canım çokk sıkkın sütüm az geliyo ;(

Bitterkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
54
0
36
Ankara
merhaba bayanlar canım çok sıkkın sütüm az geliyo bebeğime.. kaynanam her yanına gittiğimde benim sütüm fışkırırdı göğsüm ıslanırdı diyo sendede oluyo mu diyo ama olmuyo yanına her gittiğimde böyle söylüyor ve bu benim canımı sıkıyo
yardım edin kızlar lütfen sütümü nasıl arttırcam ben

sut arttırıcı caylar var..still tea kesınlıkle tavsıye ederım..

ben ılk hafta kullandım fışkırmaya başladı..

1 yıldır hala fışkırıyor..yatağım ıslanıyor gece,o derece..

eczaneden alabılırsın..20 lıra bıseydı

Son düzenleme:
süt artıran çaylar,malt içeceği,tahin pekmez,çorbalar vs.
ama bazen ne kadar yersen ye artmıyor,biraz psikolojik bir durum.
en önemlisi stres yapmıcaksın,stres çok etkiliyor...
Allah yardımcın olsun,

Son düzenleme:
benim ablamda aktardan ısırgan çayı alıp kaynatıp iç.erdi hem zayıflatıyor hem de sütünü arttırıodu...

bi de herkesin yanında emzirme miletin gözü de değebiliyor...

bıde bol su ıcıp,bol sıvı almalısın..onlar hep süt olur..

ben de bebek emziriyorum, bazen dolar göğüslerim akar, bazen dolmaz normal bir durum. bebeğin ağlıyor mu sürekli? yani sütünün yetmediğini nerden anladın? bence bol bol su iç, meyve suyu iç,ben günde yaklaşık 2 lt su içiyorum.tabi süt arttırıcı çaylar var onu ilk bebeğimde kullanmıştım işe yaramıştı. humanastil di sanırım

onu değil ama humanayı aldım bide onu aldırıyım işe yarar belki
valla benimde fışkırırmı acaba ya canım o kadar sıkkın ki anlatamam ;(

benim ablamda aktardan ısırgan çayı alıp kaynatıp iç.erdi hem zayıflatıyor hem de sütünü arttırıodu...

bi de herkesin yanında emzirme miletin gözü de değebiliyor...

arkadaşın dediğine katılıyorum başkalarının yanında emzirme. ben kaynanamın yanında emzirmiyorum boş boş konuşur canımı sıkar diye sen de dikkat et emzirme. eğer mecbur kalırsan omzundan bebeğin kafasına doğru bir örtü tülbent gibi birşey ört, sorarlarsa bebek uyusun diye yapıyorum dersin

İllaki fışkırması şart değil,
Bebeğini ek gıdaya ihtiyaç duymayacak kadar doyuruyorsa yeterli demektir.
Ayrıca herkesin bol bol sütü olacak diye bir kaide yok, kayınvalidenizin densizliği.
Yalan doğru bir şey değil ama sorduğunda evet akıyor de geç, hiç değilse susmuş olur sizde daha fazla üzülmezsiniz.
Bebeğiniz ne kadar, Allah sağlık sıhhat versin hayırlı bereketli ömrü olsun inşallah.

onu değil ama humanayı aldım bide onu aldırıyım işe yarar belki
valla benimde fışkırırmı acaba ya canım o kadar sıkkın ki anlatamam ;(

ben zaten marka vermedim canım..stıll tealerın humana markasına aıt olanı var..mılupanın var..
ben hangısını kullanmıştım hatırlamıyorum 1 yıl oldu..

evet arkadaşında dedıgı gıbı fışkırmasına gerek yok..doktorun bebegın kılosuna gore degerlendırır sutunun yetıp yetmedıgını..
sen emzırmeye devam et,hıc bırakma..ve sutunun bebegıne yaradığını dusun hep..
emdıkce o sut dahada fazlalaşır..olumlu dusunursende bebegıne yarar sutun..

valla bilmiyorum belkide dediğiniz gibi ondan ama başka odada emzirme yanımızda emzir diyolar evleride sobalı olunca mecbur kalıyorum ne yapacağımı şaştım bi yandan aklım sürekli kaynanamın sözlerinde ikibir söyleyip duruyo ben şöyle emzirirdim böyle emzirirdim
bebeğim ağlamıyo ama yalancı emzik aldık onu veriyorum onunla duruyo o olmayınca ağlıyo ben hem buradan yetmediğini düşünüyorum hemde kaynanam kendisininkini anlatınca bu kanıya vardım

bebeğim 48 günlük kiloda falan bi sıkıntı yok sadece akşam yatarken 30 cc mama veriyorum

Öncelikle bol su içmenizi ve stres yapmamanızı öneririm. Onun haricinde 3-4 tane kuru inciri kesip kaynatıp suyunu içebilirsiniz.
Ablam çok faydasını gördü umarım size de faydası olur.

kuzenimde 2 aylık bebeği var o da gece yatmadan 30 cc mama veriyor ama doktoru ver dediği için veriyor, bazı bebekler iştahlı olur demiş.emzikte kullanıyorlar bunlar sorun değil kilosu boyu normalse. benimde kocam çok söylenir bebeğin kilosu az diye, annesine de söylemiş.2 gün önce bize gelmişlerdi kaynanam hemen başladı sütün mü az, yemek mi yemiyorsun bebek neden küçük kalmış, memlekete gidince hep iştahın kapanıyor zaten senin fln. iştahım kapansa zayıflardım kilom aynı,sütüm yetmiyorsa çok bilmiş oğlun gitsin mama alsın dedim sustu! karışmasına izin verme. herkesin bünyesi farklı de, ayrıca beni böyle olumsuz etkilerseniz sütüm iyice azalır bebeğe hiç bir faydam dokunmaz de.umarım seninki laftan anlayan cinstendir.

Google a tomrisin emzirme notları yaz çıkan siteye girip mutlaka oku,doktor ve anne olan bir bayanın çok güzel önerileri var emzirme için

Hurmalarin çok süt yaptigini duymuştum bol bol hurma yiyin hamilelikte 8 aydan önce hurma kesinlikle yasak ama 8. Aydan sonra yiyilince doğumu kolaylastirip çok kolay doğum sagliyormus doğumdan sonra yerseniz de sutunuzu arttiriyormus

öncelikle kulakların tıka.kim ne dersin desin aldırma canını sıkma.herkesin sütü dolup taşacak diye bi kaide yok.moral çok önemli.bol su,düzenli yemek ve uyku.sütün en iyi kaynağı.benimle beraber doğum yapan arkadaşlarımın göğüsleri dolup taşardı ben çok yaşamadım bunu hiç umursamadımda .bebeğimin gelişimi iyiydi çok şükür 15 ay emdi.ek gıdaya başlayınca kilo eksiği tamamlandı zaten.kim ne derse desin canını sıkmabebeğin küçükmüş daha zaten bol bol emzir emzirdikçe de artar sütün..

Canim moralini bozmaa..arkadaslar onerilerde bulunmuslar ben evli degilim ama cevremden biliyorum herkesin bunyesi bir degil.biri var 4yasina kadar fiskirdi biri var 1ayda kesildi..kimsenin lafina bakma uzulmee sen

Ahh canım üzülme yaa herkes bir mi anne de gec
Tatlım süt arttırıcı şeyler ye, ic Güle güle büyüt bebeğini inşallah canım benim ya darısı başıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…