4 senedir ailevi problemle boğuşuyorum çözüm bulamıyorum bir türlü içinden çıkamıyorum . 4 sene önce okulu bırakmıştım ailem çok kızmıştı hatta ramazan ayındaydık sofraya bile oturmamışlardı odamda annemin verdiği tabakla açıyodum orucumu .özellikle babam çok kızgındı bağırdı çağırdı çok sinirliydi babamın en korktuğum haliydi .açıkçası tepkisinin bu kadar büyük olmasını beklemiyodum. bende 4 sene kendimi eve kapadım hiç dışarı çıkmadım bütün arkadaşlarımla irtibatı kestim . biz doğuluyuz kız çocuğu okumuyosa evlendirilir ben daha kendim çocuğum ya. son iki senedir açıklise bitti ünive hazırlanıyodum yapamayacağıma inandıkları için dershaneye vermediler yardımcı kitap falanda almadılar bende napim geçemedim barajı üniv yattı bu sene babam yine kızgın belliydi zaten diyip duruyo sonuçlar çıktığından beri. ünive başlasam şehir dışı falan yazarım kurtulurum dedim ama olmadı malesef . bi tavsiye verin bana ya ben ne yapsam acaba ya .hayatıma bir türlü yön veremiyorum kendimi düzeltmeye çalıştıkça batıyo gibiyim aile desteği her konuda çok önemli bense ne yapacağımı nerden başlayacağımı bile bilmiyorum.
okulu neden bırakmıstınız ki?hangi aile olsa kızar tepki verir bu duruma ama hiç düzelmedi mi aranız bu süre içinde?
bence herşeyden önce ailenle aranı düzelterek işe başlamalısın. Ayrıca bu genç yaşta eve kapanma bence ve arkadaşlarınla tekrar bir araya gelmeyi dene
canım benimmmm
insan bazı şeyleri kendi seçemiyor
düzeltmeye gücün yetmiyorsa ailenin bu halini kabullenmeye çalış
ne kadar anlayışsız imajı çizerek anlattıysan da onları, yine de senin sıkıntında yanına koşacak ilk ve belki de tek insan onlar
hakkında hayırlısını vermesi için Allaha çok dua et
hem rahatlarsın hem de hayırlısını o bilir
dikkat edersen ben sana anlaşmaya çalış demedim
kabullenmeye çalış dedim
bunu da bir psikiyatrist söylemişti :)
biliyorum ama kesinliikle hiç bir koşulda anlaşmaya varamıyoruz özellikle babamla en ufacık bişeyde tokatı basıyo koca kızım ben ya
Anladım hoş bi durum değil tabi. Çalışmayı düşündün mü peki hiç? O zaman sana daha çok saygı gösterebilirler diye düşünüyorum
çalışmayı düşündüm. ama sürekli evde oturacağına git bul iş çalış benim ekmeğimi yiyosun eve katkın olsun diyobende napim o kadar emek verip çalışıp eline mi vericem paramı normalde çekinmem veririm babam sonuçta nolucak ama böyle diyince ağrıma gidiyo
Bence daha olumlu düşünmeye çalış bu konuda. Hem ekonomik özgürlüğün olur hem de eve 3-5 kuruş faydan dokunur. Babanın tüm maaşını elinden alacağını sanmıyorum. Ama biraz destek olman da fena fikir değil gibi
eve katkım dokunucaksa bundan çekinmem sonuçta bende bu evde yaşıyorum ama ben babamı tanıyorum 5 kuruş koklatmaz bana üstüne hakaret yerim o derece
Allah Allah çok enteresan. Neden sana böyle davranıyor peki? Kardeşin falan var mı? Babanın onlara tavrı nasıl?
her şey düzelecek diye bekliyorsan ve bunu sağlamak için anlaşmaya çalışıyorsan
belki düzelmez
o zaman üzülürsün
o senin baban sonuçta, tabii ki düzelsin iyi olsun Allah kalbine yumuşaklık versin inşallah.
sen de bunun için çok dua etmelisin
ama gerisini de Allaha bırak
düzelirse ne ala
ama düzelmezse
onun bu halini kabul et
herkesin sıkıntısı var ama insanlar sıkıntılarını gizledikleri için bazıları sadece kendi sıkıntısı var sanır
biz insanların gerçekten dünyada yükü çok
o yükü daha da artırmamak lazım
yani her şeyi gerektiğinden fazla dert edip ruh sağlığını bozma
aksine yükünü hafiflet
yük hafifletmek çok kolay
sana Said Nursinin risalei nur kitabında anlattığı bir örneği yazayım (yük hafifletme için ideal)
bir gün bir adam gemiye biner
sırtında ağır bir çanta vardır
adam çantasını gemiye koymaz ve sırtında taşımakta ısrar eder
etraftaki insanlar derler ki çantanı gemiye bırak, gemi seni de çantanı da taşır, ve yorulmazsın, eğer bunu yapmazsan hem kibirli biri gibi görünürsün hem de insanların gözünde komik duruma düşersin
işte o adam o zaman durumun farkına vardı ve çantasını yükünü gemiye bıraktı, hem rahatladı, hem de o gemi kendisini ve çantasını güvenle taşıdı
sen de yükünü en güvenilir olan Sultana bırak, halini ona söyle ve ondan yardım isteinşallah hakkınızda hayırlısı olur, yuvanız huzur bulur
iki kız kardeşim var biri üniversiteye gidiyo biyoloji bölümü onunla çok iyi anlaşıyo küçük kardeşim benim yoldan dersler kötü biraz onlada arası açık bu ara öle enteresan işte
Demek ki baban evlatlarının okumasını isteyen biri.. Belki de gurur duyuyo bu şekilde. Annen aranızı yumuşatamıyo mu peki?
babam ne derse annem onu yapar. başa çıkması zor biri sert bir mizaca sahip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?