- 15 Nisan 2025
- 10
- 6
- 1
- Konu Sahibi mervehazal
-
Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıldır candida mantarı ile uğraşıyorum. Gitmediğim doktor denemediğim yöntem kalmamıştı. Hem eşimle aramda ki ilişkide hem kendi psikolojimde sıkıntılar yaşadım. Ama tam tamına 2.5 aydır bundan kurtuldum ve bu sitelerde çözüm arayan birisi olarak süreci sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle kaşıntı, akıntı ve genital bölgede cinsel anda oluşan ağrı ve acı ile kendini gösterdi bende. Önce fitil kullandım ama onlar geçici bir çözüm diyet dediler onuda yaptım ama yinede tekrarlardı. Hatta egzama bile başladı artık stres kaynaklı. Şöyleki en son gittiğim doktor bana dedi ki kadınlarda en zorlandığımız şey bu dedi bir kere flora bozulunca toparlamak çok güç o yüzden söylediklerimi harfiyen yapman gerekiyor dedi. Borik asit ile 5 günde bir vajinal yıkama yaptım. Gyntonique fitili 3 günde bir kullandım ve ağızdan aldığım Funit hap ve vimesa adlı hapı hergün düzenli içtim sabah akşam 1 ay sonunda tamamen kurtuldum ama emin olamadığım için regl zamanını bekledim ve regldwn sonra tekrar baktım ve hiçbir kaşıntı yanma yaşamadım cinsel olarakta düzeldi ve 1 aydır ilaç kullanmıyorum regl oldum geçti ve yine tekrarlamadın ben fayda gördüm sizde doktorunuza danışarak bu ilaçları kullanabilirsiniz. Umarım sizde en kısa sürede iyileşirsiniz. Sevgiler
Evet 1 ay boyunca hiç bırakmadım aslında doktorum geçse bile devam et 2 ay daha kullan bittikçe yazdır demişti ama ben denemek için sadece 1 ay kullandımBorik asiti ve fitili 1 ay boyunca kullanmaya devam mı ettiniz
Evet 1 ay boyunca hiç bırakmadım aslında doktorum geçse bile devam et 2 ay daha kullan bittikçe yazdır demişti ama ben denemek için sadece 1 ay kullandım
Ben geçtiğinden 100% emin olarak doktora gittim, hatta dedim ki bağırsaklarımda varmı yokmu onada baktırmak istiyorum dedim, Gittiğim kadın doktoru ve hayretle baktı “ne bağırsakta candida mı? Bağırsakta olmaz ki o” diyerek, Ben onların bilmemesine daha da şok oldum, Yani ben bağırsakta olduğunu hissederek çok zor diyet yaptım ve içimde şimdi düzeldiğini hissediyorum, Ama tek endişem şimdi vajinada hala geçmediğine göre ben tekrar şekerş hayatıma soksam bağırsak flora dengemi yine bozar mıyım, Doktorların bunu sistematik bir şekilde görememesi o kdr işi zorlaştırıyor ki, Yani bağırsak için MHRS den randevü alamadığımız özel Gastroentereolojiye gidilmesi gerekiyormuş, Artık 3 hafta sonra gidip baktıracağım ama bu bağlantılı bir hastalıksa bana hiçbir doktorun bağırsak va vajinal mantar için ilerdeki yaşam tarzımla alakalı öneride bulunamayacak olması nasıl devam etmem gerektiği konusunda tamamen kafama göre karar vermemi mecbur ediyor, Şeker hafif hafif unu hayatıma sokmaya başladım risk alarak umarım başa dönmem çünkü 3 ay 6 kg vererek candida diyeti yaptım ve emrklerim çöp olmazŞöyle aslında mantar başlangıçta bağırsakta başlıyor fakat çok çoğalan bir şey olduğu için vajinaya kadar gidiyor. Şeker yemek onların çoğalmasında çok etkili aynı zamanda bağırsaklarda ki probiyotikleri artırmak gerekiyor bağırsakta bittiyse, vajinayı borilin ile düzenli yıkayıp tamamen ortadan kaldırmalısınız. Bende tükürük testi yapmadım yani ağızda bir etkisini görmedim kültür testi yaptırdım sadece ve doktorum sürekli vajinen muayene etti. Bana ilk onu verdiklerinde bir kere kullan demişlerdi bir çok doktor o ilaçları verdi bana ama 1 haftalık süre ile kullandırdılar bu doktorum öyle değil yani düzenli kullanım oluşturdu kutu kutu ilaç yazdı eczacı dedi ki 7 günlük hapı sana bir aylık yazmış. Artık canımıza tak dedi ben ağlıyorum her gün nasıl geçeceksw hepsini kullanacağım dedim. Ben zaten çocukluğumdan beri iç çamaşırlarımı ütüleyerek giyen ve günde 3 kere değiştiren bir insandım beni inanılmaz etkiledi pis hissiyatınada girdim birde iç öamaşırlarıma nioli yağı dökerek ütülemeye başladım. Bunu doktor demedi ama annem faydasını görmüş
Merhaba, oncelikle cok sevindim adiniza bu sureci atlatmaniza, bir sorum olucakti borik asitle yikamayi nasil yaptiniz acaba? Detayli anlatabilirmisiniz acaba eczaneden mi aldiniz sizmi yaptiniz? Vajinanin icini mi dişini mi yaptiniz? Ve dediginiz ilaclar antibiotik mi acaba yoksa probyotik falan tarzi birsey mi? Cok cok tesekkur ederim cevaplarsanizMerhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıldır candida mantarı ile uğraşıyorum. Gitmediğim doktor denemediğim yöntem kalmamıştı. Hem eşimle aramda ki ilişkide hem kendi psikolojimde sıkıntılar yaşadım. Ama tam tamına 2.5 aydır bundan kurtuldum ve bu sitelerde çözüm arayan birisi olarak süreci sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle kaşıntı, akıntı ve genital bölgede cinsel anda oluşan ağrı ve acı ile kendini gösterdi bende. Önce fitil kullandım ama onlar geçici bir çözüm diyet dediler onuda yaptım ama yinede tekrarlardı. Hatta egzama bile başladı artık stres kaynaklı. Şöyleki en son gittiğim doktor bana dedi ki kadınlarda en zorlandığımız şey bu dedi bir kere flora bozulunca toparlamak çok güç o yüzden söylediklerimi harfiyen yapman gerekiyor dedi. Borik asit ile 5 günde bir vajinal yıkama yaptım. Gyntonique fitili 3 günde bir kullandım ve ağızdan aldığım Funit hap ve vimesa adlı hapı hergün düzenli içtim sabah akşam 1 ay sonunda tamamen kurtuldum ama emin olamadığım için regl zamanını bekledim ve regldwn sonra tekrar baktım ve hiçbir kaşıntı yanma yaşamadım cinsel olarakta düzeldi ve 1 aydır ilaç kullanmıyorum regl oldum geçti ve yine tekrarlamadın ben fayda gördüm sizde doktorunuza danışarak bu ilaçları kullanabilirsiniz. Umarım sizde en kısa sürede iyileşirsiniz. Sevgiler
Baska doktorlar da bagirsaga bagliyor malesef bazi doktorlar bilgisiz ama diyeti yaparken bir diyetisyenden yardim almadiniz mi onunla beraber gidalari deneye deneye acabilirsinizBen geçtiğinden 100% emin olarak doktora gittim, hatta dedim ki bağırsaklarımda varmı yokmu onada baktırmak istiyorum dedim, Gittiğim kadın doktoru ve hayretle baktı “ne bağırsakta candida mı? Bağırsakta olmaz ki o” diyerek, Ben onların bilmemesine daha da şok oldum, Yani ben bağırsakta olduğunu hissederek çok zor diyet yaptım ve içimde şimdi düzeldiğini hissediyorum, Ama tek endişem şimdi vajinada hala geçmediğine göre ben tekrar şekerş hayatıma soksam bağırsak flora dengemi yine bozar mıyım, Doktorların bunu sistematik bir şekilde görememesi o kdr işi zorlaştırıyor ki, Yani bağırsak için MHRS den randevü alamadığımız özel Gastroentereolojiye gidilmesi gerekiyormuş, Artık 3 hafta sonra gidip baktıracağım ama bu bağlantılı bir hastalıksa bana hiçbir doktorun bağırsak va vajinal mantar için ilerdeki yaşam tarzımla alakalı öneride bulunamayacak olması nasıl devam etmem gerektiği konusunda tamamen kafama göre karar vermemi mecbur ediyor, Şeker hafif hafif unu hayatıma sokmaya başladım risk alarak umarım başa dönmem çünkü 3 ay 6 kg vererek candida diyeti yaptım ve emrklerim çöp olmaz
Merhaba borilin adında ki ürünü komple vajina içine sokaeak oraya sıktım kendi kutusu buna uygun zaten banyoda yaptım eczanede de satılıyor ama ben trednyoldan aldım 2. Sini oda daha uygundu fiyatı ve orijinal geldi onlardan sonra haplar doğrudan mantar ve bağırsak florası için olan ilaçlarMerhaba, oncelikle cok sevindim adiniza bu sureci atlatmaniza, bir sorum olucakti borik asitle yikamayi nasil yaptiniz acaba? Detayli anlatabilirmisiniz acaba eczaneden mi aldiniz sizmi yaptiniz? Vajinanin icini mi dişini mi yaptiniz? Ve dediginiz ilaclar antibiotik mi acaba yoksa probyotik falan tarzi birsey mi? Cok cok tesekkur ederim cevaplarsaniz
Yani her yolu deniyorsunuz ve kurtulmak çok zorlu bir süreç gerçekten umarım geri gelmez ve herkes iyileşirBende 1 yıldır. Çekiyorum bu illeti 2 aydır yoktu bu gün geri geldi . Tedavi olmustum . En son Borik asitli fitil kaldı onu yapacağım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?