Canım çok sıkıldı..

sadece uykusuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
116
43
98
35
Kızlar, patronum aradı sabah 9.20 gibi ofiste misin dedi ben hayır ama çıkmak üzereydim dedim biz cumartesileri 9 demiştik dedi ben de 9,9.30 gibi dediniz bende her cumartesi 9.30da geliyodum dedim yok dedi zaten 14.30'da çıkıyosun dedi 9.30 çok geç işe gelmek için dedi. Hafta içi zaten 8.30'da geliyosun dedi ben de tamam dedim sinir oldum ama çok çünkü 9.30 demese hadi bir şey demiycem ama off çok sinir oldum..
Daha devamı da var cevaplarsanız devam ederim.Kimseye anlatmadım iyi ki burası var...

Niye cevaplarasak devam edeceksiniz, alacağınız cevaplara göre mi anlatacaksınız devamını.?

Patron haklı maalesef. Cumartesi mesai varsa hafta içi olan saatte başlar. Adam siz işe yeni başladıysanız göz boyamak için "yeaa Cumartesileri de 9:30 da geliyoruz "demiştir.

Ayni benim eski patron. normal sabah mesai 8, ama trafige takildin 15 dkka gec kaldin ya o gun burnundan gelir,hic toleransi yoktu. benm gec gelmemi is yerinde calisan arkadaslar ispiyonluyordu. sizde de oyle bir durum olabilir. dikkat edin

ben üstlerimden emir alınca saat söylüyorlarsa genelde 15 dk yarım saat erken giderim.

çünkü genelde bunu disiplin olarak görüyorlar ve eğer bir kez disiplinsiz damgası yerseniz düzeltmek çok zor olur.

atıyorum 9-9.30 gibi dediyse, ben 8.45 gibi giderim oyalanırım orda 15 dk en kötü o mutlaka bi gelir kontrol eder vs. seni zaten "bu vaktinde geliyor" diye kodlarsa beyninde bi süre sonra takibi de azaltır 9 gibi gelmeye başlar öyle devam ederdim ben olsam bu durumda.

valla 8de gel dediğinde 7de gitmişliğimi biliyorum. kanıtlamak için de saatin önünde foto çekilirdim hatta sorarsa diye

ya mesela geçenlerde de dolmuşla bir yere gitmem gerekiyordu ben yanlış dolmuşa binmişim bir de o gün karnım ağrıdı midem bulandı çok kötü oldum neyse geldim hesap çıkart dedi dolmuş 4 tl ama ben yanlış bindiğim için 2 tl fazla verdim yazdım 6 tl dolmuş diye dolmuş neden 6 tl dedi bende söyledim e neden benden kesiyorsun dedi bir daha olmasın dedi bende tamam dedim o an düşündüm acaba hangisi bir daha olmasın diye yanlış dolmuşa mı bi daha binmiyim yoksa onun parasından mı almıyım diye yani çok sinir oldum aslında tamam haklı olabilir ama 2 tlnin de lafını etmesi çok saçma geldi demek ki insanlar böyle zengin oluyor gerçekten

mesela masasını siliyorum dedi bez kokuyor bekledği için cifle yıka durula öyle sil dedi bende tamam dedim ondan sonra öyle yaptım hep, bir gün geldi işe sanki ben silmemişim gibi bezleri getir de silelim şurayı dedi getirdim bu kokuyor dedi cifle yıka dedi silmiştim dedim ama yani 1,2 saat içinde ne kadar kokusu gidebilir bilemiyorum çok saçma bence bu kadar da abartılamaz neyse cifle yıkadım hah dedi şimdi kokmuyor dedi neyse işte öyle

Burda olay 2 tl değildir ben olsam kendi yaptığım yanlışı işyerimin giderine yazmazdım...patronun haklı miktar önemli görünmeyebilir ama davranış hoş değil...bir de 9-9 30 arasi bir saate 9 30 da gitmek de yanlış...9 da gitmeniz istenmiş aslında ama geç kalabilirsiz yolda bişey olur vsvs diye yarım saat obsiyon tanınmış...bu tarz ufak tefek şeyler iş disiplini adına önemlidir

işte o gün yani dün işe geldim aradım tekrar aynı şeyleri söyledi saati falan zaten işe girdiğimden beri aynı şeyleri yüz kere söylüyor ben söylediklerinin çoğunu yaptım bir iki şey unuttuğum oluyordu sadece neyse dedi şöyle benim odamın tozunu al çünkü dün elimi bir attım toz geldi dedi ama kesin yalan söylüyor çünkü ben üstünkörü olsa bile her yerin tozunu alıyorum ve yani ne kadar toz olabilir ki
neyse yaptım birkaç saat sonra tekrar aradı işte napıyosun dedi kitap okuyodum dedim yaptın mı dedi bende biraz düşünerek cevap verdim yaptım dedim düşünerek cevap verdin dedi bende yerleri silmedim dedim dedim zaten cumartesi kimse gelmiyor diye dedim.öyle olmaz zaten cumartsi pazartesiye hazırlıktır dedi oturrak,kitap okuyarak geçirme hem ben haftasonu çalışıyorum dedi tamam dedim zaten son zamalarda çok temiz değil dedi senden önceki çalışan daha temizdi dedi bir de üstüne üstlük ve ben çoğu zaman her gün siliyordum yerleri yani insan sinir olur temiz yeri bir daha siliyosun üst üste ondan bende dip köşe silmedim sadece son zamanlarda ama ya gelseniz burası pis diyemezsiniz o kadar söylüyorum size neyse çok uzattım kusura bakmayın ama yani bunlar saçma, basit gelebilir çok büyük problemler değil ama ben baya taktım esen kalın

yazmazdım diyorsun ama hesaplayadabilir o zaman ne cevap vericem
yani ben de bilemedim saat konusunda işte bu benim ilk işim hem ama sütten ağzım yandı bir kere dikkat edicem artık

9-9 buçuk arası diyorsa 9 da gel en geç 9 buçukta ofiste ol dur onun adı, o yüzden 9 da gidin yarım saat için laf işitmeyin.
dolmuş konusunda halkı, sizin yanlış araca binmeniz onun sorunu değil, burda mesela 2 lira ya da 50 kuruş olması değil, sizin dalgınlığınızın bedelini patrona ödetmeniz.
ilk işiniz sanırım yoksa patrona, yerleri silmedim kitap okuyorum demezdiniz, bundan sonra aman diyim bu kadar dürüst olmayın...

9-9,30 diyorsa söylediği en geç saat dikkate alınmaz, erken saat veya en azından ikisinin ortası alınır.

Yani sizin en geç 9.15'te ofiste olmanız gerekir. İmkanları sonuna kadar zorlamayın, erken gitmek geç kalmaktan iyidir.

2 TL konusunda da haksızsınız, sizin yaptığınız bir hata, cebinizden karşılamanız gerekir. Patronunuz anlayışlıysa da önce sorarsınız, böyle böyle oldu ekleyeyim mi diye, duruma göre hareket edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…