Cok gecmis olsun tezden sifasina kavussun esiniz
Gecmiş olsun işyerinde bi çalışma arkadaşım geçirdi bu ameliyatı 25 Aralık'tan beri raporlu 26 Şubat'ta başlayacak kısmetse fizik tedavi görüyormuş. Eşiyle konuşmuştum menisküs ameliyat sırasında ortaya çıktığı için biraz zor olmus onun dışında bi zorlk yaşanmamış.
hii kısalıyormu ayakAllah ım ya hayırlısıyla olsun eşim inşallah hemencik atlatır..2 gece hastanede kalıcakmışız..1 ay var ama şimdiden uykularım kaçıyor..
evet diğerine göre biraz daha zayıf kalıyor ama mutlaka hareket fizik tedavi gerektiriyor ozaman güçlenşyorKisalmadi inceldi sakin ol :)
Kullanmayinca kullanmya korkunca vs kas eriyor ister istemez.
Artroskopi di mi acik ameliyat degil?
Kisalmadi inceldi sakin ol :)
Kullanmayinca kullanmya korkunca vs kas eriyor ister istemez.
Artroskopi di mi acik ameliyat degil?
ayy tamam ozamanvallahi korktum..kapalı ameliyat dedi doktor..ama haftaya başka bir doktora daha gidicez ve büyük ihtimalle ona ameliyat olucaz bakalım o ne dicek..
hii kısalıyormu ayakAllah ım ya hayırlısıyla olsun eşim inşallah hemencik atlatır..2 gece hastanede kalıcakmışız..1 ay var ama şimdiden uykularım kaçıyor..
inşallah bizimde kolay geçer..bu ameliyatın yasal rapor hakkı 3 aymış..ama masa başı işiyse 1 ay sonra bile işe gitmeye başlayanlar varmış..
onlar fizik tedavi yapmayanlarda olusan srunlar. daha sonra agırlıkla hareket verilip düzeltiliyor ama tabi ki en bastan fizik tedaviyi sıkı tutarsa hiç sorun olmuyor. bir de korkmasın, zor bir ameliyat değil. sadece uzun bir süreç. insan şükrediyor yaptıgı en basit hareketin bile ne kadar büyük nimet olduguna.
bende masa bası işteyim ama 2 aydan önce baslamasın derim :) 2 ay sonra işe dönmüştüm ama yorucu oluyor, işe baslayınca fizik tedavi aksıyor. cünkü evde her saat bası egzersiz yapabiliyordm işe başlayınca aksadı.
Doktoru/hastaneyi iyi arastirin.
Esim de annem de ayni doktorda ameliyat oldu.
Annem devlette esim ozelde oldu. Esimin durumu acildi dugunden dolayi devlette sira bekleyemeyecektik doktor sagolsun ayarladi ve ozelde kendisi yapti ameliyati. (Yine de ucret falan odemedik ozele kaydirip para almadi yani)
Ikisinde de bir sorun cikmadi.
Gecmis olsun simdiden.
Ilk gece zor bi tek.
Geciyor.
nekadar iyi doktora rastlamışsınız...inşallah bizimde ameliyat iyi geçer..bu arada kaç saat sürdü ameliyat..
ayy ne güldüm yaOdadan odaya yani asagida ne kadar bekledi ameliyathanede durdu mu hemen basladi mi bilmiyorum 1 saat bir seydi ikisinde de.
Ama esim ikide bir perdeyi acip doktora "napiyon orda sen?" Dedigi icin ellerini falan bagladiklarini zaman kaybettiklerini soylemislerdi. (Esim 2 yasinda da degil ama...)
Yarim saat 40 dk diyebilirsin.
canım ameliyatın nekadar sürdü...hem menisküs hemde çapraz bağ kopuğumuydu sendede..
Odadan odaya yani asagida ne kadar bekledi ameliyathanede durdu mu hemen basladi mi bilmiyorum 1 saat bir seydi ikisinde de.
Ama esim ikide bir perdeyi acip doktora "napiyon orda sen?" Dedigi icin ellerini falan bagladiklarini zaman kaybettiklerini soylemislerdi. (Esim 2 yasinda da degil ama...)
Yarim saat 40 dk diyebilirsin.
meniskus yırtıktı dikiş atıldı, ön capraz bag tamamen kopuktu. benim ameliyatımda biraz sorun cıkmıs o yüzden kapalı baslayıp acık devam ettiler. tam net hatırlamamakla beraber ameliyathanedeki bekleme süresi, sonrasındaki yogun bakım odasındaki süre hepsi 2-2,5 saat sürdü. yani eşimin yanından ayrılıp tekrar esimin yanına götürmelerindeki süre böyle.
süreye vs takılıp endişelenmeyin bence, cünkü genelde bekliyorsun bir yerlerde, hele de devlette olacaksanız beklemek kacınılmaz. Saglıkla gecsin inşallah. ilk günler psikolojik olarak zor, hani her işini kendin yapmayı seviyorsan.tuvalete gitmek zor, su istemek için birilerine seslenmek zor. ve bence koltuk degnegine alısmak zor. ben hastanedeyken koltuk degneklerim gelmemişti, yanımdaki teyzenin walkerını kullanıyordum ve koltuk degnegi kullanamam walker alalım diye aglamıstım :)) doktorlar ve ailem genceciksin ne walkerı diye zor ikna etmişlerdi. en son bi dene yapamazsan degisiriz dediler öyle ikna oldum :) moralinizi bozmayın, bende cok endişelenmiştim ama boşa endişe etmişim. ameliyatsız öyle yürümek inanılmaz kötü ve agrılı, o sürecin yanında ameliyat hiç bişey. fizik tedavisini aksatmasın, cabucak toparlar inşallah.ben internette 3 saat falan gibi okudum korktuk..2 saat normal..sendeki problemlerin aynısı eşimde..inşallah hayırlısyla atlatırız bizde..
ayy ne güldüm yaeşin hem menisküs hemde çapraz bağ ameliyatımı oldu..birkaç yerde 3 saat falan yazıyor..biraz gözümüz korktu..
süreye vs takılıp endişelenmeyin bence, cünkü genelde bekliyorsun bir yerlerde, hele de devlette olacaksanız beklemek kacınılmaz. Saglıkla gecsin inşallah. ilk günler psikolojik olarak zor, hani her işini kendin yapmayı seviyorsan.tuvalete gitmek zor, su istemek için birilerine seslenmek zor. ve bence koltuk degnegine alısmak zor. ben hastanedeyken koltuk degneklerim gelmemişti, yanımdaki teyzenin walkerını kullanıyordum ve koltuk degnegi kullanamam walker alalım diye aglamıstım :)) doktorlar ve ailem genceciksin ne walkerı diye zor ikna etmişlerdi. en son bi dene yapamazsan degisiriz dediler öyle ikna oldum :) moralinizi bozmayın, bende cok endişelenmiştim ama boşa endişe etmişim. ameliyatsız öyle yürümek inanılmaz kötü ve agrılı, o sürecin yanında ameliyat hiç bişey. fizik tedavisini aksatmasın, cabucak toparlar inşallah.
süreye vs takılıp endişelenmeyin bence, cünkü genelde bekliyorsun bir yerlerde, hele de devlette olacaksanız beklemek kacınılmaz. Saglıkla gecsin inşallah. ilk günler psikolojik olarak zor, hani her işini kendin yapmayı seviyorsan.tuvalete gitmek zor, su istemek için birilerine seslenmek zor. ve bence koltuk degnegine alısmak zor. ben hastanedeyken koltuk degneklerim gelmemişti, yanımdaki teyzenin walkerını kullanıyordum ve koltuk degnegi kullanamam walker alalım diye aglamıstım :)) doktorlar ve ailem genceciksin ne walkerı diye zor ikna etmişlerdi. en son bi dene yapamazsan degisiriz dediler öyle ikna oldum :) moralinizi bozmayın, bende cok endişelenmiştim ama boşa endişe etmişim. ameliyatsız öyle yürümek inanılmaz kötü ve agrılı, o sürecin yanında ameliyat hiç bişey. fizik tedavisini aksatmasın, cabucak toparlar inşallah.
Esimin de hem bag hem meniskus. Annemin de oyleydi. Esimin fazladan bir islemi de vardi. Oyle 3 saat falan surmedi ikisi de.
Baskalarinda surer mi bilmiyorum ama elimdeki iki hastada da max 1 saatti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?