Çorbalar Canım Annemin Sponsorluğunda Leziz Analı Kızlı Çorbası.

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.857
34.036
798
Merhaba hepinize.
Öncelikle yarışmaya katılan herkezin eline, emeğine sağlık.
2 seneden fazla bir süredir bebek mamasından mütevellit çorbalar yapan ben, yeni kategorinin cazibesine kapılıp, iki senedir hiç yapmadığım 'Analı Kızlı Çorba'yapımına giriştim.
Umarım sever ve beğenirsiniz.
Buyrun tarifime.

Malzemelerimiz.
3 yk domates salçası (1 yk, iç harca,1 yk bulgurlu harca ve 1yk çorba suyuna)
1 tepeleme yk tereyağı yada margarin (iç harcın donması gerek, sıvı yağ ile hazırlanirsa, içli köfte dağılır)
1 büyük kahve kupası esmer köftelik bulgur
2 yk irmik
1 büyük soğan
3 diş sarmısak
Tuz, karabiber ve nane.
1 yumurta

YAPILIŞI

ilk olarak bulguru ıslatıyoruz. (üzerini gecmeyecek kadar kaynar su ekleyip,kapak kapatıp kenarda bekletiyoruz.)

Soğanımızı yemeklik doğrayıp,yağ ile tavaya alıp kvuruyoruz.Biraz kavrulunca sarmısak ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.

Rengi dönünce salça,karabiber,tuz ilave edip az kavurup,soğumaya bırakıyoruz.
sıra geldi bulgurlu harcımızın yapılışına.
Öncelikle harcımıza 1yk salça,karabiber,tuz,irmik ve yumurtayı ekliyor ve yoğuruyoruz.
hamur kıvamına gelince elimizle sıkı bir top haline getirip(kurabiye yapar gibi yuvarlayarak) elimizi ıslatarak ortasını delip,o deliği yavaşca genişletiyoruz ve iç harcımızdan koyup uçlarını ıslatarak kapatıp top haline getiriyoruz.(içli köfte oluyor) kıymalı harç bitene kadar işleme devam ediyoruz. kıymalı harç bitince minik minik toplar yuvarlıyoruz.

Bu arada iç harcı yaptığımız tencerenin içine 1 yk salça ekleyip kavuruyor,sonra üzerine kaynar su ekleyip hazır ediyoruz ,altı kısık halde hazırda bekliyor.
Tüm toplar hazır olduğuna göre ,önce minik toplarımızı kaynayan suya atıyoruz,10 dakika kadar kaynayınca ,içli köftelerimizi ekliyoruz.10 dakika daha kaynatıyoruz. tuzunu karabiberini ekliyoruz. ve

Çorbamız hazır.
Afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenleyen moderatörün eline emeğine sağlık. Saat 2den beri resim küçültüyorum ancak ekleyebildim. Çorbayı yapmaktan fazla yordu beni yüklemek inanın.
Bir dahaki yarısmada 5kere düşüneceğim katılma mevzusunu sanırım

zahmetli,lezzetli bi çorba seçmişsin choccywhoccydoodah olsada içsem yani..emeğine sağlık,başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim canım. Keşke ikram edebilsem
Çorbadan ziyade tarifi ve resimleri eklemek yordu beni inan. Saat2den beri uğraşıyorum. Telden olmadı, bilgisayara ordan küçült yükle derken 10 tanede kaldım. Hadi yeniden seç ekle derken saati 5.30 yapmısım.

ben de en çok şu konu aç kısmında yoruluyorum,çok haklısın...olsun ama güzel bi sonuç çıkmış ortayapayımı isterim

Rica ederim..Ben de sorun olursa sizin gibi rahatsız oluyorum

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Nerelisiniz merak ettim
Yarışmada bol şans diliyorum
Tarifinizi düzenledim eksik veya hata varsa düzeltebilirim..
Çok çok teşekkür ederim, elinize sağlık. Az once yazdım kim düzenlediyse teşekkür ederim diye , o kurtarıcı sizmişsiniz Üzülmüştüm şık olmadı diye. Telefondan halledeyim dedim olmadı, bilgisayara yükledim küçülttüm derken corbadan fazla yordu beni yüklemek, diger mesajimdada yazdım zaten.
Ben İstanbul doğumlu bir Adanalıyım ama babam memur olduğu için annemle yöre yöre gezmişler pek bilmediği yemek yoktur.
Yoresel mutfakları severiz ailecek. Bende mutfağı sevdigim icin az çok öğrendim yöresel yemekler.
Tekrar teşekkür ediyorum.

Ben düzelttim problem yok yeterki sizin istediğiniz gibi osun
Evet güney ve doğu anadolu bölgesinde çok yapılıyorBen Malatyalıyım bizim yöresel yemeğimizdir
Ben de yöresel yemekleri çok seviyorum.Babamın işi ,eşimin görevi dolayısıyla farklı şehirlerde geçti zamanım ve farklı yöreden insanlarla arkadaşlık dostluk edince az çok her yöreden birşeyler biliniyor.
Emeğinize sağlık,hayırlı olur inşaallah

Bir Malatya lı olarak Malatya yöresine ait bir yemek olan analı kızlıyı biz ana yemek olarak yaparız. Çorba kategorisine girermi bilemedim.Ellerinize sağlık ve bol şanslarınız olsun.
Çok teşekkür ederim. Çorba olarak yaparım ben genelde ama yemek olarak yerim çok doyurucu çünkü.
Sorun değil yemek olarak düşünülürse, katılımım iptal edilebilir. Haksızlık olmasın.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…