• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CandyShop Şimdide zayıflıyor (:

Keten Tohumunun Faydaları
xketen-tohumu-864x400_c.jpg.pagespeed.ic.dVMNRTcLUJ.jpg

Yapılan araştırmalar sonucunda, keten tohumunun, kalp hastalıklarına, kansere, felçe ve diyabete yakalanma riskini düşürdüğü görülmüştür.
İlk M.Ö. 3000 yıllarında keşfedilen bu tohum, günümüzde pek çok krakerin, müslinin içinde bulunmaktadır. Üstelik her geçen gün, daha çok keten tohumlu gıda piyasaya sürülmektedir.
Yapılan araştırmalar, keten tohumu ile yemlenen tavukların yumurtalarının çok daha fazla omega 3 yağ asidine sahip olduğunu da göstermiştir.
Pek çok sağlıklı bileşene sahip olan keten tohumunun en önemli 3 bileşeni şunlardır;
Omega 3 yağ asitleri: Kalp sağlığını destekleyen iyi yağlardır. Her 1 yemek kaşığı ketentohumunda 1.8 gram omega 3 bulunur.
Lignan: Hem bitki östrojeni hem de antioksidan özelliklerine sahiptir. Keteh tohumu, diğer bitkisel gıdalardan 75 ila 800 kat daha fazla lignan içermektedir.
Lif: Ketentohumunun içinde hem çözünen hem de çözünmeyen tip lif vardır.
Ketentohumunun sağlığa faydaları
Kanser

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, keten tohumunun meme kanseri, prostat kanseri ve kolon kanserini önleyici özellikleri olabileceğini göstermektedir.
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, keten tohumunun içinde bulunan omega 3’ün tümör büyümesini yavaşlattığı gözlenmiştir.
Keten tohumunda bulunan lignanlar kansere karşı koruyucu özelliğe sahiptirler. Bazı araştırmalar, gelişim çağında lignan tüketimi gerçekleştiren kişilerin meme kanserine yakalanma risklerinin azaldığını ve meme kanseri hastalarında kurtulma oranını arttırdığını iddia etmektedir.
Lignanlar, hormon metabolizmasına etki eden enzimleri bloke ederek ve tümör hücrelerinin büyüyüp yayılmalarını engelleyerek sizi kansere karşı korurlar.
Keten tohumunda bulunan diğer bileşenlerden bazıları da antioksidan özelliğine sahiptirler. Bu da kalp hastalıklara ve kansere karşı korucu görev gördükleri anlamına gelmektedir.
Kalp damar hastalıkları
Araştırmalar, bitkisel omega 3’ün kalp-damar sistemine birkaç farklı açıdan fayda sağladıklarını göstermektedir. Bunlardan biri kalp ritmini normale döndürmek, diğeri ise antiinflamatuar özelliğidir. Son zamanlarda gerçekleştirilmiş araştırmalar, keten tohumunun tansiyon düşürücü etkisi olduğunu da iddia etmektedirler. Bunun sebebi keten tohumunun içinde bulunan amino asitler ya da omega 3 yağ asitleri olabilir.
Pek çok araştırma, keten tohumu açısından zengin beslenen kişilerin kalp damarlarının sertleşmesinin önüne geçildiğini ve damarlarda plak oluşumunun önlendiğini göstermektedir.
Keten tohumundaki lignanların, aterosklerotik plakların oluşumunu %75’e kadar önlediği bilinmektedir.
Her gün keten tohumu tüketmek kolesterol seviyeleriniz için de faydalıdır. Kötü kolesterol seviyesi, kalp hastalıklarına, obeziteye, diyabete ve metabolik sendroma neden olabilmektedir. Menopoz döneminde olan kadınların üzerinde yapılan bir araştırma, 1 yıl boyunca, günde 4 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu yiyen kadınların kötü kolesterollerinde azalma olduğunu kanıtlamıştır.
Diyabet
Günlük keten tohumu tüketiminin kan şekeri seviyesinde pozitif yönde değişimlere neden olduğu ön araştırmalarca gözlemlenmiştir.
Yangı / inflamasyon
Keten tohumunun içinde bulunan 2 bileşen (lignan ve ALA) vücuttaki yangıları azaltıcı özelliğe sahiptirler.
Sıcak basmaları
Menopoz dönemindeki kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma, günde 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumunu kahvaltı gevreğine, meyve suyuna, yoğurda günde iki kere katan kadınların sıcak basmalarında %50’ye varan azalmanın olduğunu göstermiştir. Üstelik sıcak basmaların şiddetinde de %57 oranında azalma olmuştur. İki hafta boyunca bu şekilde keten tohumu tüketildiği zaman yaralarından maksimumda faydalanıldığı bilinmektedir.
Keten tohumu sihirli bir gıda değil
Keten tohumunun mucize gıda olduğunu düşünmek ne kadar kulağa hoş geliyor olsa da hiçbir besinin garanti bir iyileştirici olduğu inancına kapılmamak gerekir. Burada önemli olan, doğru beslenme şekillerini benimsemek ve sağlıklı bir hayat sürmektir.
Kimler keten tohumu tüketmemelidir?
Hamile ve emziren kadınlar keten tohumu tüketmemelidirler. Çünkü bu aşamada keten tohumu tüketmenin ortaya çıkaracağı durum ile ilgili net bir sonuç elde edilmemiştir.
Keten tohumu kullanırken işinize yarayacak öneriler
  1. Keten tohumunu keten tohumu yağına tercih edin. Böylelikle keten tohumunun tüm besleyici özelliklerini alabilirsiniz.
  2. Günlük alınması gereken keten tohumu miktarı hakkında henüz net bir bilgi olmasa da günde 1-2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu tüketmek yeterli olacaktır.
  3. Öğütülmüş keten tohumu alın ya da kendiniz öğüterek tüketin. Çünkü bütün olarak tükettiğiniz keten tohumunun sindirilmeme ihtimali yüksektir. Bu da vücudunuzun keten tohumundan fayda sağlayamaması demektir.
  4. Kahverengi ya da altın renkli keten tohumunu tercih edin. İkisinin arasında besleyici özellik açısından çok fark yoktur.
  5. Her zaman belli bir gıdanızın içine öğütülmüş keten tohumu eklemeye özen gösterin. Bu, sabah yediğiniz mısır gevreği, yoğurt ya da çorbanız olabilir.
  6. Keten tohumunuzu öğüttükten sonra buzlukta saklayın. Böylece, besleyici özellikleri kaybolmaz.
  7. Bütün halinde saklanan keten tohumu daha uzun süre dayanır. Bütün halindeki keten tohumunuzu öğütene kadar karanlık, soğuk bir yerde saklayın ama bu yer aynı zamanda kuru olsun. Eğer nemsiz ve karanlık bir ortamdaysa, oda ısısında bile 1 sene boyunca taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz!

Yoğurdun Vücuda Yararları
xyogurtun-faydalari-864x400_c.jpeg.pagespeed.ic.pvTUVKJLNN.jpg

Yoğurt, son zamanlarda popülerliğini git gide arttıran bir gıda. Bunun tek nedeni ise sağlığa olan sayısız faydası.
Biz bugün size en önemli 10 tanesinden bahsedeceğiz.
Kemikler için iyidir
Yoğurt, kalsiyum ve D vitamini açısından zengindir. Bunlar da sağlıklı kemikler için ihtiyacınız olan besinler ve vitaminlerdir.
Kilo vermenize yardımcı olabilir
Sizi daha uzun süre tok tutmanın dışında, yoğurdun içindeki bakteri kültürleri kilo vermenize de yardımcı olurlar.
Kırmızı et kadar proteine sahiptir
Yoğurt, protein açısından zengindir.
Sindirim sisteminiz için faydalıdır
Yoğurt, sindirim sisteminiz için faydalı olan probiyotikler içerir ve bu pek çok bağırsak hastalığının düzelmesine yardımcı olduğu anlamına gelmektedir.
Ağız kokusuyla savaşmaya yardımcıdır
Yoğurt, içindeki laktik asit sayesinde diş eti hastalıklarına karşı savaşır ve ağız kokusunu engeller.
Açlığınızı bastırır
Yoğurt, hem kaslarınızın yenilenmesi, hem de büyümek için önemlidir. Bunun dışında sizi tok tutma özelliğine de sahiptir. Sabahları yoğurt tüketirseniz gün içinde daha az acıktığınızı fark edeceksiniz.
Tansiyonu düşürmeye yardımcıdır
Yoğurt potasyum açısından zengin olduğu için tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Ayrıca içerisindeki zengin kalsiyum miktarı, yüksek tansiyon oluşumunu da engeller.
Yoğurt bol miktarda vitamin içermektedir
Kalsiyum ve D vitamininin yanında yoğurt, potasyum, fosfor, çinko, B2 vitamini, iyot ve B12 vitamini içerir.
Cildinize faydalıdır
Yoğurt, cildinizin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.
Evde kendi yüz maskenizi yapmak için 2 yemek kaşığı yoğurtu 1 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı pişmiş yulaf ile karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Sonra ise yüzünüzü durulayın.
İmmün sisteminizi güçlendirir
Yoğurtun içindeki aktif kültürler akyuvarların etkilerini arttırır ve patojenleri öldürmesine yardımcı olur.
Her gün yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin!

HANİ SİZE DUKAN YAPIN DEMİYORUM KIZÇELER AMA DUKANDAN DA FAYDALANALIM DİYORUM ;)

Dukan Kahvaltı (sebzeli versiyon) ve Dukan Ekmeği

Seyir evresi sıkıcı olmaya başladıysa da kahvaltıda bir domates bir salatalık yemek lükse dönüştü sayesinde
icon_biggrin.gif

Bu seferki kahvaltımızda melemen, peynirli domates, dukan ekmeği ve salatalık var.
peynirli-domatescikler-150x150.jpg

Domateslerin içine karabiberle tatlandırılmış light peynir koyduğumu üzerlerine de çok çok az light kaşar peynir rendesi kondurduğumu belirteyim.
Dukan ekmek tarifi ise şöyle ;
Malzemeler:
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yk yoğurt
5 yk light süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcı
Yapılışı:
Öncelikle yumurtaları ve yulaf kepeğini iyice çırpıyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip bir süre dinlendirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında çok hafif yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınızla beraber 10 dakika pişirmeye bırakıyorsunuz. Fırını kapatıp 10 dakika da fırında bekletin. Ilınınca kalıptan çıkartın ve afiyetle yiyin. Kalan ekmeği buzdolabında tutarsanız tazeliğini korur.

günaydın
2günlük diyet listemi yazmıyım ben :KK53:
dün feciydide :oops:
bugün topluyorum kendimi. akşam spor yapacam :KK67::KK67:

Günaydın hatunlarım:KK68:
Cumartesi günü bir arkadaşta gün tarzı bir şey vardı kendime çok zor hakim oldum ve bol bol salata , azıcık kısır ve çörek yedim .(9 çeşitten sadece bu üçünü yedim) akşamında ise sadece salata ve çorba içtim..
Pazar günü ise sabah annemde kahvaltı yaptım peynir, közlenmiş biber ve bol yeşillik yedim 1 tanede simit yedim..
Akşamında ise maalesef annem yağlama(şebidik mantısı) yapmıştı ondan baya bir yedim :(

Günaydın hatunlarım:KK68:
Cumartesi günü bir arkadaşta gün tarzı bir şey vardı kendime çok zor hakim oldum ve bol bol salata , azıcık kısır ve çörek yedim .(9 çeşitten sadece bu üçünü yedim) akşamında ise sadece salata ve çorba içtim..
Pazar günü ise sabah annemde kahvaltı yaptım peynir, közlenmiş biber ve bol yeşillik yedim 1 tanede simit yedim..
Akşamında ise maalesef annem yağlama(şebidik mantısı) yapmıştı ondan baya bir yedim :KK43:
uffff istersen bir ay koş zıpla tvistle o mantı tüm emeklerin üstüne pul biber dökmüş

cumartesi
sabah

mandalina
öğlen
bol acılı ezogelin çorba
bol acılı etli patates yemeği
mevsim salata
akşam
mercimek çorbası
taze fasulye
1 y.k biber kızartması
5 y.k yoğurt
1 dilim ızgara sucuk

çayın yanına da 1 ısırık albeni :KK22:

pazar
sabah

2 bardak k.pancar,havuç,elma,lahana karışımı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile
1 y.k pekmez
ara öğün
1.5 mandalina
yarım avuç ceviz,fındık,badem karışımı
öğle
2 minik dal haşlama brokoli ve suyu
akşam
salata

gün içinde toplam 2 bardak yeşilçay,1 bardak adaçayı

cumartesi
sabah

mandalina
öğlen
bol acılı ezogelin çorba
bol acılı etli patates yemeği
mevsim salata
akşam
mercimek çorbası
taze fasulye
1 y.k biber kızartması
5 y.k yoğurt
1 dilim ızgara sucuk

çayın yanına da 1 ısırık albeni :KK22:

pazar
sabah

2 bardak k.pancar,havuç,elma,lahana karışımı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile
1 y.k pekmez
ara öğün
1.5 mandalina
yarım avuç ceviz,fındık,badem karışımı
öğle
2 minik dal haşlama brokoli ve suyu
akşam
salata

gün içinde toplam 2 bardak yeşilçay,1 bardak adaçayı
pazar akşam öğünün az geldi bana ya keşke salatayla yoğurt tüketseydin..

pazar akşam öğünün az geldi bana ya keşke salatayla yoğurt tüketseydin..
canım ya sorma kozmik beden temizliği yapıyorum.ahmet maranki anlatıyor ya sık sık onu yapmaya çalışıyorum ama yanlış mı yapıyorum acaba diye aklıma gelmiyor değil.
hiç protein yok çünkü..hayvansal gıdalar yasak
bir de malum günüm yaklaştığı için canım tatlı istedi çok,2 hurma 1 incir yedim.bunlar serbest zaten

Back
X