Canım hiç yemek istemiyor 🙁?

Nedesemolmuyor1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.030
1.481
133
33
8 haftalık hamileyim ilk başta yogurt peynir süt ceviz vs yiyordum normalde peynir süt yoğurt sevmem hamileyim diye yemeye başladım ama şuan hiç yiyemiyorum canım istemiyor yiyesim gelmiyor bogazımda takılıyor sanki midem bulanıcak gibi oluyo ama yemem lazım başka şekilde tüketebilir miyim bu arada yiyemediğim için bi eksiklik oluşturmuş mudur ?

8 haftalık hamileyim ilk başta yogurt peynir süt ceviz vs yiyordum normalde peynir süt yoğurt sevmem hamileyim diye yemeye başladım ama şuan hiç yiyemiyorum canım istemiyor yiyesim gelmiyor bogazımda takılıyor sanki midem bulanıcak gibi oluyo ama yemem lazım başka şekilde tüketebilir miyim bu arada yiyemediğim için bi eksiklik oluşturmuş mudur ?
Ben 14 hafta hiç bişey yemiyorum yedoyimde cikiyo dışarı 😂😁 14 haftadan sonra etler dışında her şey yiyorum. Lor ye o daha faydalı

Ben 14 hafta hiç bişey yemiyorum yedoyimde cikiyo dışarı 😂😁 14 haftadan sonra etler dışında her şey yiyorum. Lor ye o daha faydalı
Kusma olmuyor ama yiyesim gelmiyor hiç canım istemiyor ya ☹️ zorla yemek yedirilen çocukları çok iyi anlıyorum tiksindirir insanı zorla yemek çocuuma zorlamıycam hiç

Kusma olmuyor ama yiyesim gelmiyor hiç canım istemiyor ya ☹️ zorla yemek yedirilen çocukları çok iyi anlıyorum tiksindirir insanı zorla yemek çocuuma zorlamıycam hiç
Tiksiniyosun o yüzden 14 hafta sonra düzelecek yiycen ne hoşuna gidiyorsa onu ye şimdilik ben sudanda tiksiniyodum her şeyden koku geliyodu bana göre 😁

Bebek hamileyken yediklerinizden değil öncesinde vücudunuzun depoladıklarından beslenir
Kendinizi zorlayıp midenizi bulandırmanın bir manası yok, yiyebildiğiniz şeyleri yiyin vücudunuz besinsiz kalmasın

Bi eksiklik olmaz değil mi gelişiminde falan
her kes sanki hep süt yogurlami beslenyo hamisken bişey olmaz korkma hem 14 hafta sonra yiycen her sey. Ben de öyle süt yoğurt falan hergun yemedim normalde nasıl olduysa oyle. Çok şeyden tiksiniyordum ama yumurta yedim hep. Sende her gün yumurta ye

Bebek hamileyken yediklerinizden değil öncesinde vücudunuzun depoladıklarından beslenir
Kendinizi zorlayıp midenizi bulandırmanın bir manası yok, yiyebildiğiniz şeyleri yiyin vücudunuz besinsiz kalmasın
Herşeyi yiyorum hemen hemen de herkes şunu ye bunu sağlıklı seyler yemen lazım artık diyo biliyorum ama canım istemiyor süt ürünleri normalde de pek tüketmezdim gelişimi geri kalır mi diye endişe ediyo insan

her kes sanki hep süt yogurlami beslenyo hamisken bişey olmaz korkma hem 14 hafta sonra yiycen her sey. Ben de öyle süt yoğurt falan hergun yemedim normalde nasıl olduysa oyle. Çok şeyden tiksiniyordum ama yumurta yedim hep. Sende her gün yumurta ye
Bulantım yok şükür de zorlayınca bulancak gibi oluyor işte yiyesin yokken yemek ne zormuş valla lokma büyüyo ağzında resmen

Bulantım yok şükür de zorlayınca bulancak gibi oluyor işte yiyesin yokken yemek ne zormuş valla lokma büyüyo ağzında resmen
Olmasada ilk başlarda 14 hafta zor geciyo iştah falan olmuyo ne yiye bilsen işte ye gitsin sonra duzelicek yiycen ben valla 14 hafta hep aç kaldım.desem.yalan olmaz

Bende de bulanti olmamasina ragmen hic istah yok. 2 kilo verdim hatta hamileligi ogrendigimden beri. Ama doktorum onemli degil , hic bisey yemessen serum takariz dedi.

Bende de bulanti olmamasina ragmen hic istah yok. 2 kilo verdim hatta hamileligi ogrendigimden beri. Ama doktorum onemli degil , hic bisey yemessen serum takariz dedi.
Benim de aynı bulantı yok çok şükür 🙏🏼 ama iştahım da yok gene yiyorum yemek vs ama bazı şeyleri yiyemiyorum

Bence başlarda cok zorlamamak lazım , sonucta annenin depolarindan besleniyormus ilk aylarda ☺️
Herkes yemen lazım şunu ye bunu yeme diyo az çok arastırdım çoğu şeyi biliyorum ama işte gelişimi geri kalır mı diye düşünüyorum bazen kaçıncı aydan sonra yediklerimden besleniyor

Herkes yemen lazım şunu ye bunu yeme diyo az çok arastırdım çoğu şeyi biliyorum ama işte gelişimi geri kalır mı diye düşünüyorum bazen kaçıncı aydan sonra yediklerimden besleniyor
Ciddi bir eksikliğiniz yoksa 9 ay serumla bile beslenseniz sorun olmaz
Demir, b vitamini, d vitamini, kalsiyum, folik asit vb bir eksikliği kastediyorum
Doktorunuz kan değerlerinize baktı dimi?
Bakmadıysa baktırın eksik çıkarsa takviye verir
Ben çok mükemmelliyetçi bir insan olmama rağmen takmayın bu kadar diyorum
Benim bulantım çoktu, sizin gibi üzülüp kafaya takıyordum kendimi yiyordum, doktorum çapada öğretim görevlisi bir profesördü, aldı beni karşısına gülerek anlattı stresimin boş olduğunu yok yere bebeğe stres yüklediğimi, günde 3hurma ve bir avuç bir yaz meyvesi vardı adını vermek istemiyorum canınız isterse bulamazsınız kul hakkına girerim bu ikisini yesen sadece yeterli dedi, birkaç örnek verdi: günde bir yumurta 3 hurma (kuru Medine hurması) 3 ceviz
bir çorba kasesi yeşil mercimek yemeği, 3 ceviz, bir kase yoğurt
bir çorba kasesi etli-tavuklu-kıymalı sebze yemeği, peynirli tost
istediğin bir yemek, bir hurma (turuncu Trabzon hurması)
Yani bu örneklerden işin mantığını anlayabilirsiniz
Sevdiğiniz bir kahvaltılık yiyin: tost,simit,peynir yemezseniz kızarmış ekmeğe tereyağ sürün, haşlanmış yumurta yiyemezseniz yumurtalı ekmek kızartın yada peynirli omlet yapın yada Menemen yapın illa içiniz almazsa bir dilim kek yiyin içinde süt-yoğurt-yumurta hepsi var, netten bir tarif bakmıştım tereyağ ile yoğurt süt yumurta ile yapılan bir kek onu yapın mesela bol bol limon portakal kabuğu rendeleyin içine cevizi un haline gelene kadar öğütün onu katın file badem katın Hindistan cevizi katın off of dopdolu vitamin bombası, limon portakal kokulu mis gibi, fazla yapın bir kısmını atın buzluğa canınız birşey istemediğinde çıkarın bir bardak sıcak içecekle tüketin. Şeker yerine bal yada pekmezle hatta tahin-pekmezle yapılan tariflere bakın yapın çok miktarda atın buzluğa içiniz ezildiğinde enerjiniz tükendiğinde mis gibi yiyin
Ben kendim tarif üretmeyi çok severim, oğlumu sağlıklı beslemeye çalışıyorum, size bir öneri vereyim:
birkaç yumurta, bir bardak yoğurt, bir çorba kasesi beyaz peynir, yarım çorba kasesi rendelenmiş yada çok küçük doğranmış kaşar peyniri, çörek otu, maydonoz, dereotu, 2kabartma tozu, az tuz, seviyorsanız pul biber, oda ısısında bir çay bardağı tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2su bardağı mısır unu, tam buğday unu. Bunların hepsini karıştırma kabına koyun yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun, çok iri olmayacak ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp fırında pişirin, fazlasını buzluğa atın, inanılmaz besleyici herşey var içinde
Yumurta çok faydalı ama iğrenmemek için farklı şekillerde tüketin, bir yumurta bir çay bardağı süt bir çay bardağı tam buğday unuyla krep yapın, üzerine istediğiniz şeyi sürün yiyin
Ben hasta olduğumda krep hamuruna biraz beyaz peynir ufalarım, maydonoz doğrarım, pıl biber koyarım, çok lezzetli oluyor, deneyebilirsiniz
Süt içemiyorsanız yoğurt yiyemiyorsanız tuzlu bir bardak ayran için bulantıya da iyi gelir, yanında beyaz leblebi ile midenizi toparlar
Hakiki zeytinyağlı sebze yemeği yapın, birkaç sebzeyi birlikte pişirin, et kıyma tavuk içiniz almazsa bulgur katın içine aynı görevi görüyor
Sebzeli bulgur pilavını tavuk suyuna yada et suyuna yapın turşu ve ayranla tüketin mesela vitamin bombası
Boza için, anlatmakla bitmez faydası
Kuru meyve tüketin, hangini seviyorsanız hepsi faydalı, ceviz yiyemiyorsanız badem yiyin fındık yiyin yer fıstığı yiyin
Balığı bol soğanlı limonlu maydanozlu fırına atarsanız ağırlığını alır rahat yersiniz
Tavuğu içiniz almazsa tavuk köftesi yapın, içine kapya biber soğan sarmısak maydonoz dereotu havuç patates rendeleyin tavuğun kokusunu alır daha besleyici olur
Tarhana çorbası için içine tereyağ katın çok vitaminli, yanında galeta yiyin midenizi rahatlatır
Bol sebzeli bir mercimek çorbasını et suyu ile yaparsanız yanında birşeye bile gerek kalmaz
Bir tabak nohut yemeği bir bardak ayran fazlasıyla yeterli olur mesela
Yiyebiliyorsanız meyve yiyin bol bol içiniz ferahlar
Çooook uzattım ve tarif sormamıştınız aslında ama tutamadım kendimi, faydası olur belki diye yazdım da yazdım
Şekeriniz tansiyonunuz düşmesin çıkmasın diye biraz dikkatli olun yeter

Back
X