• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CANDIDA MANTARIIII

elif1608

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2025
6
0
1
26
Vajinal mantar nasıl geçer? Mayıs ayından bu zamana 3 aydır çekiyorum bu illeti. Fitiller ilaçlar kremler hiç bir şey fayda etmiyor. Borik asitli vajinal duş denedim oda geçirir gibi oldu ancak tekrarladı. Artık delireceğim. Sinirlerim psikolojim kaldırmıyor. Her adet sonrası aynı şeyi yaşıyorum tekrar geliyor. Kendimden nefret eder oldum. Evlilik cinsel hayat desen hak getire zaten bu illet yüzünden bitti. Bilen ya da kurtulan varsa yardımcı olabilir mi?

Vajinal mantar nasıl geçer? Mayıs ayından bu zamana 3 aydır çekiyorum bu illeti. Fitiller ilaçlar kremler hiç bir şey fayda etmiyor. Borik asitli vajinal duş denedim oda geçirir gibi oldu ancak tekrarladı. Artık delireceğim. Sinirlerim psikolojim kaldırmıyor. Her adet sonrası aynı şeyi yaşıyorum tekrar geliyor. Kendimden nefret eder oldum. Evlilik cinsel hayat desen hak getire zaten bu illet yüzünden bitti. Bilen ya da kurtulan varsa yardımcı olabilir mi?
Maydonuz suyu kanat iç bol bol iç çamaşırlarını utuleyerek giy

Bu kahrolası durumu bende aylardır yaşıyorum ne yspacağımı bilmiyorum doktorada gittim defalarca bi benim başımda değilmiş onu anladım sizede geçmiş olsun bana da
Ben ilk evlendigim zaman oldu esten kaynakliydi her ilişkiden snra olurdu bu mantar esinizde temiz olsun tek siz değil

Bu kahrolası durumu bende aylardır yaşıyorum ne yspacağımı bilmiyorum doktorada gittim defalarca bi benim başımda değilmiş onu anladım sizede geçmiş olsun bana da
Teşekkür ederim geçmiş olsun sizede. Umarım bir an önce bu illetle uğraşan herkes şifa bulur.

Ben ilk evlendigim zaman oldu esten kaynakliydi her ilişkiden snra olurdu bu mantar esinizde temiz olsun tek siz değil
Eşli tedavide olduk. Eşimde benimle birlikte defalarca hap kullandı. Flucan. Ancak biz açıkça söylemek gibi olacak afedersiniz ama bu mantar laneti yüzünden ilişki yaşayamıyoruz ki. Yani eşimden bana geçmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor bu durumda ancak yinede oda ilaç içiyor ne olur ne olmaz diye. İnanılmaz can sıkmaya başladı

Merhaba bende de mantar var eşime açıkça söyleyemiyorum ama afedersiniz ilişki sırasında çok açım ve yanmam oluyor. Eşler de muayene oluyor mu o kabul etmez çünkü. Daha önce flucan + fitil + travazol kullandım ama hiçbir etki yok şimdi daha şiddetli. Ve koku yapmaya başladı.

Merhaba bende de mantar var eşime açıkça söyleyemiyorum ama afedersiniz ilişki sırasında çok açım ve yanmam oluyor. Eşler de muayene oluyor mu o kabul etmez çünkü. Daha önce flucan + fitil + travazol kullandım ama hiçbir etki yok şimdi daha şiddetli. Ve koku yapmaya başladı.
Merhaba, eşler muayene oluyor mu bilmiyorum bilgim yok o konuda. Yani benim gittiğim hiç bir doktor eşinde muayene olsun demedi. Ama eşinizle paylaşmanız gerekiyor yoksa cinsel ilişki devam ettiği sürece bitmiyor kısır döngüye giriyor. Mantar temizlenmiyor :(

Eşinize söyleyemiyorsanız söylemeyin çünkü söylenebilecek anlayışlı biri olsa zaten söylerdiniz. Bende de aynı eşten var söyledim ve bana hakaret etti ilk kavgada bu konu ile ilgili aşağıladı. O yüzden söylemeyin. Ancak cinsel hayat zorlaşıyor çünkü tam geçmese bile cinsel ilişkiden sonra kaşıntı artıyor. Bu eşte mantar olduğunu göstermiyor bence. Sadece vajinayı penis tahriş ettiği için mantar artıyor diye düşünüyorum. Ben de tüm ilaçları ve fitilleri kullandım çokça probiyotik kullandım azaldı ama bitmiyor lazer yapalım dirençli dedi doktor ancak lazer çok pahalı para kazanmak amaçlı mı öneriyor emin değilim ve garanti vermiyor kesin biteceğine dair. Gece gündüz bu mantarı düşünüyorum psikolojim yerle bir oldu. Her gün cinsel hayatı olan biri olmadığım için yine iyi dayanıyorum. Ama bu iş nasıl başlıyor arkadaşlar sizde nasıl başladı durup dururken oluyor hiç anlamıyorum

merhaba ben de 7 - 8 ay kadar çektim bunu sizi çook iyi anlıyorum. hayat kalitesi diye bi şey kalmıyor. kaç defa ağlama krizlerine girdim 5 farklı doktora 10 defa falan muayene oldum hepsi bi iki ilaç yazıp gönderiyor. en son gittiğim doktorun yazdığı borik asit fitil bi de probiyotik vardı onları kullandım iç çamaşılarımın tamamı pamuk ve ütülemeye başladım. niloya yağı kullandım borik asitle vajina temizliği yaptık falan çok zor geçti. özelden yazarsan ilaçları yazayım sana burdan yazınca reklama giriyor.

merhaba ben de 7 - 8 ay kadar çektim bunu sizi çook iyi anlıyorum. hayat kalitesi diye bi şey kalmıyor. kaç defa ağlama krizlerine girdim 5 farklı doktora 10 defa falan muayene oldum hepsi bi iki ilaç yazıp gönderiyor. en son gittiğim doktorun yazdığı borik asit fitil bi de probiyotik vardı onları kullandım iç çamaşılarımın tamamı pamuk ve ütülemeye başladım. niloya yağı kullandım borik asitle vajina temizliği yaptık falan çok zor geçti. özelden yazarsan ilaçları yazayım sana burdan yazınca reklama giriyor.
Probiyotik nb… olan pembe kutu mu

geçmiş olsun

evli değilim ama cinsel hayatım var
erkek arkadaşımla hemen ilişkiye ara verdik ve ben onu da doktora gönderdim
kendim de okuduğum araştırdığım kadarıyla (sağlık alanında eğitimimi var; genelde kadından erkeğe geçmesi zor erkekten kadına kolay deniyor) tabi kadınlar daha ağır şeyler yaşıyor erkekler çok o kadar bişey yaşamıyor, belki o yüzden erkeklerde tedavi bile olmayan çoktur bilmiyorum
doktor erkek arkadaşıma bi ilaç vermedi

bende ilk tur tedaviden sonra (antifungal vermişti) tekrarladı -ama benim öyle aman aman bir akıntı yoktu çok azdı, kesilmiş süt gibiydi.

mesele şu ki benim başka kronik bir hastalığım daha var (bağırsaklarımla ilgili o zaten) ve bi sürü başka şikayetim vardı
mesela kabızlık
karnımda bazı şişkinlik şikayetlerim vardı (ki diğer hastalığımdan farklı bölgeler, farklı gerginlik vardı, farkı ben alıyordum yani)
mesela idrar rengimde koyulaşma kokusunda hafif asetat kokusu --> bunu tr'de kimse dikkate almıyor sanırım
mesela bele akaya vuran ağrım ve kafa sisi denilen dikkat dağınıklığı durumu kollarımda filan hafif kaşıntılarım vs vs

ama
benim zaten var ya bi hastalığım
sürekli ona yoruldu ona bakıldı
kimse floran bozulmuştur belki demedi, testlerde çok minik aykırı değerler çıktı ama öyle aşırı bir değerlerde bozulma da yoktu

yani
sanıyorum ki
ben dışardan bişey kapmadım (şüpheli ilişkim yok, havuz vs kullanımım yok, evden çalışıyorum yabancı tuvalete bile girmiyorum , pamuklu kullanıyorum herşeyi )

tekrarlama olduktan sonra gittiğim kadın doğumcu prof bir kadındı
ben tüm bunları anlattım ona ve o da bana floran bozulmuş senin floranı toparlaman lazım gerekirse vajinal yolu toplarladıktan sonra bağırsakların için gittiğin doktora da tekrar git dedi -yarın gidecem bakalım bişey diyecek mi

ben bu tedavide antifungal ilaç kullandım (haftalık kullanılan)
fitil probiyotik kullandım 3 sefer 3er tane her adetten sonra kullandım

borik şeyleri de kendim yaptım (vajinal duş + fitil yaptım kendim 3 tur aldım)
çünkü tekrarlayacaksa sürekli satın almak istemedim

+ şekeri 2 ay neredeyse tamamen kestim 3. ayda da kontrollü az yedim. paket gıda vs ben zaten tüketmiyorum.

4. kez adet oldum şu anda tekrarlamadı.

Borik asit fitili satılıyor mu siz mi hazırlıyorsunuz ve ne kadar süre kullandınız
Ben satın aldım burda bazı kadınların kendilerinin yaptığını okudum ama ben onu ayarlayamam diye korktum açıkçası. Fitil bi haftalık ben iki hafta düzenli olarak kullandım

Ben satın aldım burda bazı kadınların kendilerinin yaptığını okudum ama ben onu ayarlayamam diye korktum açıkçası. Fitil bi haftalık ben iki hafta düzenli olarak kullandım
Vajinal duşlardan da bahsediyorşar Hem o 2 günlükmüş aynı etki mi eder sizce

Vajinal duşlardan da bahsediyorşar Hem o 2 günlükmüş aynı etki mi eder sizce
Açıkçası doktor vajinal duş için bana borik asitli sirkeli içeriği olan bi sıvı yazdı ben onu da kullandım geçer gibi oldu ama tekrar etti. Sonrasında eczaneden toz halinde borik asit alıp her gün yıkandım bahsettiğim fitille beraber kullandım

geçmiş olsun

evli değilim ama cinsel hayatım var
erkek arkadaşımla hemen ilişkiye ara verdik ve ben onu da doktora gönderdim
kendim de okuduğum araştırdığım kadarıyla (sağlık alanında eğitimimi var; genelde kadından erkeğe geçmesi zor erkekten kadına kolay deniyor) tabi kadınlar daha ağır şeyler yaşıyor erkekler çok o kadar bişey yaşamıyor, belki o yüzden erkeklerde tedavi bile olmayan çoktur bilmiyorum
doktor erkek arkadaşıma bi ilaç vermedi

bende ilk tur tedaviden sonra (antifungal vermişti) tekrarladı -ama benim öyle aman aman bir akıntı yoktu çok azdı, kesilmiş süt gibiydi.

mesele şu ki benim başka kronik bir hastalığım daha var (bağırsaklarımla ilgili o zaten) ve bi sürü başka şikayetim vardı
mesela kabızlık
karnımda bazı şişkinlik şikayetlerim vardı (ki diğer hastalığımdan farklı bölgeler, farklı gerginlik vardı, farkı ben alıyordum yani)
mesela idrar rengimde koyulaşma kokusunda hafif asetat kokusu --> bunu tr'de kimse dikkate almıyor sanırım
mesela bele akaya vuran ağrım ve kafa sisi denilen dikkat dağınıklığı durumu kollarımda filan hafif kaşıntılarım vs vs

ama
benim zaten var ya bi hastalığım
sürekli ona yoruldu ona bakıldı
kimse floran bozulmuştur belki demedi, testlerde çok minik aykırı değerler çıktı ama öyle aşırı bir değerlerde bozulma da yoktu

yani
sanıyorum ki
ben dışardan bişey kapmadım (şüpheli ilişkim yok, havuz vs kullanımım yok, evden çalışıyorum yabancı tuvalete bile girmiyorum , pamuklu kullanıyorum herşeyi )

tekrarlama olduktan sonra gittiğim kadın doğumcu prof bir kadındı
ben tüm bunları anlattım ona ve o da bana floran bozulmuş senin floranı toparlaman lazım gerekirse vajinal yolu toplarladıktan sonra bağırsakların için gittiğin doktora da tekrar git dedi -yarın gidecem bakalım bişey diyecek mi

ben bu tedavide antifungal ilaç kullandım (haftalık kullanılan)
fitil probiyotik kullandım 3 sefer 3er tane her adetten sonra kullandım

borik şeyleri de kendim yaptım (vajinal duş + fitil yaptım kendim 3 tur aldım)
çünkü tekrarlayacaksa sürekli satın almak istemedim

+ şekeri 2 ay neredeyse tamamen kestim 3. ayda da kontrollü az yedim. paket gıda vs ben zaten tüketmiyorum.

4. kez adet oldum şu anda tekrarlamadı.
teşekkür ederim sizede geçmiş olsun. Bu flora düzenlemek için kullandığınız fitil probiyotiğin ismini bana söyleyebilir misiniz?

Candida tedavisinde ilaçlar kadar beslenme düzeni de büyük rol oynar. Bağırsak florasını onarmadan, vücudu içten desteklemeden kalıcı bir denge sağlamak zor olur.
Bir diyetisyen olarak danışanlarımda fonksiyonel beslenme yaklaşımıyla, yalnızca belirtileri değil nedenleri hedef alıyorum. ✨Bu konuda size yardımcı olmayı çok isterim.

Back
X