Canım Kardeşim içimi dağlıyor.Ne yapsam:(

Fake diyenler konu yalan diyenler öncelikle lafım size.
Siz eğlenin teoriler kurun diye açmadım bu konuyu inandırıcı gelmediyse yorum yazmayın.

Sen nasıl rahat ediyorsun diyen arkadaşlar ikinci cvb m sze ayrı hatta uç şehirlerdeyiz ailem kardeşim aynı şehirde ben ayrı şehirde yılda bir kere gidebiliyorum.
Ve elimden geleni yapıyorum.
Anneme de sürekli söylüyorum tlfonda ama bencillik ruhuna işlemiş o ne yazıkki vicdan merhamet zerresi yok.bu hali yeni bi durum değil hep böyleydi bilmiyen anlıyamaz tuhaf gelir anlıyorum.

Şöyle düşünün bana düğünümde takı bile takmadı .
Ben senede bir giderim eli boş gitmeye utanırım tatlısını kıyafetlerini yeğenlere yngelere herkese alırum.
Ama annem bunca yıldır ziyaretime gelir bir kere bile çorap dahi almamıştır.
İhtiyacım mı var hayır ama insanın gözü arıyor.

Bu örneği vermemdeki sebep annemin bencilliğini biraz olsun görün.

Abim kredi kartını verir git alışvrriş yap der.
Babam harçlığını verir ihtiyaçlarını karşılar.

Ayrıcaaa oran bir arkafaşda demişki ben de doğuluyum inanmayın söylediklerine gbi birşey yazmış.

Öncelikle bunun insanlığın merhametin vicdanın doğusu batıı olmaz ben doğuluyum demedeim.

Sorulduğu için söyledim.
Elbette ki her doğulu aike böyle değildir.
Eğeli de olabilirsim karadenizli de.
Bunu yöreye bağlamak çok yanlış .

Ama inanın annemin etkisi çok fazlaaaaa
Yaptığı bazı şeyleri yazsam hak verirsinizde.

kardeş annen anne değil taş taş...
bak benim eşim vefat etti aslında güzel güzel geçinirim ama sırf çocuğumun gözü birşeyde kalmasın diye çalışıyorum nasıl anneki o kızını atmış...
ne yapabilirsin bu durumda valilik kaymakamlıktan yardım istesin bari meslek edinme kursuna gidip işe girebilir gerçi hamileymiş çok zor sdenin ailene laf geçmiyorsa ancak bunmlar aklıma geldi ama bu dünya kimseye kalmaz annene böyle de eşi çalışsın gerekiyorsa 2 iş yapsın karısına baksın yazık ya valla böyle aileler olmaz olsun

Taş ki ne taş buda bizim imtihanımız diye bakıyorum gerçekten yaptıkları çok tuhaf gerçekten.
Ben küçükken annemşn üvey olduğunu düşünmüşümdür mesela hep....

Ne güzel allah annenizi başınzdan eksik etmesin inş.

kardeş annen anne değil taş taş...
bak benim eşim vefat etti aslında güzel güzel geçinirim ama sırf çocuğumun gözü birşeyde kalmasın diye çalışıyorum nasıl anneki o kızını atmış...
ne yapabilirsin bu durumda valilik kaymakamlıktan yardım istesin bari meslek edinme kursuna gidip işe girebilir gerçi hamileymiş çok zor sdenin ailene laf geçmiyorsa ancak bunmlar aklıma geldi ama bu dünya kimseye kalmaz annene böyle de eşi çalışsın gerekiyorsa 2 iş yapsın karısına baksın yazık ya valla böyle aileler olmaz olsun

anneniz bu saatten sonra değişmez
birşeyler yapılmasını babanızdan abinizden isteyin
hatta abinize kızı zorla evlendirdi annem, yokluk çekiyor kızcağız
ilgilen kardeşim deyin arada bir (ama bunu söylerken gelin olmasın yanında dikkat edin)

konuya ben inanıyorum
doğulu arkadaşım var maalesef onlarda da öyle öncelik erkek kardeşler
kadınlar bile erkek çocuğu olmayanı bereketsiz görebiliyormuş arkadaşım anlatırdı

karadenizli de tanıdığım var; oğlum dururken niye kızıma vereyim oğlum isterse versin demişti kadın (kadın yaşlıydı)
ama birçok tanıdğım var karadenizli kızına ev veren de var içinde, torunu olunca emekli maaşının yarısını ona verip işe giren yaşlı anne babası olan arkadaşlarımda vardı, hele bir arkadaşımın eşinin çalışıtığı ev kredisine yetiyor torunun ihtiyaçları yetişmiyor diye kadın 40 ından sonra tekstilde işe başlamıştı çocuk 3 yaşına gelince küçük anne işe girdi kadın çıktı işden

Ay benim de baba evinde durumum cok iyiydi. Yedigim onumde, yemedigim arkamda idi. En marka kiyafetleri alir, en lux mekanlarda takilirdim. Oyle fakir bir aileye gelin gittim ki hala sasiriyorum kendime. Oyle fakir sartlar altinda evlendim ki... Guya esime asik oldum iste. Ay o dugunumu gormeniz lazim, belediyenin salonunda, kiralik gelinlik giymis bir gelin, dis mekan foto cekimim bile yok falan, oyle evlendim yani. Ailesi cok fakir, evlenene kadar da hic parasi yoktu esimin. Ama sonradan esimin maasi iyiydi, tabi o da 3 ay oncesine kadar, simdi isten atildi, issiz. Benim maasim var, onunla geciniyoruz. Cok pismanim ya esimle evlendigime, dengim bu degildi yani. Sadece maddi degil, her acidan dengim degildi. Kardesin neden evlendi ki madem dengi degil?

Ailenizin durumu bu kadar iyiyse babanız kardeşinize düzenli pata versin, kız evlat erkek evlat ayrımı bu , gelinler rahat ama kız değil niye el kapısı zihniyeti, iç güveysi zihniyeti.
Üstelik sevdiği kişiyle evlendirmeyip bu kişiyle evlendiren aileniz, hatalarını telafi etmek için uğraşmaları lazım.
Sevdiği insan olsa yokluğa katlanırdı bir şekilde.

Büyük konuşmayayımda benim babam böyle biriyle evliliğe izin vermez kardeşim için.. imkansız.. bu şartları görmüş biride zaten seçiminş ona göre yapar.. bahsettiğiniz hayat içinde kardeşiniz yan gelip yatmayı mı seçti ? Eğitim ?
Eğitimli bir insanın kendi dengiyle evlenip iyi kötü geçim sıkıntısını minimum yaşayarak devam edeceğini düşünüyorum.

kardeşinizin için çok zor durumdur kesinlikle. Rabbim kimseyi gördüğünden geri koymasın diye boşa dememişler.

burada yapılacak seçenekler bence şöyle. aileniz madem abilerinize her şeyi verdi gelinler sefa içinde aileniz sayesinde o zaman kızlara da verecek. zira o mallar birikirken kızlarında ister istemez katkısı olmuştur.
kardeşiniz iş bulsun diyeceğim ama ne işi bulursa bulsun eskisi gibi hayatı zor olur. dolapsız bir mutfakta oturuyorsa dolapları yaptırması, mutfağı yaptırması 1 yılını alır kendi maaşıyla. yani yine kıt kanaat olacak. ama bu defa paranın kıymetini anlar, nasıl zor kazanıldığını anlar beli düşünceleri güzelleşir.
ya da kocayı boşayacak zira her şeyi yalan üzerine kurmuş kandırmış, eşini de ailenizi de.

@Kantaro
kardeşiniz eşini sevmiyor anlaşılan. Bu şekilde de içinden ailesi için bşy yapmak gelmiyor. Maddi sıkıntı da üzerine.
Bazı pozitifler, negatif halleri dengeler. Kardeşiniz apar topar bir evlilik yapmış ki, önceden sevdiği bir adam olduğu halde.
Şu an hala o kişiyle görüşme imkanı olabilir sosyal hesplardan. ulaşmak çok kolay. bir de üstüne beklenmedik bir bebek misafir olmuş. Mutlu olması beklenemezdi.
Para yardımı yapmak sorunları kısmen çözecektir.
Aslında kardeşinizin ruhunu arındırmalı, yaşam alanını temizlemelisiniz.
**Kocası bu durumun hiç mi farkında değil, onu mutsuz görmeye nasıl dayanıyor? kocasının da sevgisi şüpheli!.
doğuda boşanma durumları filan, riskli durumlar ama doğu-batı muhabbeti yapmak istemiyorum. yanlış anlaşılmasın burası.

Kardeşinizin acil kendine yol çizmesi, maddi gücünü eline alması ve bebeğini sağlıklı ve mutlu bir ortamda büyütmesi şart.
(gerçekten çok üzüldüm, Rabbim yardımcısı olsun.)

Inanma canim ya ben de doguluyum yok boyle birsey konu sahibi k3ndince anlatiyor
fake değil.
gerek doğu da gerek karadeniz'de hala böyle düşünen geri kafalılar var.

kaç evladın var deyince sadece erkek evlat sayısını söyleyen karadenizli komşumuz vardı.

biz de karadenizliyiz. kv kızlarına babadan kalan mirası vermiyor. görümcem istedi diye kavga kıyamet koptu. kızının biri üç kuruşa muhtaç ama asla yardım etmez, karşı tarafın malıymış artık.
kızlar evlendiği günden beri evinde yatıya izin vermiyor. ayıpmış.

neler neler.

Ay benim de baba evinde durumum cok iyiydi. Yedigim onumde, yemedigim arkamda idi. En marka kiyafetleri alir, en lux mekanlarda takilirdim. Oyle fakir bir aileye gelin gittim ki hala sasiriyorum kendime. Oyle fakir sartlar altinda evlendim ki... Guya esime asik oldum iste. Ay o dugunumu gormeniz lazim, belediyenin salonunda, kiralik gelinlik giymis bir gelin, dis mekan foto cekimim bile yok falan, oyle evlendim yani. Ailesi cok fakir, evlenene kadar da hic parasi yoktu esimin. Ama sonradan esimin maasi iyiydi, tabi o da 3 ay oncesine kadar, simdi isten atildi, issiz. Benim maasim var, onunla geciniyoruz. Cok pismanim ya esimle evlendigime, dengim bu degildi yani. Sadece maddi degil, her acidan dengim degildi. Kardesin neden evlendi ki madem dengi degil?

kardeşinin sevdiği varmış
annesi şimdiki eşi isteyince zorla evermiş
ama adam ve ailesi varlıklı gibi davranmış

yani kızın günahına giren anne

Kızlar merhaba direk konuya giriyorum...

Şimdi baba evinde maddi olanaklarımız oldukça iyiydi.
Yediği önünde yemediği arkanda tabiri bizim için gecerliydi şükür.
Yani bolluk bereket içinde çoçukluk gençlik geçirdik.
Tatiller yazlıklar en lüks arabalar ay neysr ben örnek verdikçe yanlış anlaşılıcam sadece doğru anlaşılmak istediğimden bu ayrıntılar.

Neyse ben evlendim şükür olanaklarım baba evindeki ile birebir olmasada oldukça iyi bin şükür çok şükür.

Ama kızkardeşim offff.
Durumları çok kötü.
Hani giyimi kuşamı çok değişti.
Bi içine kapandı.
Şuan oturmuş oldukları ev de mutfak dolabı bile yok .
Ve kardeşim hiç yediremiyordu bunu söylemiyordu hep polyana idi ama son zamanlarda.

Alttan alttan söylediği laflar çok içime dokunuyorr.
Hani o görüp de üzülmesin diye sosyal medyada foto paylaşamıyorum.
Tabi para oldumu böle olur.
Eşinin kıymetini bil
Yaşadığın hayata şükret gibi cümleler söylüyor çok üzülüyorum.

Misal abi lerimin eşleri ile görüşmüyor bi sorun yokken ortada nedenini sorduğumda.

O hayat benim di
Benim olan herşey şimdi başkalarının kaldıramıyorum fikan dedi.
Ona keza annemlere gitmeyi hiç istemiyor gitse birkaç gün hasta oluyor.

Yada ne bileyim.
Tamamen lafolsun diye söylediğim şeylere çok alınıyor.
Beni beğenmiyorsunda mı böle dedin.
Görümcen napıyor nasıl diyorum.
Offf napcak diyor onlar hakkında konuşmak istemiyor
Ben onu güldürmek içşn bir şeyler söylüyorum diyorki dalga mı geçiosun .kesin dalga geçiosun demi.

Offffff çok içine kapandı bir şeyinide paylaşmıyor napsam ne etsem onu kırmadan nasıl davranabilirim.

Çok üzülüyorummmmm çokk

madem durumunuz iyi arada biraz maddi destek olun o zaman

Kız kardeşine çok üzüldüm. Düşmez kalkmaz bir Allah. Ama ailen cok hatalı. Madem tarla satılacaktı, ev alinacakti o kız o sözler yerine gelmeden o adama verilmeyecekti. Bu bile bir vebaldir. Ki mutfak dolabı olamayan bir evde yaşayacak kadar fakir bir adama nasıl verdiler. Hayatını tarlaya bağlayan bu adamin yaşadığı şartlara hiç mi bakmadilar.

Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
Ama karşı tarafda rahatsz olur birde bizim nalet olasıca örf adet lerimze öyle şeyler ters bu sefer gelinler çıngar çıkarır adım gbi biliyorum.
İyi de gelinleri ilgilendiren bir durum yok ki ortada babanız kendi parasını ve malını veriyor kızına hakkı olan gelinler mi çalışıp kazandı babanızın parasını.

Kızlar merhaba direk konuya giriyorum...

Şimdi baba evinde maddi olanaklarımız oldukça iyiydi.
Yediği önünde yemediği arkanda tabiri bizim için gecerliydi şükür.
Yani bolluk bereket içinde çoçukluk gençlik geçirdik.
Tatiller yazlıklar en lüks arabalar ay neysr ben örnek verdikçe yanlış anlaşılıcam sadece doğru anlaşılmak istediğimden bu ayrıntılar.

Neyse ben evlendim şükür olanaklarım baba evindeki ile birebir olmasada oldukça iyi bin şükür çok şükür.

Ama kızkardeşim offff.
Durumları çok kötü.
Hani giyimi kuşamı çok değişti.
Bi içine kapandı.
Şuan oturmuş oldukları ev de mutfak dolabı bile yok .
Ve kardeşim hiç yediremiyordu bunu söylemiyordu hep polyana idi ama son zamanlarda.

Alttan alttan söylediği laflar çok içime dokunuyorr.
Hani o görüp de üzülmesin diye sosyal medyada foto paylaşamıyorum.
Tabi para oldumu böle olur.
Eşinin kıymetini bil
Yaşadığın hayata şükret gibi cümleler söylüyor çok üzülüyorum.

Misal abi lerimin eşleri ile görüşmüyor bi sorun yokken ortada nedenini sorduğumda.

O hayat benim di
Benim olan herşey şimdi başkalarının kaldıramıyorum fikan dedi.
Ona keza annemlere gitmeyi hiç istemiyor gitse birkaç gün hasta oluyor.

Yada ne bileyim.
Tamamen lafolsun diye söylediğim şeylere çok alınıyor.
Beni beğenmiyorsunda mı böle dedin.
Görümcen napıyor nasıl diyorum.
Offf napcak diyor onlar hakkında konuşmak istemiyor
Ben onu güldürmek içşn bir şeyler söylüyorum diyorki dalga mı geçiosun .kesin dalga geçiosun demi.

Offffff çok içine kapandı bir şeyinide paylaşmıyor napsam ne etsem onu kırmadan nasıl davranabilirim.

Çok üzülüyorummmmm çokk
babam ihtiyaçlarını karşılıyor demişssin.
ee sen de yardım ediyormussun.
kardeşin de çalışssın toparlasınlar kendilerini.
niye halen bu kadar perişan haldeler dolap bile yok diyorsun.
babanın yardımları nereye gidiyıor peki.
neden yaptırmadılar dolapları.
bilmem konuda eksikler var gibi.
aklımda tam oturmadı

kardesimin cocugunu dr goturmesi gerekti parasi yoktu o kadar o zaman calismadigim halde biriktirdigim 60o lirayi verdim kimsrninde haberi olmadi keske daha cok olaydi benim babamda iyi baba old dusunur ama kendi evimizi kiz kardesime kiraya verdi saka gibi o kira geliriylede erkek kardesine verdi

Aile olarak arkası da olduğunuzu hissettirin. Çocuklu da olsa baba evine dönemez mi? Bu şekilde pek sağlıklı bir hayat süremezler, bebeğe de yazık.

fake değil.
gerek doğu da gerek karadeniz'de hala böyle düşünen geri kafalılar var.

kaç evladın var deyince sadece erkek evlat sayısını söyleyen karadenizli komşumuz vardı.

biz de karadenizliyiz. kv kızlarına babadan kalan mirası vermiyor. görümcem istedi diye kavga kıyamet koptu. kızının biri üç kuruşa muhtaç ama asla yardım etmez, karşı tarafın malıymış artık.
kızlar evlendiği günden beri evinde yatıya izin vermiyor. ayıpmış.

neler neler.
Bu kadar zengin aile neden kzilarini durumu olmayan birine versin ben inanmadim konu sahibi bu kadar aglayacagina kardesine destek olabilir

Bu kadar zengin aile neden kzilarini durumu olmayan birine versin ben inanmadim konu sahibi bu kadar aglayacagina kardesine destek olabilir
kız namus belası çünkü.
kaçar diye korkup acele evlendirmişler adı çıkmadan gitsin diye.

Back
X