canım annem hemen şımarıyor

Bence haklısın. Annen cok abartıyor. 20 yas küçük değil abartmayın kızlar. Üniversiteye gittiyseniz yurda hava kararmadan mı dönüyordunuz ya da akşam dışarı cıkmıyor muydunuz? Anne diye haklı olmak zorunda değil. Kız evin karsına gidiyor 1 saat sonra aramaya baslıyor anne. Olur mu oyle sey. Kocaman kız. Evlenince de bu sefer eşi başlar şu saatte gel bu saatte gel diye. 20 yaşında yahu daha ne zaman rahat takılacak

Çok aramasına bende kızdım evet bende aransam devamlı sinir olurumm bu konuda hak veriyorum bir de birisi yazmıştı ortama göre değişir kaçta eve gittiğin diye güzel canlı bir yer anlatmana bakarsan bence o konuda da haklısın arkadaşlarını annenle tanıştır belki arama oranı azalır en azından :)
Heppsini taniyorr

Bence haklısın. Annen cok abartıyor. 20 yas küçük değil abartmayın kızlar. Üniversiteye gittiyseniz yurda hava kararmadan mı dönüyordunuz ya da akşam dışarı cıkmıyor muydunuz? Anne diye haklı olmak zorunda değil. Kız evin karsına gidiyor 1 saat sonra aramaya baslıyor anne. Olur mu oyle sey. Kocaman kız. Evlenince de bu sefer eşi başlar şu saatte gel bu saatte gel diye. 20 yaşında yahu daha ne zaman rahat takılacak
Ay aynen bu yasimda konserlere festivallere gitmeyecegim de ileride kocamla mi gitcem 40 yasinda anlamadimm

Sehir disinda okuyanlara ne deniyor o zaman arsiz mi? Dusuncesiz mi terbiyesiz mi? Hangi devirde yasiyoruz ve hala boyle dusunenler var ve olmaya devam edecek. İnsanlar 10 yaşında çalışmaya basliyor ama o erkek yapar istedigi saatte gelir mantigi olduğu surece kadınlar kısıtlanır. İlla ki sana hep 11 de gel mükemmel bi is yaptin takdir ediliyosun denmez ancak annenin bu tavri abartili. Ararsin 2 saat sonra yine ara. Ya da mesaj at. Yarin obur gun erkek arkadaşı olacak kocası olacak, nedir yani? Dusunmek degil bu, asosyallestirmek. Cagimiz teknoloji cagi 70ler degil. Annen arkadaşlarını tanisa bile guvenmeyebilir cok normal. İnsan babasina guvenmiyor. Ama herkes hayatta yalnizligi ogrenmeli. Annene bir WhatsApp kur eger yoksa, oradan yazisirsin hic olmazsa yazdigini gorunce ici rahat eder, oyun yukle hatta puzzle al ona, arada bir onu da cafeye gittigin yere gotur mesela. Boyle boyle alışır. Tabii ki her gece her gece 11 12 saatleri olmamali. Bir davet olur dogum günü olur vs istisna durumlar. 20 yas küçük degil, evlenmeye gelince büyük sosyallesmeye küçük demek saçmalık

Son düzenleme:
Annen için şımarma kelimesini kullanman hoş olmamış ya bence. Ama bunun dışında yaşıtın olarak söyleyebilirim ki, bazen işim o kadar yoğun oluyor ki sabah 3e kadar proje yapmak zorunda kalıyorum okulda. Ya da ne bileyim, gündüz yoğun olduğum için akşam çıkmak zorunda kalıyorum. Ama annemden şunu görüyorum, erkek kardeşimde de aynı hisleri yaşıyor bende de, biz eve gelene kadar çok telaş yapıyor. Sonuçta bence döndüğün saatten ziyade gittiğin mekan ve birlikte bulunduğun insanlar daha önemli, bunu anlatırsan bence sorun düzelir. Açıkçası o konuda benim ailem de çevremdekilerin ailesinden daha katıdır ve genelde benim izinlerim daha kısıtlıdır, sana güveniyoruz çevreye güvenmiyoruz derler, hak veriyorum aslında bir yandan ama sonuçta o çevreyi düzeltmek erkek annelerinin elindeyken de sorumsuzca oğluna tamam paşam deyip kızını etraf kötü diye çıkarttırmayanlar utansın. Keşke ülkemizin sokakları daha güvenilir olsa da biz kısıtlanmasak ama ne yazık ki bu konuda bence yapabileceğin tek şey mekan konusunda annene güvence vermeye çalışmak.

Back
X