• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım çok sıkkın lütfen bu konuda bana yardım edin ben mi yanlışım

yanlış birşey yaptığınızı sanmıyorum içiniz bence rahat olsun fazla buyutmuş... asıl her istediğini alan çocuğun gelişimi problemli olur durdurak bilmeyen gözü doymayan nesiller yetişir... çocuğun alacağı ve almayacağı şeyler vardır... kendi malınız diilse bişeyi kullanmalarını pek doğru bulmuorum paylaşılcak bişi deil örümcek...

Ayy klasik bir benim çocuğum prens/prenses sendromu. O ne derse o an olacak, başkaları bile çocuğun huyuna gitmek "zorunda", bir dediği iki olmayacak!

Kendisi bizzat çocuğun gelişiminin içine ediyor haberi yok.

Ayy ne sinir oldum ya .
Ne kadar hadsiz ve dengesiz bi arkadaşınız varmış ,madem o kadar çocuğunun gelişimi önemli doğru düzgün eğitsin çocuk neyle oynayıp neyle oynamayacağını bilsin benim de bi kızım var ve asla ne kendi evimde nede başka bi evde hiç birşey saklama ihtiyacım olmadı bazı şeylere (kitaplar ,vazolar, çiçekler ,TV vs.) dokunöaması gerektiğini öğretmiştim çünkü arkadaşınız da aynısını yapsın başkalarına laf etmeden önce... Siz haklısınız sıkmayın hiç canınızı ve mesafenizi net bi şekilde koyun .

Çocuğunun gelişimini bu tip uyarmalar etkiliyorsa,otursun evinde geliştirsin çocuğunu.Millet onun çocuğunun gelişimi bozulacak diye kendi sınırlarını aşacak değil dimi.Sinir bozucu bir tip bencede görüşmemeye değer.

Amaaan salla gitsin o zaman.. Ömür törpüsü böyle arkadaşlar.. Çocuğum rahatsız mı etti diye düşünmüyor da... Bizim ödümüz kopar rahatsızlık mı verdik diye millet "çocuğum rahatsız oldu" diye düşünüyor...

5 aylık bir bebeğim var ona örümcek aldım bu arada iki arkadaşım akşam oturmaya geldiler ikisininde 1 er çocuğu var ben de yemek hazırlıyordum mutfakta gelip bana bu örümcek kaç kiloya kadar taşır dedi ben de tam bilmiyorum 9 muydu 13 müydü ne diye cevap verdim sonra kendisi örümceği alıp bebeğimin odasına koydu velhasıl oturduk ettik oğlu kitaplıktaki eşimin kitaplarını alıp oynamak için odaya götürüyordu ben de görünce çocuğa bebeğim onlar oyuncak değil hadi gel yerine koyalım sen oyuncaklarla oyna deyip çocukla beraber yerine koydum ertesi gün diğer arkadaşım bana mesaj atıp bana kırıldıklarını söyledi örümcek için 9 kilo demem çocuklarınız kullanamaz anlamına gelmiş ben de gerekli cevabı verdim sonra bana kitap konusunu söyledi onları çocuğundan almam gelişimi ve karakterine etki ediyormuş ben de kızıp dövmedim ki güzel bir şekilde anlatıp yerine koyduğumuzu söyledim kızıp dövemezsin zaten ne haddine dedi bana ki ben asla çocuklara karışmayan biriyim gelen arkadaşım rahatca gelip rahat otursun diye biz mutfakta otururuz çocuklar oturma odasında bir defa da gidip bakmam çocuklar ne yapıyor diye anlayacağınız bana gönül koydu kötü bişey yapmamama rağmen bu arkadaşa nasıl bir tutum sergilemeliyim

Siz buna arkadaşım mı diyorsunuz ?
Yol verin gitsin,ufacık şeyden ki olan birşey yok !!!
Bukadar kelime sarf etti ise bundan size HAYIR gelmez,

İyi de çocuk önce en yakındakinin (anne,baba,kardeş) hakkını gözetmeyi bilecek ki sonra diğer insanlara da uygulasın.
Ben o hocayı doğru bulmadım. Evdeki eşyaya zarar vermemesi gerektiğini dokunmadan öğrenebilir. Çok merak ettiği bir şey incelemesine izin verilir ama yerine koymak şartıyla. Bu onu pısırık yapmaz. Sınırını öğretir.

Sınırsız çocuk yetiştirme merakı nereden peyda oldu anlamadım.

Bence bu sınırlamanın da bir dönemi vardır 3 yaşındaki bir çocuk keşif aşamasındadır ve gereken güvenli ortam sağlanarak serbest bırakılmalıdır. Aksi taktirde çocuğun özerklik duygusu zedelenebilir diye düşünüyorum.

5 aylık bir bebeğim var ona örümcek aldım bu arada iki arkadaşım akşam oturmaya geldiler ikisininde 1 er çocuğu var ben de yemek hazırlıyordum mutfakta gelip bana bu örümcek kaç kiloya kadar taşır dedi ben de tam bilmiyorum 9 muydu 13 müydü ne diye cevap verdim sonra kendisi örümceği alıp bebeğimin odasına koydu velhasıl oturduk ettik oğlu kitaplıktaki eşimin kitaplarını alıp oynamak için odaya götürüyordu ben de görünce çocuğa bebeğim onlar oyuncak değil hadi gel yerine koyalım sen oyuncaklarla oyna deyip çocukla beraber yerine koydum ertesi gün diğer arkadaşım bana mesaj atıp bana kırıldıklarını söyledi örümcek için 9 kilo demem çocuklarınız kullanamaz anlamına gelmiş ben de gerekli cevabı verdim sonra bana kitap konusunu söyledi onları çocuğundan almam gelişimi ve karakterine etki ediyormuş ben de kızıp dövmedim ki güzel bir şekilde anlatıp yerine koyduğumuzu söyledim kızıp dövemezsin zaten ne haddine dedi bana ki ben asla çocuklara karışmayan biriyim gelen arkadaşım rahatca gelip rahat otursun diye biz mutfakta otururuz çocuklar oturma odasında bir defa da gidip bakmam çocuklar ne yapıyor diye anlayacağınız bana gönül koydu kötü bişey yapmamama rağmen bu arkadaşa nasıl bir tutum sergilemeliyim
Bunlar ne biçim arkadaş uzak dur gidip gelme.

bayağı sorunlu tipler çok belli

Sen haklısın sonuna kadar..Bu çocuğuna hayır diyemeyenler yüzünden bizler çekiyoruz..

Vah vahhh ne kötü bir anneymişimde haberim yokmuş. Nereye gitsem kızımın peşindeyim. Onu alma kırarsın Bunu yapma dökersin....... Kızımın gelişimini altüst etmişim meğer :-)

Kendi göz kulak olursa kimse çocuğundan rica ederek bile olsa kitapları geri almazdı
Abartmış bu çocuğa kimse şunu getir onun yerine oyuncak demezse çocuk doğruyu bilmez öyle alışır şımarır
Kendi evinde şımartsın, hiç alttan alma az öz görüş

gereksiz alınganlık etmiş arkadaşın, her evin kendine ait kuralları vardır eğer arkadaşların senin evine geliyolarsa onlarda çocuklarıda senin evinin kurallarına uymak zorunda tabiki

Bence bu sınırlamanın da bir dönemi vardır 3 yaşındaki bir çocuk keşif aşamasındadır ve gereken güvenli ortam sağlanarak serbest bırakılmalıdır. Aksi taktirde çocuğun özerklik duygusu zedelenebilir diye düşünüyorum.
nerde ne yapması gerektiğini bilen çocuk güvende hisseder.
özerkliğin sınırını bilen çocuk mutlu olur.

Benim oğlun 3 yaşında biniyor kardeşinin örümceğine araba gibi kullanıyor sizin misafirleriniz olayı abartmış bu yüzden kırılır mi takma kafana bazen anneler gereğinden fazla hassas

Çocuğu kitapları alıp karştırabildiğine göre örümceğe binemeyecek kadar büyük demektir. Bu konuyu sana sorması bile çok saçma. Arkadaşın bencilin tekiymiş kusura bakma ama bence arkadaşlık bu değil zaten. Kendi yapması gerekeni siz yapmşsınız ve bu yüzden kırılmış mı size. :KK57::KK57: ben şookk :KK20::KK20::KK20:

Yasaklar ve kurallar insani insan yapar. Bu zihniyetle yetisecek cocuklari dusunemiyorum. Alabildigine free(!) bi dunya. Tabi belirtmeden olmaz yalniz kendi freeeee...

Back
X