• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım çok sıkkın lütfen bu konuda bana yardım edin ben mi yanlışım

ben de egede yaşadım baya ordan kaldı belki de şimdi farkettim :) görüşmeyi düşünmüyorum ben de kesinlikle ama bana söylediği sözler çok ağrıma gitti kitabı almama gerek yokmuş o zaten çocuğunu takip ediyomuş zarar vermesine izin vermezmiş hayırı öğrenmesi gerekmiyor mu dediğimde senin demene gerek yok ben çocuğuma öğretirim gerekeni seni ilgilendirmez dedi

Acilen bu psikopatla ilişiğini kes. Hem diger arkadaslara istinaden yuruteci vermek zorunda da degilsiniz. Yok amcasi (umarım doğru hatirliyorumdur) herseyi elinden alıyormusta bre bre bre.demekki alınmasi gerekmeyen şeyleri aliyormus çocuk ki sen müdahale etmediğin için onlar ediyormuş.

Bi garip geldiler. Ben goruşmeyin derim. Bu insanlar daha cok sıkarlarlar bu gariplikleriyle canınızı.

Aman ne bozulması kolay psikolojileri varmış, böyle pıçı pıçıyla bencil ve başkalarının haklarına saygı duymayan çocuklar yetiştiriyolar farkında değiller. Sonra toplum olarak uğraş işin yoksa.
Sıkmayın canınızı siz kesinlikle çok haklısınız, ifrit oluyorum böyle alıngan ve her kelimemden bi mana çıkarmaya çalışan insanlara, uzak durun derim

Demagoji yapan tip mi o ? Hemen kaç hiç durma .Birkaç dakika kalsan yanında psikilojini alt üst eder :KK53:

Kitaptan oyuncak olur mu canım?O kadar laf salatası yapacağına gitsin de bir oyuncak alsın.Iyyy :KK14:

kişisel gelişimi çok öğretmek istiyorsa başkasının evinde istediği gibi davranamayacağını, başkalarının eşyasını ONU TAŞISA BİLE istemediği taktirde kullanamayacağını öğretmekle başlasın. bir daha asla davet etmeyin evine de gitmeyin ben olsam böyle yapardım.
benim evimde de kitaplığım var ve kitaplarım benim için değerli çocuk bu yırtar, ben yıllardır saklamışım senin veled gelip yırtacak kitaplarla oynamaması gerektiğini annesi söylemesi gerekirdi
asla karşısında ezilmeyin haklısınız hakkınızı savunun

Böyle özgür olsun,kişiliği etkilenmesin ayağına,milletin evinin altının üstüne getirilmesi moda oldu. Ne münasebet yahu.
Gayette güzel söylemişsiniz çocuğa,oyuncak da vermişsiniz. Çocuğa bağırsanız anlarım. Bakın bende çocuğuma,biri yapma ,etme desin istemem,bu sebeple dememesi ićin elimden geleni yaparım. Kimsenin eşyasını karıştırmasinı istemem,öğrendi dokunmaz asla,yada ne bileyim başkasının evinde gezerek yemek yemez ki evde bunu yapan bir çocuk,müdahale etmem,ama annemin evi dahi olsa bilir masada oturup yiyebileceģini. Özgürlükse evet özgür ama kendi evinde özgür benim kızım. Başkasının evinde olamaz,olmamalı. Çok bozuluyorsa arkadasinız evinden çıkmasın,evinde hangi özgürlüğü tanıyorsa tanısın ama eminim evde çocuğuna daha fazla müdahale ediyordur.
Mesafenizi koruyun,gayette haklısınız.

Kendi acaba evine gelen çocukların her istediğini veriyor mu.Kitap yerine bıçak, makas isteseydi ağlasaydı onu da verdirecek miydi.Çocuk bu herşeyi ister,sonu glmez.Çocuğun psikolojisindan bahsediyor arkadaşına karşı haddine değil seni ilgilendirmez deyip arkadaşının psikolojisini bozuyor. Ben de kızımla anneme bile gitsem herşeyi kurcalamasına izin vermem.Bana gelen de olsa zarar verme ihtimali varsa izin vermem.İyi valla Onun çocuğunun keyfi olacak diye örümceği kırsın kitabı yırtsın.Acaba çocuğun her istediğinin de yapılmasının da sakıncalı olduğunu biliyor mu

şimdi tekrar mesaj attı çocuğu konusunda çok hassasmış ve kendisi zor şartlarda büyümüş yokluk içinde amcalarına giderlermiş neyle oynasalar ellerinden alırmış bu onu çok etkilemiş ve çocuğunun etkilenmemesi için elinden geleni yapıyormuş
Cevap vermeyin derim. Valla bende misafirliğe gittiğimde koltuktan kalkmaya korkardım annem bi kaşlarını çatardı wc bile gidemezdik. Dünyada tek ona yapılmış bişey değil yani. Bence daha az görüşün ayıp yani misafirliğe gelmiş bide eleştiri yapıyor kadın.

5 aylık bir bebeğim var ona örümcek aldım bu arada iki arkadaşım akşam oturmaya geldiler ikisininde 1 er çocuğu var ben de yemek hazırlıyordum mutfakta gelip bana bu örümcek kaç kiloya kadar taşır dedi ben de tam bilmiyorum 9 muydu 13 müydü ne diye cevap verdim sonra kendisi örümceği alıp bebeğimin odasına koydu velhasıl oturduk ettik oğlu kitaplıktaki eşimin kitaplarını alıp oynamak için odaya götürüyordu ben de görünce çocuğa bebeğim onlar oyuncak değil hadi gel yerine koyalım sen oyuncaklarla oyna deyip çocukla beraber yerine koydum ertesi gün diğer arkadaşım bana mesaj atıp bana kırıldıklarını söyledi örümcek için 9 kilo demem çocuklarınız kullanamaz anlamına gelmiş ben de gerekli cevabı verdim sonra bana kitap konusunu söyledi onları çocuğundan almam gelişimi ve karakterine etki ediyormuş ben de kızıp dövmedim ki güzel bir şekilde anlatıp yerine koyduğumuzu söyledim kızıp dövemezsin zaten ne haddine dedi bana ki ben asla çocuklara karışmayan biriyim gelen arkadaşım rahatca gelip rahat otursun diye biz mutfakta otururuz çocuklar oturma odasında bir defa da gidip bakmam çocuklar ne yapıyor diye anlayacağınız bana gönül koydu kötü bişey yapmamama rağmen bu arkadaşa nasıl bir tutum sergilemeliyim
O kişiyi bir daha görürsen ölü taklidi yap.

Simart simart büyüdüğünde göreceksin sen de. Sen çocuk eğitimiyle çok simartmasini K aristirmissin de

Ayyyay en gereksiz insan tipi:KK20:
Canım ben yerinde olsam görüşmem şimdi ortada bise yokken böyle davranan biri ilerde en ufak bi sorunda ne kadar cirkeflesebilecegini sana kısaca anlatmış ki tek dürüst noktası da bu sanirim...
Başka sorunlar yaşamak istemiyorsan görüsme

Hadsiz kadın ne kadar da rahat konuşuyor
Bence çozuğuyla güzel iletişime geçtin ya onu dert etmiş kendine

Bu da yeni modellerden işte. Çocuk oturma odasında oynasın ben misafirle mutfakta. Çocuğa dur sus yapma etme yok. Görgüsüz haspama bak.

Keşke mesajın sonunda 'çocukların her istediğini yapmanın onları bencil ve doyumsuz insanlar yaptığını. Sizin çocuğunuzu böyle yetiştirmek istemediğinizi. Ama onun çocuğunun annesinin de aynı bencillikte biri olduğu için evde kolay ama dışarıda zor bir hayatı olacağını' yazsaydın.

Ben sizi haklı buldum. Annesi daha önce müdahale etmeliydi ki o zaman böyle bir şey yaşanmazdı. Kendisi çocuğu özgür bırakın olayını yanlış anlamış. Üniversitedeki hocamız bir gün ders anlatırken çocuğumuzu serbest bırakmamız gerektiğini söylemişti. "Madem vazon değerli çocuğun görmeyeceği bir yere kaldır" demişti. "Çocuğa dokunma deme!" Doğal olarak ben de dedim ki "Hocam çocuk hayırı da bilmeli. Nasıl öğrenecek? Nereye kadar gidecek bu özgürlük?" Hocamız cevap verdi "Özgürlüğü başkasının evinde son bulacak. Hayır anneciğim, burası bizim evimiz değil."
Demek istediğim dokunmasını istememiş olabilirsiniz, kendinizi ifade etmeniz suç değil, üslup önemli olan.

İyi de çocuk önce en yakındakinin (anne,baba,kardeş) hakkını gözetmeyi bilecek ki sonra diğer insanlara da uygulasın.
Ben o hocayı doğru bulmadım. Evdeki eşyaya zarar vermemesi gerektiğini dokunmadan öğrenebilir. Çok merak ettiği bir şey incelemesine izin verilir ama yerine koymak şartıyla. Bu onu pısırık yapmaz. Sınırını öğretir.

Sınırsız çocuk yetiştirme merakı nereden peyda oldu anlamadım.

herkes kendi doğurduğuna sahip çıksa kimse kimsenin çocuğuna müdahale etmez zaten.
soğutun arayı bence.
onlar da çocuklarına başkalarının evinde eşyaların, kitapların kurcalanmayacağını anlatıp öyle gitsinler misafirliğe.

rüzgar esse ''çocuğumun psikoloji bozuldu bıdı bıdı bıdı'' diyen annelerden nefret ediyorum..
yahu çok alıngansan gitme misafirliğe..
sinir oluyorum böyle insanlara..
boşver iyi olmuş böyle insanlar gelmesin daha iyi.. bence hiç geri adım atma..

Sizin ev degil de kitapci olsaydi magazada olay mi cikaracakti, birakin cocugum her istedigini alsin oynasin, gelisimi psikolojisi mi bozulur diyecekti?? Oyuncak magazasinda hepsini acip oynayabilecek miydi? Arkadasimin oglu var aynen böyle büyüttü. Kimse karismasin benim ogluma diye diye. Alisverise gideriz cocugu herseyi acar bakar yerine koymaz baska köseye atar... Tutturur onu alacaksin bunu alacaksin. Bir iki derken ben görüstügümüz zaman cocuklarimi götürmemeye basladim. Babalariyla program yaptilar, arkadasina götürdük falan diye bahaneler uydurdum. Onun degil asil benim cocugumun psikolojisi bozulmasin diye. En son görüstügümüzde gecen hafta alinan oyuncagin aynisi alinmadi diye annesini tekmeleyip arabada yol boyu kadinin sacini cekti. Alinmama nedeni de o an parasinin bitmesiydi, yani para kalsa alacakti. 5 yasindaydi o zamanlar erkek cocugu ve benimkiler kiz diye pek istemez onlari. Bir iki kez geldiler, tek oynadigi oyun cocuklarin dolaptaki giysilerini dagitmak, oyuncak cekmecelerini yerlere dökmek. Hatta giderken bir torbaya doldurmus bir iki oyuncak bunlar benim götürücem diye. Ilk bir iki sesim cikmadi neyse gidince toplarim dedim ama kizlar hep üzülüyor agliyor. Yavas yavas mesafe koydum, yaklasik 1 senedir de görüsmüyorum. Önüme kirmizi hali serse ne giderim ne görüsürüm. Cünkü cocugunun yanlis yaptigini kendi kabul etmiyor basta. Bir tane oglum var dünya feda olsun kafasinda.

Back
X