçileri için de doğru bir tavsiye :)

Ben sabah kahvaltısında 1 yumurta yiyorum benim mide pert oluyor. 10 yumurta yesem komalık olurum herhalde. Her gıda maddesi buna bitki çaylarıda dahil herkese aynı oranda iyi gelir demek bana saçma geliyor. Herkes deneye yanıla ögreniyor.

Yine aynı şekilde turpta midemi mahvediyor. O gün azıcıkta yesem iptal oluyorum. Kaldı ki turbu çok severim.

Kadın tavsiyeyi inşaat işçilerine vermiş. O zaman doğru söylüyor ,ağır işçilik yapan emekçilerin bol proteine ihtiyacı var.

kadın inşaat işçileri gibi ağır enerji harcayan kişiler için ekmekle doyacağına yumurta yesin demiş. e doğru yani yumurta tok tutar.
yoksa evde ye iç yat bi de 10 yumurta ye demiyo ki

Sporcular da günde 10-15 yumurta yiyor.
İnşaat işçileri için de doğru bir tavsiye :)

Arkadaşlar bu noktayı atlamamış. Canan Karatay 10 yumurtayı inşaat işçisinin sorusu üzerine tavsiye etmiş. Geçen gün tvde açıkladı. Yani herkes için geçerli değil. İşçilerden biri Canan hocayı yolda görünce gidip sormuş: Hocam biz bütün gün çalışıyoruz, bize ne tavsiye edersiniz diye. Canan hoca da 10 haşlanmış yumurta ve turp önermiş. Hem protein ve mineral sağlıyor hem de tok tutuyor .

Arkadaşlar bu noktayı atlamamış. Canan Karatay 10 yumurtayı inşaat işçisinin sorusu üzerine tavsiye etmiş. Geçen gün tvde açıkladı. Yani herkes için geçerli değil. İşçilerden biri Canan hocayı yolda görünce gidip sormuş: Hocam biz bütün gün çalışıyoruz, bize ne tavsiye edersiniz diye. Canan hoca da 10 haşlanmış yumurta ve turp önermiş. Hem protein ve mineral sağlıyor hem de tok tutuyor .
tamam canm aynı şeyden bahsediyoruz
arkadaşlar atlamamış derken ??

tamam canm aynı şeyden bahsediyoruz
arkadaşlar atlamamış derken ??

Yani bu 10 yumurtanın inşaat işçilerine önerilmiş olmasını atlamamışsınız. Diğer yorum yapanlar, sanki herkese 10 yumurta önerilmiş gibi yorum yapmış da o yüzden :KK66:

Yani bu 10 yumurtanın inşaat işçilerine önerilmiş olmasını atlamamışsınız. Diğer yorum yapanlar, sanki herkese 10 yumurta önerilmiş gibi yorum yapmış da o yüzden :KK66:
ha bende diğer arkadaşlar için atlamamış diyorsun sandm ok canm anladm :KK70:

X