- 16 Ağustos 2007
- 4.225
- 5
- 358
- Konu Sahibi VuslataDair
-
hepsini okumadım ama nedense bir cümleyi okuyunca hemen cevap yazasım geldi . hani sen türkçe o kürtçe biliyormuş ya. konuşamadığınız için canım kayınvalidem demişsindir sen
(uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık)
Canım...ŞAKA GİBİSİN...insanın inanası gelmiyor...kayın valide nekadar iyi olursa olsun...bu güzellik tamamen sana ait.
Artık kimse evinde 3 günden fazla misafire tahammül edemezken...dil'i dahil..her şekilde kültürü farklı...hepsi bi tarafa..sıfatı kayınvalide olan
birini hiç kusur bulmadan barındırmış olman bile tez konusu.
Seni bütün samimiyetimle tebrik ediyorum.
.
Pardon siz nerede yaşıyorsunuz?
Bizim yaşadığımız ülkede kayınvalideler gelinleriyle ballı börek olmasalar da evlatlarının evinde barınabilirler(!)
Bu yadırganacak bir durum değildir.
öncelikle evlimisiniz mrk ettim. Herseye karışan bir kayınvalde ile aylarca aynı evde yaşanmaz bu sadece çeken bilir çekmeyen hiç lagaluga yapmasın. oğlunun evinde hersey ona aitmiş gibi davranan bir kayınvalde gelinin herseyine mana bulan bi kayınvalde arabaya gelinden önce koşup öne oturan bir kayınvalde gelini ve oğluyla heryere gitmeye çalışan bir kayınvalde (başbaşa planlanan tatilde dahil buna bnm kayınvaldem balayına gidicez dediğimizde bizde gelelim dedi ( buarada bizde kelimesi içinde kayınpederim görümcem ve görümcemin oğlu) biz ayrı odada kalırız hatta yanyana gelmeyis !!!!! Kimse yaşamadan bilemez bunları yaşayan ve çeken bilir sadece
Merak etme evliyim.
Kyınvalideme de bayıldığım söylenemez .
Diyorum ki nasıl kadının annesi kendi eviymiş gibi gelip kalabiliyorsa adamın annesi de sev ya da sevme, begen ya da begenme oğlunun evinde gelip kalabilir
Bunun adı da BARINDIRMAK(!) olmaz; olamaz. Çirkin bir tabir.
eee bütün iyi huylari senin kayinvaliden kapmis, bizimkilere bisey kalmamis demek ki :)
Allah bozmasin canim. Ne mutlu sana...
Henüz evli değilim ama müstakbel kayınvalidemi tanıyorum. Ama bir samimiyetim yok. Senin yazını okumadan öncede hep dua ederdim senin gibi bir kayınvalide ilişkim olsun diye. Hep de dua ederim allah bana o sabrı ve iyi niyeti versin diye. Ben ona karşı kötü olmayayım diye.
Birincisi; sen kayınvalidene önyargılı bakmamışsın. Yani onun kültürüne diline sosyal yaşantısına ekonomik hayatına bakmadan insan olduğu için sevmişsin. O da seni karşılıksız sevmiş. Bu sitede çok okudum kayınvalidem bana nişanda şu kadar altın taktı gibi şikayetleri. Ama sen bir çeyrek altını bile gönlünde değer biçemediğin yere koymuşsun, bundan dolayı asıl sen iyi niyetlisin.
İkincisi; yine bu sitede sevgilisinin ailesini, eğitim durumunu, ekonomik durumunu, kendisine kendi ailesine yakıştıramayan insanlar gördüm. Sen böyle maddi kaygılarla yaklaşmayıp insan olarak gördün ve sevdin yine sen iyi niyetlisin. E karşı taraf da senin iyi niyetine karşılık seni insan olduğun için daha sonra kızı gibi gördüğü için sevdi.
Üçüncüsü; kayınvalidesine 1 hafta bile dayanamayan üstelik o aslında kötü bir insan değil denmesine rağmen katlanamayanlar varken sen 8 ay beraber yaşıyorsun ve hala canım diyebiliyorsun asıl sen iyi niyetlisin.
İnan burda okuyorum bir dünya olay. Diyorum bütün kaynanalar mı kötü. Ama hayır biz iyi olduktan sonra karşımızda kim olursa olsun iyiliğimize karşı kötü olmaz (istisnalar hariç). İnsanları önce insan olduğu için sevmeliyiz.
Bu hikayeni anlattığın için teşekkür ederim. karşılıksız sevmenin kazandığını gösterdin. Bende senin gibi olmak istiyorum. Sevgilimin annesi ve babası yaşlı insanlar, 70 yaşlarında filanlar. Oğullarından ayırmayı düşünmezler. Onun dışında yapacakları şeylerde yaşlılıktan cahillikten yaparlar. Umarım hoşgörü göstermeyi nasip eder allah bana. umarım onlara karşı tek bir saygısızlığım olmaz. Allah bani kötü gelin olmaktan esirgesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?