Canım Bu Kadar Mı Kıymetsiz ?

Benim ki bireysel bir durum oldu eğer gerçekten yanlış anlaşılmalara gebe bir konu ise özür dilerim.Lütfen sizde sadece hassasiyetimin bundan ötürü olduğunu düşünün.
gündemi takip ederseniz hastanelerde artık silahların konuşmadığı bir gün yok.ve insanlarımızın hepsi için hassas zamanlar olduğu için olaylar artık çabuk alevleniyor.hele böyle forum internet gibi yerlerde eleştiriler başlayınca insanlar birbirlernin düşüncelerinden toplumun bakış açısından etkileniyor.evet sağlık sisteminde çarpıklık var ama biz de en az sizin kadar değişmesini istiyoruz.tekrar geçmiş olsun iyi günler

Bende bi hata bi cahillikle hamile oldugumu ilk öğrendiğimde devlet hastanesine gittim.kadın doğuma yazık kadınları sıralamışlar koltuk bile yokdu arada bir kapı açılıyordu dr ve içeridekiler giren kadınları azarlıyor ve her giren kadına allttan o baktıkları seyle bakıyolardı yazık kadının biri çığlık attı nasıl azarlıyor, sanki bişey var diyor birde kadına...seytan dedi yat bide ben sana yapıyım aynısını sen ne yapıyorsun.ben dehşet içinde bakarken birde bana bakacakmış alttan yok ben baktırmam deyip çıktım arkadan diyorki.kağıt imzala baktırmadım diye yolda ölürsen biz sorumlu değiliz.ndn ölüyosam hamileyim sadece.orda bekleyen onlara mecbur olan hastalara çok üzüldüm. İyiki paramız varda özele gidiyoruz olmasa hunharca yiyecektik o seyi.insan olmayanlara canımızı etmeye muhtaç etmesin rabbim

Arkadaşlar şu 1 haftadır başıma gelenler beni benden aldı götürdü.

Pazar gününden ağrılarım vardı sürekli bağırsaklarımdan ses geliyordu.Ama ben gaz birikmiştir diye oralı olmadım.Pazartesi günü oldu yine aynı şekilde bu ağrılar hafif aralıklarla devam etti ve o günün gecesi afedersiniz bağırsakları bozmuşum..Bu yüzden tipik bir ishal belirtisi olduğu için Muz , Leblebi felan yedim geçeceğini düşündüm..Olaylar böyle gelişti.

O gece hastayım diye nişanlımlarda kaldım ( Ailemle aynı memlekette değilim kayınvalidem bırakmadı sağolsun ).Sabahın 6 sı gibinet bilmiyorum hava yeni yeni açıyor sanki biraz soğuk yerimden kalktım 2 tane tuvalet var evde bende kapıda ki alaturka tuvalete gittim aşırı bir sancım söz konusuydu.İhtiyacımı giderdikten sonra tam kapıdan çıkacaktım ki.Başımın dönmesi ile yığılmam bir oldu.Gerisi muallak hiç hatırlamıyorum aradan ne kadar zaman geçti geçmedi bilmiyorum.Gözlerimi açtığımda bir kaç saniye hafıza kaybı yaşadım her yerim su içinde kalmış bir halde odama gittim ve nişanlıma seslendim o halimi görünce aklı çıktı hemen kimseye haber vermeden bindik arabaya götürdü beni..

İşte sinir bozucu iş ise hastane oldu en ufak bir sorgu sual yok.Neyin var dedi doktor bende anlattım durumu.İlk işi ağrı kesici olan bir serum takın dedi ( Yanlış hatırlamıyorsam Arveles ) yaklasık 30 dk durdu.Ve neyim var dedim salgın salgın yok birşeyin dedi gönderdi.Ben hayatımda bu kadar sorumsuzluk görmedim zaten yattığım sedyeden tutun acil servisin hali berbat derecede pis.Hemşireler içeride bik bik bik dedikodu peşinde geleni gideni azarlıyorlar.Akşama sinemada o film varmış muhabbetindeler.O kadar çok sinirim bozuldu ki hemen orayı terk ettik..İnsan bir kan tahlili yapar belki farklı bir sorunum var nereden biliyorsun muayene bile etmedin beni.Ama alışmışlar artık bir ağrı kesici vur gönder vur gönder..Pratik olacak ya.

Başka bir hastaneye gittim ve bağırsak enfeksiyonu geçirdiğimi öğrendim..Antibiyotik felan verildi hala tam düzelemedim ama o güne göre daha iyiyim.Bu konuyuda açma sebebim.Kendi derdimden çok devlet hastanesinde ki doktorların ilgisizliği.Evet devletin bunda çok payı var olabilir fakat ortada bir vicdan da söz konusu hastalarında birer insan olduklarını unutmamalı ve ona göre davranmalı.Allah kimseyi devlet hastanesinin vicdanına bırakmasın..Mecbur kalanlarada sabır versin.

bu kış bende bağırsak enfeksiyonu geçirdim beraberinde üst solunum yolu enfeksiyonuda vardı. ateşte yaptı. dokuz eylül üni hastanesi aciline gittik. ateşim var, su içsem affedersin ishal gibi olduğu şekilde çıkıyordu. duramıyorum yerimde. acilde aldılar içeri 10dk bekledim gelen yok yarım saat oldu gelen yok, gidip doktorumu soruyorum gelecek bekleyin diyorlar. bu arada benim olduğum tarafta 6 sedye var gelen gidiyor, gelen gidiyor. ben orda 40 dakika bekledim en sonunda dayanamadım özel hastaneye gittim. orda doktorun biri geldi, öteki gitti hemşire desen üstüme kadar örttü. Haklısın Allah kimseyi devlet hastanesinin vicdanına düşürmesin

Hayatımda devlet hastanesine 1 yada 2 kez gittim cidden kimse işini dogru duzgun yapmiyor arada bikaç vicdanlı işini yapan doktorlar var oda şansına özeldede oluyor hatta bazen bir kere gozumu actım hastanede omzuma dokundum biraz acıdı acıp bir baktım cizik var bikaç tane narkozdan uyandım siz bana naptiniz diye ortaligi ayaga kaldırmıstım
Giyinirken ,hastaneden cikarken oyle bir ilgi özen gosteriyorlar ki tamamen yapmacık Allah bilir ben narkozdayken beni ne bicim tasidalarsa omzum o hale gelmis .. gozumu acinca ilgilensen nolur

Pazar gününden ağrılarım vardı sürekli bağırsaklarımdan ses geliyordu.Ama ben gaz birikmiştir diye oralı olmadım.Pazartesi günü oldu yine aynı şekilde bu ağrılar hafif aralıklarla devam etti ve o günün gecesi afedersiniz bağırsakları bozmuşum..Bu yüzden tipik bir ishal belirtisi olduğu için Muz , Leblebi felan yedim geçeceğini düşündüm..Olaylar böyle gelişti.

O gece hastayım diye nişanlımlarda kaldım ( Ailemle aynı memlekette değilim kayınvalidem bırakmadı sağolsun ).Sabahın 6 sı gibinet bilmiyorum hava yeni yeni açıyor sanki biraz soğuk yerimden kalktım 2 tane tuvalet var evde bende kapıda ki alaturka tuvalete gittim aşırı bir sancım söz konusuydu.İhtiyacımı giderdikten sonra tam kapıdan çıkacaktım ki.Başımın dönmesi ile yığılmam bir oldu.Gerisi muallak hiç hatırlamıyorum aradan ne kadar zaman geçti geçmedi bilmiyorum.Gözlerimi açtığımda bir kaç saniye hafıza kaybı yaşadım her yerim su içinde kalmış bir halde odama gittim ve nişanlıma seslendim o halimi görünce aklı çıktı hemen kimseye haber vermeden bindik arabaya götürdü beni..

İşte sinir bozucu iş ise hastane oldu en ufak bir sorgu sual yok.Neyin var dedi doktor bende anlattım durumu.İlk işi ağrı kesici olan bir serum takın dedi ( Yanlış hatırlamıyorsam Arveles ) yaklasık 30 dk durdu.Ve neyim var dedim salgın salgın yok birşeyin dedi gönderdi.Ben hayatımda bu kadar sorumsuzluk görmedim zaten yattığım sedyeden tutun acil servisin hali berbat derecede pis.Hemşireler içeride bik bik bik dedikodu peşinde geleni gideni azarlıyorlar.Akşama sinemada o film varmış muhabbetindeler.O kadar çok sinirim bozuldu ki hemen orayı terk ettik..İnsan bir kan tahlili yapar belki farklı bir sorunum var nereden biliyorsun muayene bile etmedin beni.Ama alışmışlar artık bir ağrı kesici vur gönder vur gönder..Pratik olacak ya.

Başka bir hastaneye gittim ve bağırsak enfeksiyonu geçirdiğimi öğrendim..Antibiyotik felan verildi hala tam düzelemedim ama o güne göre daha iyiyim.Bu konuyuda açma sebebim.Kendi derdimden çok devlet hastanesinde ki doktorların ilgisizliği.Evet devletin bunda çok payı var olabilir fakat ortada bir vicdan da söz konusu hastalarında birer insan olduklarını unutmamalı ve ona göre davranmalı.Allah kimseyi devlet hastanesinin vicdanına bırakmasın..Mecbur kalanlarada sabır versin.

Yanlis anlamayin ama o devlet hastanesindeki saglik personeli de insan!siz farketmiyor olabilirsiniz ama onlar nobetlerinde bir iki saatlik uykularla duruyorlar..mutlaka rahatsizlanmissinizdir..ama bu sekilde kimseyi zan altinda birakmayin!hemsire insan degil robot degilmi???hicbirsey konusmadan yedi yirmidort sadece hastayla ilgilenecek doktorun ayaklari su toplayacak ama olsun onlar insanmi???!!!! Robot onlar,herhalde ozel hastaneye giden hasta sayisiyla devlet hastanesine giden hasta sayisi ayni degildir..onlarca hastaya bakan doktorlari ve hemsireleri boyle kotuleyemezsiniz siz!!!sizden durumu faha acil olan insanlarla da ilgilenmek zorundalar farkindasiniz degil mi?tutup boyle yuzlerce kisinin okudugu bir yere devletin en cok calisan memur kesimini ne hakla yeriyorsunuz?biraz empati kurun.

Geçmiş olsun öncelikle, böyle durumlarda sessiz kalmayın işini mükemmel yapan sağlık personelleri var, kötü yapanları şikayet etmek lazım toplum olarak susmamak lazım, ama onlarda insan diyenler var e bizde insanız insan gibi muamele yapmaya mecburlar, işlerini layıkıyla yapmaya mecburlar, kimse kusura bakmayacak, kaldıramıyorlarsa o işi yapmayacaklar.

Hamileyken nst ye girmiştim son nst mdi, orda ki hemşire sürekli yanına gelen personele şikayet ediyordu ayyy çok kalabalık ayyy bir kahvaltı yaptırmadılar bir değil iki değil sürekli söylendi oturdu bir güzel kahvaltısını da yaptı o kadar hamilenin yanında! İçim içimi yedi bir şey söylemediğim tepki vermediğim için o kadar pişmanım ki nasıl susabildim inanamıyorum kendime! Normalde susmam böyle şeylere, mesai saati içinde kahvaltı yaptığı yetmiyormuş gibi söylendi hanımfendi! Evinde yap çık yapamıyorsa bu benim sorunum mu.

bu doktora göre değişiyor sanırım, başımı vurduğumda devlet hastanesinin aciline gittim, doktor inanılmaz ilgilendi, tomograafi çekicekti gebelik şüphen varmı falan dedi şaştım kaldım, midem bulanmıştı bikeresinde özel hastanenin aciline gittim hiç gebelik varmı yokmu sormadan bastı serumu. neyim var dedim miden bulanmış dedi bana :))

vallahamı deseydın...yuh bu doktorlara....
konu sahıbı arkadas sen ılk defa gıttın herhalde tuhaf geldı....ben çok gıttım neyın var hımmm şak serum....bu kadar ne tahlıl ne bişiy.....
acıl servıslerın halı helede devlet hastanelerının çok çok vahım

Bu devlet hastanelerine bir cözüm bulunsa artik keske.
Gercekten bir hastaya ayiracaklari vakit cok kisitli..

Doktorlarin kendisine gelince.. evet cogu doktora bende kiziyorum islerini düzgün yapmiyorlar.. yurtdisinda yasadigim halde bile. Ömrümde ilk defa acile gittim gittigime pisman ettiler. Normalde kendi doktorun olacaksin kafasindayim ama acilar icinde kivrandigim icin aile doktoruma gittim orda beni ilk önce hayatim hakkinda sorguladi konuyla alakasiz sorular sordu hayat dersi vermeye calisti bana sonra taciz edercesine hareketlerde bulundu doktor bey belki ben yanlis anlamis olabilirim ama rahatsiz oldum. O da gecici olarak ordaydi. Normal Doktorum tatildeydi.
Ardindan acile gittim.. iki üc saat bekledim..benden sonra gelenleri aldilar koridorda en son tek kaldim.
En sonunda doktor hanim geldi. Ama yasadigim ülkenin diline bile hakim degil di kendisi yabanciydi.
Birseyler zirvaladi anlamadigim icin sordugumda sinirlendi üstüne. E nerden anliyim rus bir siveyle yarim yamalak konusuyor. Artik Böbregimde mi nerde tas varmis iki tane ama esininde varmis öyle anlatti. Birsey olmazmis. Sonra da Serum takti ameliyata cagirdilar birakti gitti beni. Hadi 45 dk daha bekledim yine gelene kadar. O gün ne sinirlenmistim.
Sabahin köründe gittim kahvalti bile yapmadim aksam saat besi geciyor ciktim. Zaten benimle ilgilene kadar agrim bile gecmisti.

Baska bir zaman kilosuzluk problemim icin gittigimde aile doktorum dalga gecmisti.. cips cukulata ye kilo almak icin dedi resmen bana. Ne güzel zayifmisin. Aylar sonra baska bir derdim icin gittigimde ahh nekadar zayifsin cok sagliksiz dedi.. keske cips cukulata konusunu hatirlatsaydim kendisine.. icimde kaldi :KK11:

Son düzenleme:
Öcenlikle geçmiş olsun. Ben bu işin artık devlet-özel ayrımından kaynaklandığını düşünmüyorum. Çok ilgisiz, sıradan sanki tıp okumamış mahalle abisi/ablası tarzında olan doktorlar olduğu gibi melek diye tabir ettiğimiz doktorlarda var. İşini seven ve önemseyen. Tamamen insani bir durum yani. Çünkü benim sabahın 6 sı demeyip kalkıp gelen, kardeşiymişim gibi davranan doktorumda oldu, iğreniyormuş gibi kalemle muayene edende. Allah vicdan versin diyorum. Bazı hastaneler çok yoğun oralarda istisna tabii..

bu tamamı ile hastanesine ve doktoruna göre değişen birşey
benim babamın beyin kanaması geçirip acil ameliyat olması gerektiğini belirleyip cerrahı çağıran da bir doktor
beni sabahlatıp doğru düzgün sıkıntımı gideremeyen ayrıca teşhisi de koyaman bir doktor üstelik bu hastane türkiyenin en yüksek puanı ile öğrenci alan tıp fakültesi

gerçekten burda yaptığınız şey karalamaktır . Herkesi aynı kefeye koyamazsınız . Bir Sürü ilaç yapıp olur olmadık gereksiz tüm testlere soksalar gerçekten o doktordan iyisi olamazdı değil mi ? Her doktorun tedavi prensibi farklıdır . Bayımışsınız yüksek ihtimal sıvı kaybı dolayısıyla tansiyonunuz düşmüş . Sıvı kaybını yerine koymaya çalışmış hepsi bu . Acillerden cok yüksek beklentileriniz var . Acil o an sizin baygınlık Geçirme sebebini anlar ona Yönelik tedavi yapar . Sonra gerekli birime yönlendirir . Tatmin olmazsanız doktor doktor gezersiniz o da sizin bileceğiniz iş . Insanlar ne şartlarda Çalışıyor gerçekten bi fikriniz yok bence . Türkiyede belirli bi standart tedavi hiç bir zaman yoktur . 10farklı doktor aynı hastalığı 10farklı şekilde tedavi edebilir . Size kalsa herkes önünüze kul Köle Olmalı özel hastane diye yağlayıp ballamalılar . Bazı arkadaşlar öçözel hastane acillerinde para ödediklerinden bahsetmişler . Bu da özel hastanenin değil sağlık bakanlığının bir Uygulamasıdır acilleri gereksiz yere meşgul eden hastalar için . Lütfen azıcık anlayışlı olalım .

Evet işte tam olarak anlatmak istediğim bu vidanlı yaklaşılması ve işlerini doğru yapmaları.
Fabrikasyona sarmış durumdalar ve bu hiç hoş birşey değil.
bazı dr lar gerçekten otomatiğe bağlamış durumda...yaz gönder....
kızımı baş ağrısı şikayetiyle 4 dr gezdirdim...biri ağrı kesiici verdi diğeri boyun kemiğide uzama var dedi öteki hayır hiçbirşey yok psikolojik dedi..... tam 1 yıl sonra öksürük için götürdüğüm dr a denge de kayıp olduğunu söylememle ,beyin tümörü olduğunu büyüdüğünü ve beyinciğe baskı yaptığı için denge problemiyle öğrendik...şükür atlattık ama su an sağ taraf elinde ağır kaldırdığında titreme oluyor....fazladan yapılacak 1 tetkik kızımın ameliyat süresini ve ameliyat izini daha küçük kılabiliirdi....
onun için allah hepimizi vicdanlı insanlarla karşılıştırsın....
sana da çokça geçmiş olsun....

özel devlet farketmiyor canım. Allah vicdan sahibi doktorlar la karşılaştırsın. eşimi bulunduğum semtin en iyi denen özel hastanesine götürdük. Hastane sahibi de bir siyasetçi aynı zamanda. Eşim mide kanaması geçirdi. Ambulans geldi bir iğne yaptılar 10 dk lık mesafe. Fatura 250 tl 7 yıl öncesi olan olay.

Neyse dedik. Doktor mudur nedir geldi tomografi ye alın dedi. Dedim netomografi si adam mide kanaması geçiriyor endoskopi ye gitmesi gerek. Kafasına darbe almadı ki. Aldık eşimi o 250 tl yi de ödemedim attım önlerine 50 tl. Eşimi Samatya devlet e götürdüm.

Hemen testleri yapıldı endoskopi röntgen ne varsa. Ve kanama büyük olduğu için acil ameliyata almak gerekti. Ama ameliyathaneler full dolu. Hemen bir ameliyathane açtılar diğer ameliyatlar uzayınca nakil varmış çünkü. ve doktorumuz resmen yanımıza gelip bizi teselli etti.

Zaten öyle bir ekip ki ekibin içinde bir tane mi fiyasko olmaz. Hepsimi süper olur.

Ama aynı hastanede başka bir ekipte olan bir cerraha muayene oldum. kıl dönmesi için gittim. Adam beni antibiyotik verip yolladı kullandım gittim tamam iltihap geçmiş dedi. Eee dedim ameliyat ameliyat olman gereken zamana ben karar veririm falan gibi saçmaladı. 2 sene sonra benim o kısım resmen yanık gibi oldu tekrar aynı hastaneye gittim eşimin doktoruna randevu aldım. Tesadüf Ogün heyyetteymiş başka doktora yönlendirelim dediler. Aaa bir baktım o doktor. Dedim 2 yıldır böyle bir sorunum var. Bana dediği laf iki yıldır aklın nerde. Valla dedim size sormak lazım 2 yıl önce siz ameliyat etmediniz. Ve yine ameliyat etmedi durumun öyle bir hal almış ki başka doktora gidince acil ertesi gün ameliyata aldı.

Yani aynı hastanede iki doktor. Bir özel birde ssk hastanesi örneği Sana :)

rabbim işinin ehli vicdan sahibi doktorlar la karşılaştırsın. Çocuğu mu da hep istanbulun en büyüğü bilinen kadın doğum araştırmaya götürürüm. Acil olupta beklemiş liğim hiç yoktur. En azından devlet hastanesi doktoru bizi hasta olarak görüyor müşteri değil diye düşünüyorum

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun. Evet hiç dinlemiyorlar bile ben daha iki kelime söylemeden hemen reçete yazıyor, 3-5 adet ilaç..

Ayni durum benim de basima geldi ben yurtdisinda yasiyorum ve türkiye tatilim sirasinda asiri ishal, kusma, ates, eklem agrilari ve bayilmalarim fln oldu. Devlet hastanesi hic soru sormadan baska birine kullanmis olduklari igneyi bendede kullanacaklardi ki annem vardi allahtan.
Akdenizanemisi ilik nakli olali fazla olmamisti adamlar soru sormadan canimdan edeceklerdi beni mikroplu igneleriyle. Zaten ilgi sifir surat bes karis insan degiliz sanki..

Back
X