Canım Çok Sıkkın

TinyLove

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
2.908
14
358
Günaydın kızlar,

Canım çok sıkkın gene aynı konular... Hiç birşey şöyle 1-2 ay yolunda gitmiyor. Eski konumdan belki hatırlarsınız kayınvalidemle yaşadığım büyük sıkıntıdan sonra annemin evine gitmiş o gidene kadar da orda kalmıştım. (O ısrarla gitmek istememişti evden. Eşimin direnişleri sonunda daha fazla karşı koyamayıp gitmişti. Çünkü ben o evdeyken asla dönmeyeceğimi belirtmiştim. )
Ne mi oldu kayınvalidem şuan İstanbul'da ve dün akşam telefonda eşimle konuşurken duydum ki bu akşam için bana geleceklermiş eşimin teyzesi ile birlikte . Teyzesini çok severim ama kayınvalidemi kesinlikle istemiyorum artık çünkü çok sabırlı davrandım ve o gene de bilmişliğinden ödün vermeyerek benim evi terk etmeme rağmen hala aynı rahatlığını sürdürüyodu. Akşam eşime sadece annen mi gelecek buraya dedim evet dedi . (Çok düşündükten sonra) Gece hiç uyumadım içimde ki kin öyle büyük ki gene de affedebilir bir tarafı olsa inanın deneyeceğim ama yok ben çok sabrettim .

Bu akşam geliyor ve ben eğer anneme gidersem biliyorum ki benim evimde kalacak ona bu rahatlığı da sağlamak istemiyorum ama onu görmeyi hiç istemiyorum . Eşime ne söylemem gerektiğini de bilmiyorum annesi sonuçta gelecek tabi ama onca sorundan sonra nasıl hem eşim hem kayınvalidem nasıl kabullenebilir anlayamıyorum . Ne yapmam gerekir ?

(Bu arada annesiyle konuşurken annesi her seferinde gelmek istiyorum diye söylüyormuş eşime eşimde kabul etmiyordu şimdi teyzesi de gelecek diye birşey söylememiş nefret ediyorum nefret

Son düzenleme:
Aynısı benimde başımda canım maalesef Madem sende kalabilme ihtimali var, annene kesinlikle gitme derim, ya sen gidipte o da gitmeni fırsat bilip, o gelmeden dönmeyeceğini bildği için bir kaç gün kalırsa ? Hiç gerek yok. Madem çok fazla muhattap olmak istemiyorsun acaba sende ailenden birini çağırsan, teyzesi ile ilgilensen, baktın gerçekten katlanamıyorsun farklı bir odada otursan, çözüm olmaz mı ?

Başka odada otururum ama teyzesi de var benim suçlu olduğumu düşünmesini istemiyorum teyzesinin. Anneme gidersem o da kalır biliyorum ama gitmezsem gene kalırsa evimde napıcam bilmiyorum eşimden bile artık soğumaya başladım

Bence annenize gidin. Ama öyle evi terkeder gibi değil de misafirliğe. Şimdi bakınca kadın oğlunun evine gelecek, gelmesin dersen haklıyken haksız duruma düşersin. Ama kesinlikle de sen muhatap olmak zorunda da değilsin. Öyleyse git sen annene, o da görsün oğlunu. Ona meydanı bırakmak gibi algılama. Eşine annesini görmek için ortam yaratmak gibi düşün, yani eşin için ortam sağlamışsın gibi düşün annesi için değil de.

Güzelim o kadın öyle anlamaz ki eşime yalvarır evimde kalmak için öyle yüzsüz bir insan .. Neler yaşadım ben ondan dolayı rahatsızlığım

arkadaşım nereyeeee dur bi yaa gitme sakın evinden sana karşı eşini doldurmasına niye izin veriyorsun.hemde sen evinde değilken kendi yuvanı bir çırpıda o geliyor diye terkedersen eşinin sana itimadı kalır mı bakannem geliyor yine beni zor durumda bırakarak gitti der. bizim bi yakınımız sizin gibi gitti böyle kayınpeder kayınvalide gelmeyince şimdi kendi evine almıyorlar kızcağızı kocası bile istemiyor öyle doldurmuşlar ki boşanıyorlar şu anda . evinden gitmeeeeee. sadece sabır ve sessizliğini o gidene kadar koru. eşinde görsün hem senin birşey yapmadığını. bizimkilerde çok kötü insanlar genelde hep eşimimn yanında bana laf sokarlardı ki bende dayanamayıp eşimin yanında onlara kızxıp eşimle kavga edeyim diye . düşme tuzağa

Kendimi sizin yerinize koydum, düşündüm taşındım ben olsam bu durumda ne yapardım, nasıl yapardım diye. İnanın işin içinden çıkamadım Rabbim size kolaylık versin.
O kadının yüzünden bir kez daha evimi terkedip anneme gitmek inanın çok ağrıma giderdi, yapmazdım böyle birşey.

Size tavsiyem teyzeyi madem seviyorsunuz (ki ben yeri gelir teyzeyide takmazdım) onlar daha kapıdan girerlerken k.valideyi kaale almamaya başlayın ve asla onunla tek kelime konuşmayın, hatırını sormayın, o yokmuş gibi davranın. K.valide hazretleri ikinci planda kalsın, istenmediğini anlasın (anlarsa tabi ki) ve asla kalmaları konusunda tek kelime etmeyin ve bu konuda ikisine de yüz vermeyin. Eşinize de bu konudaki tutumunuzun net olduğunu belirtin ve eğer kalmak için ısrar ederler ise de annenizin evine gideceğinizi, filmi tekrar baştan sarmak istemediğinizi belirtin.

Allahım ne insanlar var yaaa ne işin var istenmediğin yerde be kadın, oğlunu görmek istiyorsan illa evine gitmek zorundamısın.

Evet çok zor zaten neden bu kadar ısrarcı gelme konusunda anlamıyorum. Niyeti sanırım ayırmak bizi. Belki başarılı da olur. O yokmuş gibi davranırım zaten cnm ama istemediğimi belirtemem ben yapım meselesi bunu söyleyemem yüzüne karşı. Ama eğer eşimde söylemezse ki zor bi durum onun için ama yapmazsa artık herşey değişecek ben daha fazla eşime de katlanamayacağım sanırım off

Kaç çocuğu var kaynananın eli ayağa tutuyor mu? Yıllarca hayatlarında çocuk ve koca olunca evlendikten sonra tek başlarına yapamıyorlar arkadaş yok,hobi yok iş hayatı hiç olmamıştır düşünüyorumda sosyal hayatlaları bazı yaşlı insanların çok fakir geçmiş kitap ,dergi okuma yok,sadece gelin kızla ağız dalaşı ,huzursuz etme çok vahim

Gözüm görmüyo ki cnm ne yapmam gerektiğini bilmiyorum tıkandım.

Birde kızı var üniversitede. Eşiyle ayrılar yurtdışında kayınpederim. Yaşlı değil genç yaşta evlenip anne olmuş tek derdi benim sanırım ama bunu bana kastı olduğu için yapmıyo başkası da olsa aynı olurdu bence kimse sevmiyo bu kadını

çok zor bir durum bende senin yerine koymaya çalıştım sabır gerekiyor gidene kadar bir huzursuzluk olmasın diye susmak en iyisi eşinin kayınvalidenle konuşması iyi ama benim eşimde anneci asla böyle bişey kabul etmez çok zor ama evini bırakma onlarlada ilgilenme

evet bende nefret ediyorum kaynanamdan hatta tiksiniyorum, değil yüzünü sesini bile duymak istemiyorum ama o da senin kaynanan gibi ısrarla bize gelmek istiyo ve aylarca kalıyo bizde, gelmesi bişi değilde gitmekte bilmiyo.. bence hiç evinden gitme arkadaşım meydanı ona bırakma inadınada aynı odada otur, ne kadar mutlu olduğunu göster ona o çatlasın, ayrıca kocanda görsün herşeye rağmen senin ne kadar fedakar olduğunu hiçte evini bırakıp gitme ..

Konuyu gelen teyzeyle dertleşmek gibi anlatsanız şikayetçi olduğunuzu hissettirmeden belki bu şekilde tezyze onunla konuşacak ?

gitme hiçbiyere....
hiçbişey olmamış gibi davranamazsın tabi ama sakin ol...
hem teyzede var madem gitmek olmaz....
sende varsa kardeşini fln çağır yanına daha kolay atlatırsın durumu inan..

düşündüm,düşündüm tek çözüm şu var çocuğun odasını ona açın çek yat ve televizyon koyun yemek zamanı beraber olursunuz 24 saat sevmediğin bir insan ile dip dıpe gerginliği artırır

gerginlik ki ne gerginlik anlatamam başım ve boynum sürekli ağrıyo nedense hep o varken yada biz ona gidince ve 2 ayrı doktora gittim film çekildi tahlil yapıldı hiçbirşeyim yok görünürde ve son gittiğim doktor bir bayandı o sordu mutlu değilmisiniz sıkıntılarınızmı var diye ben anlattım kısaca bana antidepresan verdi hemde bayağı ağır bir ilaç, bunu vermek zorundayım çünkü ağrılarınızın başka bir sebebi görünmüyor dedi :))) işte gülsemmi ağlasammı , arkadaşımada sabır diliyorum valla canı gönülden çok iyi anlıyorum..

sakın evinden gitme, sen o evin hanımısın. ülkeyi terk eden kral olur mu?

ne yapacaksın? teyzeye durumu çıtlat. yaşadığınız sorunlardan dolayı kırgın olduğunu ve evinde kalmasını istemediğini söyle.
tabi uygun bir dille...

Alllah yardımcın olsun, zor bir durum.

ne demek evinden gitmek.ekmeğine yağ mı süreceksin kaynananın.evinde olursun teyzesiyle konuşursun bi kaç kelime uyun bir şekilde ona mazareteini bildirip mümkün olduğunca yanlarında oturmazsın.sen rahatsız olacağına o rahatsız olsun.bir laf vardır hatırlatayım. davetsiz gelen mindersiz otururmuş.aynen o hesap

İşten çıkmama az kaldı ve ben sinirden ölmek üzereyim..
Ona söylicem evime gelmeni istemiyorum oğlunla görüşmek istiyorsan dışarda göüş bunlara sen sebep oldun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…