Canım Bu Kadar Mı Kıymetsiz ?

Anti Depresan

☁ ATATÜRK ☁
Pro Üye
Anneler Kulübü
23 Temmuz 2014
5.359
17.587

Arkadaşlar şu 1 haftadır başıma gelenler beni benden aldı götürdü.

Pazar gününden ağrılarım vardı sürekli bağırsaklarımdan ses geliyordu.Ama ben gaz birikmiştir diye oralı olmadım.Pazartesi günü oldu yine aynı şekilde bu ağrılar hafif aralıklarla devam etti ve o günün gecesi afedersiniz bağırsakları bozmuşum..Bu yüzden tipik bir ishal belirtisi olduğu için Muz , Leblebi felan yedim geçeceğini düşündüm..Olaylar böyle gelişti.

O gece hastayım diye nişanlımlarda kaldım ( Ailemle aynı memlekette değilim kayınvalidem bırakmadı sağolsun ).Sabahın 6 sı gibinet bilmiyorum hava yeni yeni açıyor sanki biraz soğuk yerimden kalktım 2 tane tuvalet var evde bende kapıda ki alaturka tuvalete gittim aşırı bir sancım söz konusuydu.İhtiyacımı giderdikten sonra tam kapıdan çıkacaktım ki.Başımın dönmesi ile yığılmam bir oldu.Gerisi muallak hiç hatırlamıyorum aradan ne kadar zaman geçti geçmedi bilmiyorum.Gözlerimi açtığımda bir kaç saniye hafıza kaybı yaşadım her yerim su içinde kalmış bir halde odama gittim ve nişanlıma seslendim o halimi görünce aklı çıktı hemen kimseye haber vermeden bindik arabaya götürdü beni..

İşte sinir bozucu iş ise hastane oldu en ufak bir sorgu sual yok.Neyin var dedi doktor bende anlattım durumu.İlk işi ağrı kesici olan bir serum takın dedi ( Yanlış hatırlamıyorsam Arveles ) yaklasık 30 dk durdu.Ve neyim var dedim salgın salgın yok birşeyin dedi gönderdi.Ben hayatımda bu kadar sorumsuzluk görmedim zaten yattığım sedyeden tutun acil servisin hali berbat derecede pis.Hemşireler içeride bik bik bik dedikodu peşinde geleni gideni azarlıyorlar.Akşama sinemada o film varmış muhabbetindeler.O kadar çok sinirim bozuldu ki hemen orayı terk ettik..İnsan bir kan tahlili yapar belki farklı bir sorunum var nereden biliyorsun muayene bile etmedin beni.Ama alışmışlar artık bir ağrı kesici vur gönder vur gönder..Pratik olacak ya.

Başka bir hastaneye gittim ve bağırsak enfeksiyonu geçirdiğimi öğrendim..Antibiyotik felan verildi hala tam düzelemedim ama o güne göre daha iyiyim.Bu konuyuda açma sebebim.Kendi derdimden çok devlet hastanesinde ki doktorların ilgisizliği.Evet devletin bunda çok payı var olabilir fakat ortada bir vicdan da söz konusu hastalarında birer insan olduklarını unutmamalı ve ona göre davranmalı.Allah kimseyi devlet hastanesinin vicdanına bırakmasın..Mecbur kalanlarada sabır versin.

Son düzenleme:
Gecmis olsun da ben 'bayan doktor' vurgunuzu anlayamadim? Ikinci hastanede iyi ilgilenen kisinin cinsiyetini vurgulamazken beceriksiz olan kadin olunca neden israrla cinsiyetini ifsa etme gereği duydunuz? :KK43:

Böyle bir vurgulama yaparken art niyetli şekilde belirtmedim.Zira diğer doktorda bayandı.Ki bende bayanım yani kadın düşmanı değilim :)

Şimdiki acil servis zihniyeti bu maalesef devlet ya da özel farketmiyor canım..adama hamileyim diyorum ağrı kesici serum takın diyor..altı bölme var hepsine aynı iğneden ve serumdan veriyorlar..tıp fakültesinde dikloren ve diazem eğitimi veriyolar sanki sadece:)))

Şimdiki acil servis zihniyeti bu maalesef devlet ya da özel farketmiyor canım..adama hamileyim diyorum ağrı kesici serum takın diyor..altı bölme var hepsine aynı iğneden ve serumdan veriyorlar..tıp fakültesinde dikloren ve diazem eğitimi veriyolar sanki sadece:)))

Kolum kopsa ağrı kesici verecekler bekliyorum yakında bunu.:KK70:

bu doktora göre değişiyor sanırım, başımı vurduğumda devlet hastanesinin aciline gittim, doktor inanılmaz ilgilendi, tomograafi çekicekti gebelik şüphen varmı falan dedi şaştım kaldım, midem bulanmıştı bikeresinde özel hastanenin aciline gittim hiç gebelik varmı yokmu sormadan bastı serumu. neyim var dedim miden bulanmış dedi bana :))

bu doktora göre değişiyor sanırım, başımı vurduğumda devlet hastanesinin aciline gittim, doktor inanılmaz ilgilendi, tomograafi çekicekti gebelik şüphen varmı falan dedi şaştım kaldım, midem bulanmıştı bikeresinde özel hastanenin aciline gittim hiç gebelik varmı yokmu sormadan bastı serumu. neyim var dedim miden bulanmış dedi bana :))

Evet işte tam olarak anlatmak istediğim bu vidanlı yaklaşılması ve işlerini doğru yapmaları.
Fabrikasyona sarmış durumdalar ve bu hiç hoş birşey değil.

Geçmiş olsun. En kısa zamanda şifanıza kavuşursunuz inşallah. Allah böylelerinin ellerine düşürmesin ne diyelim.
Yeri geldi ben de anımı anlatayım. 1 ay önce ben de devlet hastanesine kadın doğum uzmanı doçent doktora göründüm. 6 haftalık hamileydim. Problemim her banyodan sonra lekelenme şeklinde görülen ufak kanamalarımdı. Bunu anlatıp sorduğumda banyo ile ne alakası var pis mi dolaşacaksın tabi ki banyo yapacaksın gibi bir cevap ile şok yaşadım. Ne mantıklı bir açıklama yaptı ne soruma cevap alabildim üstelik de aşağılandım. İlk gebeliğim ve ne yapacağımı zaten bilmiyor ve şaşırmış durumdaydım.
Çok şükür problemim geçti ama böyle ilgisiz ve ukala olan sağlık personelini de anlayışla karşılayamayacağım. Yerine göre herkesin işi mesleği zor. Kimse onlara zorla yaptırmıyor bu mesleği. İnsana saygı lazım.

Çalışma saatlerinden dem vuruluyor.
Benim babam haftanın 7 günü saatlerce gecenin yarılarına kadar mesailere kaldı.Ama hiç bir zaman işine karşı bir saygısızlık yapmadı.
Hele ki sen canla ilgileniyorsun senin bir farkın olmalı.Sen doktorsun ve en kutsal mesleklerden birini yapıyorsun evet ihtiyacımız var size bu bir gerçek ve basımızdan eksik etmesin rabbim fakat aynı iyi niyeti de karşılıksız bırakmasın.

Erkek arkadasim bayildigindaa da bizi agri kesici yapip yollamislardi. Fazla sorumsuzlar.

Arkadaşlar şu 1 haftadır başıma gelenler beni benden aldı götürdü.

Pazar gününden ağrılarım vardı sürekli bağırsaklarımdan ses geliyordu.Ama ben gaz birikmiştir diye oralı olmadım.Pazartesi günü oldu yine aynı şekilde bu ağrılar hafif aralıklarla devam etti ve o günün gecesi afedersiniz bağırsakları bozmuşum..Bu yüzden tipik bir ishal belirtisi olduğu için Muz , Leblebi felan yedim geçeceğini düşündüm..Olaylar böyle gelişti.

O gece hastayım diye nişanlımlarda kaldım ( Ailemle aynı memlekette değilim kayınvalidem bırakmadı sağolsun ).Sabahın 6 sı gibinet bilmiyorum hava yeni yeni açıyor sanki biraz soğuk yerimden kalktım 2 tane tuvalet var evde bende kapıda ki alaturka tuvalete gittim aşırı bir sancım söz konusuydu.İhtiyacımı giderdikten sonra tam kapıdan çıkacaktım ki.Başımın dönmesi ile yığılmam bir oldu.Gerisi muallak hiç hatırlamıyorum aradan ne kadar zaman geçti geçmedi bilmiyorum.Gözlerimi açtığımda bir kaç saniye hafıza kaybı yaşadım her yerim su içinde kalmış bir halde odama gittim ve nişanlıma seslendim o halimi görünce aklı çıktı hemen kimseye haber vermeden bindik arabaya götürdü beni..

İşte sinir bozucu iş ise hastane oldu en ufak bir sorgu sual yok.Neyin var dedi doktor bende anlattım durumu.İlk işi ağrı kesici olan bir serum takın dedi ( Yanlış hatırlamıyorsam Arveles ) yaklasık 30 dk durdu.Ve neyim var dedim salgın salgın yok birşeyin dedi gönderdi.Ben hayatımda bu kadar sorumsuzluk görmedim zaten yattığım sedyeden tutun acil servisin hali berbat derecede pis.Hemşireler içeride bik bik bik dedikodu peşinde geleni gideni azarlıyorlar.Akşama sinemada o film varmış muhabbetindeler.O kadar çok sinirim bozuldu ki hemen orayı terk ettik..İnsan bir kan tahlili yapar belki farklı bir sorunum var nereden biliyorsun muayene bile etmedin beni.Ama alışmışlar artık bir ağrı kesici vur gönder vur gönder..Pratik olacak ya.

Başka bir hastaneye gittim ve bağırsak enfeksiyonu geçirdiğimi öğrendim..Antibiyotik felan verildi hala tam düzelemedim ama o güne göre daha iyiyim.Bu konuyuda açma sebebim.Kendi derdimden çok devlet hastanesinde ki doktorların ilgisizliği.Evet devletin bunda çok payı var olabilir fakat ortada bir vicdan da söz konusu hastalarında birer insan olduklarını unutmamalı ve ona göre davranmalı.Allah kimseyi devlet hastanesinin vicdanına bırakmasın..Mecbur kalanlarada sabır versin.

Gecmis olsun cnm aynisi gecenlerde basima geldi migdemde bi sikisma surekli delircek bi oluyodum surekli istfra eder oldum su icsem ckardim sonra bagrsklar ayni sklde ishal falan derken ben benden gttim resmen esim geldi aksam sbhlara kdr uyuymdimi grdu hastnye gtrdu beni acile tabi devlete 1 1bucuk sat acilde sira bekledik yok sirayi yazan monitor bozulur azarlarlar iceri almazlar 100 kisi beklio bi doktr koymslar keyfne gore bakiyo falan en son sira zorla geldi bana doktorun yannda giris yapanda bi adam var grdim doktr sedyeye otr dedi otrdm neyn var ddi surekli mgdem skisiyo istfra ediyrm ishal olmsm durmyrm karn agrsndan dedim doktrn yanndaki adam suna bak ya ne icin geliyolar dedi .
Snir oldum ama snra doktr bisi demeden serum yerine yolladi serum takin dedi ilaclari az cok bildigimden metpamit dedi oda migde bulantisi icin iyide kardesm migdem bulanmiyoku surekli istfra edyrm ben zaten blmiyomuyum metpamit icmeyi .
Taktirtmadim serumu bebegm var kucuk yatamam ben dedim ciktim hc bsey yapmadilar dusmeye gor sadece.
Hastaneler berbat halde resmen
Ozelide devletide farksiz degil gecen gunde 1 haftadr gecmeyen bas agrisindn acile gttim bu arada hamileyim ama bu normal.bi bas agrisi degl birde dusmustum 10 gn once ondan snra byle dha artti yururken flan kafamda bisey sisiyo gbi oluyodu agriyla tipin acilne gttik en az 2 saat sira var dediler ozele gttik .
Grdm doktr geldi dedm byle byle surekli basm agrio dusmustum dynmiyorm artk yurrken bisi siisiyo resmen kafamda himmm oylemi hiii himmm deyip durdu sonra parol ic dedi hamilesn bisi yapamam dedi bende biliyrm parolu biseye fayda ettgi yok hap bile degl dedim
Smdi beni bisi yapmdm die dovceksin dedi zorla bana agri kesici igne yapdi
Acil olmasna ragmen 30 tl muayne parasi verdim gene mal mal dondum
Belki kafamda bisi var kmn umrunda hepsi ilgisiz alaksizlar.

Çok geçmiş olsun canım bende küçük kızıma hamileyim allahım bir su geliyor alttan acayip bir ağrı çıldırıyorum eşim hemen hastaneye götürdü özel bir hastane hiçbirşey yapmadılar eşim diyorki bebeği geçtim eşime birşey oluyor allah rızası için yardım edin diye bağırıyor bayan dr bütün bölümlerimiz kapalı akşam 5 de kapanıyor şimdi gidin yarın gelin ultrosona sokarız yarın testte yaparız bugün kapalı dedi geri çevirdi para almayı ihmal etmedi ama paramızla rezil olduk neyse gece gece 3 hastane dolaşdık 3. Cüsü düşük tehlikesi var dedi serum taktı hemen testler yaptı 3 günde yattım hastanede ve devlet hastanesiydi özel olsun devlet olsun fark etmiyor bence drlarda bitiyor iş

Sanırım bu şans işi. Kişiden kişiye değişiyo. İstanbulun enyoğun devlet hastanelerinden birine acile götürdüm annemi.
Karın ağrısıydı şikayet uzun uzuna muayne etti dr tüm testleri, röntgen ve ultrason istedi. Safra kesesi çıkıncada acil dru genel Cerrahı aradı sana hasta göndereyim acil ilgilen diye.
Sabah saatleriydi acil dru bana 4e kadar burdayım bana haber ver amelyat mı çıkış mı olacak diye. Ben panikle acil drunu unuttum. 16:15te kendisi gelip baktı annem ne durumda diye.
Çokta güzel bi bayandı burdanda bir demet teşekkürler kendisine.

Çalışma saatlerinden dem vuruluyor.
Benim babam haftanın 7 günü saatlerce gecenin yarılarına kadar mesailere kaldı.Ama hiç bir zaman işine karşı bir saygısızlık yapmadı.
Hele ki sen canla ilgileniyorsun senin bir farkın olmalı.Sen doktorsun ve en kutsal mesleklerden birini yapıyorsun evet ihtiyacımız var size bu bir gerçek ve basımızdan eksik etmesin rabbim fakat aynı iyi niyeti de karşılıksız bırakmasın.

Hele ki canla ilgilenen insanların bu kadar yoğun mesailerde çalışmaması gerekir zaten. 36 saat uykusuz kalan bir pilotun uçagına biner misiniz? Şöförler bile 9 saatte bir mola vermek ZORUNADA'yken hekimler nasıl aralıksız çalışsın??

Bu ara durumunuz gerçekten üzüldüm. Çok geçmiş olsun.

bir konuya açıklık getireyim.kendim de doktorum sizin yaşadıgınız aynı durum yazın benim başıma geldi.ama bu durumda yapıcak hiçbir şey yok vucudun kendi kendini toplaması lazım.ağrı kesiciye bile grek yoktu boş serum verilirdi o daa vucudun ishalle kaybettiği sıvıyı takviye etmek için.karşı tarafı sorumsuz ilan etmeden önce o konuda gerekli bilgiye sahip olsak keşke

bir konuya açıklık getireyim.kendim de doktorum sizin yaşadıgınız aynı durum yazın benim başıma geldi.ama bu durumda yapıcak hiçbir şey yok vucudun kendi kendini toplaması lazım.ağrı kesiciye bile grek yoktu boş serum verilirdi o daa vucudun ishalle kaybettiği sıvıyı takviye etmek için.karşı tarafı sorumsuz ilan etmeden önce o konuda gerekli bilgiye sahip olsak keşke

Peki bir doktor birşeyin yok derken diğeri neden antibiyotik veriyor. Bizler bu konuyu doktorlar kadar tabi ki bilemeyiz, elbet siz bileceksiniz ama doktorlar bile farklı tedaviler denediğine göre bizim de bu şekilde düşünmemiz normal. Diğeri ilgilenmedi gibi bir izlenim oluşmasının da sebebi bu aslında.

Peki bir doktor birşeyin yok derken diğeri neden antibiyotik veriyor. Bizler bu konuyu doktorlar kadar tabi ki bilemeyiz, elbet siz bileceksiniz ama doktorlar bile farklı tedaviler denediğine göre bizim de bu şekilde düşünmemiz normal. Diğeri ilgilenmedi gibi bir izlenim oluşmasının da sebebi bu aslında.
şöyle açıklıyım.antibiyotiğin bir faydası olmaz büyük ihtimalle dediğim gibi kendim hasta oldum sürünerek iyileştim.antibiyotik veren doktor faydası olur belki ama zararı olmaz mantığıyla vermiştir. zaten hastalar ille de ilaç istedikleri için artık ilaç yazmadan bir hastayı eve göndermek o kadar zor ki.ilacı yazan doktoru bulana kadar geziyor hastalarımız konu sahibi arkadaş gibi.vücut kendini toparlayacak bol sıvı alın dediğiniz anda hasta size bağırmaya hiçbir şey yapmadı bana demeye başlıyor.sağlık sistemi baya çöktü zaten

şöyle açıklıyım.antibiyotiğin bir faydası olmaz büyük ihtimalle dediğim gibi kendim hasta oldum sürünerek iyileştim.antibiyotik veren doktor faydası olur belki ama zararı olmaz mantığıyla vermiştir. zaten hastalar ille de ilaç istedikleri için artık ilaç yazmadan bir hastayı eve göndermek o kadar zor ki.ilacı yazan doktoru bulana kadar geziyor hastalarımız konu sahibi arkadaş gibi.vücut kendini toparlayacak bol sıvı alın dediğiniz anda hasta size bağırmaya hiçbir şey yapmadı bana demeye başlıyor.sağlık sistemi baya çöktü zaten

Antibiyotiğin zararlarını herkes bilirken doktorun çok daha iyi bilmesi gerekir. Bir doktor nasıl antibiyotiğin zararsız olacağını düşünebilir ? Hem de dediğiniz gibi hastanın ihtiyacı yokken. Gerçekten hayret ediyorum. İşte sorumsuz denirken de bu kastediliyor.
Yanlış anlamayın. Burada yaptığımız doktorları karalamak değil asla. İşini hakkıyla yapan büyük çoğunluğu tenzih ederek konuşuyorum kendi adıma. Her meslekte elbette ki her türden insan olacaktır. Konu doktorlar olunca biraz daha ayyuka çıkıyor sanırım :)

Antibiyotiğin zararlarını herkes bilirken doktorun çok daha iyi bilmesi gerekir. Bir doktor nasıl antibiyotiğin zararsız olacağını düşünebilir ? Hem de dediğiniz gibi hastanın ihtiyacı yokken. Gerçekten hayret ediyorum. İşte sorumsuz denirken de bu kastediliyor.
Yanlış anlamayın. Burada yaptığımız doktorları karalamak değil asla. İşini hakkıyla yapan büyük çoğunluğu tenzih ederek konuşuyorum kendi adıma. Her meslekte elbette ki her türden insan olacaktır. Konu doktorlar olunca biraz daha ayyuka çıkıyor sanırım :)
bağırsak için 3 5 gün kullancağımız antibiyotiğin hayati zararı olmaz.hani her ilacın yan etki riski var tabi o ayrı mesele.aslında hastaları suçlamak istemiyorum ama kendim hasta olduğumda boş serum taktım o da sıvı takviyem için.ama bir hastaya boş serum takacağm derseniz ne bedduanız ne hakaretiniz kalır.hergün poliklinikte ölüm tehditleri beddualar altında çalışıyoruz.bu sağlık sisteminde bir antibiyotiğin ne zararı var diyerek hastayı eve göndermek daha kolay.

bağırsak için 3 5 gün kullancağımız antibiyotiğin hayati zararı olmaz.hani her ilacın yan etki riski var tabi o ayrı mesele.aslında hastaları suçlamak istemiyorum ama kendim hasta olduğumda boş serum taktım o da sıvı takviyem için.ama bir hastaya boş serum takacağm derseniz ne bedduanız ne hakaretiniz kalır.hergün poliklinikte ölüm tehditleri beddualar altında çalışıyoruz.bu sağlık sisteminde bir antibiyotiğin ne zararı var diyerek hastayı eve göndermek daha kolay.zaten antibiyotik vermek de direk yanlış bir karar değil.hekimin insiyatifinde.ben olsam vermezdim vermiyorum da

X